Doorgaan naar hoofdcontent

Na lange afwezigheid maakt Linda Mertens van Milk Inc. comeback op Spaans festival (al lijkt dat nog niet 100% zeker)

HLN
Na lange afwezigheid maakt Linda Mertens van Milk Inc. comeback op Spaans festival (al lijkt dat nog niet 100% zeker)
Na het overlijden van haar 2,5 jaar dochtertje trok Linda Mertens (44) zich in 2017 terug uit het publieke leven. Alle activiteiten van Milk Inc. - de dancegroep waarvan ze sinds 2000 de zangeres was - werden stopgezet. Het zag er zelfs lang naar uit dat de Antwerpse nooit meer zou optreden. Tot nu, want de naam van Mertens duikt plots op op de affiche van een festival in Spanje. Volgens haar advocaat Walter Damen is de aankondiging van dat optreden echter "voorbarig en niet vaststaand".
Lees verder

Opgelet: vals bericht doet de ronde dat van Federale Overheidsdienst Financiën lijkt te komen
Safeonweb, dat Belgen informeert over digitale veiligheid, waarschuwt voor een valse e-mail die zogezegd van de Federale Overheidsdienst Financiën afkomstig is. Er werden afgelopen week 2.500 meldingen gedaan van het bericht dat volgens Safeonweb "een duidelijk voorbeeld van phishing" is.
Lees verder

Lise Conix, nicht van Wouter Torfs, wordt nieuwe CEO van Schoenen Torfs
De opvolger van CEO Wouter Torfs bij Schoenen Torfs is bekend. Marketingdirecteur Lise Conix gaat hem opvolgen, zo maakte het bedrijf bekend. Conix is de nicht van Wouter Torfs.
Lees verder

LIVE. Amerikaans president Joe Biden zal reageren op toespraak Poetin
Tijdens een toespraak op de Algemene Vergadering zal Amerikaans president Joe Biden vandaag reageren op de speech van Russisch president Vladimir Poetin. Die kondigde eerder vandaag een gedeeltelijke militaire mobilisatie af en de annexatie van de Oekraïense provincies Luhansk en Donetsk. Poetin beschuldigde het Westen er ook van dat het Rusland wil vernietigen. Volg Bidens toespraak hier live.
Lees verder

LIVE. Biden reageert op toespraak Poetin: "Deze brutale en nodeloze oorlog is de keuze van slechts één man"
Tijdens een toespraak op de Algemene Vergadering zal Amerikaans president Joe Biden vandaag reageren op de speech van Russisch president Vladimir Poetin. Die kondigde eerder vandaag een gedeeltelijke militaire mobilisatie af en de annexatie van de Oekraïense provincies Luhansk en Donetsk. Poetin beschuldigde het Westen er ook van dat het Rusland wil vernietigen. Volg Bidens toespraak hier live.
Lees verder

Iraanse president beschuldigt Westen van hypocrisie over vrouwenrechten na kritiek op moord Mahsa Amini (22) door zedenpolitie
De Iraanse president Ebrahim Raisi heeft zijn spreektijd bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties gebruikt om het Westen van hypocrisie te beschuldigen. Zijn land krijgt momenteel veel kritiek over vrouwenrechten, maar volgens Raisi is die kritiek niet terecht.
Lees verder

Schrijnende beelden van mensensmokkel in VS: recordaantal gestorven migranten in 2022
De mensensmokkel in het zuiden van de VS blijft een aanhoudend probleem. In 2022 zijn er al 750 migranten gestorven, vorig jaar waren dat 'slechts' 557 mensen. Illegale organisaties verdienen duizenden dollars per persoon die ze kunnen binnenbrengen. Mexicaanse drugskartels zoeken zelfs vrachtwagenchauffeurs op TikTok.
Lees verder

Hoe bij Welshe superster Gareth Bale alles in het teken staat van dat ene hogere doel
Of hij er morgenavond bijloopt staat nog niet vast. Gareth Bale (33) arriveerde met vertraging uit LA, maar reisde wel mee af naar Brussel met zijn Welshe ploegmakkers. Hoe alles in het teken staat van dat ene hogere doel: Qatar 2022.
Lees verder

CELEB 24/7. Jamie Lee Curtis bezocht Lea Michele en Sophie Turner amuseert zich met Joe Jonas
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Zes vragen aan de zes helpers van Evenepoel en Van Aert: "De andere landen moeten niet doen alsof ze geen kandidaat-winnaar hebben"
De twee kopmannen op het WK wielrennen blijven nog stil tot donderdag, maar hun zes ploegmaten deden nu al hun plan uit de doeken. Hoe zien zij de tactiek van de Belgen? En kunnen er echt slechts twee landgenoten wereldkampioen worden? "Quinten Hermans kan op de steile hellingen zeker een hoofdrol vertolken."
Lees verder

Man die doodskist Queen Elizabeth bestormde: "Hij denkt dat de koningin nog in leven is"
Op vrijdag 16 september probeerde een man in Westminster Hall in Londen de kist van koningin Elizabeth II te bestormen. Een ooggetuige liet aan 'Sky News' weten dat hij meteen naar de grond werd gewerkt door de politie. De man werd gearresteerd én aangeklaagd. In de rechtszaal blijkt nu dat de 28-jarige niet gelooft dat de monarch is overleden en dit wou bewijzen ook.
Lees verder

Ondanks spanningen: VS en Rusland weer samen naar ruimtestation ISS vertrokken
Te midden van zware spanningen tussen de VS en Rusland, nadat Rusland Oekraïne is binnengevallen, zijn beide landen woensdag weer samen naar het Internationaal Ruimtestation ISS vertrokken
Lees verder

"Als Donbas 'Russisch' is, heeft Poetin excuus om kernbom in te zetten"
Met de mobilisatie van 300.000 nieuwe Russische soldaten wordt het leger dat vecht in Oekraïne in één klap twee keer zo groot. President Vladimir Poetin zet daarmee alles op alles om de nu veroverde gebieden 'Russisch' te maken. "Als het zover komt, heeft hij een excuus om ze te verdedigen met kernbommen", stelt de Nederlandse kolonel Han Bouwmeester.
Lees verder

"Ze is een manipulatieve pestkop": oude bekende van prins Harry haalt uit naar Meghan Markle
Meghan Markle (41) wordt opnieuw beschuldigd van pestgedrag. Ben Goldsmith, de broer van de Britse minister Zac Goldsmith en meteen ook een oude bekende van prins Harry, haalde op Twitter uit naar de hertogin van Sussex. Volgens Goldsmith is Markle een "manipulatieve pestkop".
Lees verder

NAVO-topman hekelt "gevaarlijke nucleaire retoriek" van Poetin
Jens Stoltenberg, de secretaris-generaal van de NAVO, hekelt woensdag de "gevaarlijke nucleaire retoriek" van Vladimir Poetin. Dat deed hij nadat de Russische president in een toespraak met atoomwapens had gedreigd.
Lees verder

Komt Amber Heard haar nederlaag tegen Johnny Depp ooit te boven? "Ze voelt zich door iedereen verlaten"
Lief kwijt, beroemde vrienden verloren, reputatie naar de vaantjes en misschien ook haar carrière om zeep. Ziedaar de trieste situatie waarin Amber Heard (36) is verzeild geraakt na haar nederlaag in de rechtbank. De ex-vrouw van Johnny Depp (59) zit volgens vriendinnen mentaal compleet aan de grond. "Amber huilt elke dag. Na elke slapeloze nacht volgt er opnieuw een dag waarin duidelijk wordt dat alweer iemand haar de rug toekeert." En nu bekend werd gemaakt dat de veelbesproken rechtszaak ook verfilmd wordt, ziet het er helemaal slecht uit voor de actrice.
Lees verder

Poetin mobiliseert 300.000 reservisten. Bestaan die echt of enkel op papier?
In een vooraf opgenomen verklaring, uitgezonden kort na de toespraak van Vladimir Poetin, heeft de Russische minister van Defensie Sergei Shoigu meegedeeld dat Rusland 300.000 reservisten mobiliseert. Wie zijn die reservisten? En wat is hun waarde op het slagveld?
Lees verder

Nog geen duurdere tickets in AB, ondanks verviervoudiging energiefactuur
De Ancienne Belgique (AB) is voorlopig nog niet van plan om haar ticketprijzen duurder te maken naar aanleiding van de stijgende energieprijzen. Een reden is dat nog heel wat boekingen dateren van voor de prijsexplosie. Al is het wel zo dat de Brusselse concertzaal zijn energiekost intussen zag verviervoudigen.
Lees verder

BUDGETTIP. 10 eetadressen onder 10 euro: waar kan je nog goedkoop uit eten in Brussel?
Heel wat mensen schrappen op restaurant gaan om geld te besparen. Alles wordt duurder en wanneer je zelf niet kookt, loopt de rekening meestal veel hoger op. In deze 10 eetadressen in Brussel kan je daarentegen nog lekker eten onder de 10 euro. Van balletjes in tomatensaus tot een groot bord verse pasta: hier scoor je goedkoop lekkers.
Lees verder

Pink Ribbon lanceert nieuw lintje ontworpen door borstkankerpatiënten
Al vijftien jaar steunt Pink Ribbon Belgische vrouwen die strijden tegen borstkanker. Hun iconische roze lintje is daar altijd al een belangrijk deel van: een zichtbaar teken voor al wie solidair wil zijn met de getroffen patiënten. Wel, dat lintje zit sinds vandaag weer in een heel nieuw jasje.
Lees verder