Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 7 september 2022

Nathalie Meskens trapt 9e seizoen ‘Beste Kijkers’ op gang: “Ik mis de verjaardag van Loé, maar die merkt dat g...

HLN
Nathalie Meskens trapt 9e seizoen 'Beste Kijkers' op gang: "Ik mis de verjaardag van Loé, maar die merkt dat gelukkig niet"
Reden voor een feestje voor Nathalie Meskens (40). Haar zoontje Loé viert zijn allereerste verjaardag én het negende seizoen van haar panelshow 'Beste Kijkers' gaat van start. Wij waren bij de opnames en spraken de presentatrice over haar werk, haar gezin en hoe ze het allemaal gebolwerkt krijgt. "Ik ben nog steeds ambitieus, maar op een andere manier."
Lees verder

Balans tyfoon Hinnamnor in Zuid-Korea loopt op tot tien doden
De balans van de tyfoon Hinnamnor in Zuid-Korea loopt op tot tien doden. Dat hebben de plaatselijke autoriteiten van het land bekendgemaakt.
Lees verder

"Mijn grootste budget gaat met meer dan 700 euro naar drank en voeding": Budgetcoach helpt 3 gezinnen om op hun huishoudbudget te besparen
Het water staat vele mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In de maand augustus hielden zij voor ons hun huishoudkosten bij: wat gaven ze aan boodschappen en kledij? Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft hun tijdens September Geldmaand persoonlijk besparingsadvies. "We wisten wel dat we veel geld aan voeding besteedden, maar niet dat dit bedrag tegen de 900 euro lag", merkte het gezin uit Gent op.
Lees verder

"Meer dan 700 euro gaat naar drank en voeding": Budgetcoach helpt 3 gezinnen om op hun huishoudbudget te besparen
Het water staat vele mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In de maand augustus hielden zij voor ons hun huishoudkosten bij: wat gaven ze aan boodschappen en kledij? Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft hun tijdens September Geldmaand persoonlijk besparingsadvies. "We wisten wel dat we veel geld aan voeding besteedden, maar niet dat dit bedrag tegen de 900 euro lag", merkte het gezin uit Gent op.
Lees verder

Budgetcoach neemt huishoudbudget van 3 gezinnen onder de loep: "Minderen is de boodschap om te besparen, alles schrappen hoeft niet"
Het water staat vele mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In de maand augustus hielden zij voor ons hun huishoudkosten bij. Budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geeft hun tijdens September Geldmaand persoonlijk besparingsadvies. "We wisten wel dat we veel geld aan voeding besteedden, maar niet dat dit bedrag tegen de 900 euro lag."
Lees verder

LIVE VUELTA. Jumbo-Visma beslist straks of gehavende Roglic nog van start gaat: "Acht seconden tijdwinst zijn verwondingen niet waard"
Vandaag is het in de Vuelta weer aan de klimmers. Een nieuwe kans voor de tegenstanders van Remco Evenepoel om hem het vuur aan de schenen te leggen, al is het nog maar de vraag of het weerwerk van Primoz Roglic zal komen. Jumbo-Visma beslist namelijk deze ochtend of de Sloveen nog op de fiets stapt na zijn zware val van gisteren. Volg hier alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Britse premier Truss beloont bondgenoten in nieuwe ministersploeg
De nieuwe premier Liz Truss van Groot-Brittannië heeft de nieuwe ministersploeg bekendgemaakt. Truss schuift prominente aanhangers van Rishi Sunak, de kandidaat-premier die ze versloeg, opzij en beloont haar belangrijkste bondgenoten.
Lees verder

De koninklijke familie viert de 85ste verjaardag van koningin Paola niet samen: prins Laurent organiseert een dierendag
Zondag 11 september mag koningin Paola 85 kaarsjes uitblazen. Maar de verjaardag zal niet gevierd worden met de koninklijke familie. Aangezien de koningin in het buitenland zit, organiseert Prins Laurent (58) een dierendag in Seraing bij Luik. In een homevideo nodigt hij iedereen uit naar het gratis evenement van de Stichting Prins Laurent.
Lees verder

Koninklijke familie viert 85ste verjaardag van koningin Paola niet samen: prins Laurent organiseert dierendag
Zondag 11 september mag koningin Paola 85 kaarsjes uitblazen. Maar de verjaardag zal niet gevierd worden met de koninklijke familie. Terwijl de koningin in het buitenland zit, organiseert Prins Laurent (58) een dierendag in Seraing bij Luik. In een homevideo nodigt hij iedereen uit naar het gratis evenement van de Stichting Prins Laurent.
Lees verder

Wordt het nog duurder om een iPhone te kopen? Alle geruchten over Apple Event op een rijtje
Vandaag is het zover. Apple stelt vanavond nieuwe iPhones en Apple Watches voor. Ook een nieuwe versie van de AirPods Pro zou de revue kunnen passeren. Er gaan heel wat geruchten de ronde. In dit artikel sommen we de belangrijkste op. Maar de grootste vraag op dit moment: wat zal Apple doen met de prijszetting van haar nieuwe smartphones? Het event start om 19 uur en is live te volgen op HLN.
Lees verder

Onbeperkt bijverdienen zonder belastingen te betalen: dit zijn de voordelen van een flexi-job
Eén op de drie Vlamingen verdient niet genoeg om alle maandelijkse kosten te kunnen betalen, dat blijkt uit De Grote Geldenquête van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws. 20 procent van de Vlamingen gaat daarom ook op zoek naar een bijbaan om de financiële druk te verlichten. Bij een flexi-job staat je brutoloon gelijk aan je nettoloon én moet je achteraf geen extra belastingen betalen. In welke sectoren kan je aan de slag? En hoeveel kan je ermee verdienen? Jobat.be legt uit.
Lees verder

Onbeperkt bijverdienen zonder belastingen te betalen: waarom een flexi-job interessant kan zijn
Eén op de drie Vlamingen verdient niet genoeg om alle maandelijkse kosten te kunnen betalen, dat blijkt uit De Grote Geldenquête van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws. 20 procent van de Vlamingen gaat daarom ook op zoek naar een bijbaan om de financiële druk te verlichten. Met een flexi-job kan je bijverdienen zonder extra belastingen te betalen. In welke sectoren kan je aan de slag? En hoeveel kan je ermee verdienen? Jobat.be legt uit.
Lees verder

LIVE US OPEN. "Ik heb mensen in de steek gelaten": Kyrgios verliest controle helemaal na nederlaag in kwartfinale
Zonder Belgen in het enkelspel dendert de US Open verder. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

Tessenderlo en Picanol gaan fuseren tot één industriële groep
Chemiegroep Tessenderlo en weefgetouwenproducent Picanol gaan samensmelten tot één bedrijf. In juli lanceerde Tessenderlo een ruilbod op Picanol en eind 2015 was er al eens een poging om beide bedrijven, die gecontroleerd worden door ondernemer Luc Tack, samen te brengen. Woensdagmiddag is een persconferentie gepland in Gent, zo melden beide bedrijven woensdagochtend.
Lees verder

Finale nog niet binnen voor Emma Meesseman en Julie Allemand: donderdag alles of niets voor Chicago in WNBA
De finale van de WNBA is nog niet binnen voor Chicago Sky: afgelopen nacht gingen Emma Meesseman, Julie Allemand en assistent coach Ann Wauters stevig onderuit in Connecticut (104-80). Het staat zo 2-2 in de stand, donderdag maken ze in de Windy City onder elkaar uit wie het in de finale tegen Las Vegas mag opnemen.
Lees verder

CD&V wil speedpedelecs toelaten op alle jaagpaden in Vlaanderen
CD&V wil dat speedpedelecs, snelle elektrische fietsen die tot 45 kilometer per uur kunnen halen, toegelaten worden op alle jaagpaden in Vlaanderen. Momenteel zijn deze fietsers welkom op 700 van de meer dan 2.000 kilometer aan jaagpaden.
Lees verder

Wat als je dezelfde voornaam hebt als je partner? 2 koppels getuigen: "Veel mensen vragen of we broers zijn"
Als koppel deel je lief en leed, maar wat als je daarnaast ook dezelfde voornaam deelt? Deze twee koppels kunnen erover meespreken: ze heten Marc en Marc, en Kim en Kim. Ze belandden méér dan eens in verwarrende, maar vooral grappige situaties. "Mijn man werd jarenlang 'mevrouw Hapers' genoemd door de bank."
Lees verder

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een gewone laptop?
Chromebooks zijn sneller, lichter én goedkoper dan laptops die draaien op Windows of iOS. Wanneer kies je best voor Chromebook? En wat zijn de beste exemplaren die nu in de winkel liggen? Technologiesite Tweakers selecteerde haar twee favorieten.
Lees verder

Op zoek naar een straffe Chromebook? Dit zijn onze twee aanraders
Chromebooks zijn sneller, lichter en goedkoper dan laptops die draaien op Windows of iOS. Maar wat is nu de beste Chromebook die op dit moment in de winkelrekken prijkt? Technologiesite Tweakers selecteerde de twee allerbeste exemplaren van het moment
Lees verder

Door loonindex kom je mogelijk in een hogere belastingschijf terecht: "Gelukkig zet de fiscus dat het jaar nadien weer recht"
Het loon van een heleboel mensen stijgt deze maand opnieuw door de overschrijding van de spilindex. Al voor de vierdekeer dit jaar. Klinkt goed, maar wat betekent dat voor onze belastingen? "Dat is een heel complexe vraag", zegt fiscaal expert Michel Maus. "Want eigenlijk geven we een renteloze lening aan de staat."
Lees verder