Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

Louche juwelier gelinkt aan drugsmilieu: politie verzegelt winkels en neemt luxehorloges in beslag

HLN
Louche juwelier gelinkt aan drugsmilieu: politie verzegelt winkels en neemt luxehorloges in beslag
Twee winkels van de louche juwelier Rafa (25) en zijn vader Rubi D. zijn woensdag verzegeld op bevel van het Antwerpse parket. Het financiële Difa-team dat economische banden tussen het drugsmilieu en handelszaken onderzoekt, heeft de boekhouding, de voorraad juwelen en luxehorloges in beslag genomen. Daarna zijn de winkels verzegeld. Vader en zoon D. werden net voor de zomer gearresteerd op vraag van het Franse gerecht. Familieleden hielden de winkels verder open.
Lees verder

LIVE VUELTA. Gevallen Evenepoel behoudt voorlopig de controle op de slotklim, welke vluchter wint?
In de twaalfde rit van de Vuelta strijden de koplopers om de ritzege. De finish ligt op de Penas Blancas, de eerste echt lange col in deze Vuelta. 19 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld. Wordt Remco Evenepoel - die op 45 kilometer van de finish in een bocht viel - bestookt? U volgt alle ontwikkelingen hier LIVE op de voet!
Lees verder

Bijna drie maand voor WK Voetbal ligt Panini-album al in de winkel: zo duizelingwekkend veel zal het kosten om de 638 vakjes te vullen
Hans Vanaken, Charles De Ketelaere en zelfs de momenteel nog ploegloze Jason Denayer gaan mee naar het WK. Toch als het van Panini afhangt. Hoewel het voetbalfeest in Qatar pas op 20 november begint, ligt het populaire plakalbum nu al in de winkel. Maar hoeveel kost het nu om het boekje vol te krijgen? Een wiskundeprofessor berekende het eindbedrag.
Lees verder

LIVE. Lille biedt 18 miljoen euro voor Lang, Club weigert - Faes voor 20 miljoen naar Leicester
Het is Transfer Deadline Day! In de vijf grootste competities sluit de markt in de nacht van 1 op 2 september. De ploegen uit de Jupiler Pro League krijgen nog een weekje langer om te shoppen. Voor heel wat Rode Duivels - denk maar aan onder meer Januzaj, Praet, Faes, Denayer - de laatste kans om alsnog een werkgever én speelminuten te vinden. Via deze pagina transfernieuws zit u op de eerste rij voor alle geruchten en done deals op de transfermarkt!
Lees verder

De eerste uren en dagen na de dood van prinses Diana: "De tv's van Harry en William werden meteen weggehaald"
"'Waarom moet dit ons weer overkomen?', huilde prins Charles. Hij zag zijn toekomst voor zijn ogen uit elkaar vallen." Het zijn opvallende taferelen die royaltywatcher Andrew Morton beschrijft. In zijn boek bekijkt hij de eerste kritieke uren en dagen na de dood van prinses Diana van naderbij. Hij hoorde van intimi hoe achterdochtig de Queen was, hoe William en Harry ingelicht werden en hoe Charles helemaal overstuur raakte. "De Queen werd daarna ook gedwarsboomd door bepaalde paleismedewerkers."
Lees verder

Tijdens zomervakantie 920 bedrijven failliet gegaan
In juli en augustus zijn in België 920 bedrijven over de kop gegaan, met 1.577 verloren jobs tot gevolg. Dat meldt handelsinformatiekantoor Graydon. Tegenover vorig jaar gaat het om een stijging met 22,5 procent.
Lees verder

Vier doden bij crash van bestelwagen met migranten in Hongarije
Minstens vier mensen zijn omgekomen in een ongeval in Hongarije, waarbij een bestelwagen was betrokken die overbeladen was met migranten. Het ongeval gebeurde in de richting van de grens met Oostenrijk.
Lees verder

Nokia lanceert met X30 en G60 naar eigen zeggen "duurzame" smartphones, maar dat is vooral greenwashing
De Nokia X30 is de "meest milieuvriendelijke smartphone" van het merk tot nu toe. De Nokia G60 brengt "duurzaamheid naar zoveel mogelijk mensen". Hoewel het natuurlijk goed is dat fabrikant HMD Global bij deze goedkopere smartphones gebruik maakt van gerecycleerd aluminium en plastic, ruikt het toch naar greenwashing: doen alsof je groener bent dan werkelijk het geval is.
Lees verder

Oxfam België en Artsen Zonder Grenzen lanceren beide noodfonds overstromingen Pakistan
Oxfam België en Artsen Zonder Grenzen hebben elk een noodfonds opgericht om de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan te steunen, zo melden beide organisaties donderdag. Met deze giften zullen ze water en voedsel uitdelen, toiletten en nooddouches installeren en medische zorg en hygiënekits verdelen.
Lees verder

"Daling reële lonen zal 3 miljoen extra Britten in armoede duwen", waarschuwt rapport
Door de hoge voedsel- en energieprijzen zullen in Groot-Brittannië volgend jaar drie miljoen meer mensen in armoede leven, zo blijkt uit een nieuwe studie van de denktank Resolution Foundation (RF). Oorzaak ligt bij de daling van de reële lonen.
Lees verder

PostNL en GLS voor de rechter: morgen begint proces dat onze pakjesindustrie moet veranderen
In de correctionele rechtbank van Antwerpen gaan morgen de processen tegen PostNL van start. Vorig jaar ging onze journalist nog undercover aan de slag bij het pakjesbedrijf. Sindsdien bracht de CEO enkele weken door in de gevangenis en viel de sociale inspectie tientallen keren binnen in de depots. Maar waarom was dat nu weer? Vier vragen beantwoord.
Lees verder

Carapaz geeft zijn Vuelta kleur, Evenepoel behoudt ondanks valpartij zijn greep op de rode trui
Richard Carapaz heeft zijn Vuelta gered. De olympische kampioen zakte er de voorbije week door in het klassement, maar mocht nu vieren op Peñas Blancas voor Wilco Kelderman. Leider Remco Evenepoel kwam op 45 kilometer zonder veel erg ten val en behield op de slotklim de controle in het groepje der favorieten. Status quo dus in de top van het klassement.
Lees verder

BEKIJK. Even schrikken: Remco Evenepoel valt in dalende bocht en doet zijn beklag bij wedstrijdjury
Het was even schrikken voor Remco Evenepoel in de twaalfde rit van de Vuelta. In een bocht in een afdaling gleed hij tegen de vlakte. Hij sloot met hulp van zijn ploegmaats snel weer aan bij een (wachtend) peloton, maar hield er wel een gescheurde broek en schaafwonden aan over. "Alle moto's stopten in de bocht. Iedereen stond er stil", vertelde hij nog tegen de wedstrijdjury. Op de lange slotklim van de Penas Blancas liep het overigens wel vlot: Evenepoel controleerde.
Lees verder

Klanten Colruyt Eeklo rouwen om Vincent (34): "We gaan de joviale en goedlachse kerel missen"
De klanten van Colruyt Eeklo rouwen om Vincent Tunynck. Hij werd amper 34 jaar en overleed na de moedige strijd tegen een ziekte.
Lees verder

MIVB lacht met Leonardo DiCaprio: "Zo ziet hij je als je 24 bent versus als je 25 bent"
De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB lacht op sociale media met de Amerikaanse filmster Leonardo DiCaprio (47). Die liet eerder deze week weten dat hij niet langer samen is met zijn vriendin Camila Morrone (25).
Lees verder

"Het vlees van die slager is rot en komt van dode varkens met aids": organisatie Road Rock verontschuldigd zich na 'mopje' van Gunther Lamoot
Een mopje van komiek Gunther Lamoot, op het podium van het festival Road Rock in Kuurne, heeft de afgelopen dagen veel teweeg gebracht in het dorp. Zelfs in die mate dat de organisatie zich openlijk heeft geëxcuseerd. Lamoot beweerde dat hem 500 euro beloofd was door een lokale slager, om op het podium te zeggen dat zijn concurrent 'vort vlees' verkocht. De komiek mag dan flink wat fans hebben, uit Kuurne lijken die niet meteen te komen.
Lees verder

Leuvense stamcelbiologen maken nieuw type menselijke cel voor onderzoek
Een team van KU Leuven-biologen is erin geslaagd om met stamcellen een nieuw celmodel te maken in het labo. Dat heeft de KU Leuven donderdag bekendgemaakt in een persbericht. De cellen lijken sterk op hun natuurlijke tegenhangers in prille menselijke embryo's. Daardoor kunnen onderzoekers beter bestuderen wat er gebeurt vlak nadat een embryo zich innestelt in de baarmoeder.
Lees verder

200 meter aanschuiven voor goedkopere Franse tankbeurt: "Als de verschillen zo groot blijven, blijf ik hier klant"
Wie goedkoper wil tanken, kan daarvoor vanaf vandaag de grens over naar Frankrijk. Bij onze zuiderburen geeft de overheid tot eind oktober 30 eurocent per liter brandstof cadeau. TotalEnergies geeft er in zijn stations nog eens 20 eurocent bovenop. In Menen repten zich verschillende automobilisten naar Halluin. "Ik hoop echter dat er ook in ons land iets gebeurt met de prijzen."
Lees verder

CELEB 24/7. Avril Lavigne krijgt ster op Hollywood Walk of Fame en Mark Wahlberg toont zijn spieren
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Lukas Lelie is voor het eerst papa geworden
Lukas Lelie (32) is vader geworden. Op Instagram plaatste de comedian, mits de nodige humor, een foto van hem met zijn pasgeboren zoontje.
Lees verder