Doorgaan naar hoofdcontent

Onze journaliste schrijft een afscheidsbrief aan Queen Elizabeth: “Zou het kunnen dat de wereld eigenlijk om iets a...

HLN
Onze journaliste schrijft een afscheidsbrief aan Queen Elizabeth: "Zou het kunnen dat de wereld eigenlijk om iets anders rouwt?"
Vandaag wordt geschiedenis geschreven. Terwijl de hele wereld toekijkt, wordt koningin Elizabeth II naar haar laatste rustplaats gevoerd. Onze journaliste Nadine Van der Linden schrijft haar een afscheidsbrief: "Zijn tranen wel nodig voor een leven als het uwe? Zou het kunnen dat de wereld eigenlijk om iets anders rouwt?"
Lees verder

Duurste veulen ooit geveild, activist Jef Elbers zet Lidl op stelten en vermiste piloot uit WO II gevonden: dit mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

Duurste veulen ooit geveild, activist Jef Elbers zet Lidl op stelten en vermiste piloot uit WOII gevonden : dit mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

178 gasten, 90 liter champagne en 15 kilogram bruidstaart: alle details van het groots(t)e 'Blind Getrouwd'-feest
Primeur in 'Blind Getrouwd'. Vanavond vieren de koppels hun trouwfeest namelijk voor het eerst samen. Hoeveel liter champagne werd er gedronken? Hoeveel verdiepingen telt de bruidstaart? Hoe klinken de openingsdansen en vooral: wat mag het allemaal kosten? Een kijkje achter de schermen.
Lees verder

Verguisde Patrick en Jenny duiken dan toch opnieuw op in 'Familie': "We hebben allebei toegezegd"
Ludo Hellinx (67) en Hilde Van Haesendonck (69) staan binnenkort opnieuw op de set van 'Familie'. De 'verguisde' Patrick en Jenny keren dus terug in de soap, ondanks de scherpe uitspraken van Hellinx, die erg boos was over de manier waarop hij ontslagen werd. "Hij was zo ontdaan, dat hij is opgestaan en weggelopen", vertelt Hilde, die ook al verklapt wanneer en hoe ze precies terugkeren. "We zijn tenslotte niet dood, enkel op wereldreis."
Lees verder

Vliegende motorfiets nu al te koop in Japan voor 778.000 euro
In Japan is de vliegende motorfiets Xturismo nu al te koop. De futuristische vliegmachine werd onlangs onthuld op de Detroit Auto Show en moet volgend jaar ook in de Verenigde Staten op de markt komen.
Lees verder

In afwachting van uitspraak over dopingtest laat Toon Aerts z'n haar bewust groeien: "Met een correcte haaranalyse kan je wel wat bewijzen"
Toon Aerts (28) wacht nog steeds op een uitspraak over een afwijkende dopingtest in januari. In de tussentijd laat de geschorste veldrijder zijn haar groeien. Niet uit protest, wel als potentieel bewijsmateriaal. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit: "Haaranalyses laten toe om ver in het verleden terug te blikken."
Lees verder

In afwachting van uitspraak laat Toon Aerts z'n haar bewust groeien: "Met een correcte haaranalyse kan je best wel wat bewijzen"
Toon Aerts (28) wacht nog steeds op een uitspraak over een afwijkende urinestaal in januari. In de tussentijd laat de veldrijder zijn haar groeien. Niet uit protest, wel als potentieel bewijsmateriaal. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit: "Haaranalyses laten toe om ver in het verleden terug te blikken."
Lees verder

Wagen crasht in struiken in Merksem: bestuurster (33) zwaargewond
Op de Groenendaallaan in Merksem is maandagochtend een ernstig ongeval gebeurd. Een personenwagen raakte daarbij zwaar beschadigd.
Lees verder

Problemen met de levering en te dure prijzen: helft bouwbedrijven moest recent werf al stilleggen
De helft van de bouwbedrijven heeft zijn activiteiten al voor korte tijd moeten opschorten omwille van problemen met de levering, de prijs van de materialen of op vraag van de klant. Dat weet Het Laatste Nieuws in primeur. "Het meest verontrustende is dat de problemen niet opgelost raken, en zelfs nog erger dreigen te worden," zegt Niko Demeester, CEO van Embuild, de vroegere Confederatie Bouw.
Lees verder

Bijna 400.000 mensen kregen hun herfstprik al
Na een week in de herfstvaccinatiecampagne werden al 385.564 mensen gevaccineerd. Meer dan de helft van de volwassen Vlamingen kreeg een uitnodiging in de bus. Bijna 1,4 miljoen afspraken werden ingepland. Meer dan 2 op de 3 65-plussers hebben een afspraak gemaakt, net als 2 op de 3 mensen met een verzwakte immuniteit. De komende 2 weken worden nog eens bijna 800.000 prikken gezet. Dat blijkt maandag uit cijfers van minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Baltische staten en Polen beperken inreismogelijkheden van Russen
De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen passen vanaf vandaag samen met Polen bijkomende beperkingen toe op Russische burgers die hun land willen inreizen.
Lees verder

De officiële 'lying in state'-periode van de Queen is afgelopen: laatste groeter verlaat Westminster Hall
De officiële 'lying in state'-periode, waarbij de bevolking een laatste groet kon brengen aan de kist van Queen Elizabeth, is afgelopen. De laatste persoon, een vrouw genaamd Chrissy Heerey, heeft haar respect betuigd. Westminster Hall wordt nu afgesloten voor het publiek en de kist wordt klaargemaakt voor de begrafenisplechtigheid.
Lees verder

"Stroomoverschotten die je als particulier verkoopt, zijn belastbaar aan 33%": onze geldexpert over de fiscale gevolgen van energiedelen
Steeds meer mensen zoeken manieren om anders om te gaan met energie, onder meer door zelf energie te produceren en de 'stroomoverschotten' te gaan delen. Vanaf 2023 zou dat zelfs mogelijk zijn tussen klanten van verschillende energieleveranciers. Maar voor je hieraan begint, is het goed om je bewust te zijn van de fiscale addertjes onder het gras. Onze fiscaal expert Michel Maus legt uit waar je best rekening mee houdt.
Lees verder

LIVE. "Aan de voorbereiding zal het niet liggen": Segaert doet dadelijk gooi naar wereldtitel tijdrijden, Noor Waerenskjold zette toptijd neer
Van alle WK-Belgen is de 19-jarige Alex Segaert al het langst in Australië. Op eigen initiatief en eigen kosten maakte hij al twee weken geleden de oversteek richting Down Under. De eerstejaarsbelofte uit Lendelede liet niets aan het toeval over en oogt zelfzeker. "Ik hoop op het podium." Segaert start straks om 8u23 Belgische tijd aan zijn queeste naar eremetaal en u kunt zijn prestatie hier natuurlijk LIVE volgen!
Lees verder

Flink meer intrest en een hogere rentevoet: dit zijn mogelijke nadelen van een betaalpauze voor je woonlening
Brengen torenhoge energiefacturen je in financiële problemen? Particulieren die hun rekeningen niet langer kunnen betalen, mogen vanaf 1 oktober een betaalpauze voor hun hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Maar hoeveel is dat dan precies? En liggen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Zeker één dode door supertyfoon Nanmadol in Japan, nog meer regen verwacht
Supertyfoon Nanmadol, die zondagavond lokale tijd aan land kwam in Japan, heeft ook het westen van het land bestookt met hevige regenval en woeste windstoten. Meer dan 300.000 huishoudens zijn zonder stroom komen te zitten. De autoriteiten waarschuwen onder meer voor overstromingen en aardverschuivingen. Tegen dinsdag zal de tyfoon hoofdstad Tokio bereiken.
Lees verder

Beelden tonen bombardement op nucleaire site in Oekraïne
De nucleaire site van Pivdennooukraïnsk, in het zuiden van Oekraïne, is gebombardeerd. Dat melden de Oekraïense autoriteiten. Videobeelden tonen de kracht van de explosie.
Lees verder

"Telewerk redde vorig jaar 35 levens op de weg"
Telewerken raakt steeds meer ingeburgerd in de werkgewoontes: in vier jaar tijd is het aandeel telewerkers nagenoeg verdubbeld. Daardoor worden er elke dag miljoenen kilometers minder gependeld en dat komt ook de verkeersveiligheid ten goede. Dat blijkt uit een studie van de federale overheidsdienst Mobiliteit en gegevens van het verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Lees verder

Zilver voor Alec Segaert op WK tijdrijden voor beloften, wereldtitel voor Waerenskjold
Alec Segaert heeft de zilveren medaille veroverd op het WK tijdrijden voor beloften. Onze 19-jarige landgenoot moest het na een titanenstrijd afleggen tegen de bijna drie jaar oudere Noor Sören Waerenskjold. De Brit Leo Hayter vervolledigde het podium.
Lees verder