Doorgaan naar hoofdcontent

Nederlandse Ellen van Dijk verlengt haar wereldtitel tijdrijden

Nederlandse Ellen van Dijk verlengt haar wereldtitel tijdrijden

De Nederlandse Ellen van Dijk volgt zichzelf op als wereldkampioene tijdrijden.

Lees verder

Lotte Kopecky opgetogen met plaats in top tien: "Dit was de prikkel die ik zocht"

Ambities had ze niet, tenzij een plaats in de top tien. En die kwam er ook voor Lotte Kopecky die haar WK tijdrijden afsloot op de negende plaats.

Lees verder

Nood breekt wet: Filippo Ganna stelt zijn vizier op scherp … met tape

In het Australische Wollongong legt de Italiaan Filippo Ganna onder meer Remco Evenepoel het vuur aan de schenen tegen de klok. Ganna kroonde zich vorig jaar tot wereldkampioen en wou deze titel maar al te graag verlengen, maar ook bij een wereldkampioen kan het al eens mislopen. Vlak voor de start van zijn tijdrit moest zijn helm in allerijl vastgeplakt worden met tape

Lees verder

Wat een verrassing! Beresterke Tobias Foss is wereldkampioen tijdrijden, Remco Evenepoel pakt brons

Tobias Foss is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden. In het Australische Wollongong was de 25-jarige Noor verrassend de snelste. Zowel Stefan Küng als Remco Evenepoel beten hun tanden stuk op de tijd van Foss, die de grootste overwinning uit zijn carrière boekt. Evenepoel strandde op negen seconden en pakt brons.

Lees verder

Tobias Foss verrast de wereld en ook zichzelf: "Ik hoopte eigenlijk op top tien"

Niet Ganna, geen Küng of Evenepoel, maar Tobias Foss (25) heeft zich in het Australische Wollongong tot wereldkampioen tijdrijden gekroond. Hij had de vierde tijd aan het eerste tussenpunt, passeerde als tweede aan de tweede tijdsmeting, maar op de streep was niemand sneller. Tot grote verbazing van iedereen, Foss inclusief: "Ik geloof het eigenlijk niet."

Lees verder

Yves Lampaert kan leven met 9de plaats: "Maar ik heb al betere tijdritten gehad"

Op het WK tijdrijden moet België vrede nemen met een bronzen medaille voor Remco Evenepoel. De andere landgenoot, ploegmaat Yves Lampaert, zette op het lastige parcours in Wollongong uiteindelijk de negende tijd op de tabellen. "De negende van de wereld zijn, dan mag ik wel tevreden zijn", klonk het bij de 31-jarige West-Vlaming achteraf.

Lees verder

Remco Evenepoel is niet teleurgesteld met derde plaats: "Puur qua power rijd ik mijn beste tijdrit ooit, maar twee jongens waren beter"

Voor de derde keer een medaille op een WK tijdrijden, maar weer geen goud. Remco Evenepoel moest in Wollongong tevreden zijn met brons. Hij eindigde op negen seconden van Tobias Foss, maar kon achteraf leven met zijn derde plaats. "Het zou flauw zijn om de Vuelta in te roepen als excuus."

Lees verder

België op het WK tijdrijden: vijf keer op rij prijs, zonder de hoofdprijs

Ons wielerland kent een sterke tijdritgeneratie. Op de voorbije vier wereldkampioenschappen tijdrijden stond elke keer minstens één Belg op het podium, goed voor in totaal vijf medailles. Met de bronzen plak van Remco Evenepoel die hij zondagochtend veroverde in het Australische Wollongong erbij komt de teller nu op vijf op een rij, maar die zo gewenste gouden medaille ontbreekt nog steeds.

Lees verder

COMMENTAAR. "Lierse speelde zichzelf als een volleerd zelfmoordcommando in de vernieling"

Weg roze wolk! Even bruusk als onnodig werd Lierse vrijdagavond op zijn eigen Lisp onverwacht uit zijn droom gehaald. Door een stel pubers dan nog wel. Gastjes die uiteraard wel keigoed kunnen voetballen, maar rijpe appels waren het geenszins. Laat het nu al de tweede keer zijn dat de Pallieters zich domweg door zo'n jong geweld laten ringeloren. En jawel, de partij op de openingsdag bij Jong Genk vertoonde akelig veel gelijkenissen met de misstap tegen de RSCA Futures.

Lees verder

Remco Evenepoel is stomverbaasd bij het horen van naam nieuwe wereldkampioen: "Hè? Foss?"

Voor vriend en vijand kwam het als een verrassing, de wereldtitel van de Noor Tobias Foss op het WK tijdrijden. Zo ook bij Remco Evenepoel. Toen onze landgenoot vlak na de finish op de hoogte werd gebracht van de winnaar, viel zijn mond open. "Hè? Foss?", valt er van zijn lippen af te lezen. Om deze vervolgens bewonderd te tuiten.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Veel talenten die aan de Rode Duivels worden gelinkt gaan naast hun schoenen lopen, Maxim De Cuyper niet"

"Maxim De Cuyper (21) was net als tegen Anderlecht ook in Charleroi alomtegenwoordig. Je moet het maar doen na een week vol media-aandacht", was onze huisanalist Patrick Goots lovend voor de Brugse huurling van Westerlo.

Lees verder

De eerste wereldkampioen voor Jumbo-Visma: wie is Tobias Foss, de man die zichzelf, zijn ploeg en de wereld verraste met een tijdrittitel?

Wout van Aert en Rohan Dennis gaven om uiteenlopende redenen forfait voor de tijdrit op het WK. Dan zou je denken dat de kansen voor Jumbo-Visma op een regenboogtrui klein tot onbestaande zijn, maar dat was dus buiten Tobias Foss (25) gerekend. Hij verraste vriend én vijand. "We kennen Tobias als een groot talent en een goede tijdrijder", zegt sportief directeur Merijn Zeeman. "Maar eigenlijk waren de verwachtingen om met hem en Affini de top tien te halen."

Lees verder

Dit zijn de pechvogels van de dag: Ethan Hayter wordt nog vierde (!) na fietswissel, sterke Magnus Sheffield vecht tegen de tranen na knal tegen nadarhekken

Er was niet alleen de verrassende winnaar Tobias Foss die geen blijf wist met zijn geluk, maar een paar pechvogels die de tijdrit van hun leven reden maar door pech hun kansen in rook zagen opgaan. Kettingproblemen, een pijnlijke valpartij, een concurrent die net wat sterker is… Ethan Hayter, Magnus Sheffield en Stefan Küng kenden een dag om snel te vergeten.

Lees verder

Europees kampioen Alec Segaert is ook medefavoriet voor WK tijdrijden beloften: "Die Europese titel motiveert me"

West-Vlaming Alec Segaert (19) werd vorig jaar in Brugge knap tweede op het WK tijdrijden voor juniores. Intussen is hij bij de beloften Europees kampioen in deze discipline en staat hij in het Australische Wollongong als één van de favorieten voor goud.

Lees verder

Tienkoppig KV Mechelen pakt verdiend punt, al maakte het zichzelf opnieuw knap lastig: "We moeten écht slimmer worden"

KV Mechelen deed tegen OH Leuven alweer aan zelfkastijding. Bij de minstens drie strafschoppen in geschenkverpakking dit seizoen voegde Alessio Da Cruz gisteren een domme rode kaart toe. Het was lovenswaardig hoe een compact strijdend Malinwa seizoensrevelatie OHL op 0-0 hield, maar het vermijden van kadootjes blijft een werkpunt.

Lees verder

COMMENTAAR. "Hier en daar stunten in oktober is een must voor KV Mechelen"

Het belang van een zege tegen OH Leuven is groter dan de stunt tegen Porto, vond Carl Hoefkens na de topprestatie van zijn Club Brugge in de Champions League. Voor KV Mechelen is het zaterdagavond geen zege geworden tegen OHL, maar wel een gelijkspel waaraan het zich kan optrekken. Zo kunnen Buijs en co. de komende weken met goede moed aanvatten. Het zal nodig zijn.

Lees verder

Alles lukt voor De Cuyper en drie andere conclusies na de zege van Westerlo bij Charleroi

Dankzij een droomstart en een dolle slotfase heeft Westerlo in Charleroi de eerste driepunter op verplaatsing over de streep getrokken. De Kemphanen boeken zo zes op zes en nestelen zich in de buik van het klassement. Vier conclusies na een bewogen avond in het Zwarte Land.

Lees verder

COMMENTAAR. "'En Allemaal Samen'. Het is in Westerlo niet alleen de clubslogan, het is ook de sleutel tot succes"

Maxim De Cuyper eiste op het veld van Charleroi met een heerlijk doelpunt en dito assist opnieuw een hoofdrol op. De 21-jarige West-Vlaming verdient zonder twijfel de spotlights waar hij de laatste weken wordt ingezet, het zou niet correct zijn om zijn ploegmaats in de schaduw te laten staan. De eerste driepunter op verplaatsing was er vooral eentje van het collectief.

Lees verder

Celticfans choqueren tijdens eerbetoon aan Queen: "Klap in je handen als je de koninklijke familie haat"

Nog maar enkele dagen nadat ze zich tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk beledigende spandoeken, hebben Celtic-fans zich zondag opnieuw van hun slechtste kant getoond. Voor de competitiewedstrijd tegen St. Mirren werd er een minuut applaus gehouden ter nagedachtenis van de Queen, maar dat was niet naar de zin van de Celtic-aanhang.

Lees verder

LIVE. Vindt Beerschot op bezoek bij Virton aansluiting met de top van het klassement?

Beerschot en Virton beginnen allebei met zeven punten uit vijf wedstrijden aan hun partij op de zesde speeldag van de Challenger Pro League. Wie wint, blijft in het spoor van leider Lierse K. Volg de match hier LIVE vanaf 16u!

Lees verder

Late treffer van Heynen tegen AA Gent houdt Racing Genk in het spoor van Antwerp

Striemende regen en een hels tempo, de spelers maakten er een heel intense pot voetbal van maar fraai was het al te vaak niet wat de spelers in Genk op de mat brachten. De partij leek af te stevenen op een billijk gespel maar een late kopbalgoal van Heynen leverde de thuisploeg een nieuwe zege op. Gent blijft achter met een magere drie op negen.

Lees verder

Arsenal weer aan de leiding na vlotte zege in Brentford, 15-jarige Ethan Nwaneri is jongste debutant ooit in de Premier League

Dankzij een vlotte 0-3 zege uit bij Brentford, zondagnamiddag op de achtste speeldag in de Premier League, heeft Arsenal de leidersplaats weer overgenomen van Manchester City. Bij Arsenal mocht de 15-jarige Ethan Nwaneri zijn debuut maken. Daarmee is hij de jongste debutant ooit in de Premier League.

Lees verder

Philippe Clement en AS Monaco zetten hun opmars verder na zege tegen tienkoppig Stade Reims

Het AS Monaco van coach Philippe Clement heeft zondagnamiddag op de achtste speeldag in de Franse Ligue 1 met 0-3 gewonnen op het veld van Stade Reims, dat halverwege de eerste helft met een man minder kwam te staan na de uitsluiting van Bradley Locko.

Lees verder

Arnaud Démare sprint naar de zege in GP d'Isbergues, Edward Theuns knap derde

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) heeft de GP d'Isbergues op zijn naam geschreven. De Fransman toonde zich het sterkst in een massasprint. Edward Theuns weerde zich kranig, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met een derde plek.

Lees verder

Fem van Empel soleert knap naar de zege in veldritopener in Kruibeke

Fem van Empel heeft de eerste cross van het seizoen op haar naam geschreven. De Nederlandse liet in het slot van de Exact Cross in Kruibeke haar landgenote Annemarie Worst achter en finishte solo. De 20-jarige Van Empel begint zo uitstekend aan haar laatste maanden bij Pauwels Sauzen-Bingoal, die ze vanaf januari inruilt voor Jumbo-Visma.

Lees verder

Gerben Thijssen klopt Jasper Philipsen in millimetersprint en wint de Gooikse pijl

Gerben Thijssen heeft de Gooikse Pijl op zijn naam geschreven. De 24-jarige sprinter van Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux haalde het nipt van Jasper Philipsen na een millimetersprint.

Lees verder

Tobias Foss, de zoveelste Noorse wereldkampioen: de helft minder inwoners dan België en toch top in topsport, hoe komt dat?

Tobias Svendsen Foss, alweer een sporter die de sportwereld domineert die uit Noorwegen komt. Het succes achter het land dat wereldkampioenen of olympische medaillewinnaars bij de vleet lijkt voort te brengen. Ook al zijn er twee keer minder inwoners dan in België.

Lees verder

Zwak Union kan opgelucht ademhalen na doelpunt Boniface in absolute slotfase tegen Eupen

Door het oog van de naald kruipen, zo heet dat dan: Union-coach Karel Geraerts had zijn spelers duidelijk gemaakt dat hij na een Europese overwinning nu ook eens een resultaat in de competitie wou zien, en met de overwinning in Eupen kan de Limburger zeker niet klagen. Moser miskeek zich in het absolute slot nog op een hoge bal, Boniface bedankte met de winning goal.

Lees verder

ONS OORDEEL. Invaller Baeten is opnieuw cruciaal, Van den Bergh bekroont sterke prestatie met winning goal

Een invaller en een verdediger die tijdens de wedstrijd opschoof naar het middenveld: dat waren de uitblinkers bij Beerschot. Al moet er ook bij gezegd worden dat iederéén bleef knokken tot het laatste fluitsignaal. Lees hier de punten van de Mannekes, die variëren van 5 tot 8 op 10

Lees verder

Michael Vanthourenhout is meteen op de afspraak en schrijft seizoensopener in Kruibeke op zijn naam

Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft de opener van het nieuwe veldritseizoen winnend afgesloten. De 28-jarige Vanthourenhout ging er enkele ronden voor het einde alleen vandoor en kwam solo aan in Kruibeke. Ploegmaat Eli Iserbyt werd tweede, Laurens Sweeck mocht als derde mee op het podium.

Lees verder

REACTIES. Wissels van Wieland lonen voor Beerschot: "De invallers waren top"

"Hard work." Wanneer we Andreas Wieland vragen om de match van Beerschot in Virton samen te vatten in één woord, vraagt hij of het ook met deze twee woorden mag. De winnende coach mag dat. Met de juiste ingrepen en keiharde arbeid boog zijn ploeg een 1-0-achterstand nog om in een 1-2-overwinning.

Lees verder

Opvallend: coach Andreas Wieland draagt op maat gemaakte Beerschotsneakers - "Nergens te verkrijgen"

Coach Andreas Wieland heeft stijl. In Virton stond hij van kop tot teen in een outfit van Beerschot langs de zijlijn, maar vooral de sneakers vielen op. Die zal je niet in de fanshop op het Kiel terugvinden.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Beerschot zit in het koppeloton, al had het tussenrapport van 10 op 18 er nog beter kunnen uitzien"

"Beerschot speelde zondagmiddag in Virton een match waarvan je er in 1B véél ziet Kabbelend, met wat gevaar langs beide kanten. Door het spelbeeld en de achterstand aan de rust had ik er halverwege geen goed oog in, maar dankzij de tactische bijsturing, met de inbreng van Thibo Baeten, die sterk aan het seizoen was gestart, bracht Beerschot deze vervelende plaatsing alsnog tot een goed einde."

Lees verder

Belgische ruiters worden achtste op WK eventing, Duitsland kaapt het goud weg

De Belgische eventingruiters zijn zondag in het Italiaanse Pratoni del Vivaro achtste (op zestien landen) geworden op het wereldkampioenschap voor landenteams. Karin Donckers (Fletcha), Jarno Verwimp (Mahalia), Senne Vervaecke (Google) en Lara De Liedekerke-Meier (Hermione) verzamelden 151,6 punten. Het goud was met 95,2  punten voor de Duitsers Julia Krajewski (Amande), Michael Jung (Chipmunk), Christoph Wahler (Carjatan) en Sandra Auffarth (Vlamant). De Verenigde Staten pakten met 100,3 punten zilver, Nieuw-Zeeland met 100,7 punten brons.

Lees verder

Club Brugge verliest op het veld van Standard en ziet leider Antwerp verder uitlopen

Club Brugge heeft geen vervolg kunnen breien aan de knappe 0-4-overwinning in en tegen Porto. Op het veld van Standard ging blauw-zwart onderuit na de grote Philip Zinckernagel-show. De Deense nieuwkomer van de Rouches scoorde voor en na rust. William Balikwisha, de grote broer van Antwerpspeler Michel-Ange, legde de 3-0-eindstand vast. Door de nederlaag ziet Club de kloof op Antwerp groter worden tot acht punten.

Lees verder

Anderlecht eert Mister Michel met indrukwekkende minuut stilte en tifo: "De Zilveren Vos zal nooit vergeten worden"

Een minuut lang een ijzige stilte in het Lotto Park: het eerbetoon aan Michel Verschueren, de voormalig manager van RSC Anderlecht die afgelopen woensdag overleed, was ronduit indrukwekkend. Mauves Army pakte uit met een tifo: "Karakter, trouw en liefde, de Zilveren Vos zal nooit vergeten worden."

Lees verder

Duitsland zet nu ook Australië opzij in de Davis Cup Finals en kroont zich tot groepswinnaar in groep van de Belgen

De Duitse tennissers hebben zich zondag voor eigen publiek tot groepswinnaar gekroond in  groep C van de Davis Cup Finals. In Hamburg versloegen ze Australië, dat ook al zeker was van een plaats in de kwartfinales, met 2-1.

Lees verder

Crisis afgewend? Anderlecht boekt deugddoende zege tegen KV Kortrijk en duikt de top acht weer binnen

Anderlecht heeft de rug gerecht. Na de zwakke serie in de competitie, won paars-wit met 4-1 van KV Kortrijk. Eindelijk weer goals, eindelijk weer beleving, de crisis gecounterd. De fans warmden zich alvast op aan de heropleving van Yari Verschaeren en de allereerste Belgische goal van Jan Vertonghen. Straks nog bevestigen tegen betere tegenstanders.

Lees verder

Anthony Moris opnieuw in de clinch met Eupen-supporters, stelt de politie een PV op? "Het is triest dat kinderen mij beledigen"

Flashback naar oktober vorig seizoen: Union-doelman Anthony Moris gaat in Eupen tegen de vlakte nadat hij door de thuisfans bekogeld werd door aanstekers en bier. De wedstrijd zou voor tien minuten gestaakt worden. Het kwam Moris ook nu zondag tijdens de 1-2 overwinning bij ieder balcontact op een striemend fluitconcert te staan. Moris ging na de winning goal nog even de supporters uitdagen, iets wat hem nog een proces-verbaal kan opleveren.

Lees verder

WK 2022. TIJDRIT VROUWEN JUNIOREN. Voorzichtige hoop in het Belgische kamp

Maandagnacht staat de tijdrit voor vrouwen junioren op het programma. In deze voorbeschouwing zetten we de voornaamste zaken omtrent deze wedstrijd op een rijtje.

Lees verder

Na meer dan een jaar afwezigheid is Dodi Lukebakio weer Rode Duivel: "Ik zou liegen, mocht ik zeggen niet met het WK bezig te zijn"

Na een jaar afwezigheid terug van weggeweest bij de Rode Duivels: Dodi Lukebakio (24) van Hertha Berlijn. Een gesprek. "Ik stond eventjes open voor een terugkeer naar België."

Lees verder

COMMENTAAR. "Thibo Baeten is in recordtijd de ­nieuwe chouchou van de Beerschot­fans aan het worden"

Als invaller een moeilijke match doen kantelen, het is een voorrecht. Al was het toch ietwat verrassend dat Thibo Baeten, de voorbije vijf duels telkens basisspeler, gisteren in Virton vrede moest nemen met een plek op de bank. Een bewuste zet van Andreas Wieland, zo hoorden we achteraf. "We moeten erop letten dat we niet te veel druk op zijn jonge schouders leggen", zei de coach over zijn 20-jarige aanvaller. En wie zijn wij om een winnende coach tegen te spreken?

Lees verder

Spelers van Westerlo krijgen drie dagen vrij, vijftal internationals mist bekerduel in Aalst

Na de zege tegen Charleroi kregen de spelers van Westerlo drie dagen vrij. Op woensdag moeten ze zich terug op de club melden voor de voorbereiding op het bekerduel van komende zondag tegen Eendracht Aalst.

Lees verder

WK 2022. TIJDRIT MANNEN JUNIOREN. Wedstrijd met Belgische outsiders

De mannen junioren mogen op dinsdag hun WK-tijdrit rijden. In deze voorbeschouwing sommen we alle belangrijke zaken even op.

Lees verder

Een voetbalformat toepassen op tennis werkt niet: de ziel van de Davis Cup is nog altijd zoek

Het is nu vier jaar geleden dat de Davis Cup, een van de klassiekers van de sport, onder handen genomen werd door voetballer/zakenman Gérard Piqué. De spijtige conclusie: een soortement voetbalformat toepassen op tennis werkt niet. "Je ruïneert niet zomaar 120 jaar tennisgeschiedenis met geld."

Lees verder