Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Vlaamse regering bereikt akkoord. CD&V stemt in met originele voorstel, Mahdi reageert bij VTM NIEUWS

HLN
LIVE. Vlaamse regering bereikt akkoord. CD&V stemt in met originele voorstel, Mahdi reageert bij VTM NIEUWS
De ministers gingen maandag nog uit elkaar zonder een akkoord, maar de Vlaamse regering heeft vandaag dan toch een akkoord bereikt over de Vlaamse begroting. CD&V heeft de begroting goedgekeurd na diepe onenigheid. "Het stopt wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat", zegt Sammy Mahdi (CD&V). De CD&V voorzitter reageert uitgebreid bij VTM NIEUWS. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Vlaamse regering bereikt akkoord. CD&V stemt in met originele voorstel: "Het stopt wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat"
De ministers gingen maandag nog uit elkaar zonder een akkoord, maar de Vlaamse regering heeft vandaag dan toch een akkoord bereikt over de Vlaamse begroting. CD&V heeft de begroting goedgekeurd na diepe onenigheid. "Het stopt wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat", zegt Sammy Mahdi (CD&V). Wat is er precies beslist? Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Vlaamse regering bereikt akkoord. CD&V stemt toch in met voorstel, Mahdi: "Ofwel stort je heel Vlaanderen in een crisis, ofwel neem je vrede met het akkoord"
De ministers gingen maandag nog uit elkaar zonder een akkoord, maar de Vlaamse regering heeft vandaag dan toch een akkoord bereikt over de Vlaamse begroting. CD&V heeft de begroting goedgekeurd na diepe onenigheid. "Het stopt wanneer de welvaart van 6,6 miljoen Vlamingen op de helling staat", zegt Sammy Mahdi (CD&V). Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

Mogelijk nieuwe klacht in zedenzaak tegen Schaarbeeks schepen Michel De Herde
Een ex-studente van Michel De Herde (Défi) zou vorige week klacht ingediend hebben tegen hem, voor het aanzetten van een minderjarige tot ontucht en aanranding. Dat meldt La Dernière Heure. In mei diende schepen Sihame Haddioui (Ecolo) al klacht in tegen haar collega wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder

"In de war, bedroefd en in shock": Deense koningin Margrethe neemt titels van vier kleinkinderen af
De vier kinderen van de Deense prins Joachim (53) en prinses Marie (46) verliezen hun titel van prins en prinses. De drie zoons en dochter van het koppel zijn vanaf volgend jaar alleen nog graaf en gravin, zo maakte het Deense koningshuis bekend. De kleinkinderen van koningin Margrethe (82) zagen de beslissing duidelijk niet aankomen.
Lees verder

Europese Commissie wil strengere asbestlimiet op werkvloer
De Europese Commissie wil de limietwaarden voor de blootstelling aan asbest op het werk verlagen. Dat heeft ze woensdag aangekondigd bij de presentatie van een reeks maatregelen ter bescherming tegen asbest.
Lees verder

Jason Denayer heeft een ploeg gevonden: Rode Duivel tekent bij Shabab Al Ahli, een club uit Dubai
Jason Denayer (27) heeft eindelijk een club gevonden. De verdediger trekt, zoals eerder gemeld, naar Shabab Al Ahli. Hij moet dringend spelen als hij mee wil naar het WK. Zelfs al is het in Dubai.
Lees verder

Denemarken met zwarte shirts naar WK in Qatar: "Wij willen niet zichtbaar zijn tijdens een toernooi dat duizenden mensen het leven heeft gekost"
Denemarken speelt op het WK voetbal van dit jaar in Qatar in opvallend sobere shirts. Fabrikant Hummel: "Met de kleur van de rouw maken we een statement."
Lees verder

VN-Veiligheidsraad komt vrijdag bijeen over Nord Stream-lekken, "meer dan helft van gas al verdwenen"
Op vraag van Moskou komt de VN-Veiligheidsraad vrijdag bijeen over de lekken in de aardgaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, zo meldt de Russische ambassadeur bij de VN. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zacharova, had eerder al op Telegram aangekondigd dat Moskou die intentie heeft. Volgens de Deense autoriteiten is al meer dan de helft van het gas uit de pijpleidingen verdwenen in de atmosfeer.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad komt vrijdag bijeen over Nord Stream-lekken
Op vraag van Moskou komt de VN-Veiligheidsraad vrijdag bijeen over de lekken in de aardgaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, zo meldt de Russische ambassadeur bij de VN. De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zacharova, had eerder al op Telegram aangekondigd dat Moskou die intentie heeft.
Lees verder

Trump verspreekt zich: "We moeten Amerika gay houden"
Voormalig Amerikaans president Donald Trump gaat viraal met een verspreking tijdens een rally in Wilmington, in North Carolina. Op 24 september riep hij zijn achterban daar op om "Amerika gay te houden".
Lees verder

"We moeten Amerika gay houden": Trump verspreekt zich
Voormalig Amerikaans president Donald Trump gaat viraal met een verspreking tijdens een rally in Wilmington, in North Carolina. Op 24 september riep hij zijn achterban daar op om "Amerika gay te houden".
Lees verder

Fors minder fans in de tribune: hoe onze voetbalclubs zich hebben vastgereden in eigen televisiecontract
Er zitten minder supporters dan normaal in de Belgische stadions. Afhankelijk van de lezing van de statistieken een daling tussen de 20 en de 7 procent. Een gevolg van de energiecrisis en de naweeën van corona. Maar de clubs hebben zichzelf ook vastgereden in hun eigen tv-contract van 103 miljoen.
Lees verder

Fors minder fans in de tribune: hoe onze clubs zich hebben vastgereden in eigen tv-contract
Er zitten minder supporters dan normaal in de Belgische stadions. Afhankelijk van de lezing van de statistieken een daling tussen de 20 en de 7 procent. Een gevolg van de energiecrisis en de naweeën van corona. Maar de clubs hebben zichzelf ook vastgereden in hun eigen tv-contract van 103 miljoen.
Lees verder

Fransman (48) verdacht van moord op echtgenote (43) voor ogen van 14-jarige dochter
In de Parijse gemeente Évry-Courcouronnes is dinsdagavond omstreeks 23.00 uur een 43-jarige vrouw in haar appartement om het leven gebracht. De partner van de vrouw, een man van 48 jaar, wordt ervan verdacht het slachtoffer met een scherp voorwerp te hebben gedood voor de ogen van hun 14-jarige dochter. Het parket heeft een onderzoek geopend.
Lees verder

INTERVIEW. Paddy Considine uit 'House of the Dragon': "Mensen hebben nu eenmaal interesse in seks, moord, slijk en snot"
Hoewel 'Game of Thrones' hem naar eigen zeggen "geen bal" interesseerde, kroop Paddy Considine (49) toch in de huid van koning Viserys voor 'House of the Dragon'. De prequel, bij ons te zien op Streamz, is zoals verwacht razend populair. Toch stelde Considine een aantal voorwaarden voor hij intekende: "Ik wilde een gróte rol, niet zomaar wat staan zwaaien met een speer." Wij spraken hem over zijn casting, het gebrek aan draken en de zogenaamde 'pruikenhysterie'. "Ik trok één haartje los. Nog nooit zo'n uitbrander gekregen."
Lees verder

Staking afgewend bij Delhaize na akkoord met vakbond
Bij Delhaize is er een akkoord bereikt over de arbeidsorganisatie, zo bevestigt de socialistische bediendebond BBTK woensdag. De bond bergt zo de stakingsplannen voor komende zaterdag op. "We zijn niet meer in oorlog, we hebben een compromistekst aanvaard", zegt BBTK-secretaris Jan de Weghe. Al sluit hij spontane acties her en der niet uit.
Lees verder

Giro maakt details van Grande Partenza bekend: "Droomstart voor Evenepoel en Van Aert"
Na de Grand Départ, raakten nu ook de details van de Grande Partenza bekend. En die ogen verleidelijk, vindt onze analist Michel Wuyts. "Met de capaciteiten van Remco en Wout zou ik méér goesting hebben om aan de Giro te beginnen dan aan de Tour."
Lees verder

Jambon "zeer tevreden" met akkoord, maar snoeiharde kritiek van oppositie: "N-VA krijgt haar zin en koopkrachtcrisis wordt erger"
Vlaams minister-president Jan Jambon bevestigt in een tweet dat de Vlaamse regering een akkoord heeft bereikt over "maatregelen tegen de energiecrisis en de begroting". Volgens oppositiepartij PVDA is minister-president Jambon erin geslaagd een regeringscrisis af te wenden, maar maakt het bereikte akkoord de koopkrachtcrisis erger. "Zo krijgt de N-VA toch haar zin: Vlaanderen bespaart op kinderen, op onderwijs, op zorg, op steden en gemeenten, op openbare diensten", reageert PVDA-fractieleider Jos D'Haese op het akkoord binnen de Vlaamse regering.
Lees verder

Nu de kosteninflatie stilaan afremt: ligt de piek van de inflatie achter ons?
De inflatie ging afgelopen zomer door het dak. De consumptieprijzen in de winkel volgden de gestegen productiekosten. Maar die kosteninflatie remt nu stilaan af, en ook steeds minder bedrijven plannen een verhoging van hun verkoopprijzen. Ligt de piek van de inflatie nu achter ons? Wij vroegen het Arne Maes, expert Belgische economie bij BNP Paribas Fortis.
Lees verder