Doorgaan naar hoofdcontent

Meisje (15) wijst groepje jongeren op storend gedrag in filmzaal Kinepolis en wordt in elkaar geslagen: “Zelfs toen...

HLN
Meisje (15) wijst groepje jongeren op storend gedrag in filmzaal Kinepolis en wordt in elkaar geslagen: "Zelfs toen ze op de grond lag, bleven ze schoppen"
Een 15-jarig meisje uit Gent werd afgelopen vrijdag in elkaar geslagen door een groepje jongeren aan de Kinepolis. Ze werd aangevallen nadat ze de jongeren aansprak over hun ongepast gedrag in de bioscoop. Zij zorgden namelijk voor heel wat overlast door te roepen, rond te lopen en anderen te storen. "Waar kunnen onze kinderen nog veilig naartoe gaan?", vragen haar ouders zich af.
Lees verder

Deze 26 Rode Duivels nemen jullie op dit moment mee naar het WK en deze vallen af
Duizenden HLN-surfers waagden zich de voorbije dagen aan de lastige opdracht die ook Roberto Martínez te wachten staat: 26 Rode Duivels selecteren voor het WK in Qatar. Hieronder de voorlopige resultaten, die onder anderen Dedryck Boyata, Jason Denayer en Adnan Januzaj liever niet zullen lezen.
Lees verder

KOERS KORT. Tourwinnaar Vingegaard toont zich in Kroatië, maar moet zege in openingsrit laten aan Jonathan Milan
Jonathan Milan (Bahrain-Victorious) heeft de eerste leiderstrui in de CRO Race gepakt. Nadat een vroege ontsnapping - met Belg Kenny Molly - werd gegrepen op de slotklim, zette Tourwinnaar Jonas Vingegaard zich overeind. De Deen is bezig aan z'n eerste koers sinds de Ronde van Frankrijk. Hij had niet de benen om de rest los te rijden.
Lees verder

Florida zet zich schrap voor mogelijk ergste storm in meer dan 100 jaar: evacuatiebevel voor 2,5 miljoen inwoners
Orkaan Ian heeft Cuba bereikt. Over mogelijke schade of slachtoffers is nog niks bekend. Ook de Amerikaanse staat Florida zet zich schrap voor Ian. Het natuurgeweld groeide volgens het Amerikaans orkaancentrum uit tot een tropische cycloon van categorie 3 (op 5). De Amerikaanse minister van Volksgezondheid Xavier Becerra heeft maandag een noodsituatie voor de volksgezondheid uitgeroepen voor Florida. De stad Tampa - aan de Golf van Mexico - kan te maken krijgen met de ergste storm in meer dan honderd jaar.
Lees verder

FOD Economie waarschuwt voor phishing
De FOD Economie waarschuwt voor criminelen die zich uitgeven voor de federale overheidsdienst en de Kruispuntbank voor Ondernemingen (KBO). De FOD kreeg de afgelopen week veel meldingen van burgers en bedrijven over valse e-mails en sms'en.
Lees verder

Koppel kleurt waterval helderblauw voor gender reveal party en krijgt kritiek: "Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een ecologische misdaad"
Een gender reveal party zorgt voor commotie in Brazilië. Een koppel wil het geslacht op een originele manier onthullen aan hun familie en vrienden. Op bovenstaande beelden is te zien hoe een waterval helderblauw kleurt. Ze krijgen een jongetje. Maar de inwoners van de nabijgelegen stad Tangará da Serra zijn niet zo blij met de gebeurtenis. Ze vrezen dat het water nu vervuild is. Op sociale media kwam er ook heel wat kritiek. Iemand reageerde: "Gefeliciteerd, jullie worden ouders van een prachtige ecologische misdaad."
Lees verder

Tony liet gezin vallen voor Oekraïense vluchtelinge, maar komt nu zelf bedrogen uit: "Ik heb het helemaal gehad met haar"
Amper tien dagen had Tony Garnett (30) nodig om zijn partner in te ruilen voor de Oekraïense vluchtelinge die in zijn huis kwam wonen. Nu blijkt echter ook Sofiia Karkadym (22) niet de ware voor hem te zijn. "Ze wordt onhandelbaar als ze gedronken heeft. Ik heb het helemaal gehad met haar", verklaart hij in een interview met de 'Daily Mail'.
Lees verder

Oekraïense ambassadeur in Nederland ontslagen, reden onbekend
De ambassadeur van Oekraïne in Nederland, Maksym Kononenko, is ontslagen. Het kantoor van president Volodymyr Zelensky heeft dat vandaag naar buiten gebracht, zonder een reden te geven.
Lees verder

Wagen rijdt gevel binnen na aanrijding in Wichelen
Op de Galgenberg in Serskamp is dinsdagavond iets voor 18 uur een zware terreinwagen in een gevel van een woning beland na een aanrijding met een andere wagen. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer moest de woning wel stutten.
Lees verder

Een dag in het spoor van wereldkampioen Remco Evenepoel, onthaald als een volksheld in Schepdaal: "Jongens, wat een zottenkot!"
De held van de natie, werd hij afgelopen zondag op het WK in Wollongong. De held van Brussel en Schepdaal was hij alvast ook vandaag bij zijn terugkeer uit Australië. Wereldkampioen Remco Evenepoel (22) kreeg al een voorsmaakje van wat hem de komende dagen wellicht nog méér en uitgebreider staat te wachten. Relaas van vijf dolle uren.
Lees verder

Nederlanse actrice kruipt in de huid van Michelle Martin: "Ook duistere verhalen moeten verteld worden"
In 'De vrouw die de honden te eten gaf' kruipt de Nederlandse actrice Marie-Louise Stheins (65) onder regie van de Vlaamse Julie Van den Berghe in de huid van de meest gehate vrouw van ons land, Michelle Martin. Op nadrukkelijk eigen verzoek. Waarom doet ze dat? En wat leerde ze over haar? "Op haar 18e al was ze als een lege envelop, door het roofdier Dutroux heel makkelijk te vormen."
Lees verder

Onderzoek naar fraude met contactonderzoek: speurders vallen binnen bij callcenter
In Gent is deze voormiddag een huiszoeking uitgevoerd bij een callcenter dat ervan verdacht wordt de Vlaamse overheid te hebben opgelicht tijdens de coronacrisis. De firma zou de overheid facturen gestuurd hebben voor contact tracers die in werkelijkheid voor andere klanten belden. Bij een audit zijn er voor 25 miljoen euro aan 'afwijkende' facturen gevonden.
Lees verder

Aantal Russen dat EU binnenkomt in week tijd met 30 procent gestegen
Sinds Russisch president Vladimir Poetin vorige week een gedeeltelijk mobilisatiebevel afkondigde, is het aantal Russen dat de Europese Unie binnenkomt met bijna een derde toegekomen. Dat meldt de Europese grenswacht Frontex dinsdag. Het agentschap verwacht dat ook de illegale immigratie vanuit Rusland zal toenemen, als dienstplichtigen een verbod zouden krijgen om Russisch grondgebied te verlaten.
Lees verder

Anderlechtfan dreigt 43.000 euro te moeten ophoesten voor het gooien van een bommetje naar Mignolet: "Ik heb niets gegooid!"
Een 30-jarige man uit Herzele riskeert 6 maanden cel voor het gooien van een voetzoeker naar Club Brugge-doelman Simon Mignolet begin 2020. Ook dreigt hij aan zijn eigen club een schadevergoeding van 43.000 euro te moeten betalen. Deze som vraagt Anderlecht omdat de club als sanctie een tribune een hele match moest sluiten. Zelf ontkent de man, ondanks een eerdere bekentenis, dat hij de dader was. "Ik werd door de politie letterlijk tegen de muur gezet om te bekennen", klonk het tegen de rechter.
Lees verder

INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: "We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me"
"Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op." Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse. Maar ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: "Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen."
Lees verder

INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenborne vanuit zijn safehouse: "Zullen we ooit weten wie de opdracht gaf? Dat is verre van zeker"
"Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op." Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse. Maar ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: "Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen."
Lees verder

CD&V'ers lijken blij met Mahdi's aanpak: "De tsjeven zullen niet plooien"
Voorzitter Sammy Mahdi (CD&V) trok maandagavond in het 'VTM Nieuws' nog eens duidelijke 'rode lijnen' voor zijn partij. Over de indexering van de kinderbijslag houden de christendemocraten momenteel voet bij stuk. Maar steunt de eigen achterban die starre houding? "De liefde moet van twee kanten komen."
Lees verder

Hoe verteert CD&V de crisette?: "Wat wij voorstellen is niét overdreven"
Voorzitter Sammy Mahdi (CD&V) trok maandagavond in het 'VTM Nieuws' nog eens duidelijke 'rode lijnen' voor zijn partij. Over de indexering van de kinderbijslag houden de christendemocraten momenteel voet bij stuk. Maar steunt de eigen achterban die starre houding? "De liefde moet van twee kanten komen."
Lees verder

"Twee seizoenen geleden kon 'den Antwerp' niet zonder hem. Hij gaat toch niet alles verleerd zijn?" Dieumerci Mbokani traint eerste keer mee bij SK Beveren
De titel in de Challenger Pro League, met minder zijn de supporters van SK Beveren niet tevreden. Wat de komst van Dieumerci Mbokani (36) al niet teweeg brengt in het Waasland. Mbokani trainde vandaag een eerste keer mee achter de Freethiel en wij gingen kijken. "Ik denk dat hij exact is wat deze ploeg nodig heeft." Het is nu afwachten hoe snel we Dieu op het veld zullen zien.
Lees verder

Wie zit er achter onderzeese aanslag op gaspijpleiding Nord Stream 1 en 2? "Kan niet anders dan sabotage zijn"
De schade aan de onderzeese gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2 kan niet anders dan het resultaat zijn van sabotage. Maar wie zit erachter? Poetin? Oost-Europese landen? Of net tegenstanders van de Russische president uit eigen land? "Wie Nord Stream 1 en 2 kan saboteren, kan ook de Noorse pijpleidingen naar het VK, Duitsland en Polen saboteren. En dat zou een grote ramp zijn", zegt de Nederlandse energie-analist Jilles van den Beukel van het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS).
Lees verder