Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 6 september 2022

LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Verstraete op weg naar Mechelen - Bedrijvigheid bij Standard

HLN
LIVE TRANSFER DEADLINE DAY. Verstraete op weg naar Mechelen - Bedrijvigheid bij Standard
Net iets minder dan een week na het einde van de zomermercato in de meeste Europese competities, gaat ook de Belgische zomermercato om middernacht onherroepelijk dicht. Westerlo sloeg alvast z'n slag door Nacer Chadli op de slotdag aan te trekken, maar ook bij onder meer Standard en Mechelen lijkt er nog wat op til. Krijgen ze hun beoogde transfers nog afgerond? Volg het hieronder vanop de eerste rij!
Lees verder

Last Post krijgt bezoek van oorlogsheld Fred (102), die deelnam aan landing van Normandië: "Enkele sigarettendoosjes redden ooit mijn leven"
Frederick 'Fred' Adamson, een 102 jaar oude oorlogsveteraan uit de Tweede Wereldoorlog, was maandagavond een opmerkelijke gast aan The Last Post. De gedecodeerde oorlogsveteraan en lid van de Franse Nationale orde van het Legioen van Eer is samen met zijn kleinzoon bezig aan een rondreis en bezoekt plaatsen die hij na de landing van Normandië met zijn eenheid aandeed. "Zo'n bijzonder bezoek, dat was lang geleden", klonk het aan de Menenpoort.
Lees verder

"Kankerbelg": harde beelden tonen hoe jongen (13) na schooltijd rake klappen krijgt van drie minderjarigen
Op sociale media is een filmpje opgedoken waarop te zien is hoe een 13-jarige jongen enkele rake klappen en trappen krijgt van drie minderjarige aggresievelingen. Het jonge slachtoffer krijgt bovendien ook enkele scheldwoorden naar het hoofd geslingerd, zoals 'kankerbelg'. De feiten speelden zich maandag na schooltijd af.
Lees verder

Russische commandant in Berdjansk gedood door bomaanslag
De militaire commandant van Rusland in de veroverde Oekraïense havenstad Berdjansk is dinsdag door middel van een autobom om het leven gebracht. Kolonel Artem Bardin raakte volgens het Russische staatspersbureau Ria Novosti zwaar gewond en overleed later in het ziekenhuis.
Lees verder

Na 'The Voice of Holland'-schandaal: Ali B opnieuw aan het werk in de studio
Ali B (40) is weer aan het werk. Dat blijkt uit de Instagram Stories van collega Brownie Dutch, waarin te zien is dat de rapper aan de slag is in de studio. Na de uitzending van 'Boos' over het 'The Voice of Holland'-schandaal legde Ali B zijn werkzaamheden neer en verdween hij uit de spotlights.
Lees verder

LIVE. Slaan Haaland en De Bruyne toe in Sevilla? Ook Sergio Gómez (ex-RSCA) in de basis
• Groep G
Lees verder

LIVE. Slaan Haaland en De Bruyne toe in Sevilla? Januzaj voor het eerst op de bank
• Groep G
Lees verder

Verdachte massale steekpartijen in Canada gespot: politie vraagt alle buurtbewoners om schuilplaats te zoeken
De Canadese politie vraagt mensen in het James Smith reservaat in Saskatchewan onmiddellijk een schuilplaats te zoeken nadat bewoners Myles Sanderson, die verdacht wordt van verschillende dodelijke steekpartijen, zagen rondlopen.
Lees verder

Canadese politie vraagt mensen in reservaat om onmiddellijk schuilplaats te zoeken na steekpartij
De Canadese politie vraagt mensen in James Smith reservaat in Saskatchewan onmiddellijk een schuilplaats te zoeken na meldingen van een nieuwe steekpartij.
Lees verder

Canadese politie vraagt mensen in reservaat om schuilplaats te zoeken nadat verdachte massale steekpartijen werd gespot
De Canadese politie vraagt mensen in het James Smith reservaat in Saskatchewan onmiddellijk een schuilplaats te zoeken nadat bewoners Myles Sanderson, die verdacht wordt van verschillende dodelijke steekpartijen, zagen rondlopen.
Lees verder

Justin Bieber pauzeert wereldtournee vanwege fysieke en mentale problemen: "Ik heb tijd nodig om te rusten"
Slecht nieuws voor fans van Justin Bieber (28). De Canadese zanger stopt voorlopig met zijn wereldtournee vanwege fysieke en mentale problemen. Dat heeft Bieber zelf laten weten via Instagram. Bieber kampt met het syndroom van Ramsay-Hunt en had eerder dit jaar last van een gezichtsverlamming. Als gevolg wil hij nu zijn gezondheid op de eerste plaats zetten.
Lees verder

De win-wintransfer van Chadli. Hij rekent op speelminuten richting WK, Westerlo op zijn goals en assists
Westerlo, of all places. De zelfverklaarde Parel van de Kempen. Dat is waar Nacer Chadli (33) zijn heropstanding wil inzetten. En vooral zijn kansen als Rode Duivel op het WK gaaf wil houden. "Wij verwachten goals en assists van Nacer", zegt CEO Wim Van Hove.
Lees verder

LIVE. Het gaat te snel voor Juventus: Mbappé legt z'n tweede pareltje in het mandje
• Groep H • Parc des Princes (21u) • Uitkijken naar drietand Mbappé-Neymar-Messi • Ook Benfica en Maccabi Haifa spelen in diezelfde poule tegen elkaar
Lees verder

LIVE. Drietand Mbappé-Neymar-Messi aan de aftrap tegen Juventus
• Groep H • Parc des Princes (21u) • Uitkijken naar drietand Mbappé-Neymar-Messi • Ook Benfica en Maccabi Haifa spelen in diezelfde poule tegen elkaar
Lees verder

Nikkie de Jager is eindelijk getrouwd: "Mr. & Mrs. Tutorials"
Nikkie de Jager (28), beter bekend als NikkieTutorials, is getrouwd. Dat heeft de Nederlandse beautygoeroe zelf laten weten op haar Instagram-account.
Lees verder

Britse premier Liz Truss maakt kabinet bekend: geen enkele witte man in vijf belangrijkste posities
De nieuwe Britse premier Liz Truss is volop bezig met de samenstelling van haar kabinet. Opvallend: in de vijf belangrijkste posities is geen enkele witte man te bespeuren. Een overzicht.
Lees verder

0-7: Flames dollen weer met Armenië en verzekeren zich van barrages om naar WK te kunnen
De Red Flames zijn zeker van de barragewedstrijden. Vrijdag wordt er al geloot en kennen ze de tegenstander. Het doelpuntensaldo van de Flames na alle matchen is +49. Ja, dat is veel. Ella Van Kerkhoven maakte er drie in Jerevan. Wullaert is met 16 goals Europees topscorer van de voorronde.
Lees verder

Demir (N-VA) kondigt statiegeld op PMD aan: "Waarschijnlijk tegen 2025 in voegen"
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft aangekondigd dat er tegen 2025 statiegeld op PMD zal komen. Dat heeft de minister gezegd in het programma 'De Tafel van Vier' op Play4. De maatregel moet zorgen voor een afname van het zwerfvuil in Vlaanderen.
Lees verder

Demir (N-VA) kondigt statiegeld op PMD aan: "Waarschijnlijk tegen 2025 van kracht"
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft aangekondigd dat er tegen 2025 waarschijnlijk een systeem van statiegeld op PMD zal komen. Dat heeft de minister gezegd in het programma 'De Tafel van Vier' op Play4. De maatregel moet voor een afname van het zwerfvuil in Vlaanderen zorgen. Demir wil dit jaar nog een beslissing.
Lees verder

Club-steward Dany (67) overlijdt bij tragisch ongeval in Brugse reien: "Papa, you'll never walk alone"
De verslagenheid bij zijn collega-stewards van Club Brugge en familie is enorm. Dany Dejonckheere (67) kwam om onduidelijke redenen in de reien terecht en overleed. Zijn lichaam werd maandagochtend gevonden. "Vrijdagavond hadden we nog een goede babbel na de derby. Dany was een prachtkerel", klinkt het in de blauw-zwarte familie. Zijn dochter is zwaar aangeslagen door het overlijden, maar vindt troost bij de vele steunbetuigingen. "Zo voel je hoe groot de verbondenheid binnen de club is", vertelt de vrouw.
Lees verder