Doorgaan naar hoofdcontent

“Om het vele bloed op te vangen, plaatsten ze een kookpot onder hun slachtoffer": Verdachten van gruwelijke camping...

HLN
"Om het vele bloed op te vangen, plaatsten ze een kookpot onder hun slachtoffer": Verdachten van gruwelijke campingmoord vanaf vrijdag voor assisen
Vijf vrouwen en zeven mannen zijn dinsdagnamiddag uitgeloot om in de volksjury te zetelen op het assisenproces over de campingmoord. Alain Deltrude (48), Julien Butera (33) en Romuald Verburgh (35) moeten zich vanaf vrijdag verantwoorden voor de moord op Mihael Parrent (37) in Middelkerke. De beschuldigden staan ook terecht voor lijkverberging. De feiten waarvoor het drietal terecht staan, zijn van een ongeziene gruwel.
Lees verder

Tielemans: "Geen spijt dat ik bij Leicester ben gebleven" - Lukebakio na jaar weer Rode Duivel: "Spelen bij Hertha is zeker geen nadeel"
De Rode Duivels verzamelden vanmiddag in Tubeke voor de Nations League-matchen tegen Wales en Nederland. Dodi Lukebakio en Youri Tielemans stonden meteen de pers te woord. Tielemans: "Wij kunnen zeker nog iets betekenen op het WK." De Duivels trainen vanavond een eerste keer achter gesloten deuren - zie de video hieronder.
Lees verder

Queen Elizabeth had een oogje op de BBC-weerman én miste nooit zijn voorspellingen
Prins Philip mocht dan wel de grote liefde zijn van Queen Elizabeth II, maar dat wil niet zeggen dat ze na zijn overlijden nooit meer een blik wierp naar andere mannen. Zo was ze volgens 'The Daily Mail' de laatste tijd erg gesteld op de weersvoorspellingen van de BBC. Niet omdat de zender het weer steeds correct voorspelt, wél omdat ze een boontje had voor de weerman Tomasz Schafernaker (43).
Lees verder

Queen Elizabeth was inspiratiebron van Victoria Beckham: "Ze was het ultieme icoon in elk opzicht"
Het overlijden van Queen Elizabeth II liet ook Victoria Beckham (48) niet onberoerd. Op Instagram deelt ze een emotioneel eerbetoon aan de monarch. Ze noemt haar daarin een inspiratiebron voor haarzelf en voor de rest van de wereld. "Ze zal voor altijd in onze harten en gedachten voortleven", klinkt het.
Lees verder

"Je moet nu buigen': prinses Charlotte geeft oudere broer instructies, al heeft ze zelf veel verdriet
Op beelden is te zien hoe de 7-jarige prinses Charlotte haar oudere broer prins George (9) attent maakt op het koninklijke protocol tijdens het afscheid van hun overgrootmoeder. De enige dochter van William en Kate vertelde haar broer dat hij "moest buigen" terwijl de kist hen passeerde. Toch kon de jonge prinses haar tranen niet voortdurend bedwingen.
Lees verder

"Je moet nu buigen': prinses Charlotte geeft oudere broer instructies, maar heeft zelf veel verdriet
Op beelden is te zien hoe de 7-jarige prinses Charlotte haar oudere broer prins George (9) attent maakt op het koninklijke protocol tijdens het afscheid van hun overgrootmoeder. De enige dochter van William en Kate vertelde haar broer dat hij "moest buigen" terwijl de kist hen passeerde. Maar ondanks dat de jonge prinses het protocol tijdens de begrafenis opvallend goed opvolgde, werd het verdriet haar toch te veel.
Lees verder

Gebouw op Champs-Elysées in Parijs verkocht voor "recordbedrag"
Op de Parijse Champs-Elysées heeft een investeringsfonds een gebouw van 17.800 m² gekocht voor een niet gespecificeerd "recordbedrag". Dat meldt verkoper en vermogensbeheerder Groupama Immobilier. Zeker is dat het gebouw, op nummer 150 van de bekende Parijse laan, van eigenaar wisselde voor meer dan 613 miljoen euro. Dat was wat in 2019 betaald werd voor de verkoop van de Nike-winkel.
Lees verder

Noorwegen, waar het wielertalent niet bloeit op twee wielen maar op twee latten: "Jumbo-Visma volgt langflaufkampioenschappen op de voet"
Na Tobias Foss, Søren Waerenskjold. Noorwegen doet op het WK in Wollongong fanatiek in tijdritgoud. Geen toeval, weet Gino Van Oudenhove, kenner van het land én zijn florerende wielercultuur. "Hun talent en expertise halen ze uit het... langlaufen."
Lees verder

Oekraïne krijgt nog eens vier pantserhouwitsers uit Duitsland
Oekraïne zal nog eens vier pantserhouwitsers ontvangen uit Duitsland. De wapens moeten het land helpen de Russische invasie af te weren.
Lees verder

Isabelle Mazzara is de allereerste vrouw in de Pro League: "Jammer dat ik de eerste ben"
De Pro League is de 21ste eeuw binnengestapt. Isabelle Mazzara (54) wordt de eerste vrouw in de geschiedenis van het Belgisch profvoetbal die mee zal besturen. "Het is belangrijk dat wij mee vorm geven aan een sector die zo'n grote impact heeft op de samenleving."
Lees verder

Vee anders voederen betekent eten voor miljard mensen
Door graan en ander voer niet meer voor de veeteelt, maar voor menselijke consumptie te gebruiken, zouden een miljard mensen gevoed kunnen worden. Dat staat in maandag gepubliceerd Fins onderzoek. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Nature Food.
Lees verder

TikTokker Jonatan Medart deelt eerlijke en emotionele video: "Ik ben biseksueel"
"Vandaag denk ik aan mezelf, want het heeft lang genoeg geduurd." Met die woorden opent YouTuber en TikTokker Jonatan Medart (22) z'n meest recente vlog. De twintiger vertelt in het bijna twintig minuten durende filmpje over de worsteling met z'n geaardheid en wordt daarbij meermaals emotioneel. "Ik had zoveel schrik om m'n ouders teleur te stellen."
Lees verder

Twee Turkse banken stoppen met Russisch betaalsysteem Mir
Twee van de grootste banken van Turkije zijn gestopt met het gebruik van het Russische betalingssysteem Mir, dat populair is bij toeristen. Dat gebeurde onder druk van de Verenigde Staten die banken waarschuwden om geen nieuwe overeenkomsten aan te gaan of nieuwe contracten te sluiten met Mir.
Lees verder

Grote Turkse bank stopt met Russisch betaalsysteem Mir
Een van de grootste banken van Turkije is gestopt met het gebruik van het Russische betalingssysteem Mir dat populair is bij toeristen. Dat gebeurde onder druk van de Verenigde Staten die banken waarschuwden om geen nieuwe overeenkomsten aan te gaan of nieuwe contracten te sluiten met Mir.
Lees verder

Verplicht in het zwart en met een hoed, maar ondanks strak protocol wisten deze royals toch een klein beetje op te vallen
Het protocol schreef zwart voor. Jurken, mantels en rokken voor de dames moesten de knie verplicht bedekken. De koninklijke begrafenis vereiste een hoed of ander hoofddeksel, een sluier daarbij was optioneel. Maar ondanks al het zwart zorgden heel wat royals en genodigden voor hun eigen eerbetoon aan de Queen.
Lees verder

Vandenbroucke werkt aan zorgteams voor jongeren met kanker
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) maakt werk van zorgteams voor jongeren met kanker. Het gaat om teams van een coach, een sociaal assistent en een psycholoog die vanaf het najaar 2023 in zes ziekenhuizen zorg op maat moeten bieden aan patiënten tussen 16 en 35 jaar. Dat heeft de minister maandag bekendgemaakt op een event van Kom op tegen Kanker in Vilvoorde.
Lees verder

Nagelnieuw bondsgebouw wordt feestelijk geopend in aanwezighed van onder meer Eden Hazard en premier De Croo
Twee jaar na de eerste spadesteek is het nieuwe hoofdkwartier van de Belgische voetbalbond (KBVB) vanavond plechtig ingehuldigd. En dat in het bijzijn van heel wat prominenten.
Lees verder

Nagelnieuw bondsgebouwd wordt feestelijk geopend in aanwezighed van onder meer Eden Hazard en premier De Croo
Twee jaar na de eerste spadesteek is het nieuwe hoofdkwartier van de Belgische voetbalbond (KBVB) vanavond plechtig ingehuldigd. En dat in het bijzijn van heel wat prominenten.
Lees verder

Verminkt en onthoofd vrouwenlichaam aangetroffen in Frankrijk nabij Belgische grens
In het Franse Mont-Saint-Martin, aan het drielandenpunt België-Frankrijk-Luxemburg, is maandag het verminkte en onthoofde lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Dat meldt het parket van Nancy. Het was een passant die de lugubere ontdekking deed.
Lees verder

Mexico door aardbeving getroffen
Mexico is getroffen door een aardbeving met een magnitude 7,4. Dat heeft het nationaal seismologisch instituut bekendgemaakt.
Lees verder