Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 9 september 2022

LIVE. Queen Elizabeth stierf met Charles en Anne aan haar zijde, Harry en William kwamen te laat. Nieuwe koning spree...

HLN
LIVE. Queen Elizabeth stierf met Charles en Anne aan haar zijde, Harry en William kwamen te laat. Nieuwe koning spreekt het land vandaag toe
Het Verenigd Koninkrijk begint vandaag aan een rouwperiode van zo'n tien dagen na het overlijden van Queen Elizabeth II donderdagmiddag. De Britse koningin stierf vredig, met haar zoon Charles en dochter Anne aan haar zijde. Haar andere zonen en kleinkinderen kwamen helaas te laat. Koning Charles III, zoals haar opvolger officieel zal heten, bevindt zich momenteel nog op het landgoed van Balmoral in Schotland, maar reist vandaag samen met Camilla - de koningin-gemalin - terug naar Londen. Hij zal beëdigd worden door het parlement en zal de natie toespreken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Achter de schermen van de grootste parenclub van het land: "De Walen zijn hier actiever dan de Vlamingen"
Erotisch clubben of swingen wordt populairder bij Vlaamse koppels. Voor de tweede aflevering van 'De Wereld van Nanoe' neemt sekswerker Nanoe Vaesen de kijker mee naar Club Eroxx, de grootste erotische club van Vlaanderen. Eigenaars Bart en Nina zagen hun klantenbestand de laatste jaren alleen maar toenemen. Maar wat is er nu zo bijzonder aan een parenclub? Welk publiek trekt het aan en hoeveel kost zo'n avond? Ontdek het in 'De Wereld van Nanoe'.
Lees verder

Oorlog in schaakland: wereldkampioen Carlsen (31) beschuldigt winnende troonopvolger Niemann (19) van bedrog, maar die slaat meteen terug: "Ik wil zelfs naakt spelen om onschuld te bewijzen"
Game of Thrones in de schaakwereld. Nadat wereldkampioen Magnus Carlsen (31) voor het eerst in 4 jaar (!) een klassieke partij verloor, verliet hij direct het toernooi én beschuldigde hij opponent Hans Niemann (19) van valsspelen. Die jonge Amerikaan stootte vanuit het schijnbare niets door naar de wereldtop en dat kon de grootmeester moeilijk smaken. Al reageert Niemann laconiek: "Het moet beschamend zijn voor Magnus om te verliezen van een idioot als ik." De twee zijn voortaan gezworen vijanden.
Lees verder

Dieumerci Mbokani trekt wellicht naar Seraing
Niet Standard. En normaal gezien ook niet Beveren - zij waren eveneens in gesprek met de aanvaller. Maar Dieumerci Mbokani (36) tekent in principe volgende week een contract bij laagvlieger Seraing.
Lees verder

INTERVIEW. Johan De Muynck, de laatste Belg die een grote ronde won: "Remco, ik ben ben blij dat ge mij opvolgt. Maar zo gaat ge geen Tour winnen"
44 jaar lang al is Johan De Muynck (74) de laatste Belgische grote rondewinnaar. "Beschamend lang", vindt hij dat. "Dat ik nog steeds de laatste ben, da's geen eretitel." Blij dat hij er bijna van af is. Het is Remco Evenepoel gegund als die straks de Vuelta wint. "Maar het is toch niet omdat jullie hem op een piëdestal zetten en er een halve koning van maken, dat ik daarin moet volgen?"
Lees verder

Caroline Maes betreurt het bedrog van Mieke in 'Familie': "Ik heb Kürt heel graag, maar die seksscène..."
Kijkers van 'Familie' konden het deze week volgen: het bedrog van Mieke komt uit. Nadat ze haar man Niko verdacht van een affaire met Sam, volgde wraakseks op het bureau van Lars, één van de heftige scènes uit de seizoensfinale voor de zomer. De meeste acteurs houden er niet van om seksscènes op te nemen, maar voor Caroline Maes voelde het echt aan als bedrog. "Bovendien heerste er ook een concurrentiestrijd onder de mannen: wie kan het best zo'n scène spelen", klapt Caroline uit bed in een nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Soms verhullen verkleinwoorden de horror. Relatietje, Vangheluwe. Insulinespuitje, Oostrozebeke
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Patrick Van Gompel, VTM-journalist op pensioen.
Lees verder

Nederlands schrijversduo is brein achter hits Metejoor en Pommelien Thijs: "Er is zelfs al interesse van Bazart"
Verscholen in een garage in Nederland en geen kat die ze kent. Maar de hits van Stefan van Leijsen (35) en Sasha Rangas (29) - samen The Companions - brult u van voor naar achter mee. Van '1 op een miljoen' van Metejoor tot 'Ongewoon' van Pommelien Thijs en 'Zij wil mij' van Flemming. Het schrijvers- en producersduo is goed voor meer dan 800 miljoen streams bij ons en over de grens. "Maar laat de artiest vooral shinen, wij blijven liever veilig in ons kot."
Lees verder

"Pensioensparen en multimedia populairste opties binnen cafetariaplan in 2022"
Pensioensparen (31,5 pct) en multimedia (30,3 pct) zijn de populairste opties die werknemers kiezen binnen hun cafetariaplan, een gepersonaliseerd loonpakket met extralegale voordelen dat bedrijven dezer dagen aanbieden. Dat is de conclusie van hr-dienstverlener Acerta na een analyse van de gegevens van 15.000 werknemers met een cafetariaplan in 2022.
Lees verder

De Rode Duivels aanmoedigen tijdens de Nations League? Schrijf je nu in voor Deviltime
Kom jij onze Rode Duivels aanmoedigen tijdens de Nations League? Dat kan live vanuit onze studio in Antwerpen. We zoeken nog een publiek voor donderdag 22 september en zondag 25 september. Je wordt om 19 uur verwacht in de studio. Zin om erbij te zijn? Schrijf je dan nu in op de website van VTM en laat weten met hoeveel personen je erbij wil zijn.
Lees verder

Noord-Korea neemt wet aan die toelaat preventieve nucleaire aanvallen te ondernemen
Noord-Korea heeft een wet aangenomen die het toe laat om preventieve nucleaire aanvallen uit te voeren. Dat meldden de staatsmedia vrijdag. De wet roept het land uit tot een "verantwoordelijke kernmacht" en stelt dat er niet langer te onderhandelen valt over de kernwapens die het land bezit.
Lees verder

Philippe Geubels stapt na vier jaar nog eens op het podium: "Voor het eerst durf ik ook serieus te zijn"
Een agenda vol tv-werk en de pandemie hielden Philippe Geubels (41) vier jaar van het podium, maar nu is hij terug bij zijn eerste liefde. Vanaf februari tourt 's lands populairste droogstoppel door het land met een nieuwe show. "Voor het eerst durf ik ook serieuzer te zijn."
Lees verder

Harry en Meghan brengen een subtiele hommage aan Queen Elizabeth
Prins Harry (37) en Meghan Makle (41) brengen een subtiel eerbetoon aan Queen Elizabeth. Ze hebben namelijk hun website van de Archewell Foundation aangepast, waardoor er enkel nog een zwart scherm te zien is met een korte boodschap.
Lees verder

Op twee na laatste rit is gesneden koek voor vluchters of zet Mas rode trui Evenepoel onder druk? Alles over het parcours van de 19de etappe in de Vuelta
Zet Remco Evenepoel in en rond Talavera de la Reina een nieuwe stap richting eindzege in de Vuelta? Onze landgenoot moet in de vrij korte 19de etappe twee keer over dezelfde helling. Komt er een offensief en zit er een valkuil? Het parcours van de op twee na laatste rit in detail.
Lees verder

Britse kranten rouwen om Queen Elizabeth: "We hebben van u gehouden, mevrouw"
Op de voorpagina's van Britse kranten gaat het vrijdagochtend maar om één ding: de dood van koningin Elizabeth. Met paginagrote recente of juist decenniaoude afbeeldingen van de Queen wordt haar leven herdacht. Ook de Vlaamse kranten zetten vrijdag allemaal de dood van de Britse Queen Elizabeth op hun voorpagina.
Lees verder

Zo rouwen Britse kranten op hun voorpagina om Queen Elizabeth
Op de voorpagina's van Britse kranten gaat het vrijdagochtend maar om één ding: de dood van koningin Elizabeth. Met paginagrote recente of juist decenniaoude afbeeldingen van de Queen wordt haar leven herdacht. Ook de Vlaamse kranten zetten vrijdag allemaal de dood van de Britse Queen Elizabeth op hun voorpagina.
Lees verder

OVERZICHT. Zo tonen Britse kranten Queen Elizabeth op hun voorpagina
Op de voorpagina's van Britse kranten gaat het vrijdagochtend maar om één ding: de dood van koningin Elizabeth. Met paginagrote recente of juist decenniaoude afbeeldingen van de Queen wordt haar leven herdacht. Ook de Vlaamse kranten zetten vrijdag allemaal de dood van de Britse Queen Elizabeth op hun voorpagina.
Lees verder

WEERBERICHT. Wisselvallig met soms intense buien, vanaf zondag wordt het droger
Het wordt vandaag opnieuw wisselvallig met buien. De buien kunnen soms vrij intens zijn en vergezeld gaan van onweer, waarschuwt het KMI. Tussendoor verschijnen er opklaringen. De maxima schommelen tussen 14 graden in de Ardennen en tot 19 graden elders. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen en er zijn rukwinden tot 60 km/u.
Lees verder

EXCLUSIEF. Dagboek van de vrouwen van Remco. "Als ik zijn gezicht zie, vind ik hem er precies nóg beter uitzien dan in de openingsweek"
Remco Evenepoel staat in de Vuelta héél dicht bij z'n eerste groterondezege. Mama Agna en verloofde Oumi, de belangrijkste vrouwen in zijn leven, houden een dagboek bij. De ene vanuit Spanje, de andere vanop het thuisfront. Exclusief op HLN.be.
Lees verder

Thuiswerk kost dit najaar tot 18,40 per dag: mag je weer voltijds op kantoor gaan werken? Of kan je een extra vergoeding vragen?
Steeds meer werknemers overwegen om komend najaar vaker op kantoor te vertoeven als gevolg van de stijgende energieprijzen. Tegelijk lopen ook de gas- en elektriciteitsrekeningen van bedrijven hoog op. Voor werkgevers kan meer thuiswerk net voordeliger zijn. Wat zijn de rechten en plichten voor beide partijen? Hoe vermijd je een verhitte discussie? Jobat.be klopt aan bij juridisch experte Ellen Van Grunderbeek van Acerta Consult.
Lees verder