Doorgaan naar hoofdcontent

Maanraket wordt terug naar hangar gereden vanwege naderende orkaan

HLN
Maanraket wordt terug naar hangar gereden vanwege naderende orkaan
De krachtige Amerikaanse maanraket die deze week aan zijn missie had moeten beginnen, keert terug naar de hangar om te schuilen. Orkaan Ian koerst immers af op Florida, waar de lanceerbasis is. Vanwege de slechte weersverwachtingen was zaterdag al besloten de lancering af te blazen. De terugkeer naar de hangar betekent dat het vertrek richting de maan meer vertraging oploopt.
Lees verder

PORTRET. Als kind stak ze per ongeluk haar huis in brand. Nu wordt Giorgia Meloni (45) zo goed als zeker de eerste vrouwelijke premier van Italië
Verlaten door haar vader toen ze twee was. Veroordeeld tot armoede toen ze als kind per ongeluk haar huis in brand stak. Verbeten om terug te vechten nadat ze als tiener om zowat alles werd uitgelachen. Vandaag wordt diezelfde Giorgia Meloni (45) - na de verpletterende verkiezingsoverwinning van haar uiterst rechtse partij Fratelli d'Italia zo goed als zeker de eerste vrouwelijke premier in de geschiedenis van Italië. Maak kennis met de harde tante van de Laars.
Lees verder

Welke ploegen treffen de 1A-clubs in de 1/16de finales van de Croky Cup? Kijk dinsdag (om 16u) LIVE naar de loting op HLN.be!
Westerlo en Seraing kwamen al in actie, maar ook de andere eersteklassers beginnen er binnenkort aan in de Croky Cup. Morgen/dinsdag volgt de loting voor de 1/16de finales en bij HLN.be zit u op de eerste rij om die te volgen.
Lees verder

REPORTAGE. De strijd om Koepjansk: "Het is moeizaam, maar we geraken er wel"
In het oosten van Koepjansk wordt hevig gestreden tussen Oekraïense militairen en de Russische bezetters. De stad is een belangrijk knooppunt in de regio: wie Koepjansk controleert beschikt over een belangrijk logistiek voordeel. Het Laatste Nieuws trok ernaartoe.
Lees verder

21 vrouwelijke bezoekers slachtoffer van geweld op Oktoberfest in München
Minstens 21 vrouwen en meisjes hebben tijdens de eerste week van het Duitse Oktoberfest in München seksueel of fysiek geweld ervaren op het festivalterrein, zo blijkt uit een tussentijds rapport van het project 'Safe Oktoberfest for girls and women'.
Lees verder

Trailer van aflevering 7 'House of the Dragon' belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie 'House of the Dragon' toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
Lees verder

Koerier levert verdacht pakket af aan woning minister Van Quickenborne: buurt hermetisch afgesloten
Aan de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft een koerier een pakket afgeleverd dat als verdacht wordt beschouwd. De politiediensten zijn in opperste staat van alarm, DOVO komt ter plaatse. Buurtbewoners worden gevraagd te vertrekken. "We nemen geen risico", klinkt het bij het federaal parket.
Lees verder

Verdacht pakket aangetroffen in omgeving woning minister Van Quickenborne: buurt hermetisch afgesloten
In de buurt van de woning van justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) zou een verdacht pakket zijn aangetroffen. De politiediensten zijn in opperste staat van alarm.
Lees verder

Scholier (17) gebeten door jachtluipaard in Beekse Bergen
Een 17-jarige Duitse jongen is maandag in het Nederlandse safaripark Beekse Bergen gebeten door een jachtluipaard. De jongen en twee klasgenoten weken af van het gewone wandelpad en kwamen terecht in het verblijf van de roofdieren. Het slachtoffer liep beetwonden op aan zijn arm en hoofd, bevestigt een woordvoerder van het park na berichtgeving van Omroep Brabant.
Lees verder

Australische vrouw kritiek na ongeval met rollercoaster: "Politie vermoedt dat ze haar gsm van sporen wilde rapen"
Een vrouw uit Melbourne verkeert in kritieke toestand na een huiveringwekkend ongeval met een rollercoaster. "Haar verwondingen zijn verschrikkelijk. Er is bijna geen lichaamsdeel dat niet gebroken is", verklaarde haar vader Alan Rodden aan 'Daily Mail Australia'.
Lees verder

Is de stoel van Poetin echt aan het wankelen?
Sinds Vladimir Poetin bekendmaakte dat 300.000 reservisten zullen opgeroepen worden om te gaan vechten in Oekraïne, lijkt het alsof heel Rusland aan het protesteren is tegen die maatregel. Maar is dat ook zo? Is de stoel van de Russische president echt aan het wankelen? Of horen wij in het Westen enkel wat we graag willen horen?
Lees verder

Kunnen protesterende Russen een einde maken aan de oorlog in Oekraïne? "Oorlogen worden meestal beëindigd door onvrede in het land van de agressor"
Sinds Vladimir Poetin bekendmaakte dat 300.000 reservisten zullen opgeroepen worden om te gaan vechten in Oekraïne, lijkt het alsof heel Rusland aan het protesteren is tegen die maatregel. Maar is dat ook zo? Is de stoel van de Russische president echt aan het wankelen? Of horen wij in het Westen enkel wat we graag willen horen?
Lees verder

CELEB 24/7. Pierce Brosnan viert de verjaardag van zijn grote liefde en Rebel Wilson is op het filmfestival in Zürich
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Oprichter 'F.C. De Kampioenen'-petitie in de wolken: "Heel blij dat de VRT geluisterd heeft"
Missie geslaagd voor de oprichter van de 'F.C. De Kampioenen'-petitie Simon Descheemaeker (17). VRT maakte bekend haar publicatiebeleid aan te passen, vanwege de heisa rond de geschrapte afleveringen van de populaire reeks. De afleveringen verschijnen weer op VRT Max mét een disclaimer. "Opgelucht dat de VRT niet egoïstisch was", klinkt het.
Lees verder

Zeehondje gespot in het centrum van Gent: "Gebeurt meer en meer omdat waterkwaliteit stijgt"
Aan de Eedverbondkaai, in de buurt van de Bijloke, werd maandagnamiddag een zeehondje gespot in het water. Het beest was volgens omstanders een vis aan het oppeuzelen. De brandweer vraagt nieuwsgierigen om uit de buurt te blijven "want ze kunnen venijnig uit de hoek komen."
Lees verder

"Ze weet nog niet dat haar beste vriendin er niet meer is": Emmy herstelt in ziekenhuis na zwaar ongeval waarbij koppel het leven liet
Emmy Van Vlaslaer (36) uit Mechelen was één de inzittenden in de Porsche Panamera die afgelopen weekend over de kop ging in Koningshooikt. Dat ongeval kostte het leven aan haar beste vriendin Joyce (36) en diens man Wim (37). Eén dag na het ongeval herstelt Emmy momenteel nog steeds in het ziekenhuis. "We zijn voorzichtig positief", luidt het bij haar man Bart.
Lees verder

Duitsland telt gletsjer minder na warme zomer
Duitsland telt officieel een gletsjer minder. Na de warme zomer is de Zuidelijke Schneeferner zijn status als gletsjer kwijt, zo maakte de Beierse Academie van Wetenschappen maandag bekend.
Lees verder

Russen betalen tot 12.000 euro voor vlucht vanuit Moskou naar buitenland
Russen die de komende dagen nog naar een buitenlandse bestemming willen vliegen, moeten daarvoor diep in de buidel tasten. De ticketprijzen voor een directe vlucht liggen tussen de 800 en 12.000 euro voor een enkele reis. Dat blijkt uit een analyse van beschikbare gegevens en prijzen op Google Flights, een site waarop beschikbare vluchtopties worden bijgehouden.
Lees verder

Na tien maanden in Italiaanse cel: Mechelse hacker (28) dan toch uitgeleverd aan ons land
Hij liep het risico om minstens 22 jaar in een Amerikaanse cel te belanden en zat bijna een jaar vast in Milaan. Maar sinds maandag zit hacker Kevin D. (28) eindelijk in een Belgische cel, dankzij een veroordeling in Mechelen. De Mechelaar werd eind augustus veroordeeld tot drie jaar cel nadat hij inbrak in de computersystemen van American Airlines. "We zijn opgelucht dat hij eindelijk hier is", zeggen zijn advocaten.
Lees verder

Entourage Mathieu van der Poel en Nederlandse wielerbond onder vergrootglas na WK-debacle: "Dit heeft toch niemand kunnen voorzien?"
Een illusie armer en 1000 euro lichter vertrok Mathieu van der Poel maandagmiddag uit Australië na een desastreus verlopen WK. Na zijn arrestatie en veroordeling liggen zowel de de entourage van MVDP als de Nederlandse wielerbond KNWU onder het vergrootglas. Treffen ze schuld?
Lees verder