Doorgaan naar hoofdcontent

Menen loot kampioen en vicekampioen van vorig seizoen in Champions League volley

Menen loot kampioen en vicekampioen van vorig seizoen in Champions League volley

Vrijdag werd in kunstencentrum BOZAR in Brussel de loting voor de Champions League volleybal uitgevoerd. Landskampioen Roeselare kwam terecht in groep C met het Italiaanse Civitanova, Champions League-winnaar in 2002 en 2019,  het Franse Tours, winnaar in 2005, en een team uit de derde voorronde.

Lees verder

Frédéric Van den Steen, algemeen directeur van Beerschot, gaat geen onderwerp uit de weg: "We willen trainer en spelers niet te veel druk opleggen"

Frédéric Van den Steen trad anderhalf jaar geleden in dienst als algemeen directeur van Beerschot. Na een woelig seizoen met een pijnlijke degradatie als negatieve exponent werd de sportieve structuur andermaal hertekend. De steile ambities maakten plaats voor realisme. "Wij hebben geen onuitputtelijke zak geld, maar willen uiteraard op termijn wel terug naar 1A."

Lees verder

ONZE STERREN WK TIJDRIJDEN. Geen zege in zijn laatste drie tijdritten, maar toch dé topfavoriet: wie verslaat wereldkampioen Filippo Ganna?

Op het WK van vorig jaar in ons land dwong Van Aert wereldkampioen Ganna nog tot het uiterste. Nu onze landgenoot zich alleen op de wegrace focust, is de Italiaan zonder meer de uitgesproken favoriet. Evenepoel klokte in Brugge als derde af en dat maakt hem nu ondanks een zware Vuelta – waarin hij de tijdrit met overgave won - één van de belangrijkste uitdagers. Dumfries Avenue, een bult van 700 meter aan 6,7%, is de enige hindernis die twee keer overwonnen moet worden op het parcours van 34,2 km. In principe niet genoeg om de echte rouleurs uit hun ritme te halen. De traditionele specialisten zijn dan ook de grootste kanshebbers op eremetaal.

Lees verder

STARTTIJDEN WK TIJDRIJDEN. Remco Evenepoel vertrekt als voorlaatste, wekker zetten voor Lotte Kopecky en co

De starttijden voor het WK tijdrijden van vannacht zijn zowel voor de mannen als de vrouwen bekendgemaakt. Remco Evenepoel zal om 8u18 Belgische tijd als voorlaatste deelnemer aan zijn chronorit beginnen. De andere Belgische deelnemer, Yves Lampaert, komt om 6u43 al in actie. Om Lotte Kopecky en Julie van de Velde aan de slag te zien in de tijdrit voor vrouwen, zal u héél vroeg moeten opstaan.

Lees verder

Memorial Marco Pantani afgelast door hevige regen en windstoten

De Memorial Marco Pantani gaat dit jaar niet door. Die koers had zaterdag gereden moeten worden, maar werd eerst ingekort en nadien afgelast omwille van het slechte weer. De Adriatische kust werd deze ochtend getroffen door zware regen, volgens Israel-PremierTech - dat ook video's toonde van de omstandigheden - was er ook sprake van stevige winden tot 45 kilometer per uur.

Lees verder

Pijnlijk: Amerikaan Lawson Craddock moet forfait geven voor WK nadat hij visum 20 minuten te laat krijgt

Brute pech voor Lawson Craddock. De 30-jarige Amerikaan zou in Wollongong deelnemen aan meerdere WK-disciplines, maar kan door administratieve problemen niet starten. "Mijn visum werd pas goedgekeurd zo'n 20 minuten nadat mijn vliegtuig naar Australië vertrokken was", schrijft Craddock op Instagram.

Lees verder

Vier beren van venten, een lichte dubbeltwee (en dé Belgische revelatie van het seizoen die bewust forfait geeft): wat u moet weten over het komende WK roeien

In het Tsjechische Racice vindt vanaf zondag het eerste mondiale kampioenschap sinds de Spelen van Tokio plaats. Wat kunnen de Belgian Sharks op het WK roeien, een van de zwaarste sporten die er bestaan?

Lees verder

LIVE. Raapt Westerlo zijn eerste punten op verplaatsing in Charleroi?

Westerlo maakte vorige week in het eigen Kuipje grote indruk tegen Anderlecht, maar blijft met hetzelfde probleem zitten: voorlopig kon het op verplaatsing nog geen enkel punt rapen. Komt daar vanavond verandering in tegen Charleroi? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u45!

Lees verder

Pakt Remco Evenepoel na Vuelta-zege ook een gouden medaille op het WK? Slechts drie renners deden het hem ooit voor

Remco Evenepoel is nadat hij een week geleden de Vuelta won nog niet toe aan een pauze. De 22-jarige knaap uit Schepdaal rijdt morgen het WK tijdrijden in Wollongong en zal daar volgende week ook aan de start staan in de wegrit. Evenepoel kan in het verre Australië voor een bijzonder stukje wielergeschiedenis zorgen, want slechts drie renners wonnen ooit een WK en de Vuelta in hetzelfde jaar.

Lees verder

Mooie opsteker: Wout van Aert mag van rechtbank fietsen houden waarmee hij wereldkampioen werd

Goed nieuws voor Wout van Aert. De wielrenner van Jumbo-Visma, die zich momenteel in het Australische Wollongong voorbereidt op het WK op de weg, mag de twee fietsen houden waarmee hij in 2017 en 2018 wereldkampioen veldrijden werd. Zijn voormalige ploegleider Nick Nuyens had die in beslag laten nemen via een deurwaarder.

Lees verder

GOLF. Thomas Detry vlot naar eindfase in Fortinet Championship, Nicolas Colsaerts haalt het niet op Italian Open

Met een tweede ronde van 70 slagen heeft Thomas Detry zich vlot weten te plaatsen voor de finaleronden op het Fortinet Championship golftoernooi (PGA Tour/7 miljoen dollar), dat wordt betwist op de Silverado golfbaan in het Californische Napa. Nicolas Colsaerts slaagde er dan weer niet in om zich te kwalificeren voor de eindfase op de Italian Open.

Lees verder

LIVE. Houdt Malinwa de punten thuis tegen een OHL in vorm?

KV Mechelen krijgt deze namiddag een taaie tegenstander over de vloer met OHL. De Leuvenaars blinken met een knappe 10 op 12 op de vierde plaats. Malinwa tankte vorige week echter ook vertrouwen met een ruime overwinning en wil dat nu ongetwijfeld opnieuw doen voor de eigen fans. Wie wint? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 16 uur!

Lees verder

Kevin De Bruyne deelt opnieuw twee assists uit voor Manchester City, ook tegenstander valt op met lelijke karatetrap

Manchester City heeft op de zevende speeldag van de Premier League een makkelijke zege geboekt bij Wolverhampton Wanderers. De Engelse landskampioen ging met 0-3 winnen na onder meer twee assist van Kevin De Bruyne en een goal van Erling Haaland. Wolves speelde een uur met z'n tienen nadat Nathan Collins een karatetrap uitdeelde aan Jack Grealish.

Lees verder

Elise Mertens opent tegen Chinese Qiang Wang op WTA-toernooi in Tokio

Elise Mertens, die intussen naar de 43e plaats op de WTA-ranking is gezakt en zo Alison Van Uytvanck (WTA 42) nipt voor zich moet dulden als Belgiës nummer een, komt volgende week in de openingsronde van het WTA-toernooi in de Japanse hoofdstad Tokio uit tegen de Chinese Qiang Wang (WTA 101).

Lees verder

Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior blijft dansen na racisme-rel: "Ik zal er nooit mee stoppen"

Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior zal zijn dansje na een doelpunt blijven herhalen. Dat meldde de Braziliaan op sociale media in een reactie op beledigende opmerkingen van een Spaanse voetbalmakelaar in een tv-uitzending.

Lees verder

Wereldkampioen Peter Wright vertelt zijn kant van de (kortstondige) vete met Dimitri van den Bergh: "Er liepen een paar dingen mis"

Peter Wright won vrijdag zijn partij in de eerste ronde van de World Series Finals. De wereldkampioen was met 6-4 en een gemiddelde van 103 te sterk voor Fallon Sherrock. Na afloop kwam hij even terug op zijn kortstondige vete met Dimitri Van den Bergh.

Lees verder

Franse outsider deelt heftige reden waarom ze WK wielrennen moet laten schieten: "Het leven heeft altijd verrassingen in petto"

De Franse wielerbond maakte eerder al bekend dat Audrey Cordon-Ragot vanwege medische redenen niet zou deelnemen aan de wereldkampioenschappen wielrennen in het Australische Wollongong. De 32-jarige renster gaf zaterdag op Twitter meer uitleg bij haar forfait. Ze deelde mee vorige week zondag een beroerte te hebben gehad.

Lees verder

Anthony Kumpen racet weer na vier jaar schorsing en doet nu zijn verhaal: "Ik vertel dit één keer en dan laat ik de pedalen spreken"

Na een dopingschorsing van vier jaar kruipt Anthony Kumpen binnenkort weer achter het stuur van een racewagen. In Zolder maakt hij over drie weken zijn comeback. Maar eerst - en voor het eerst - vertelt hij hoe hij na de 24 Uur van Zolder in 2018 positief getest heeft. "Ik doe het verhaal één keer en dan laat ik de pedalen spreken."

Lees verder

Zo veel schrik hebben ze in Engeland van Kevin De Bruyne: doelman maant Rode Duivel voor match aan tot kalmte

Manchester City boekte op de achtste speeldag in de Premier League een 0-3 zege bij Wolverhampton Wanderers. Op aangeven van wie anders dan aanvoerder Kevin De Bruyne maakte Jack Grealish er al na amper 55 seconden 0-1 van op Molineux. Tot grote frustratie van thuisdoelman José Sa. Die had aan De Bruyne in de spelerstunnel al lachend gevraagd om het wat rustig aan te doen. De Rode Duivel vond het wel leutig, maar pakte na nog geen minuut dus uit met een vlijmscherpe voorzet.

Lees verder

ONS OORDEEL. Bolingoli valt sterk in, maar niemand kon het verschil maken bij tienkoppig Malinwa

De povere wedstrijd tussen KV Mechelen en OH Leuven verdiende geen winnaar en kreeg er ook geen: 0-0. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van Malinwa.

Lees verder

Brugse beloften en Beveren verdelen de punten na boeiende wedstrijd

De Brugse belofteploeg Club NXT en Beveren hebben zaterdag op de zesde speeldag van de Challenger Pro League in een boeiend duel met veel kansen 2-2 gelijkgespeeld.

Lees verder

Josef Cerny houdt ploegmaat Mauri Vansevenant van eindzege in Ronde van Slovakije

Josef Cerny heeft de 66e editie van de Ronde van Slovakije (cat. 2.1) op zijn palmares gebracht. De 29-jarige Tsjech van Quick-Step Alpha Vinyl heeft in de eindstand zes seconden voor op zijn ploegmaat Mauri Vansevenant. De Nederlander Koen Bouwman werd eveneens op zes seconden derde.

Lees verder

Jordi Meeus houdt Démare nog net af en sprint naar de zege in Primus Classic

Onze landgenoot Jordi Meeus heeft de Primus Classic op zijn naam geschreven. De renner van Bora-Hansgrohe klopte de Fransman Arnaud Démare op de meet. De Duitser Max Kanter werd derde. De finale werd nog even ontsierd door een valpartij.

Lees verder

REACTIES. Schoofs: "Iedereen heeft het perfect gedaan in de tweede helft"

Kapitein Rob Schoofs had eerder een positief gevoel na het gelijkspel van KV Mechelen tegen OH Leuven. "We hebben een hele helft met tien gespeeld en nog pakken we een punt. We hebben er hard voor moeten knokken, maar de omstandigheden waren in ons nadeel."

Lees verder

Italianen klagen steen en been over datum werelduurrecordpoging van Filippo Ganna en eisen oplossing: "Dit is ongepast"

De organisatoren van de Ronde van Lombardije hebben Filippo Ganna gevraagd om niet op 8 oktober (om 20u00) het werelduurrecord aan te vallen. Zij vinden het ongepast dat de Italiaan op de dag dat de Ronde van Lombardije wordt verreden in Zwitserland op recordjacht gaat.

Lees verder

Ex-Yellow Tiger Frauke Dirickx krijgt Lifetime Achievement Award van Europese volleybond

Frauke Dirickx is zaterdag door de Europese volleybalfederatie (CEV) geëerd voor haar succesvolle carrière. De voormalige topspeelster van de Yellow Tigers kreeg een Lifetime Achievement Award.

Lees verder

DAVIS CUP. Sander Gillé en Joran Vliegen verliezen dubbelpartij, Frankrijk wint overbodige ontmoeting

Sander Gillé (ATP dubbel 78) en Joran Vliegen (ATP dubbel 90) hebben zaterdag het afsluitende dubbelspel in de overbodige Davis Cup-confrontatie met Frankrijk verloren. Het was de derde partij in het derde groepsduel van de Belgische mannen in Hamburg. Gillé en Vliegen moesten na anderhalf uur tennis in twee sets (6-3 en 7-6 (8/6)) de duimen leggen voor de Fransen Nicolas Mahut (ATP dubbel 27) en Arthur Rinderknech (ATP dubbel 144). Frankrijk wint het duel zo met 2-1.

Lees verder

Debuterende Wout Faes en Leicester krijgen zes goals om de oren van Tottenham: getriggerde Son scoort hattrick

Een debuut om snel te vergeten voor Wout Faes bij Leicester. Samen met andere Rode Duivels Youri Tielemans en Timothy Castagne ging hij met zware 6-2-cijfers onderuit tegen Tottenham. Heung-Min Son draaide de bezoekende defensie in de tweede helft tureluurs met een hattrick. Leicester blijft troosteloos laatste in de Premier League met 1 op 21, Tottenham staat dan weer gedeeld aan de leiding met Man City met 17 punten.

Lees verder

Nederlander Coen Vermeltfoort wint GP Rik Van Looy, Timo Kielich grijpt als eerste Belg net naast het podium

Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) heeft zaterdag in Grobbendonk de Grote Prijs Rik Van Looy op zijn naam gebracht. De 34-jarige Nederlander haalde het in de 190,6 kilometer lange 1.2 wedstrijd afgescheiden voor de Deen Rasmus Bögh Wallin. De Noor Sabastian Kirkedam Larsen werd derde. Timo Kielich was met een vierde plaats beste Belg.

Lees verder

Dimitri Van den Bergh kan moeilijke week niet achter zich laten met zege: 'The DreamMaker' verliest meteen op World Series Finals

Geen nieuwe finale op de World Series Finals voor Dimitri van den Bergh. Onze landgenoot besliste na enkele paniekaanvallen pas laat om deel te nemen, maar verloor zijn eerste wedstrijd.

Lees verder

ONS OORDEEL. Uitblinkers in alle linies bij Westerlo

De eerste uitzege is binnen voor Westerlo. Twee vroege goals en eentje in een dolle slotfase waren voldoende voor een verdiende zege: 2-3. Hier zijn onze spelersbeoordelingen van de Kemphanen.

Lees verder

Zakaria Bakkali kan het nog en draait met RKC negenkoppig Cambuur door de gehaktmolen

RKC Waalwijk heeft zaterdagavond op de zevende speeldag van de Eredivisie een pandoering uitgedeeld aan Cambuur, dat met 5-1 naar huis werd gestuurd. Bij Waalwijk stonden met verdedigers Shawn Adewoye en Dario Van den Buijs, linksachter Thierry Lutonda en aanvaller Zakaria Bakkali vier Belgen tussen de lijnen.

Lees verder

Oostende start het basketbalseizoen met winst in de BNXT League supercup

Filou Oostende heeft de eerste trofee van het nieuwe basketbalseizoen gewonnen. In de ouverture van de tweede BNXT League vonden de Oostendenaars mekaar gemakkelijker dan de Bosschenaren. Vooral in het tweede kwart trapten de Belgische recordkampioenen het gaspedaal stevig in. Die periode vormde dan ook de basis van de 90-82-overwinning.

Lees verder

Fabio Jakobsen blikt vooruit op de komst van Tim Merlier bij Quick-Step: "Ik ben niet anders gewoon om met andere topsprinter in ploeg te zitten"

Geen WK voor Europees kampioen Fabio Jakobsen. Voor de sprinter van Quick-Step staat er in Wollongong niet meteen een parcours naar zijn sterkte op het programma, vandaar dat ook bondscoach Moerenhout Jakobsen thuis laat. "Ik snap dat ik niet geselecteerd ben", klinkt het bij de Nederlander die ook stilaan uitkijkt naar de komst van Tim Merlier bij The Wolfpack.

Lees verder

Nele Gilis verslaat zus Tinne in finale van squashtoernooi in Nantes

Nele Gilis (PSA-13) heeft zaterdag het squashtoernooi in het Franse Nantes (PSA World Tour/55.000 dollar) gewonnen. In de finale versloeg ze haar zus Tinne Gilis (PSA-12) met 11-9, 11-6 en 11-3.

Lees verder

De Roeck: "Groep heeft mentale sterkte getoond"

Jonas De Roeck haalde opgelucht adem na de driepunter in Charleroi. Na de late gelijkmaker dreigde Westerlo een droomstart uit handen te geven, maar drie invallers trokken de Kemphanen toch nog over de streep.

Lees verder