Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 11 september 2022

LIVE. Mensen uit Balmoral wachten op straat om ‘hun’ Elizabeth nog één keer uit te zwaaien

HLN
LIVE. Mensen uit Balmoral wachten op straat om 'hun' Elizabeth nog één keer uit te zwaaien
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in rouw sinds Queen Elizabeth II donderdagmiddag overleed. Haar zoon Charles werd zaterdag formeel uitgeroepen tot koning Charles III tijdens een historische ceremonie in St James's Palace in London. Daarna legde hij de eed af en volgde trompetgeschal vanop het balkon. De begrafenis van de Queen staat gepland voor maandag 19 september. Vandaag vertrekt de kist richting Edinburgh. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Buitenlandse pers ziet Remco Evenepoel "indrukwekkend eenvoudig" standhouden: "Geleerd kalm te blijven op de lastige momenten"
Remco Evenepoel wordt zonder ongelukken de eerste Belgische winnaar van een grote ronde sinds 1978. Dat is ook de buitenlandse pers niet ontgaan. "Een paar jaar geleden leek hij hier nochtans niet voor bestemd, niemand had deze metamorfose verwacht."
Lees verder

VIDEO. Uitbater parenclub moet soms ingrijpen: "Mannen die hun condoom uitdoen, smijten we eruit"
In de HLN Original De Wereld van Nanoe bezoekt Only Fans-ster Nanoe Vaesen de grootste parenclub van het land Eroxx in Balen. In de aflevering die je hierboven integraal kan zien, ontdekt Nanoe wat er voor en achter de schermen van de club gebeurt. Ze leert daarbij ook dat vrouwen bijna nooit lastig gevallen worden: "een nee is een nee". Al geeft uitbater Bart Jacobs, in het videofragment hieronder, toe dat er af en toe moet worden ingegrepen...
Lees verder

Vrienden zoeken 3 jaar naar beste 'gekapt' van Gent: "Er zaten teleurstellingen, maar ook verrassingen bij"
Iedereen die graag rauw gehakt eet, heeft zijn favoriete leverancier. Om de discussie voor eens en voor altijd te beslechten, gingen vijf Gentse vrienden op zoek naar het beste 'gekapt' van de stad. Na drie jaar zijn ze er eindelijk aan uit. "Het viel ons op hoe verschillend gehakt kan zijn. Op vlak van textuur, smaak en kleur. Een van de stalen was zelfs feloranje..."
Lees verder

Meer concurrentie in aanval Union valt op, ook Nilsson fit voor Genk: "Vanzeir zal niet in slaap mogen vallen"
Victor Boniface bekrachtigde Europees zijn kunnen voor Union, nu lijkt hij zelfs beter in vorm dan Dante Vanzeir. Maar ook Dennis Eckert valt goed in, en tegen Genk is aankoop Gustav Nilsson eindelijk fit. De concurrentiestrijd in de aanval oogt zoveel pittiger dan vorig seizoen.
Lees verder

Grijpt (radicaal) rechts de macht in Zweden?
In Zweden zijn vanochtend de stemlokalen opengegaan. De Zweden kiezen een nieuw parlement en er zijn ook regionale en lokale verkiezingen. Een rechtse machtsovername is niet uitgesloten, maar dreigt complex te worden door de opkomst van extreemrechts. Stemmen kan tot 20 uur en meteen nadien worden de eerste exitpolls verwacht. In de verdere loop van de avond moeten dan de eerste gedeeltelijke officiële resultaten volgen. De peilingen voorspellen een nek-aan-nekrace tussen het linkse en rechtse blok.
Lees verder

IN BEELD. Even geen outsider meer: Meghan Markle tot haar eigen verbazing overladen met bloemen en knuffels van de Britten
Ze haalde pas nog scherp uit naar de monarchie in een interview met The Cut, en ook de jaren voordien had ze weinig goeds te zeggen over haar verblijf in Groot-Brittannië. Maar voor héél even was alles vergeten en vergeven. Toen Meghan gisteren aan de zijde van William en Kate verscheen aan de poorten van Windsor Castle, verwelkomde de menigte haar als een verloren dochter van de natie.
Lees verder

2,5 procent van de mannen heeft een 'micropenis': "Een goeie diagnose is alles, want in bepaalde gevallen kan je wel degelijk iets doen"
"It's not the size of the ship but the motion of the ocean." Het is een zinnetje dat uroloog dr. Piet Hoebeke (UZ Gent) frequent moet bovenhalen tegen bezorgde mannelijke patiënten. "Vaak is die penisstress nergens voor nodig, maar toch komen er ook regelmatig mannen op consultatie die wél over een micropenis beschikken", zegt hij. Wanneer spreken we officieel over een micropenis? Vormt dat gebrek aan lengte een probleem bij seks en vruchtbaarheid? En kun je er iets aan doen?
Lees verder

Alles wat je moet weten over assisenproces rond aanslagen in Brussel en Zaventem: wie staat er terecht en welke straffen riskeren ze?
Maandag vindt de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. Zowel die preliminaire zitting als het echte proces, dat pas op 10 oktober van start gaat, zullen in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere verlopen. Maar wie staat er precies terecht? En welke straffen riskeren zij? Hieronder een overzicht van alles wat je over het proces moet weten.
Lees verder

Hans Herbots en Lien Van de Kelder zijn eindelijk herenigd na Thais avontuur: "Ik heb ons sociaal leven hard gemist"
Na maanden werken in Thailand is Vlaams filmregisseur Hans Herbots (52) herenigd met zijn partner, actrice en zangeres Lien Van de Kelder (39), en kinderen Victor (7) en Jeanne (9). Het gezin kijkt er enorm naar uit om de verloren gezinstijd in te halen. Al heeft Hans deze week nóg iets te vieren: de release van zijn nieuwe Vlaamse film 'Ritueel'. In 'Story' vertelt het koppel over hun avonturen in Thailand, het gemis nadien en hun toekomstplannen. "Dag en nacht samenwonen lijkt me niet ideaal, dat hebben we gemerkt tijdens de coronaperiode (lacht)."
Lees verder

Alles wat je moet weten over proces rond aanslagen in Brussel: wie staat er terecht en welke straffen riskeren ze?
Maandag vindt de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. Zowel die preliminaire zitting als het echte proces, dat pas op 10 oktober van start gaat, zullen in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere verlopen. Maar wie staat er precies terecht? En welke straffen riskeren zij? Hieronder een overzicht van alles wat je over het proces moet weten.
Lees verder

Russische lokale politici eisen ontslag van Poetin: "Speciale militaire operatie in Oekraïne is schadelijk voor veiligheid van Rusland en haar burgers"
Vladimir Poetin krijgt de wind van voren van lokale politici. Afgevaardigden van onder andere het district Lomonosovsky in de hoofdstad Moskou eisen het ontslag van de Russische leider. "Er waren goede hervormingen in uw eerste termijn en deels ook in het tweede, maar daarna ging alles op de een of andere manier mis", klinkt het in een motie.
Lees verder

3 ex-Jehova's getuigen aan het woord: "Een meisje van 15 vroeg of het normaal was als iemand haar borsten aanraakte"
"'Jij bent nooit een echte geweest', zei mijn zus toen ik de gemeenschap officieel verliet. Ik vond dat een compliment." Patrick (58), Anna* (48) en Maxine* (20) waren jarenlang Jehova's getuigen, een geloofsgemeenschap met in ons land 25.000 leden. Ze vertellen over die mentale gevangenis waarin ze vastzaten en hoe ze zich daaruit losrukten. "Mijn nichtje mocht geen hogere studies doen van haar gelovige ouders. Op de avond van haar proclamatie heeft ze zichzelf opgehangen aan een boom."
Lees verder

Maxine (20), Anna (48) en Patrick (58) waren Jehova's getuigen: "Toen ik er uitstapte, verklaarde mijn zus me dood"
"'Jij bent nooit een echte geweest', zei mijn zus toen ik de gemeenschap officieel verliet. Ik vond dat een compliment." Patrick (58), Anna* (48) en Maxine* (20) waren jarenlang Jehova's getuigen, een geloofsgemeenschap met in ons land 25.000 leden. Ze vertellen over die mentale gevangenis en de gruwel achter de schermen, en hoe ze zich daaruit losrukten. "Mijn intelligente nichtje mocht geen hogere studies doen van haar gelovige ouders. Op de avond van haar proclamatie heeft ze zichzelf opgehangen aan een boom."
Lees verder

CD&V wil steun zonnepanelen laten afhangen van inkomen
Vlaams parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V) wil zekerheid voor wie investeert in zonnepanelen. Hij stelt voor om de steun voor zonnepanelen in te kantelen in de 'MijnVerbouwPremie', zodat die inkomensgerelateerd wordt. "In plaats van de steun voor zonnepanelen terug te schroeven, moeten we zorgen dat premies terechtkomen bij wie ze het meest nodig heeft. Zonnepanelen moeten haalbaar en betaalbaar zijn voor elke Vlaming", klinkt het zondag.
Lees verder

Wat gebeurt er nu met de laatste twee corgi's van de Queen?
De natie verliest een koningin, maar trouwe corgi's Muick en Sandy verloren hun baasje. Elizabeth was haar hele leven lang omringd door een legertje honden, die ze doodgraag zag. De laatste twee compagnons van Elizabeth worden in huis genomen door haar zoon, prins Andrew, en haar kleindochter, prinses Beatrice.
Lees verder

In Madrid wacht Remco Evenepoel... 206.992,50 euro
Remco Evenepoel zal aan zijn eindwinst in de Vuelta individueel een kleine 200.000 euro prijzengeld overhouden. Niet dat we minachtend willen doen over dat bedrag - 200.000 euro op drie weken tijd is voor een hard werkende mens best wel veel geld, maar vergeleken met wat bij voorbeeld de winnaar van het US Open-tennistornooi (2,6 miljoen euro) of de Masters golf (2,5 miljoen euro) opstrijken, is dat een peulschil. Zelfs Tourlaureaat Jonas Vingegaard ving eind juli na drie weken hard zwoegen minstens een half miljoen euro (premie voor eindzege).
Lees verder

Zoveel verdient Remco Evenepoel met zijn eindwinst (en andere prestaties) in Vuelta
Remco Evenepoel zal aan zijn eindwinst in de Vuelta individueel een kleine 200.000 euro prijzengeld overhouden. Niet dat we minachtend willen doen over dat bedrag - 200.000 euro op drie weken tijd is voor een hard werkende mens best wel veel geld, maar vergeleken met wat bij voorbeeld de winnaar van het US Open-tennistornooi (2,6 miljoen euro) of de Masters golf (2,5 miljoen euro) opstrijken, is dat een peulschil. Zelfs Tourlaureaat Jonas Vingegaard ving eind juli na drie weken hard zwoegen minstens een half miljoen euro (premie voor eindzege).
Lees verder

Port of Antwerp Marathon onder een stralend zonnetje van start
In de Antwerpse binnenstad vindt vandaag de tweede editie van de Port of Antwerp Marathon plaats. Naast een volledige marathon kunnen lopers ook kiezen voor een halve marathon of een aflossingsmarathon. De deelnemers, die deze ochtend onder een stralend zonnetje zijn gestart, lopen langs bekende Antwerpse landmarks – Het Havenhuis, de Boerentoren, het Justitiepaleis, het Centraal Station en de Grote Markt – en minstens elke kilometer zal er animatie langs het parcours zijn.
Lees verder

LIVE F1. Hamilton vreest 'DRS-treintje' in Monza: "Ik neem mijn iPad mee om Game of Thrones te bekijken"
De Formule 1-karavaan houdt halt in Italië. Op het iconische circuit van Monza kan Max Verstappen een nieuwe stap zetten richting een tweede wereldtitel op rij. Charles Leclerc start morgen vanop de pole. Volg de race in onderstaande liveblog.
Lees verder