Doorgaan naar hoofdcontent

Nog altijd wachten op vooraf opgenomen tv-toespraak van Poetin over “speciale militaire operatie”

HLN
Nog altijd wachten op vooraf opgenomen tv-toespraak van Poetin over "speciale militaire operatie"
Er wordt verwacht dat de Russische president Vladimir Poetin in de loop van de dag zijn land zal toespreken in een vooraf opgenomen tv-toespraak. Dat zou hij doen nadat bezette gebieden in Oekraïne hadden aangekondigd een referendum te houden om zich bij Rusland te voegen. Het plan van deze "schijnreferenda", zoals NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg ze noemt, wordt internationaal sterk veroordeeld. Volgens oorlogsverslaggever Robin Ramaekers neemt de druk op Poetin toe. Dat zei hij in de studio van VTM NIEUWS.
Lees verder

Scholz klaagt in New York "schaamteloos imperialisme" van Rusland aan
De Russische president Vladimir Poetin zal zijn "imperialistische ambities" alleen opgeven na een nederlaag in Oekraïne. Dat zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in zijn toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Om de wereld veiliger te maken moet Oekraïne daarom met man en macht geholpen worden de Russische aanval af te slaan. Een door Rusland gedicteerde vrede is volgens Scholz onacceptabel.
Lees verder

Volgens Chinese studie ontsnapt corona opnieuw aan vaccin, klopt dat? Heeft een boosterprik nog wel zin dan?
Chinese wetenschappers luiden de alarmbel. De opkomst van tal van nieuwe coronavarianten maakt volgens hen ons immuunsysteem opnieuw kwetsbaar. Want, dat zou door vaccinatie en eerdere infecties vooral reageren op de oorspronkelijke Wuhan-variant. Een meer ziekmakende variant zou een kwestie van tijd zijn. Doemdenken of zetten we ons al maar beter schrap voor de winter? Viroloog Steven Van Gucht geeft antwoord.
Lees verder

Energie blijft splijtzwam binnen Vivaldi: sluiting Doel 1 en 2 bevestigd zónder steun van MR
De Kamercommissie Energie keurde gisteren een herstelwet goed die de sluiting van kernreactoren Doel 1 en Doel 2 in 2025 bevestigt. Drie dagen voor de sluiting van Doel 3 laaide het debat over een mogelijke verlenging van de kernuitstap toch weer op. MR-Kamerlid Marie Christine Marghem stemde uiteindelijk niet mee.
Lees verder

"Men zegt vaak: 'Ge verdient genoeg geld.' Maar op zo'n momenten betekent dat niets": Jan Vertonghen over hectische 24 uur die carrière en leven veranderde
"Het was een shock en dat is het eigenlijk nog steeds." Jan Vertonghen (35) praatte exclusief met onze redactie. Hij was openhartig over de 24 uur die zijn leven en carrière een nieuwe wending gaven. Over die 31ste augustus, toen hij na een gesprek met de coach met tranen op het trainingsveld stond. Dat na een 'coin flip' en de keuze voor Anderlecht alles in brand stond. En het moeilijke moment dat hij z'n kinderen moest vertellen dat hun tijd in Portugal erop zat.
Lees verder

Overleeft Zjef teelbalkanker en hoe ontsnapt Quinten aan doodstraf? Zijn opnieuw vaste personages bedreigd met exit?
Goed nieuws voor de fans van Jenny en Patrick. Hun personages keren (eenmalig) terug in 'Familie'. Dat raakte bekend in de marge van het grote feest naar aanleiding van de dertigste verjaardag van de VTM-soap. Maar de verhaallijnen zijn momenteel zo dramatisch dat de vaste cast opnieuw vreest voor ontslagen. Sterft Zjef aan teelbalkanker en wordt Quinten in Signapore veroordeeld tot de doodstraf? Showbits spreekt met acteurs Jan Van den Bosch en Maxim De Winne over hun lot in 'Familie'. "Trouwe kijkers moeten altijd schrik hebben dat een personage zomaar uit de soap kan geschreven worden", vertellen ze aan Jarne in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Hoe Martien Meiland het schopte van bloembollenverkoper tot multimiljonair: "We zijn opgevoed om vroeg geld te verdienen"
Hij startte als verkoper van bloembollen, nu krijgt Martien Meiland (61) 50.000 euro per aflevering van zijn realityreeks. Hoe de flamboyante kasteelheer die valt op mannen, maar drie keer trouwde met dezelfde vrouw zijn populariteit gewiekst omzette in nullen op zijn bankrekening.
Lees verder

€3 miljoen voor biografie, €50.000 per aflevering, €139 per sjaaltje: Martien Meiland, de geldmachine
Hij startte als verkoper van bloembollen, nu krijgt Martien Meiland (61) 50.000 euro per aflevering van zijn realityreeks. Vanavond start seizoen zeven van 'Chateau Meiland', goed voor totaal 800.000 euro. Dit is hoe de flamboyante kasteelheer - die valt op mannen, maar drie keer trouwde met dezelfde vrouw - zijn populariteit gewiekst omzette in nullen op zijn bankrekening.
Lees verder

Hoe Martien Meiland van bloembollenverkoper tot multimiljonair ging: "Op mijn 14e stond ik al op de tulpenvelden"
Hij startte als verkoper van bloembollen, nu krijgt Martien Meiland (61) 50.000 euro per aflevering van zijn realityreeks. Vanavond start seizoen zeven van 'Chateau Meiland', goed voor totaal 800.000 euro. Dit is hoe de flamboyante kasteelheer - die valt op mannen, maar drie keer trouwde met dezelfde vrouw - zijn populariteit gewiekst omzette in nullen op zijn bankrekening.
Lees verder

Slechts 11% van jongdementerenden kunnen terecht in voorbehouden bedden woonzorgcentra
Het aantal mensen in Vlaanderen dat gediagnosticeerd is met jongdementie, wordt geschat op zo'n 1.800. Ondanks dat zijn er slechts 200 bedden in woonzorgcentra voorbehouden voor jongdementen. "Slechts 11 procent jongdementen krijgt hulp van de regering-Jambon", concludeert Groen-parlementslid Ann De Martelaer daarop naar aanleiding van Werelddementiedag vandaag.
Lees verder

Wettelijk pensioen voor 80 procent van gepensioneerden onvoldoende om rusthuisfactuur te betalen
Meer dan 80 procent van de gepensioneerden kunnen een verblijf in een woonzorgcentrum niet betalen met hun wettelijk pensioen. Dat blijkt in het boek 'Investeren in de derde helft van je leven' van VRT-journalist Michaël Van Droogenbroeck en Knack-redacteur Ewald Pironet. De auteurs onderzoeken in hun boek, dat vandaag verschijnt, verschillende geldzaken na de pensionering.
Lees verder

WEERBERICHT. Komende nacht flink kouder, tot -3 graden in de Ardennen
Het blijft woensdag droog. De volgende nacht koelt het sterk af, met minima van 2 tot 8 graden in Vlaanderen en tussen -3 en +6 graden in de Ardennen. Overdag krijgen we de komende dagen temperaturen tot 20 graden.
Lees verder

Erwin Lemmens verdacht in zaak-Propere Handen maar toch aanwezig op bondsfeestje: "Dit verandert niets aan de situatie"
De voetbalbond organiseerde een receptie voor de inhuldiging van het nieuwe bondsgebouw. Ook aanwezig: Erwin Lemmens. Niet in kostuum, wel in trainingsoutfit van de Rode Duivels. De keeperstrainer staat nochtans sinds januari op non-actief omdat hij deel uitmaakt van de 56 verdachten in de zaak-Propere Handen.
Lees verder

Erwin Lemmens nog steeds op non-actief maar wel aanwezig op bondsfeestje: "Dit verandert niets aan de situatie"
De voetbalbond organiseerde een receptie voor de inhuldiging van het nieuwe bondsgebouw. Ook aanwezig: Erwin Lemmens. Niet in kostuum, wel in trainingsoutfit van de Rode Duivels. De keeperstrainer staat nochtans sinds januari op non-actief omdat hij deel uitmaakt van de 56 verdachten in de zaak-Propere Handen.
Lees verder

Handelssector komt met gezamenlijke inspanning om energieverbruik te temperen
De leden van handelsfederatie Comeos nemen bij de start van de herfst extra maatregelen in de strijd tegen de hoge energieprijzen. De temperatuur wordt in de zaken beperkt tot 19 graden, tijdens de openingsuren worden de winkeldeuren waar mogelijk dichtgehouden en één uur na sluiting worden lichtreclame, etalageverlichting en verlichting op parkings gedoofd. "We gaan niet wachten en nemen zelf het voortouw in de noodzakelijke energiebesparing", aldus CEO Dominique Michel.
Lees verder

Waarom het nog enkele dagen wachten is voor de herfst begint? "Niet alle seizoenen beginnen op de 21ste"
De herfst start op 21 september, of dat hebben velen van ons zo geleerd. Maar klopt dat wel? "Het is een misverstand dat nog heel vaak de ronde doet", zegt wetenschapsexpert Martijn Peters. "Onze seizoenen beginnen immers niét altijd op de 21ste van de maand. De astronomische herfst start pas over twee dagen, op 23 september.
Lees verder

Franse bondscoach Thomas Voeckler legt druk bij België en spuit mist over Alaphilippe: "Zelfs ík kan niet inschatten of Julian honderd procent zal zijn"
Thomas Voeckler (43) die een grimas trekt. Hij deed het jaren op de fiets, maar nu ook als Franse bondscoach bij elke vraag over Julian Alaphilippe. 'Titi' spuit een rookgordijn rond de paraatheid van zijn kopman. Hij praat liever over de Belgen. "Als ik één Belgische renner mag naturaliseren, kies ik Wout boven Remco."
Lees verder

Politie valt binnen bij beautyschool Lesley-Ann Poppe: "Onderzoek naar diverse inbreuken op de wetgeving"
Speurders zijn afgelopen weekend binnengevallen in de beautyschool van Lesley-Ann Poppe (43) en haar man Kevin Lebreton (34). Dat bevestigt het parket aan de Gazet van Antwerpen. "Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar diverse inbreuken op de wetgeving", klinkt het. Er zouden lessen gegeven worden voor medische handelingen die enkel door een arts mogen gebeuren.
Lees verder

"Duitse regering gaat gasbedrijf Uniper nationaliseren"
De Duitse regering maakt woensdag naar alle waarschijnlijkheid de nationalisatie van gasimporteur Uniper bekend. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. Met de nationalisatie investeert Duitsland 8 miljard euro in 's lands grootste inkoper van Russisch gas.
Lees verder

"Hoe breek ik een knieschijf": schokkende zoekgeschiedenis van Diallo, één dag voor gewapende aanval op PSG-concurrente, lekt uit
Uit berichten via WhatsApp en haar zoekgeschiedenis blijkt hoe groot de haat was van gewezen PSG-speelster Aminato Diallo (26) naar haar ploegmaats toe en in het bijzonder Kheira Hamraoui (31), haar concurrente op het middenveld bij PSG en de Franse nationale ploeg. Dat blijkt uit onthullingen uit het politieonderzoek naar de opzienbarende mishandeling die Hamraoui vorig jaar onderging. De voetbalster werd uit haar auto gesleurd en toegetakeld door twee gemaskerde mannen. Diallo is na een tien maanden durend onderzoek inmiddels voor de tweede keer gearresteerd. Ze schreeuwt nog altijd haar onschuld uit.
Lees verder