Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 4 september 2022

LIVE VUELTA. Komt Evenepoel zijn dipje te boven in de Sierra Nevada?

HLN
LIVE VUELTA. Komt Evenepoel zijn dipje te boven in de Sierra Nevada?
Gisteren had Remco Evenepoel voor het eerst een moeilijke dag in deze Vuelta. Kan onze jonge landgenoot zich vandaag herpakken? Het zal moeten, want er staat opnieuw een stevige bergrit op het menu. Op de slotklim - de Alto de la Mora - wordt er spektakel verwacht. Op deze pagina kan u alle actie vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

Speurders zitten Demi en Ilias op de hielen in 'Klopjacht': "We geraken hier niet meer uit"
Het 'Klopjacht'-opsporingsteam in het operatiekwartier onder leiding van Danny doet er alles aan om de voortvluchtigen zo snel mogelijk te pakken. Wie wordt gepakt? Wie ontsnapt? Wie haalt de eindmeet? De speurders zitten Demi en Ilias al serieus op de hielen: "We geraken hier niet meer uit, hé!"
Lees verder

Ook vaak last van pijnlijke kuitkrampen? "Werking van magnesium is niet bewezen, maar andere zaken helpen wél"
Plots 's nachts wakker worden door een pijnlijke kramp in je kuit, of opeens niet meer kunnen voetballen door een steek in je bovenbeen... Beenkrampen kunnen ontzettend vervelend zijn. Maar waar komt die harde en trekkende pijn eigenlijk vandaan? En wat kan je ertegen doen? Wij vroegen raad aan spierfysioloog Sebastiaan Dalle (KU Leuven). "Roken kan een onderliggende factor zijn."
Lees verder

Brilloze Philippe Geubels debuteert in 'Hotel Romantiek': "Ik had praktische problemen: op of af tijdens de seks?"
Een nieuwe wind voor Philippe Geubels (41). Niet alleen test de comedian zijn capaciteiten als meesterkoppelaar in het terugkerende 'Hotel Romantiek', 'Geub' presenteert ook voor het eerst zonder zijn handelskenmerk sinds hij lenzen liet implanteren. "Ik heb daar toch wel lang over moeten nadenken."
Lees verder

Populaire zomerbar Glasfabriek krijgt resem klachten van omwonenden: "Dit is vijf maanden Tomorrowland"
Gaat de Glasfabriek aan de Oude Dokken z'n laatste maand in? Omwonenden dreigen met een proces als de populaire zomerbar ook volgend jaar vergund raakt. "Van eind mei tot begin oktober is het hier quasi elk weekend openluchtfuif", klinkt het. Burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) bekijkt de situatie.
Lees verder

LIVE VUELTA. Komt Evenepoel zijn dipje te boven in de Sierra Nevada? Contador: "Misschien is hij wel al hersteld"
Gisteren had Remco Evenepoel voor het eerst een moeilijke dag in deze Vuelta. Kan de rode trui zich vandaag herpakken? Het zal moeten, want er staat opnieuw een stevige bergrit op het menu. Op de slotklim in de Spaanse Sierra Nevada - de Alto de la Mora - wordt er spektakel verwacht op meer dan 2.000 meter hoogte. Op deze pagina kan u alle actie vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

LIVE VUELTA. Alberto Contador: "Vandaag kan zowel Evenepoel als Roglic 'king of the world' worden"
Gisteren had Remco Evenepoel voor het eerst een moeilijke dag in deze Vuelta. Kan de rode trui zich vandaag herpakken? Het zal moeten, want er staat opnieuw een stevige bergrit op het menu. Op de slotklim in de Spaanse Sierra Nevada - de Alto de la Mora - wordt er spektakel verwacht op meer dan 2.000 meter hoogte. Op deze pagina kan u alle actie vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

Valéry Demory heeft WK-selectie bijna rond: Meesseman en Allemand zijn de blikvangers
Valéry Demory, de Franse bondscoach van de Belgian Cats, heeft het grootste deel van de selectie vrijgegeven waarmee hij naar het WK in Australië trekt. Elf van de twaalf namen zijn al ingevuld.
Lees verder

Kwik haalt bijna 53 graden in Death Valley: "Heetste septemberdag ooit gemeten op aarde"
De heetste plek op aarde heeft er een wereldrecord bij. Donderdag haalden thermometers in Death Valley (Californië) 127 graden Fahrenheit of 52,8 graden Celsius. Persbureau Reuters spreekt van "de heetste septemberdag ooit gemeten op aarde".
Lees verder

Waarom Vlamingen en Italianen in de rij staan voor Manuela's tomaten uit Zuid-Italië: "De gemiddelde klant neemt zo'n 75 à 100 kilo mee"
Wie dit weekend met een helikopter over Limburg vliegt, kan zien hoe in tuinen, veranda's en op terrassen alles rood kleurt. Families en vrienden zijn er druk bezig met het inmaken van tomaten. Die komen rechtstreeks van het veld in Zuid-Italië, en geraken in ons land dankzij één Genkse vrouw met Italiaanse roots: Manuela Rotilio. Hoe maak je nu die perfecte passata en waarom zijn San Marzano-tomaten zo geschikt? "Elk seizoen voer ik zo'n 168 ton tomaten in"
Lees verder

Duncan Laurence toont kwetsbare kant bij 'Tien Om Te Zien': "Ik ben een andere weg ingeslagen"
Geen 'Arcade' vanavond, maar wel 'Electric Life'. Met z'n gloednieuwe lied krijgt Songfestivalwinnaar Duncan Laurence (28) 'Toen Om Te Zien' gedurende enkele minuten stil. "Het is een nummer over mensen die je mist, en de pijn en het verlangen dat daarmee gepaard gaat", klinkt het.
Lees verder

'Lachende paus' die amper 33 dagen en 6 uur op de troon zat zalig verklaard in Rome
Johannes Paulus I - ook wel bekend als 'de lachende paus' - wordt vandaag zalig verklaard in Rome. Zijn pontificaat was met 33 dagen en 6 uur een van de kortste uit de geschiedenis van de Kerk. Johannes Paulus I overleed in 1978 aan een hartinfarct.
Lees verder

Hier vertoeft Julie Vermeire het liefst in het weekend: "Vroeger zei ik 'nee' tegen frietjes, nu niet meer"
Haar hart win je met eten en drinken. De lievelingsadresjes van Julie Vermeire (24) liegen er dus niet om, en ook haar vriend wist op hun eerste date die gevoelige snaar te raken. Als ze bij haar papa Jacques op bezoek komt, is het vooral de natuur die haar kan bekoren. Al verliet ze recent het nest om naar West-Vlaanderen uit te vliegen. "Elke avond op het strand kijken hoe de hemel roze wordt en de dag er mooi eindigt: dat geeft zoveel voldoening."
Lees verder

Finland hervormt ouderschapsverlof voor meer gendergelijkheid
In Finland is vandaag de hervorming van het stelsel van ouderschapsverlof ingegaan. Beide ouders zullen voortaan 160 dagen kunnen opnemen, waarvan ze er 63 kunnen doorschuiven naar hun partner. De bedoeling is tot meer gendergelijkheid te komen.
Lees verder

Zijn knappe prestaties worden beloond: Bryan Heynen behoort tot voorselectie Rode Duivels
Bryan Heynen (25) behoort tot de voorselectie van de Rode Duivels voor de komende interlandperiode. De nationale ploeg speelt dan in het kader van de Nations League tegen Wales en Nederland. De aanvoerder van Racing Genk wordt zo beloond voor zijn sterke seizoenstart, waarin hij goed was voor vier goals.
Lees verder

Duitse regering investeert 65 miljard euro in nieuwe maatregelen tegen hoge inflatie en energieprijzen
In Duitsland hebben de drie regeringspartijen een akkoord bereikt over een derde pakket maatregelen om consumenten het hoofd te helpen bieden aan de hoge inflatie en energieprijzen. Volgens bondskanselier Olaf Scholz wordt er 65 miljard euro geïnvesteerd.
Lees verder

Slachtoffers overstromingen Pakistan krijgen nu te maken met ziektes en slangenbeten
Honderdduizenden Pakistani die de zware overstromingen in hun land hebben overleefd, krijgen nu te maken met de uitbraak van ziekten en slangen- en hondenbeten. Dat zeggen de Pakistaanse autoriteiten. De dodentol van het natuurgeweld is intussen opgelopen tot bijna 1.300.
Lees verder

Gevaarlijke voortvluchtige gearresteerd in Merksem: "Hij verdween enkele minuten voor zijn veroordeling tot 9 jaar cel"
De Federale Politie heeft afgelopen woensdag een gevaarlijke voortvluchtige verdachte kunnen arresteren in Merksem. De bewuste man moest drie maanden geleden voor de Leuvens correctionele rechtbank verschijnen en werd veroordeeld tot 9 jaar cel. Maar vlak voor de zitting knipte hij zijn enkelband door en kon hij tijdelijk het gerecht ontvluchten.
Lees verder

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn Desmet terug naar Oekraïne: "Als er één ding is dat blijft werken, dan zijn het de treinen, ongeacht aanvallen erop"
Oorlogsjournalist Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet trekken weer naar Oekraïne. De twee kwamen zaterdag aan in Lviv en reizen van daar verder naar de hoofdstad, Kiev. Ze gaan naar de regio van Zaporizja waar de strijd om de grootste kerncentrale van Europa de hele wereld zorgen baart. Na Zaporizja gaat de reis verder naar Mykolajiv van waaruit Oekraïne sinds een week een tegenoffensief is gestart om de door Rusland bezette stad Kherson te bevrijden, de poort naar de Krim. Volg hier de komende week hun tocht door Oekraïne.
Lees verder

Van timide tiener tot zelfverzekerde bruid: zo transformeerde Maria Laura zich tot 'stijlprinses'
Hoe haar trouwjurk eruit zal zien, is nog een geheim. Maar dat ze erin zal stralen, staat vast. Prinses Maria Laura (34), die op 10 september in het huwelijksbootje stapt, is minstens even modebewust als haar tante koningin Mathilde (49 en nichtje prinses Elisabeth (20). Van verlegen tiener tot zelfverzekerde bruid: maak kennis met de onbekende fashionista van de Belgische koninklijke familie.
Lees verder