Doorgaan naar hoofdcontent

Na massale belangstelling in Zaventem deelt Evenepoel handtekeningen uit in supporterscafé: “Ik had iets verwacht,...

HLN
Na massale belangstelling in Zaventem deelt Evenepoel handtekeningen uit in supporterscafé: "Ik had iets verwacht, maar dit niet"
Van de luchthaven over zijn fanlokaal, een cultureel centrum, de Brusselse Grote Markt en de trouwzaal van het gemeentehuis tot een West-Vlaams hotel: het leven van een wereldkampioen wielrennen zoals het is. En tussendoor: dan tóch nog eens koersen. Remco Evenepoel (22) gaat nog drie drukke weken tegemoet. En op deze pagina zit u goed om al zijn publieke activiteiten op de voet te volgen!
Lees verder

Trendsetters worden massaal gespot met de klassieke Bretoense trui: hoe komt dat?
Tussen alle gekke trends van het moment springt er eentje in het oog: een simpele witte trui met strepen, ook wel een Bretoense trui genoemd. Elk merk, van ketens tot luxehuizen, heeft het item in zijn collectie zitten en de verkoop gaat hard. Waarom nu en hoe groeide het item uit tot zo'n icoon?
Lees verder

Hoe komt het dat de klassieke gestreepte trui momenteel zo populair is?
Tussen alle gekke trends van het moment springt er eentje in het oog: een simpele witte trui met strepen, ook wel een Bretoense trui genoemd. Elk merk, van ketens tot luxehuizen, heeft het item in zijn collectie zitten en de verkoop gaat hard. Waarom nu en hoe groeide het item uit tot zo'n icoon?
Lees verder

Polen, Denemarken en Noorwegen huldigen nieuwe gaspijpleiding in: "Einde van Russisch gasmonopolie"
Vertegenwoordigers van de Poolse, Deense en Noorse regeringen hebben de 'Baltic Pipe' ingehuldigd. Die nieuwe pijpleiding zal Noors aardgas vervoeren via Denemarken naar Polen. "Het tijdperk van het Russische gasmonopolie loopt op zijn eind, een tijdperk gekenmerkt door chantage, dreigementen en intimidatie", zo zei de Poolse premier Mateusz Morawiecki bij de symbolische inhuldiging van het nieuwe compressiestation in Goleniów, nabij de Poolse havenstad Szczecin.
Lees verder

"Op het einde kon Kate Winslet haar adem 7 minuten inhouden": alles wat we al weten over 'Avatar 2'
Binnen minder dan drie maanden is het zover: op 16 december verschijnt 'Avatar: The Way Of Water' in de bioscoop. Er wordt reikhalzend uitgekeken naar het langverwachte vervolg van de kaskraker, en daarna volgen nog eens drie films. Wie doet er allemaal mee? Waar gaat het verhaal over? Hoe brengen ze Sigourney Weaver terug tot leven? En wat mag dat allemaal kosten? Wij zetten alles wat al geweten is op een rij.
Lees verder

Na ware 'blame game' wijst Kremlin schuldigen aan voor chaos bij mobilisatie
De gedeeltelijke militaire mobilisatie heeft tot chaos en grote onrust geleid bij de Russische bevolking. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat bij de autoriteiten in Moskou een zwartepietenspel is losgebarsten om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven. En de enige 'echte' schuldigen van die warboel heeft het Kremlin nu gevonden, zo meldt het gerespecteerde Institute for the Study of War (ISW).
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans woont modeshow bij in Parijs en Lindsay viert de verjaardag van haar moeder
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Netflix lost eerste beelden 'Bridgerton'-prequel: Queen Charlotte zoals je haar nog nooit zag
'Bridgerton'-fans zullen in de spin-off serie 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' eindelijk wat meer te weten komen over, zoals de titel al verklapt, Queen Charlotte. Tijdens het Tudum-event onthulde Netflix de eerste beelden, waarin te zien is hoe de kennismaking tussen Charlotte en koning George III verliep. "Help me over deze muur te klimmen, zodat ik niet met hem moet trouwen", aldus de rebelse (toekomstige) koningin.
Lees verder

Regering geeft sociale partners nog een maand tijd voor akkoord rond loonnorm en welvaartsenveloppe
De vakbonden en de werkgevers krijgen van de federale regering nog een maand de tijd om met een gezamenlijk voorstel over de welvaartsenveloppe en de loonnorm te komen. Dat is te horen bij het kabinet van premier Alexander De Croo (Open VLD).
Lees verder

Lukaku als onderbroekenmodel: Big Rom poseert als model voor Calvin Klein
Romelu Lukaku is nu ook onderbroekenmodel. Het Amerikaanse modemerk Calvin Klein lanceerde dinsdag een campagne met 'Big Rom' als gezicht. "Ik wist dat ik anders was dan de anderen", zegt hij in het filmpje. Hoeveel Calvin Klein hem betaalt, is niet bekend.
Lees verder

De rijkste Brit krijgt het Belgisch voetbal in handen. Wat betekent dat voor u en voor onze clubs?
Len Blavatnik, de rijkste Brit met een vermogen van 27 miljard euro, koopt Eleven Sports. En zo ook de rechten op het Belgisch voetbal. DAZN wordt de nieuwe rechtenhouder. Wat verandert er voor u en uw favoriete club? Wat is DAZN en waarom doen ze dit? Vijf vragen, vijf antwoorden.Heb het
Lees verder

De rijkste Brit krijgt de rechten van het Belgische voetbal in handen. Wat betekent dat voor u en voor onze clubs?
Len Blavatnik, de rijkste Brit met een vermogen van 27 miljard euro, koopt Eleven Sports. En zo ook de rechten op het Belgisch voetbal. DAZN wordt de nieuwe rechtenhouder. Wat verandert er voor u en uw favoriete club? Wat is DAZN en waarom doen ze dit? Vijf vragen, vijf antwoorden.
Lees verder

Gibraltar veilt jacht van Russische oligarch voor 37,5 miljoen dollar
Gibraltar heeft het jacht van de Russische oligarch Dmitri Poempjanski geveild voor 37,5 miljoen dollar - zowat de helft van de geschatte waarde. Dat maakten de maritieme gerechtelijke autoriteiten (Admiralty Marshal) bekend.
Lees verder

Eerste mobiele VR-opleiding voor heftruckchauffeurs in ons land moet 4.000 vacatures wegwerken
België kampt met een tekort aan 4.000 heftruckchauffeurs. Nooit eerder waren dat er zoveel. De huidige opleidingen trekken amper nog kandidaten. "Onze klanten zitten echt met structurele tekorten", zegt Michel Gelders, opleidingsmanager van Adecco, de grootste uitzendgroep ter wereld. Om de vacatures in te vullen, start Adecco in ons land voor het eerst met een mobiele virtual reality-opleiding. Na een pilootproject wordt het uitgebreid naar de rest van Europa en Amerika.
Lees verder

Coronacijfers in de lift: zitten er nieuwe maatregelen aan te komen?
Een pak mensen zit dezer dagen ziek thuis of is toch aan het werk, de zakdoek binnen handbereik, wegens constant gesnotter en gesnuit. Ondertussen is corona begonnen aan zijn voorspelde opmars. Wat is er aan de hand? "De cijfers zijn sinds een week flink aan het stijgen, maar ook de vaccinatiecampagne loopt volop", probeert Steven Van Gucht, viroloog van Sciensano, gerust te stellen. Moeten we nieuwe maatregelen vrezen?
Lees verder

Deze 26 Rode Duivels neemt de HLN-surfer op dit moment mee naar het WK
Duizenden HLN-surfers waagden zich de voorbije dagen aan de lastige opdracht die ook Roberto Martínez te wachten staat: 26 Rode Duivels selecteren voor het WK in Qatar. Hieronder de voorlopige resultaten, die onder anderen Dedryck Boyata, Jason Denayer en Adnan Januzaj liever niet zullen lezen.
Lees verder

CELEB 24/7. Gwyneth Paltrow viert haar 50ste verjaardag en Cardi B en Offset tonen hun liefde
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Man geëxecuteerd en in plastic gewikkeld of vrouw met de dure juwelen: Cel Vermiste Personen roept publiek op om cold cases mee op te lossen
De Cel Vermiste personen doet een oproep aan iedereen om mee te helpen oude moord- en verdwijningszaken op te lossen. Zo is er een onbekende man die in 1995 in ware executiestijl vermoord is met twee kogels door het hoofd. En een dode vrouw met dure juwelen die na weken in het water komt bovendrijven aan de strekdam in Zeebrugge, in 2002. Ergens moet er een familie zijn die hen mist. Maar tot op vandaag hebben deze twee mensen geen naam, geen gezicht gekregen. Kunnen zij cold cases van tientallen jaren geleden oplossen?
Lees verder

Ondanks de vele beschuldigingen aan het adres van Adam Levine: Maroon 5 krijgt eigen show in Las Vegas
Adam Levine (43) mag momenteel dan wel betrokken zijn in een heus overspel-schandaal, op professioneel vlak heeft de zanger voorlopig duidelijk niet te klagen. Op dinsdag kondigde Levine namelijk aan dat zijn band Maroon 5 een eigen show krijgt in Las Vegas.
Lees verder

Europese Commissie: straf voor organisatoren referenda Oekraïne
De Europese Commissie wil deelnemers aan de organisatie van de Russische referenda in de bezette delen van Oekraïne op de sanctielijst van de EU zetten. Ook "internationale waarnemers" die Moskou voor de volksstemming over aansluiting bij Rusland naar Oekraïne heeft gestuurd, komen volgens de woordvoerder van EU-buitenlandchef Josep Borrell in aanmerking voor strafmaatregelen.
Lees verder