Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 september 2022

Maak kennis met het ‘nieuwe’ Knokke-Heist: “Een sterk merk verdient een sterk logo”

HLN
Maak kennis met het 'nieuwe' Knokke-Heist: "Een sterk merk verdient een sterk logo"
Een historische dag in Knokke-Heist: de kustgemeente pakt namelijk uit met een vernieuwd 'merkverhaal'. De opvallendste nieuwigheid is het logo, dat na ruim 40 jaar het vorige vervangt. "Een knipoog naar het vorige logo mocht niet ontbreken", zegt burgemeester Piet De Groote. "Maar als moderne badplaats die kwaliteit hoog in het vaandel draagt, willen we dit ook uitstralen."
Lees verder

Russische topdiplomaten verzachten Poetins nucleaire dreigementen
Volgens de Russische viceminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov bedreigt Rusland niemand met kernwapens, melden Russische staatspersbureaus. Rjabkov zei ook dat een openlijke confrontatie met de Verenigde Staten en de NAVO niet in het belang van Rusland is.
Lees verder

Gebuisde studente mag van Raad van State toch starten in tandartsopleiding
Een deelneemster aan het toegangsexamen voor de opleiding tot tandarts van 6 juli, heeft met succes haar buis aangevochten bij de Raad van State. Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde arrest van het rechtscollege.
Lees verder

Raad van State geeft gebuisde deelneemster toegangsexamen tandarts gelijk
Een deelneemster aan het toegangsexamen voor de opleiding tot tandarts van 6 juli, heeft met succes haar buis aangevochten bij de Raad van State. Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde arrest van het rechtscollege.
Lees verder

EXCLUSIEF. Charles De Ketelaere opvallend nuchter na vele lof die hij kreeg: "Ik weet dat ik nog veel moet leren"
Bijna twee maand zit Charles De Ketelaere nu bij AC Milan, hoog tijd om even te gaan zitten met VTM-analist Gilles De Bilde en terug te blikken op zijn overgang. De Rode Duivel had het onder meer over hoe de buitenwereld zijn toptransfer percipieerde en over het feit dat hij voor zijn nieuwe team nog niet kon scoren.
Lees verder

"Eerste lading cocaïne gooiden criminelen recht in mijn armen": drugsspeurder Paul Claeys gaat na 50 jaar (bijna) met pensioen
Bij de federale politie is Paul Claeys (67) een unicum. Niemand heeft meer dienstjaren op de teller dan hij. Hij begint deze maand aan zijn vijftigste dienstjaar bij de federale gerechtelijke politie (FGP), waarvan meer dan twintig jaar bij de drugsbrigade in Antwerpen. "Toen ik als jonge rijkswachter bij de havenbrigade begon, lag er niemand wakker van drugs."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Theo Maassen - Situatie gewijzigd': is het woord nog altijd vrij?
Hij was jarenlang een van de meest controversiële cabaretiers van Nederland, en zei zo ongeveer alles wat in hem opkwam. Hoewel Theo Maassen dat tegenwoordig een pak moeilijker vindt, blijft z'n tong nog steeds even scherp. In 'Situatie Gewijzigd' - zijn tiende solovoorstelling, die je kan bekijken op VRT MAX - analyseert Theo of free speech nog steeds mogelijk is. In Nederland was de voorstelling in ieder geval goed voor de nodige hetze.
Lees verder

Vrees voor recessie doet olieprijzen fors dalen
De olieprijzen gaan vandaag stevig onderuit, in navolging van de forse koersverliezen op de aandelenmarkten. De prijzen staan onder druk door zorgen over een economische recessie door renteverhogingen van centrale banken, waardoor de vraag geraakt kan worden.
Lees verder

Levenslang voor acteur uit 'Riverdale' die moeder vermoordde en aanslag op Justin Trudeau wilde plegen
Een rechtbank in Canada heeft voormalig kindacteur Ryan Grantham schuldig bevonden aan oudermoord en het plannen van een aanslag op Canadees premier Justin Trudeau. De man kreeg levenslang en komt de eerste veertien jaar van zijn veroordeling niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating.
Lees verder

Bullseye! Meteen ambiance in Oktoberhallen Wieze met Belgian Darts Open: "Bij elke topscore gaat het dak er af"
De Oktoberhallen in Wieze zijn drie dagen lang het mekka van de darts. Naast de wereldtop tekenen hier ook in totaal 18.000 uitzinnige fans present. Van het eerste uur zit de sfeer erin. "Wie denkt dat dit alleen in grote steden kan, denkt best maar rap iets anders", klinkt het.
Lees verder

Ambiance vanaf het eerste uur in Oktoberhallen Wieze met Belgian Darts Open: "Superleuk om dit eens dicht bij huis mee te maken"
De Oktoberhallen in Wieze zijn drie dagen lang het mekka van de darts. Naast de wereldtop tekenen hier ook in totaal 18.000 uitzinnige fans present. Van het eerste uur zit de sfeer erin. "Wie denkt dat dit alleen in grote steden kan, denkt best maar rap iets anders", klinkt het. Bullseye voor de Oktoberhallen!
Lees verder

Gebleekte wenkbrauwen zoals Kim Kardashian, Lizzo en Gigi Hadid? Expert legt uit hoe je het aanpakt én onderhoudt
Wanneer gebleekte wenkbrauwen even veel aandacht krijgen als de billen van Kim Kardashian, dan spreek je over een echte trend. Verschillende celebrity's waagden zich al aan de 'witte wenkies' en ook op TikTok is de beautybehandeling razend populair. Al houdt die wel wat risico's in. "Er is maar één manier om je gebleekte wenkbrauwen te onderhouden."
Lees verder

Vlaanderen in beroep tegen nieuwe vergunning luchthaven Luik
Vlaanderen gaat in beroep tegen de uitbreiding van de luchthaven in Luik. Volgens Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir is de impact die de uitbreiding van de luchthaven op Vlaanderen zal hebben onvoldoende onderzocht. "Vanuit Vlaanderen hebben we in het voorjaar al onze opmerkingen en bezorgdheden aan de Waalse overheid bezorgd, maar daar wordt in deze vergunning op geen enkele manier rekening mee gehouden", stelt de Limburgse N-VA-minister.
Lees verder

BV 24/7. Viktor Verhulst en Sarah vieren de liefde en Junior Planckaert is met Pauline op reis naar Rhodos
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

KOERS KORT. Gilbert sluit carrière af in Parijs-Tours - Jimmy Janssens verlengt contract bij Alpecin-Deceuninck
Jimmy Janssens heeft zijn contract bij wielerformatie Alpecin-Deceuninck verlengd tot eind volgend jaar. Onze 33-jarige landgenoot komt sinds 2019 uit voor de ploeg van de broers Philip en Christoph Roodhooft.
Lees verder

Football Talk. Bukayo Saka verkozen tot Engels international van het jaar - Ronaldo weet van geen ophouden: "Ik wil het EK van 2024 ook nog meemaken"
Arsenal-winger Bukayo Saka is verkozen tot Engels international van het jaar, zo maakte de Engelse Voetbalfederatie FA vrijdag bekend. De 21-jarige Saka haalde het in de verkiezing van Declan Rice (West Ham) en Harry Kane (Tottenham).
Lees verder

Greg Van Avermaet en José De Cauwer fileren het WK: "Als het moet, gaat Wout achter elke Jumbo-ploeggenoot rijden die beweegt. Garantie"
Zet José De Cauwer (zondag 73) en Greg Van Avermaet (37) samen en je bent een paar uur zoet. De lunch in Wilford T in Temse, waar we ze uithoren over het WK wielrennen, loopt zo lang uit dat de kok verplicht is om het duo met zachte hand buiten te zetten - de avondshift komt er stilaan aan. De twee nemen afscheid met een weddenschap. "Als Greg wereldkampioen wordt, staan we hier volgende maand terug en trakteer ik", belooft de ex-bondscoach. "En als het zilver of brons is, betaal ik", zegt de man die 14 WK's betwistte. Lees vooral verder waarover dat gaat.
Lees verder

LIVE DARTS. Belgische qualifiers kunnen niet stunten, vanavond nog vier landgenoten in actie
Dag één op de Belgian Darts Open in Wieze. In de namiddagsessie konden de Belgische qualifiers niet stunten, in de avondsessie schieten nog vier landgenoten in actie. Kijk live op VTM2 of volg het in onderstaande liveblog.
Lees verder

Vanuatu roept VN op tot een non-proliferatieverdrag voor fossiele brandstoffen
De president van eilandstaat Vanuatu, gelegen in de Stille Oceaan, heeft vrijdag voor de Verenigde Naties opgeroepen om een non-proliferatieverdrag op te stellen voor fossiele brandstoffen. Vanuatu wordt bedreigd door de stijging van het zeepeil van de oceanen, een gevolg van de klimaatopwarming en het acht de fossiele brandstoffen verantwoordelijk voor die stijging.
Lees verder

CELEB 24/7. Paris Hilton wenst Nicole Richie een gelukkige verjaardag en Nicole Kidman viert de herfst
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder