Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Kan Charleroi de 1-2-achterstand tegen Westerlo in de tweede helft nog ombuigen?

HLN
LIVE. Kan Charleroi de 1-2-achterstand tegen Westerlo in de tweede helft nog ombuigen?
• 9de speeldag JPL • Aftrap: 20u45 • Stade du Pays • Charleroi draait mee in de top acht, Westerlo is twaalfde
Lees verder

Ondanks verzet van autoriteiten trekt Europride door Belgrado, tegenbetogers op afstand gehouden door de politie
Tot ongenoegen van de regering heeft de Europride zaterdag toch in de straten van Belgrado geparadeerd. Een duizendtal deelnemers betoogden deels in de stromende regen voor de rechten van lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en interseksuelen.
Lees verder

KOERS KORT. Josef Cerny houdt ploeggenoot Mauri Vansevenant van eindzege in Ronde van Slowakije
Josef Cerny heeft de 66e editie van de Ronde van Slowakije (cat. 2.1) op zijn palmares gebracht. De 29-jarige Tsjech van Quick-Step Alpha Vinyl heeft in de eindstand zes seconden voor op zijn ploegmaat Mauri Vansevenant. De Nederlander Koen Bouwman werd eveneens op zes seconden derde.
Lees verder

IN BEELD. Kleinkinderen, met prins Harry uitzonderlijk in militair uniform, waken aan kist van Queen Elizabeth
De acht kleinkinderen van koningin Elizabeth hebben zaterdagavond over hun oma gewaakt. Een kwartier lang stonden ze in Westminster Hall naast de kist terwijl het publiek de zaal in en uit bleef gaan om de Queen een laatste keer te groeten.
Lees verder

IN BEELD. Kleinkinderen waken kwartier bij kist van koningin Elizabeth
De acht kleinkinderen van koningin Elizabeth hebben zaterdagavond over hun oma gewaakt. Een kwartier lang stonden ze in Westminster Hall naast de kist terwijl het publiek de zaal in en uit bleef gaan om de Queen een laatste keer te groeten.
Lees verder

Dimitri Van den Bergh sluit woelige week af met uitschakeling op World Series Finals
Het was niet de week van Dimitri Van den Bergh. Vorig weekend vroeg onze landgenoot voor een medische check-up tijdens de German Darts Open. Dinsdag volgde er een nieuwe paniekaanval, waarna 'Dancing Dimi' voor een controle naar het ziekenhuis trok. Na enkele dagen rust kwam hij in actie tijdens de World Series Finals in Amsterdam. Van den Bergh verloor er zijn eerste partij tegen Ryan Joyce.
Lees verder

Vermiste piloot uit Wereldoorlog II eindelijk gevonden, na 20-jarige zoektocht van dochter Linda (81) en Amerikaanse leger: "De gedachten aan mijn vader lieten me nooit los"
Na een zoektocht van zowat 20 jaar heeft de Amerikaanse Linda Shauvin (81) eindelijk gemoedsrust gevonden. Het vliegtuig van haar vader, piloot Eugene Shauvin, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog neergeschoten in Retie, maar zijn lichaam werd nooit teruggevonden. Opgravingen van het Amerikaanse leger leverden initieel niets op, maar Linda bleef hemel en aarde verzetten opdat de zoektocht zou doorgaan. Met resultaat. De opgegraven menselijke resten blijken wel degelijk die van haar vader te zijn, zo heeft DNA-onderzoek nu uitgewezen. Dag op dag 78 jaar na de fatale crash vond zaterdag in Retie een ceremonie aan de gedenksteen plaats, in het bijzijn van Linda zelf.
Lees verder

Dieven krikken geparkeerde hybride wagen op en gaan ervandoor met katalysator: "Wellicht waren ze met drie"
Op de carpoolparking in Scherpenheuvel-Zichem is een opmerkelijke diefstal gebeurd. Autodieven gingen er aan de haal met een katalysator uit een hybride wagen.
Lees verder

Pauselijke gezant beschoten in Oekraïne maar ongedeerd
Kardinaal Konrad Krajewski is zaterdag beschoten terwijl hij namens paus Franciscus humanitaire hulp afleverde bij de Oekraïense stad Zaporizja. Dat heeft 'Vatican News' gemeld.
Lees verder

CHALLENGER PRO LEAGUE. RWDM speelt in extremis gelijk tegen Jong Genk - Club NXT en Beveren delen de punten
RWDM en Jong Genk hebben zaterdagavond op de zesde speeldag van de Challenger Pro League elkaar in evenwicht gehouden. Eerder op de dag speelden Club NXT en Beveren na een boeiend duel met veel kansen 2-2 gelijk. Vrijdagavond al hebben de beloften van Anderlecht 2-3-zege behaald op het veld van leider Lierse. Spits Lucas Stassin diende geel-zwart met een hattrick een tweede nederlaag van het seizoen toe.
Lees verder

Bewoner (56) komt om het leven bij woningbrand
Bij een woningbrand op de Turnhoutsebaan in Kasterlee is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 56-jarige man om het leven gekomen. Het parket gaat uit van een accidentele brand.
Lees verder

Westerlo trekt de drie punten over de streep na sensationele slotfase op Mambourg (2-3)
Sensatie in het slot op Mambourg, waar Charleroi na een vroege achterstand finaal nog een gelijkspel uit de brand leek te zullen slepen, maar Westerlo wist in het absolute slot toch nog een belangrijke driepunter mee te graaien. De Kemphanen pakken zes op zes en komen stilaan weer boven water. Voor Charleroi was het de derde nederlaag in vier wedstrijden.
Lees verder

Crelan naar correctionele rechtbank verwezen na klacht van ex-kantoorhoudster over frauduleuze praktijken
De raadkamer van Brussel heeft de bank Crelan en Crelanco naar de correctionele rechtbank verwezen na een klacht van een voormalige kantoorhoudster. Dat bericht L'Echo zaterdag. De twee ondernemingen moeten voor de rechtbank verschijnen voor valsheid in geschrifte, het gebruik van valse stukken, manipulatie van computergegevens, fraude en misleidende marktpraktijken.
Lees verder

LIVE (zo, 21u). Atlético of Real? Wie trekt aan het langste eind in Madrileense derby?
• 6de speeldag La Liga • Aftrap: 21u • Wanda Metropolitano • Atlético telt 10 punten, Real Madrid heeft het maximum
Lees verder

LIVE (21u). Knoopt Anderlecht tegen KV Kortrijk opnieuw aan met de zege?
• Negende speeldag JPL • Aftrap: 21u • Lotto Park • Anderlecht pakte 1 op 12, Kortrijk heeft zeven punten
Lees verder

LIVE (zo, 20u45). Wat doen Milan-Belgen Saelemaekers en De Ketelaere tegen co-leider Napoli?
• 7de speeldag Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • Beide ploegen hebben 14 punten
Lees verder

Oekraïne beveelt terugtrekking van al zijn blauwhelmen uit Congo
Oekraïense troepen die als blauwhelmen zijn ingezet in de Democratische Republiek Congo hebben vrijdag het land verlaten op vraag van de regering in Kiev. Dat heeft de vredesmacht van de Verenigde Naties in Congo (Monusco) gemeld op zijn Twitteraccount.
Lees verder

Partij van Franse president Macron heet voortaan officieel Renaissance
La République en marche (LREM), de politieke beweging van de Franse president Emmanuel Macron, is zaterdag officieel van naam veranderd. De partij heet nu 'Renaissance'. De partij van Macron, die opgericht werd slechts een jaar voordat hij in 2017 president werd en ook diende voor zijn herverkiezing in 2022, moet zichzelf heruitvinden omdat Macron geen derde presidentiële ambtstermijn kan najagen.
Lees verder

Duitse regering schort opnieuw militaire vredesmissie Mali op
Duitsland heeft deelname aan de vredesmissie in Mali zaterdag opnieuw opgeschort omdat het geen toestemming krijgt vluchten boven het land uit te voeren. De Malinese regering heeft volgens een woordvoerder van het Duitse leger geweigerd bepaalde vliegrechten voor het faciliteren van de troepen, die tot halverwege september waren verleend, te verlengen.
Lees verder

Man die politieagenten neerstak in Londen in verdenking gesteld van poging doodslag
Een man is in verdenking gesteld van poging tot doodslag nadat hij vrijdag in Londen twee agenten had neergestoken. Het gaat niet om een terreurdaad, herhaalde de Metropolitan Police zaterdagavond in een persbericht.
Lees verder