Doorgaan naar hoofdcontent

Mathieu Van der Poel veroordeeld voor aanvallen van twee meisjes in Sydney, Nederlander gaat in beroep

Mathieu Van der Poel veroordeeld voor aanvallen van twee meisjes in Sydney, Nederlander gaat in beroep

Wielrenner Mathieu van der Poel is in Australië veroordeeld voor het aanvallen van twee meisjes in een hotel in Sydney. De rechter gaf hem een boete van duizend dollar voor het aanvallen van een meisje en vijfhonderd dollar voor het andere meisje. Dat is omgerekend in totaal iets meer dan duizend euro, zo meldt de Nederlandse omroep NOS maandag.

Lees verder

Belgian Cats met grote onderscheiding naar kwartfinale WK, maar zorgen om sterspeelster Emma Meesseman

Wat een prachtprestatie van de Belgian Cats. Op de vierde speeldag van het WK in het Australische Sydney realiseerden ze, met wereldkampioen Remco Evenepoel en vice-wereldkampioen Lotte Kopecky als supporter, een afgetekende overwinning tegen Bosnië en Herzegovina. Met 3 op 4 in poule A zijn de Belgian Cats meteen zeker van een stek in de kwartfinale. Enkel de kuitblessure van Emma Meesseman zette een domper op de winst. Een echografie moet duidelijkheid brengen over de ernst van het letsel. Dinsdag kampen de Belgian Cats in de slotwedstrijd in poule A en versus China voor de tweede stek. Donderdag werkt het de kwartfinale af.

Lees verder

Thierry Henry: "Een gebrek aan efficiëntie? Dat vind ik streng: je moet de totale balans maken"

Door de rode kaart van bondscoach Roberto Martinez tegen Wales, mocht Thierry Henry in Amsterdam voor het eerst op de bank plaatsnemen als T1 van de Rode Duivels. De Fransman tilde niet te zwaar aan de 1-0-nederlaag tegen Oranje.

Lees verder

Dak ging eraf op Belgian Darts Open: Dave 'Chizzy' Chisnall gooit iconische 9-darter en wint toptoernooi in ons land

Dave Chisnall heeft de Belgian Darts Open (de twaalfde manche van de European Tour) op zijn naam geschreven. De Engelsman, door zijn eindzege de nieuwe nummer 14 van de wereld, was in de finale met 8-6 te sterk voor Andrew Gilding (de man die Dimitri Van den Bergh had uitgeschakeld in de tweede ronde). Goed voor 25.000 pond.

Lees verder

Wereldkampioen Remco Evenepoel en zilveren Lotto Kopecky supporteren voor Belgian Cats op WK: "We staan achter jullie"

Hoog bezoek op het WK basketbal in het Australische Sydney. Daags na zijn triomftocht op het WK wielrennen kwam kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel supporteren voor de Belgian Cats in de WK-partij tegen Bosnië en Herzegovina.

Lees verder

Werkelijk alles leek binnen te gaan: Amerikaanse vrouwen zetten wereldrecord scherper op WK basketbal

De Amerikaanse basketvrouwen maakten maandag in hun groepswedstrijd tegen Zuid-Korea liefst 145 punten, een nieuw record op een WK. De titelverdedigers wonnen hun duel in Sydney met 145-69 en veegden zo het record van Brazilië uit 1990 (143-50 tegen Maleisië) van de tabellen. 

Lees verder

Adrie van der Poel "schrok zich kapot" na WK-incident, advocaat reageert: "Mathieu heeft gevoel dat hij land in de steek liet"

Mathieu van der Poel kent zijn straf na een incident in het hotel tijdens de nacht voor het WK in Wollongong: 1.500 Australische dollar. Hij gaat daartegen in beroep, maar mocht wel naar huis vliegen. Daar zal papa Adrie het nodige mentale oplapwerk hebben.

Lees verder

Nieuwkomer Lint heeft eerste drie punten binnen: "We mikken op het behoud"

Met Lint en Zandhoven stonden afgelopen zaterdag twee teams tegenover elkaar die op de eerste speeldag met lege handen waren achtergebleven. Zandhoven nam de beste start, maar Lint vocht terug om met enkele sterke servicereeksen van Janne Verhaegen de drie punten binnen te halen (3-1).

Lees verder

Seraaj El Mokadem en City Pirates onderuit tegen Lyra-Lierse: "Onszelf weer in de voet geschoten"

City Pirates liep zaterdagavond op het veld van Lyra-Lierse tegen een tweede nederlaag van het nog prille seizoen aan: 2-1. De Piraten keken binnen het halfuur tegen een dubbele achterstand aan en kwamen die uppercut niet meer te boven. En dus blijven de Antwerpenaren na vier speeldagen met vier op twaalf achter.

Lees verder

Steve Bartholomeeussen schenkt Eendracht Zoersel de zege: "Veel vertrouwen getankt"

Eendracht Zoersel deed na de nul op negen wat het zo graag wilde: winnen op het veld van 's Gravenwezel-Schilde. 0-2 werd het dankzij twee mooie goals van Steve Bartholomeeussen. "De voeten blijven op de grond, al was een feestje best verdiend", klonk het bij de ancien.

Lees verder

Heist van Koen Vandeberg verliest ook tweede wedstrijd: "Dit is een leerproces"

De vrouwen van Volley Heist Dames, dit seizoen gepromoveerd uit nationale 3, hebben niet meteen de beste start gemaakt in nationale 2. Na het 3-0-verlies van de openingswedstrijd op Torhout gingen de troepen van trainer-coach Koen Vandeberg nu ook in eigen huis onderuit tegen Gooik (1-3).

Lees verder

Gemiste strafschop van Fallou Fall is kantelmoment voor Hoogstraten: "Als ik de penalty binnentrap, gaan we erop en over"

Hoogstraten leed zaterdagavond thuis tegen de beloften van Charleroi een bijzonder pijnlijke en vooral vermijdbare 1-2-nederlaag. Ongelukkig balverlies van aanvoerder Ruben Tilburgs luidde op slag van rust niet alleen de 0-1 in. Fallou Fall liet vanaf elfmeter ook een uitgelezen kans op de gelijkmaker liggen. Door deze nederlaag blijft Hoogstraten op een schamele drie op achttien steken.

Lees verder

Jason Adesanya en Lyra-Lierse pakken eerste driepunter: "Ja, er stond zeker druk op de ketel"

Eindelijk bingo! Vier speeldagen bleef het voor Lyra-Lierse wachten op een eerste driepunter, maar zaterdagavond was het op het eigen Doelvelden in de streekderby met City Pirates toch raak. Met dank aan het koningskoppel Jason Adesanya en Jordy Peffer.

Lees verder

Yannick Verlinden (Nijlen): "Uiteraard smaakt late gelijkmaker zuur"

Nijlen leek lange tijd op weg om de drie punten thuis te houden tegen Sint-Lenaarts, maar in de laatste minuut liep het nog mis toen de bezoekers uit een voorzet de gelijkmaker konden binnen koppen. Al bij al is het 1-1-gelijkspel een juiste uitslag, maar het late puntenverlies deed uiteraard pijn bij de thuisploeg. Dat gaf ook Yannick Verlinden toe: "Het is zuur als je er zo dichtbij bent", zegt Verlinden.

Lees verder

Tielense Karen Verhestraeten wint nu ook in Kasterlee: "Ik wil nu vooral genieten"

Geen Karen Verhestraeten zondag aan de start in de veldrit van Beringen. De Tielense, die vorige week nog de Provinciale titel bij de vrouwen elite pakte, koos ervoor om in de Kastelse bossen rond te gaan toeren in het kader van de Cycling Vlaanderen Challenge.

Lees verder

Kempenaar Ward Huybs stapt vroegtijdig uit Exact Cross in Beringen: "Op een bepaald moment voelde ik me wegdraaien"

Geen winst voor de Kempense renners in de Exact Cross op de mijnsite van Beringen. Met een vijfde plaats presteerde Witse Meeussen prima. Ook de negende plaats van eerstejaarsjunior Axel van den Broek mocht er zijn. Voor Ward Huybs werd het een teleurstellende dag, want hij stapte vroegtijdig uit de wedstrijd.

Lees verder

Rupel Boom van doelman Senne Vits pakt eerste punt: "Dit kan een keerpunt zijn"

De nul is van de tabellen. Op bezoek bij het sterke Patro Eisden pakte Rupel Boom zijn eerste puntje van het seizoen, na een scoreloos gelijkspel.

Lees verder

Oppuurs klopt Willebroekse: "Met deze ploeg kunnen wij meedoen voor promotie"

FC Oppuurs nam zaterdagavond dankzij doelpunten van oudgediende Willem Van Gool, nieuwkomer Quinten D'Hoey en de onvermijdelijke Lennart Jenart vlotweg de maat van Willebroekse SV met 3-1. Gehinderd door een elleboogblessure speelde Rik Verbiest een minder prominente, maar daarom niet onbelangrijke, rol. "Met deze ploeg kunnen wij meedoen voor promotie", aldus de Bornemnaar.

Lees verder

Lomba Mpiandi en Houtvenne niet langer op kop: "Vergaten op voorsprong te klimmen"

Houtvenne is medeleider af nadat het zaterdagavond op een 1-1-gelijkspel tegen Betekom bleef steken. De ploeg van trainer Ruben Corstjens verdiende de zege, maar veel uitgespeelde kansen kreeg het niet. Ook het slotoffensief, tegen tien man, leverde niet de beoogde driepunter op.

Lees verder

Redouan Benhamou en Heist ontfutselen leider eerste punten: "Mijn eerste goal in thuismatch"

Heist won zaterdagavond het felbevochten duel met leider Francs Borains met 2-1. Redouan Benhamou en Mathieu Troonbeeckx zorgden voor de Heistse goals.

Lees verder

Derby tussen Lille en Turnhout lost verwachtingen in: "De tweede helft leek een eeuwigheid te duren"

De derby tussen Lille United en Turnhout stelde niet teleur. Beide ploegen namen elk een helft voor hun rekening, maar uiteindelijk mocht de thuisploeg juichen na een spektakelstuk. Dankzij deze driepunter nestelt Lille United zich in de buik van het klassement. "Hier had iedereen op voorhand voor willen tekenen", aldus Stig Cools.

Lees verder

Nick Kuijlaars zorgt voor Wezelse verlossing in slotfase

Een week na de 3-2-nederlaag op het veld van ASV Geel zette Wezel Sport deze keer wel de puntjes op de i: 3-1. Kampenhout begon fel aan de wedstrijd, maar de jongens van trainer Wim Mennes namen snel het commando over. Op de echte verlossing was het wachten tot in de slotfase toen Nick Kuijlaars zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde.

Lees verder

Berchem blijft puntenloos op het eigen Rooi: "We belonen onszelf te weinig"

Berchem slaagde er opnieuw niet in om de supporters een zege aan te bieden in eigen stadion. Erger nog, geel-zwart blijft voorlopig punteloos op het Rooi na de 0-1-nederlaag tegen Hasselt.

Lees verder

Laurens Sweeck weigert te crossen voor verminderd contract

Geen Laurens Sweeck aan de start gisteren van de Exact Cross in Beringen. De gewezen Belgische kampioen kon zich niet vinden in het in extremis met één derde verminderde contract. "Ik kom in de eerste plaats op voor mezelf", aldus een in onderhandelaar Erwin Vervecken zwaar teleurgestelde Sweeck.

Lees verder

DISCUSSIE. Hebben de Rode Duivels volgens jou kans om het goed te doen op het WK in Qatar?

In de Amsterdamse ArenA stopt het voor de Rode Duivels in de Nations League. Door een 1-0-nederlaag stranden ze als tweede in hun groep van de Nations League, wat betekent dat ze niet naar de Final Four gaan van het toernooi. Een aderlating, enkele weken voor de start van het wereldkampioenschap voetbal. Kunnen onze Rode Duivels daar wél schitteren?

Lees verder

Olympisch kampioen Bart Swings wordt bij zijn team IKO mentor van jonge specialisten op massastart

IKO, de schaatsploeg van Bart Swings, wil een handvol schaatsers opleiden als specialisten in de massastart. Als expert en olympisch kampioen op dat onderdeel krijgt Swings een rol als mentor. Dat heeft Erik Bouwman, een van de IKO-coaches, laten weten aan de site schaatsen.nl.

Lees verder

Vriendin Cristiano Ronaldo praat voor het eerst over verlies van ongeboren kind: "Ergste moment van mijn leven"

Georgina Rodriguez, de vriendin van stervoetballer Cristiano Ronaldo, spreekt in een Netflix-documentaire openlijk over het moeilijkste moment uit haar leven. Het koppel verloor in april hun ongeboren zoontje en het model heeft het daar nog steeds erg moeilijk mee.

Lees verder

Frank Raes na Nederland-België: "Het zorgeloze is eraf bij Eden Hazard, hij denkt te veel na"

Onze analist Frank Raes keek met gemengde gevoelens naar de voorbije twee wedstrijden van de Rode Duivels. "Ik heb moeite met het format van de Nations League. Geen enkel topland neemt dat serieus."

Lees verder

Drama voor Belgian Cats: WK voorbij voor geblesseerde sterspeelster Emma Meesseman

De kwalificatie voor de kwartfinale op het WK in het Australische Sydney en na de demonstratie tegen Bosnië en Herzegovina kreeg voor de Belgian Cats een zwart randje. Sterkhouder en kapitein Emma Meesseman kan dit WK met een kuitblessure niet meer aantreden.

Lees verder

Belgian Darts Open (met 18.000 fans) was groot succes: "Het Belgische publiek heeft zich van zijn beste kant laten zien"

Liefst 18.000 toeschouwers pikten de voorbije drie dagen een sessie mee van de Belgian Darts Open. Het Belgische dartspubliek maakte een goeie beurt, zeker bij de wereldtoppers die afzakten naar de Oktoberhallen in Wieze.

Lees verder

Bondscoach Roberto Martinez beschermt Zeno Debast na Nederland-België: "De ontdekking van deze stage"

Winnen tegen een topland, het wil de Belgen maar niet lukken. De voorbije maanden beten ze in het zand tegen Frankrijk, Italië en Nederland. Het is een veeg teken. Maar Roberto Martinez blijft hoopvol.

Lees verder

Favoriete voor Ironman Hawaï aangereden tijdens training: "Plots werd Katrina Matthews geschept door een wagen"

De Britse triatlete Katrina Matthews moet na een aanrijding op training een kruis maken over de Ironman van Hawaï, die volgende week (6 oktober) plaatsvindt.

Lees verder

Alejandro Valverde sluit wielercarrière af met Ronde van Lombardije: "Het is het moment om een laatste keer te genieten"

Volgende week zaterdag (8 oktober) spelt Alejandro Valverde voor het laatst in zijn indrukwekkende carrière een rugnummer op. Zijn team Movistar bevestigt maandag dat de Spanjaard dan met de Ronde van Lombardije zijn afscheidskoers rijdt.

Lees verder

Interland bij de U18 loopt volledig uit de hand en wordt gestaakt na horrortackle, kopstoot, vierde rode kaart en vechtpartij

Voetbal is een feest. Of, dat moet het toch zijn. Maar dat was allesbehalve het geval tijdens de interland tussen de U18 van Frankrijk en Polen.

Lees verder

Patrick Van Kets, ex-speler van RC Mechelen en Beerschot, overleden op 55-jarige leeftijd

Voormalig voetballer Patrick Van Kets is op 55-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde STVV, waar hij als speler en trainer aan de slag was, maandag via Twitter. Van Kets heeft ook een verleden bij onder meer Racing Mechelen, Beerschot en Waasland-Beveren.

Lees verder

Milan-icoon Paolo Maldini doet onthulling over transfer van Charles De Ketelaere en verdedigt Rode Duivel: "Geef hem tijd"

Echt ontploft is Charles De Ketelaere nog niet bij AC Milan. De Rode Duivel mag vaak starten van trainer Stefano Pioli, maar kon zijn stempel nog niet drukken op de Italiaanse kampioen. Maar bij de Rossoneri geloven ze rotsvast in hun man van 35 miljoen.

Lees verder

Dit is het programma van de huldiging van wereldkampioen Remco Evenepoel: starten in Dilbeek en dan per fiets naar Brussel

Op zondag 2 oktober zullen de Stad Brussel en de gemeente Dilbeek hulde brengen aan kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel. Het wordt een "tweeledig event".

Lees verder

Rode Duivels komen dan toch naar Antwerpen op groot scherm

Alain Geuns en Ugur Akkus van La Brassa tonen de matchen van de Rode Duivels op het WK in Qatar op groot scherm in de Waagnatie.

Lees verder

Turkse middenvelder bracht Westerlo ronde verder in Beker van België: wie is Muhammed Gumuskaya?

Eind augustus maakte hij de overstap van Fenerbahçe naar het Kuipje. En op training gaf hij al snel een uitstekende indruk. Maar om echt zijn stempel te kunnen drukken, moest de 21-jarige Muhammed Gumuskaya wachten tot de bekermatch van afgelopen zondag tegen Aalst. Maak kennis met de nieuwe Turkse middenvelder van Westerlo die zichzelf ontwikkelt via WyScout.

Lees verder

"Miljaar, wa ne coureur": krijgt wereldkampioen Remco een eigen song? Deze wielerhelden gingen hem al voor

Na het WK wielrennen riep Marc Coucke zondag op Twitter dj Regi op een song te maken over de krachttoer van Remco Evenepoel. De insteek gaf Coucke ook al: ploegmaat Yves Lampaerts euforische Miljaar, wa ne coureur!-kreet. Mocht Regi de uitdaging aangaan, kan hij hier alvast wat inspiratie opdoen. Want ook deze grote wielerkampioenen kregen ooit ook een muzikale ode.

Lees verder

Jason Denayer heeft eindelijk club gevonden: Rode Duivel legt medische testen af bij Shabab Al Ahli

Jason Denayer mag zich binnenkort weer fulltime profvoetballer noemen. De 27-jarige verdediger stapt maandag op het vliegtuig om zijn medische testen af te leggen bij Shabab Al Ahli, een club uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De verwachting is dat de transfer eerstdaags officieel wordt.

Lees verder

Schepdaal, thuis van kersvers wereldkampioen Remco, na het volksfeest: "Weinig geslapen? Níét geslapen"

Schepdaal is maandagochtend met kleine oogjes wakker geworden. Het zal wel, als je negentien uur aan een stuk wereldkampioen Remco hebt gevierd, en als de brouwer mid-feest meer volle vaten moest komen aandragen. Vader Patrick Evenepoel: "Weinig geslapen? Niet geslapen."

Lees verder

Beloften Antwerp spelen tegen La Louvière achter gesloten deuren: risicomatch volgens stad Lier

De Young Reds, de U23 van Antwerp, werken woensdag de zesde competitiewedstrijd af tegen RAAL La Louvière achter gesloten deuren. De beloften van Antwerp spelen hun wedstrijden op het Lisp in Lier, maar het stadsbestuur heeft beslist dat dat deze week zonder supporters moet gebeuren, omdat de wedstrijd beschouwd wordt als risicomatch.

Lees verder

Dieumerci Mbokani is nu ook officieel speler van SK Beveren: "Hij komt hier niet de toerist uithangen"

Dieumerci Mbokani (36) keert terug naar België. Dieu tekent bij SK Beveren in 1B voor één seizoen, met de opties op een extra jaar. De Congolese spits was transfervrij na zijn vertrek bij Kuwait en moet Beveren opnieuw naar 1A loodsen. Toch rijzen er enkele vragen. Waarom kiest Dieu de Freethiel boven Seraing of RWDM? Hoe fit is de aanvaller? En raakte hij in de woestijn niet uitgeblust? "Mbokani speelt nu liever aan de top in tweede klasse dan tegen de degradatie in 1A."

Lees verder

Wereldkampioen Remco Evenepoel showt regenboogtrui voor het eerst begin oktober in Binche

Kersvers wereldkampioen Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) verschijnt op dinsdag 4 oktober aan de start van de Waalse semiklassieker Binche-Chimay-Binche/Mémorial Frank Vandenbroucke (Bel/1.1), zo maakten de organisatoren maandag bekend.

Lees verder

De wereldkampioen komt eraan: Remco Evenepoel landt dinsdagmiddag op Zaventem na zes dolle weken

Remco Evenepoel (22) is op dit moment onderweg van Sydney naar ons land. De kersverse wereldkampioen landt dinsdagmiddag rondt 13u20 op Zaventem.

Lees verder

Dinsdag loting Croky Cup: amateurploegen hopen op topaffiche met eersteklasser

Dinsdag om 16u wordt er geloot voor de zestiende finales van de Croky Cup. In die ronde komen de rest van de eersteklassers erbij. Westerlo en Seraing kwamen al in actie in de vorige bekerronde met de amateurploegen en de tweedeklassers.

Lees verder

Tom Boonen beseft als geen ander wat Remco Evenepoel te wachten staat: "Na zo'n wereldtitel word je vooral geleefd"

Vanmiddag zet koning Remco voor het eerst sinds zijn verovering van Spanje en Australië voet op Belgische bodem en kan de gekte rond de 22-jarige wielerheld definitief losbarsten. Slechts één man kan echt inschatten welke zottigheden vanaf vandaag op Evenepoel afkomen: Tom Boonen. "Het wordt echt zot, Remco zal af en toe nee moeten zeggen."

Lees verder

Na Romelu Lukaku gaapt de grote leegte: "Het is wachten op zijn opvolger"

49 interlands op een rij lukte het, maar de 50ste was er teveel aan. Voor het eerst sinds de halve finale op het WK 2018 tegen Frankrijk konden de Rode Duivels niet scoren. En dat net nu, op minder dan twee maanden voor het WK. Zorgwekkend. "Al zie ik een nog groter probleem", zegt analist Franky Van der Elst.

Lees verder

Hekkensluiter Zwarte Leeuw weer onderuit in blessuretijd: ondanks gemiste start blijft coach Gino Swaegers hoopvol over Zwarte Leeuw

Met 0 op 12 op de allerlaatste plek in de derde amateurafdeling: veel geluk hebben ze op dit moment niet in Rijkevorsel. Het voorbije weekend ging Zwarte Leeuw, voor de tweede keer al dit seizoen, in de blessuretijd onderuit. "Maar opgeven? Geen sprake van!"

Lees verder

Andreas Destoop lukt hattrick voor Ternesse in eerste provinciale

Dankzij drie goals van Andreas Destoop tegen Berlaar-Heikant blijft Ternesse in eerste provinciale op een gedeelde eerste plaats. "We wonnen met 3-1, maar ik denk dat onze tegenstander wel 80% balbezit had."

Lees verder

Hoe zou het zijn met Rocky Peeters? Kempenaar maakt ook nu weer van hobby zijn beroep: "Alles aan wijn fascineert me"

Tot tweemaal toe heeft Rocky Peeters (42) van een hobby zijn beroep kunnen maken. ?Zo'n tien jaar lang was hij profvoetballer bij onder meer Geel, STVV en Germinal Beerschot. Sinds 2016 baat hij in Herselt samen met zijn vrouw de wijnhandel BARàPART uit. "Ik zou een hele dag over wijn kunnen babbelen."

Lees verder

Wat nu, Remco? Hoe ziet de toekomst eruit als je op je 22ste wereldkampioen bent?

Wat nu, Remco Evenepoel? Hoe ziet de toekomst eruit als je op je 22ste wereldkampioen bent, met Luik - Bastenaken - Luik en de Vuelta erbovenop? Zeven dwingende vragen over de beste renner van het seizoen 2022. "De kans dat hij nog dubbel zo goed gaat worden als nu, is vrij klein."

Lees verder

Adam Lambrechts is Europees kamioen aquabike: "Geen lint, geen fotograaf… Ik was duidelijk sneller aan de finish dan ze hadden verwacht"

Er staat geen maat op Adam Lambrechts (29). De Nijlenaar werd het voorbije weekend Europees kampioen aquabike, met zeven minuten voorsprong op nummer twee. "Ik was ­kapot toen ik de finish haalde. Alleen was ik daar duidelijk sneller dan ze hadden verwacht..."

Lees verder