Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 14 september 2022

Makro vraagt bescherming tegen schuldeisers, rechtbank stemt in

HLN
Makro vraagt bescherming tegen schuldeisers, rechtbank stemt in
De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft woensdag ingestemd met de vraag van Makro Cash & Carry Belgium om bescherming te krijgen tegen schuldeisers. Op 1 september had de winkelketen de rechtbank gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie door overdracht van ondernemingen onder gerechtelijk gezag (PGR) in te leiden.
Lees verder

Nederlands Limburg zoekt verklaring voor bovenmatig veel aangeboren afwijkingen
De Nederlandse provincie Limburg gaat praten met onderzoekers van de Universiteit Maastricht om te achterhalen waarom er zoveel aangeboren afwijkingen in Limburg zijn. Dat getal is veel hoger dan in de rest van Nederland, zo bleek in mei uit onderzoek van de universiteit Maastricht. Een directe verklaring hiervoor konden de onderzoekers niet leveren. De provincie wil dat toch graag weten en gaat opnieuw in gesprek met de universiteit.
Lees verder

LIVE (om 18u45). De Ketelaere op de bank tegen Zagreb, Zlatan looft hem: "Hij is een topper, dat zeg ik jou"
• Tweede speeldag Champions League, groep E • AC Milan speelde gelijk in Salzburg (1-1), Zagreb stuntte tegen Chelsea (1-0) • Stadion: San Siro • Scheidsrechter: Jesus Gil (Spa)
Lees verder

Van Vercauteren tot Kompany, reacties op het overlijden van Verschueren: "Het was een eer om onder zijn leiding voor RSCA te hebben gespeeld"
De sportwereld reageert massaal op het overlijden van Michel Verschueren. De gewezen Anderlecht-manager werd 91 jaar. "Hij was een man met het hart op de tong."
Lees verder

Mathieu van der Poel troeft tegenstand af en wint GP Wallonie: "Voelde me nochtans niet super"
Mathieu van der Poel heeft de GP Wallonie op zijn naam geschreven. De Nederlander was op de Citadel van Namen de snelste. Biniam Girmay werd tweede, Gonzalo Serrano derde. Zaterdag volgt voor Van der Poel nog de Primus Classic. Nadien zakt hij af naar het Australische Wollongong om een gooi te doen naar de wereldtitel.
Lees verder

Europees Parlement bezegelt nieuw kader voor minimumlonen
Het Europees Parlement heeft in Straatsburg het nieuwe kader voor minimumlonen in de Europese Unie bekrachtigd. De nieuwe regelgeving verplicht de nationale overheden om na te gaan of het minimumloon in hun land ook fatsoenlijke leefomstandigheden garandeert en om collectieve loononderhandelingen aan te moedigen.
Lees verder

Minister De Sutter verdedigt organisatie EuroPride bij Servische premier
Vicepremier Petra De Sutter (Groen) heeft de Servische premier Ana Brnabic gevraagd in dialoog te gaan met de organisatoren van de EuroPride in hoofdstad Belgrado en oplossingen te zoeken om het evenement toch te laten plaatsvinden. "Een mars schrappen, neemt niet per se spanningen weg, maar kan er ook creëren", aldus De Sutter.
Lees verder

Een man van veel woorden: trouwgeloften van Ben Affleck waren twaalf pagina's lang
In juli gaven Jennifer Lopez (53) en Ben Affleck (50) elkaar het jawoord in Las Vegas, gevolgd door een driedaags trouwfeest in augustus. Het 'Bennifer'-huwelijk was een groots gebeuren en er blijven nog steeds onthullingen over de kop opsteken. Zo zou manlief Ben, volgens goede vriend en filmmaker Kevin Smith, een lange speech hebben neergepend voor de zangeres. Z'n geloften namen maar liefst twaalf pagina's in beslag.
Lees verder

PORTRET. Michel Verschueren was uniek in z'n soort: de hardst werkende manager die stakers beschouwde als luieriken
Verlegen was Michel Verschueren (91) - de visionair die met bulderstem zijn Anderlecht voortstuwde als vaandeldrager van het Belgische voetbal - allerminst. Ook niet voor een straffe uitspraak. Portret van de man achter "Voetbal is zoals de vrouwen: onbetrouwbaar." en "Om te zeuren en zuipen heeft de jeugd altijd geld en tijd, maar niet om het verhoogde schoolgeld te betalen." Toch was hij volgens intimi een ruwe bolster met een blanke pit.
Lees verder

FEBEG reageert op plannen CREG voor afroming overwinsten: "Gascentrales hebben geen overwinsten"
De federale energieregulator CREG slaat de bal mis als hij beweert dat de gascentrales overwinsten boeken. Dat zegt althans de federatie van Belgische elektriciteits- en gasleveranciers (FEBEG).
Lees verder

Op naar het Griekse voorbeeld? Prijsplafond en overwinstbelasting doen energieprijzen spectaculair dalen. "Waar wachten we op in België?"
Zijn een prijsbeperking op elektriciteit en een overwinstbelasting alleen mogelijk op Europees niveau? Think again. Griekenland voerde in juli op eigen houtje zo'n crisismaatregel in en roomt overwinsten sindsdien af aan 90 procent. En dat kan ook in België, zegt Europees fiscaal expert Paul Verhaeghe. "Het is me een raadsel waarop we wachten."
Lees verder

Proces aanslagen in Brussel: Kamer van Inbeschuldigingstelling laat Smail Farisi vrij
De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft de vrijlating bevolen van Smail Farisi, een van de verdachten op het proces rond de aanslagen in Brussel en Zaventem. De man was al lang op vrije voeten, maar vlak voor aanvang van het proces werd hij opnieuw aangehouden. Zijn advocaat had daarom een verzoek tot vrijlating ingediend. De kamer van inbeschuldigingstelling is nu op dat verzoek ingegaan zodat Smail Farisi als een vrij man voor het assisenhof zal verschijnen.
Lees verder

Brouwerij van Delirium Tremens dan toch gered? CO2-leverancier verliest proces en moet blijven leveren: "Een overwinning voor de hele sector"
Het Nederlandse Nippon Gases uit Sluiskil moet haar contract voor de levering van CO2 gas aan brouwerij Huyghe in Melle blijven nakomen. Dat heeft de Gentse ondernemingsrechtbank vandaag beslist. De Nederlandse leverancier dreef éénzijdig de prijzen waanzinnig op en beriep zich op overmacht. Maar daar gaat de rechter niet op in.
Lees verder

"Op dit niveau wordt meer gevraagd dan bij de jeugd": Mazzu zet spelersgroep op scherp voor duel in Boekarest
• Tweede speeldag Conference League, groep B • Anderlecht won op de openingsspeeldag van Silkeborg • Steaua Boekarest verloor in West Ham United • Stadion: National Arena
Lees verder

People manager en workaholic met impulsief kantje, een profielschets van Carl Hoefkens: "Zijn stijl wordt door íedereen gesmaakt"
Relaxed en los wanneer het kan, rechttoe rechtaan als het moet. Het is Carl Hoefkens - 'work hard, play hard' - ten voeten uit: "Als je tot het uiterste gaat, doet hij álles voor je."
Lees verder

LIVE. AC Milan, zonder De Ketelaere maar met Saelemaekers, ontvangt Dinamo Zagreb
• Tweede speeldag Champions League, groep E • AC Milan speelde gelijk in Salzburg (1-1), Zagreb stuntte tegen Chelsea (1-0) • Stadion: San Siro • Scheidsrechter: Jesus Gil (Spa)
Lees verder

TUI snijdt in langeafstandsvluchten vanuit België
Luchtvaartmaatschappij TUI fly zal volgende zomer maar één langeafstandsvliegtuig stationeren op Brussels Airport in plaats van twee. Enkele verre bestemmingen verdwijnen uit het aanbod, op andere zal er minder vaak gevlogen worden. Dat heeft TUI-woordvoerder Piet Demeyere woensdag bevestigd, na berichtgeving door de luchtvaartwebsite Flightlevel.
Lees verder

Primeur: Camille lost de videoclip van de 'Familie'-generiek 'Kleur'
Kürt Rogiers, strakke pakjes en een cinemazaal vol 'Familie'-acteurs. De begingeneriek van de populaire soap krijgt nu ook een videoclip. Camille kreeg de eer om met haar nummer 'Kleur' elke weekdag de reeks te openen, daarvan zie je nu in primeur de bijbehorende clip.
Lees verder

IMF-baas: strenge winter kan voor sociale onrust zorgen in Europa
Een strenge winter kan leiden tot sociale onrust in Europa. Daarvoor waarschuwt Kristalina Georgieva, het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).
Lees verder

Meer dan 1 op de 2 rusthuizen heeft slecht medicatiebeleid: "Het gaat hier niet om futiliteiten, maar om ernstige tekortkomingen"
Naar aanleiding van de rusthuismoorden in Oostrozebeke, lichtte de partij Vooruit de inspectieverslagen door van maar liefst 100 woonzorgcentra in heel Vlaanderen. Wat blijkt? Meer dan 1 op de 2 rusthuizen krijgt een zware buis op het vlak van medicatiebeleid. Nochtans bleek net datzelfde falende beleid de reden waarom er in Oostrozebeke zoveel slachtoffers vielen. Redenen genoeg voor Vooruit om harder op te treden. "Grijp toch in voor het te laat is!"
Lees verder