Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

Okumu krijgt vier speeldagen schorsing voorgesteld voor rode kaart op Charleroi, AA Gent gaat niet akkoord

HLN
Okumu krijgt vier speeldagen schorsing voorgesteld voor rode kaart op Charleroi, AA Gent gaat niet akkoord
Het Bondsparket vordert vier speeldagen schorsing, waarvan drie effectief, voor Joseph Okumu. Zijn domme rode kaart op slag van rust brak AA Gent zuur op tegen Charleroi. Coach Hein Vanhaezebrouck was zondagavond dan ook woest: "Dit is onaanvaardbaar", klonk het. AA Gent gaat wel niet akkoord met het voorstel.
Lees verder

12 kilometer file door gekantelde vrachtwagen op E313 in Herentals: ook ongeval in kijkfile
De avondspits verloopt erg moeizaam op de E313 van Antwerpen naar Luik. Rond 16 uur gebeurde daar een ongeval met een vrachtwagen, ter hoogte van Herentals-Industrie. Richting Hasselt moet het verkeer al een tijdje over de pechstrook. Het is er aanschuiven vanaf Ranst.
Lees verder

Kurt (56) legde eerst chocolade en een liefdesbrief aan haar deur, waarop hij uithaalde met een mes. Nu staat hij terecht voor poging moord: "Het was een stalker die uitgroeide tot een moordenaar"
Een 56-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor poging tot moord op zijn ex-vriendin. Hij kon de stukgelopen relatie niet verwerken. De 55-jarige vrouw kreeg drie messteken te verwerken, maar Kurt D. ontkent dat hij het slachtoffer van het leven wilde beroven. "Het slachtoffer is op volkomen laffe wijze in de rug aangevallen", sprak de procureur.
Lees verder

Eerst legde hij chocolade en een liefdesbrief aan haar deur... en dan stak hij zijn ex driemaal met een mes: "Zelfs vanuit de gevangenis bleef hij haar brieven schrijven"
"Er valt niet meer te praten. Je moet eraan." Een 56-jarige Oostendenaar moet zich voor de Brugse correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot moord op zijn ex-vriendin. De 55-jarige vrouw kreeg drie messteken te verwerken, maar Kurt D. ontkent dat hij het slachtoffer van het leven wilde beroven. "Mijn cliënte vreest dat als hij vrijkomt, alles gewoon opnieuw begint", zegt meester Kris Vincke, de advocaat van het slachtoffer.
Lees verder

"Verspil zo veel energie als je kan!" Dit is Joelija Prochorova (30), de gemeenste Russische vrouw in West-Europa
Op sociale media is een filmpje verschenen waarin een Russische vrouw haar landgenoten in West-Europa oproept om energie te verspillen. "Zo helpen we het Russische leger." Ze woont in Duitsland, heeft vele tienduizenden volgers en blijkt niet aan haar proefstuk toe.
Lees verder

Studie toont aan: beledigingen voelen als een klap in het gezicht
Woorden kwetsen niet allen, maar kunnen aanvoelen als een klap in je gezicht. Dat bewijst nu ook een studie onder leiding van Nederlandse Taalonderzoeker Marijn Struiksma. Hoewel we al snel een complimentje afwimpelen, kunnen beledigingen ons dagenlang blijven achtervolgen.
Lees verder

Meer dan 300 miljard euro geparkeerd op Belgische spaarboekjes
In juli stond nog steeds meer dan 300 miljard euro op de Belgische spaarboekjes. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank. De spaartegoeden stabiliseren.
Lees verder

HBO lost nieuwe trailer 'House of the Dragon' en stoomt fans klaar voor aflevering 4
De 'Game of Thrones'-spin-off 'House of the Dragon' is een groot succes. Maar toch trakteert HBO de fans wederom op een preview om nog meer enthousiasme op te wekken. Zo laat de streamingdienst, naar aanleiding van de vierde aflevering, nog een extra trailer los op de kijkers. En het belooft alvast een spannende aflevering te worden.
Lees verder

LIVE. Westerlo heeft voorakkoord met Chadli - AA Gent doet bod op Sebaoui - Haalt Antwerp met Bamba Dieng nog een spits?
De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen, maar in de vijf Europese topcompetities is de zomermercato sinds deze nacht gesloten. Batshuayi die niet op tijd bij Notthingham Forest raakte, Aubameyang die naar Chelsea trok: u vindt het allemaal hieronder. Via deze pagina transfernieuws zit u ook de komende week nog op de eerste rij voor de nieuwtjes op de Belgische transfermarkt.
Lees verder

Helmut Lotti duikt plots op bij opening café De Vrijheid: "We waren zelf volledig verrast"
De broers Bart en Perry van de Mosselaar van Kokomo City en Marijn Verstraeten van restaurant HautRu hadden voor de opening van hun nieuwe zaak, café De Vrijheid, een leuk bandje geboekt om voor de sfeer te zorgen tijdens de openingsreceptie. Tot daar plots Helmut Lotti opduikt. "We wisten er echt niets van, maar het maakte de avond wel compleet", vertelt Perry Van de Mosselaar.
Lees verder

Papa (40) verongelukt bij motorongeval, mama (37) zwaargewond: "We hopen dat ze het haalt voor hun kindjes"
De motard die zondagavond verongelukte in Genk is Andy Logé uit Lanaken. De man laat zijn vrouw Evy en twee kindjes achter. Evy (37) ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis, maar is intussen buiten levensgevaar. "We zijn er kapot van", vertellen vrienden en kennissen. Ook een fietser kwam bij het ongeval om het leven.
Lees verder

Europese Commissie over de energieprijzen: "We liggen volledig op schema"
De Europese Commissie heeft maandag de kritiek van de hand gewezen dat ze treuzelt met voorstellen om de energiecrisis aan te pakken. "We liggen volledig op schema", zei Eric Mamer, woordvoerder van het dagelijks bestuur van de EU, toen hem werd gevraagd naar de oproep van Raadsvoorzitter Charles Michel eind vorige week.
Lees verder

Cipiers gevangenis van Wortel staken: "Drugs en gsm's vallen er elke dag uit de hemel"
Gedetineerden voelen zich onaantastbaar, de agressie stijgt en de directie doet daar weinig aan. Voor de cipiers van de gevangenis van Wortel (Hoogstraten) is het genoeg geweest: zij legden maandag voor 48 uur het werk neer. Jef (44) en Wendy (46) vertellen over de continue verwijten en bedreigingen en over de gsm's en drugs die elke dag over 'den draad' worden gemikt.
Lees verder

PORTRET. De gevangenis van Wortel, waar alles kan en mag: "Drugs en gsm's vallen er elke dag uit de hemel"
Gedetineerden voelen zich onaantastbaar, de agressie stijgt en de directie doet daar weinig aan. Voor de cipiers van de gevangenis van Wortel (Hoogstraten) is het genoeg geweest: zij legden maandag voor 48 uur het werk neer. Jef (44) en Wendy (46) vertellen over de continue verwijten en bedreigingen en over de gsm's en drugs die elke dag over 'den draad' worden gemikt.
Lees verder

"Ze bléven maar op mijn hoofd schoppen": Cercle-supporter Stijn (23) loopt na Brugse derby meerdere breuken in het gezicht op
"Er wachten me nog enkele operaties", zucht Stijn Dewitte (23). Zijn oogkas is gebroken, net zoals zijn neus en kaak. Maar behalve de fysieke pijn blijft de Cercle-supporter met veel vragen achter. De jongeman werd vrijdagavond na de derby tegen Club Brugge langs achter aangevallen en kreeg rake klappen en schoppen in het gezicht. "En waarom? Omdat ik een groen-zwarte sjaal droeg?"
Lees verder

"Zo'n laffe aanval, alleen omdat ik een groen-zwarte sjaal droeg?": Stijn (23) loopt na Brugse derby breuken in het gezicht op
"Ze bléven maar op mijn hoofd schoppen", zucht Stijn Dewitte (23). Zijn oogkas is gebroken, net zoals zijn neus en kaak. Maar behalve de fysieke pijn blijft de Cercle-supporter met veel vragen achter. De jongeman werd vrijdagavond na de derby tegen Club Brugge langs achter aangevallen. "Net op het moment dat ik dacht dat we 'veilig' waren, gebeurde het."
Lees verder

Meilandjes halen hun slag thuis: Claire en Vivé mogen opnieuw in beeld verschijnen
Claire en Vivé, de twee dochtertjes van Maxime Meiland (26), mogen dan toch opnieuw in beeld komen in 'Chateau Meiland'. In februari 2021 raakte bekend dat de bekende familie op de vingers getikt was door Inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De destijds 3-jarige Claire mocht toen niet meer in beeld verschijnen wegens 'kinderarbeid'. Ondertussen zijn de twee instanties tot een compromis gekomen.
Lees verder

OPEC+ gaat in oktober minder olie produceren. En dat is mogelijk een domper voor het Westen
De olieproducerende landen van OPEC+ zijn overeengekomen om vanaf oktober de productie met 100.000 vaten per dag in te perken. De landen hopen zo de internationale markten te stabiliseren nadat onder meer de zwakkere vraag en de coronalockdowns in China de afgelopen tijd de olieprijzen flink deden dalen. In augustus namen de OPEC+-landen zich nog voor de productie op te schalen, maar die beslissing wordt nu dus teruggedraaid.
Lees verder

OPROEP. Welke besparingstips pas jij toe op kot?
De koten zijn dit academiejaar een pak duurder geworden door de stijging van de energieprijzen. Studenten betalen gemiddeld 1.243 euro meer voor hun kot dan vorig jaar. Hoe betaal jij maandelijks die patat van een huurrekening? NINA wil jullie ultieme besparingstips horen (waar andere studenten misschien nog niet aan dachten).
Lees verder

INTERVIEW. Pascale Naessens leert haar volk pottenbakken: "Aan een handtas kan ik geen geld geven, maar aan keramiek..."
Pascale Naessens (53) maakt er straks een potje van. Letterlijk. In 'De schaal van Pascale' op VTM mag ze haar liefde voor pottenbakken doorgeven. Een gesprek over de kostprijs van haar passie, de pijnpunten in onze gezondheidszorg en wat we nu eigenlijk nog 'mogen' eten. "Ik sta zelden op de weegschaal, maar omdat ik vermoedde dat je het zou vragen, heb ik er mij gisteren opgezet."
Lees verder