Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 september 2022

Macron wil veel sneller werk maken van duurzame energieprojecten en nieuwe kerncentrales

HLN
Macron wil veel sneller werk maken van duurzame energieprojecten en nieuwe kerncentrales
Frankrijk moet "twee keer zo snel gaan" met het aanleggen van projecten voor hernieuwbare energie en tegelijkertijd vaart maken met kernenergie. Dat is nodig om te voldoen aan de elektriciteitsbehoefte van het land, die "tegen 2050 met 40 procent zal toenemen". Dat heeft president Emmanuel Macron donderdag gezegd in Bretagne bij de inhuldiging van het eerste Franse offshore windmolenpark.
Lees verder

Wat gaat dat morgen geven? Publiek wordt wild wanneer Roger Federer court betreedt voor... training
Wat gaat dat geven morgen, wanneer Roger Federer in de Laver Cup de laatste wedstrijd uit zijn carrière speelt - aan de zijde van eeuwige concurrent Rafael Nadal. Want met diezelfde Nadal trainde hij vandaag tegen Novak Djokovic en Andy Murray. De O2-Arena ging volledig uit de bol.
Lees verder

Wat gaat dat geven morgen? Publiek wordt wild wanneer Roger Federer court betreedt voor... training
Wat gaat dat geven morgen, wanneer Roger Federer in de Laver Cup de laatste wedstrijd uit zijn carrière speelt - aan de zijde van eeuwige concurrent Rafael Nadal. Want met diezelfde Nadal trainde hij vandaag tegen Novak Djokovic en Andy Murray. De O2-Arena ging volledig uit de bol.
Lees verder

Jaloezie, brandstichting en moord: de naakte waarheid achter de Chippendales
Ze brengen al sinds de jaren 80 miljoenen vrouwen wereldwijd in vervoering met hun gespierde, ingeoliede lichamen, strings en exotische danspasjes. De Chippendales waren de eerste bekende mannelijke strippers en groeiden uit tot een wereldfenomeen. Maar achter dat blitse imago schuilt een duistere wereld van huurmoordenaars en een jarenlange FBI-klopjacht. En laat het nu net dat verhaal zijn dat uitgelicht wordt in 'Welcome To Chippendales', een nieuwe miniserie van Disney+.
Lees verder

RECENSIE. 'Andor': "Geen Jedi, geen lichtzwaarden en toch onmiskenbaar 'Star Wars'"
Als u het verloop van de prequelfilm 'Rogue One: A Star Wars Story' kent, dan weet u dat een weerzien met Cassian Andor niet echt mogelijk is. De man gaat namelijk de pijp uit in de film. Maar door de klok vijf jaar terug te draaien, kunt u nu met terugwerkende kracht in het hoofd en de emotionele rugzak van deze toekomstige rebellenheld kruipen met dank aan de nieuwe Disney+-serie 'Andor'. Een prequel van een prequel, dus. Het toppunt van melkerijtje spelen met de melkweg? Of is de Force toch onnoemelijk sterk in deze show? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

ASSISEN. Campingmoord. Wat gebeurde er juist in caravan 116 van Marva III in Middelkerke?
Voor het assisenhof in Brugge start morgen het proces tegen het trio dat verantwoordelijk is voor de gruweldood van Mihael Parrent, in december 2017 in een caravan op camping Marva III in Middelkerke. Het slachtoffer werd zwaar toegetakeld, gekeeld en nadien in brand gestoken. Toen één van de beschuldigden het lijk wilde zoek maken met de de hulp van vrienden, liep hij tegen de lamp.
Lees verder

Minimumvergoeding en duidelijke rusttijden voor pakjesbezorgers: minister De Sutter pakt wantoestanden aan
"Het moet gedaan zijn met lange dagen werken aan pakweg 4 euro per uur. We zullen pakjesbezorgers beschermen tegen wantoestanden. Er komen minimale uurvergoedingen, duidelijke rusttijden en opleidingsprogramma's", zo kondigt minister van Post Petra De Sutter aan nadat HLN en VTM Nieuws de wantoestanden bij pakjesbezorgers eerder aan het licht brachten in een undercoverreportage.
Lees verder

Netflix lost eerste beelden van derde seizoen van 'Emily in Paris' (én de reeks krijgt eigen boek)
De fans van de populaire Netflixreeks 'Emily in Paris' hoeven niet op hun honger te blijven zitten. Terwijl er volop gewerkt wordt aan het vervolg, kunnen de liefhebbers binnenkort wegdromen bij een roman. De serie krijgt een eigen fictieboek dat in oktober zal verschijnen. Het is volledig gebaseerd op het allereerste seizoen. Daarbovenop heeft Netflix de eerste beelden van seizoen drie vrijgegeven, waardoor we al een kleine sneak peek krijgen van de looks van Emily Cooper.
Lees verder

Beslist een vogel straks wie het WK wielrennen wint? "De finish van een WK in een broedgebied? Geen al te verstandige keuze"
Een Australische ekster of een meeuw zou wel eens kunnen beslissen wie komende zondag wereldkampioen wielrennen wordt. Remco Evenepoel werd tijdens een trainingsrit achtervolgd door een ekster, Bauke Mollema had al twee keer prijs: nadat een ekster hem had aangevallen, kwam hij ook onzacht in aanraking met een meeuw.
Lees verder

CELEB 24/7. Emilia Clarke gaat wandelen in de regen en Ed Sheeran is een grote fan van Pokémon
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Illegalen stelen jetski van reddingsdienst Bredene om naar Groot-Brittannië te varen... maar eindigen in Nederland: "De kustwacht trof ze op volle zee aan"
De politie is een onderzoek gestart naar een opvallende diefstal in Bredene. Woensdagnacht werd daar de jetski van de reddingsdienst gestolen uit een afgesloten garage. In de loop van donderdag werd het vaartuig teruggevonden... op volle zee in Nederland, met twee mensen aan boord. Het heeft er alle schijn van dat gaat het om illegalen die de oversteek probeerden maken naar Groot-Brittannië, maar verkeerd voeren en stilvielen.
Lees verder

BV 24/7. Lotte Vanwezemael is klaar voor 'De allerslimste mens' en Lesley-Ann Poppe gaat dineren
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Mobilisatiebesluit Poetin blijkt geheime paragraaf te bevatten en dat doet vrezen voor échte aantal Russen dat onder wapens geroepen kan worden
In het decreet over de gedeeltelijke mobilisatie die de Russische president Vladimir Poetin heeft afgekondigd, staat een geheime paragraaf. Dat blijkt uit een scan van het document die de regering publiceerde op haar officiële internetportaal met juridische informatie. In de bewuste alinea staat volgens Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov het aantal Russen vermeld dat onder de wapens geroepen kan worden. Een regeringsbron van de onafhankelijke Russische krant 'Novaja Gazeta' zegt dat het niet om 300.000 reservisten gaat, maar 1 miljoen. Peskov ontkent dat, maar dan blijft de vraag wel waarom het cijfer niet openlijk vermeld kon worden.
Lees verder

Bestuurder onder invloed van cannabis rijdt 13-jarig meisje aan
Op woensdag 21 september omstreeks 8 uur kreeg PZ Demerdal de melding van een verkeersongeval met lichamelijk letsel in Molenstede. Een fietser werd aangereden door een wagen.
Lees verder

Zelfverklaarde 'Crypto King' die pronkt met Lamborghini en privéjet blijkt een oplichter
Een 23-jarige zelfverklaarde 'Crypto King' uit Canada wordt ervan beschuldigd dat hij ervandoor is met het geld van meer dan 150 gedupeerden. De man zou hun geld investeren in cryptomunten en buitenlandse valuta. Nu blijkt dat hij vooral zichzelf in de watten legde. Zo pronkte hij met een Lamborghini en twee McLarens, vloog met een privéjet en kocht peperdure horloges.
Lees verder

Hackerscollectief Anonymous verklaart online oorlog aan Iran
Anonymous start een cyberoorlog tegen Iran. Dat meldt de hackersgroepering zelf via Twitter. De Iraanse staatstelevisie is onder meer platgelegd.
Lees verder

Ruzie tussen liefdesrivales in Koksijde eindigt in cel: vrouw (35) aangehouden nadat ze slachtoffer aanvalt met glas
Een 35-jarige vrouw uit Koksijde zit in de cel op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid en van verboden wapendracht. Tijdens een hoogoplopende ruzie met een liefdesrivale gooide ze een glas in de richting van een 38-jarige vrouw.
Lees verder

"Russische betogers tegen mobilisatie worden verplicht zich aan te melden voor legerdienst"
Sommige Russische betogers die woensdag werden opgepakt tijdens protesten tegen de gedeeltelijke mobilisatie die president Vladimir Poetin eerder die dag had aangekondigd, hebben tijdens hun verblijf in de cel documenten ontvangen voor hun dienstplicht. Dat meldt de Russische burgerrechtenorganisatie OVD-Info donderdag.
Lees verder

Arjen Lubach gaat viraal met referendum in Rusland: "Willen jullie geannexeerd worden door Nederland?"
De Nederlandse presentator Arjen Lubach gaat viraal met een opvallend stukje televisie uit zijn succesprogramma 'De Avondshow met Arjen Lubach'. Doodleuk een referendum in een ander land organiseren? Als Poetin dat kan, kan Nederland dat ook! En dus organiseert Lubach ook even een referendum in Rusland; of ze daar niet door Nederland geannexeerd willen worden? Rusland behoort eigenlijk altijd al toe aan de Nederlanders. Ja toch?
Lees verder

Laatste draaidag voor de agenten van 'De Buurtpolitie': "Helemaal anders dan onze vorige films"
In 'De perfecte overval' komen de agenten uit de VTM-serie zelf in de criminaliteit terecht. De commissaris bereidt een teambuilding voor: het korps moet zelf een in scène gezette bankoverval plegen. Zo leren ze denken als criminelen. Maar het korps wordt om de tuin geleid door een malafide coach. Het resultaat is vanaf 14 december in de bioscoop te bewonderen.
Lees verder