Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Gent en Essevee houden elkaar in evenwicht bij de rust na zwakke eerste helft

HLN
LIVE. Gent en Essevee houden elkaar in evenwicht bij de rust na zwakke eerste helft
• Achtste speeldag • Aftrap: zondag, 21u • Ghelamco Arena • AA Gent won de laatste drie confrontaties met Essevee
Lees verder

Kiev beschuldigt Rusland ervan achter grootschalige stroomuitval te zitten
De Oekraïense autoriteiten hebben de verantwoordelijkheid van grote stroompannes in het oosten van het land in de schoenen van Rusland geschoven. Volgens hen zou Rusland strategische infrastructuur onder vuur hebben genomen als vergelding voor het Oekraïense tegenoffensief.
Lees verder

Met koffer vol vertrouwen naar WK: Wout van Aert sprint in GP Montréal naar tweede plaats
Een voorbereidingstournee die Wout van Aert van Hamburg over Plouay naar Québec en Montréal in Canada bracht, zit erop. Zondagavond in de GP Montréal werd Wout van Aert tweede en morgenavond in Montréal neemt Van Aert het vliegtuig naar Australië waar hij over minder dan twee weken wereldkampioen wielrennen op de weg hoopt te worden. Van Aert is in een topvorm, dat is in Canada weer gebleken.
Lees verder

Met koffer vol vertrouwen naar WK, Wout van Aert sprint in GP Montréal naar tweede plaats: "Heb goed gevoel opgedaan"
Een voorbereidingstournee die Wout van Aert van Hamburg over Plouay naar Québec en Montréal in Canada bracht, zit erop. Zondagavond in de GP Montréal werd Wout van Aert tweede en vanavond in Montréal neemt Van Aert het vliegtuig naar Australië waar hij over minder dan twee weken wereldkampioen wielrennen op de weg hoopt te worden. Van Aert is in topvorm, dat is in Canada weer gebleken.
Lees verder

Zeer strenge regels voor VIP-gasten op begrafenis Queen: "Joe Biden kan je toch niet op een bus steken?"
Er gelden heel strenge regels voor VIP-gasten op begrafenis van de Britse Queen op 19 september. Zo worden buitenlandse staatshoofden gevraagd om met een commerciële vlucht naar Londen te komen. Ook wordt er een shuttlebus ingelegd naar Westminster Abbey voor wereldleiders, want eigen wagens worden niet toegelaten. De kans dat koning Filip met een commerciële vlucht vliegt, blijft wel klein. Voorlopig is de aanwezigheid van onze vorst op de begrafenis ook nog niet bevestigd door het Belgische of Britse koningshuis.
Lees verder

LIVE. Torunarigha kopt de 2-0 binnen! Gent lijkt op rozen te zitten
• Achtste speeldag • Aftrap: zondag, 21u • Ghelamco Arena • AA Gent won de laatste drie confrontaties met Essevee
Lees verder

Exitpolls wijzen op nipte overwinning voor links blok rond premier Andersson
Het linkse blok rond zittend Zweeds premier Magdalena Andersson zou nipt de grootste blijven. Dat blijkt zondagavond uit twee exitpolls van de Zweedse tv-zenders SVT en TV4.
Lees verder

Zakelijk AA Gent zet zwak Zulte Waregem opzij, Vanhaezebrouck: "In toekomst gaan we jonge gasten nog vaker zien"
Job done. Meer ook niet. AA Gent was wisselvallig, Zulte Waregem zwak over de hele lijn. 2-0 als logische uitslag. Leuke extra voor de Buffalo's: drie youngsters maakten minuten. "Dit is het bewijs dat zij bij mij even belangrijk zijn als de rest", aldus Hein Vanhaezebrouck.
Lees verder

Zakelijk AA Gent zet zwak Zulte Waregem opzij en springt naar vijfde plek
Job done. Meer ook niet. AA Gent was wisselvallig, Zulte Waregem zwak over de hele lijn. 2-0 als logische uitslag.
Lees verder

Koning Filip deelt printscreen van videocall met Remco Evenepoel: "Proficiat, kampioen!"
De Vuelta winnen dat doe je niet zomaar, zeker als je de eerste Belg in 44 jaar tijd bent die een grote wielerronde wint. En dus kreeg Remco Evenepoel een felicitatietelefoontje van niemand minder dan Koning Filip.
Lees verder

De vete is bijgelegd: Van den Bergh verliest finale German Darts Open van Wright, waarna beide tenoren knuffelen
In de finale van de German Darts Open ging 'Dancing Dimi' met 8-6 ten onder tegen wereldkampioen Peter Wright. De Schot boog een 3-5-achterstand nog om.
Lees verder

Eiffeltoren gaat op spaarstand door energiecrisis
De Eiffeltoren, waarvan de fonkelende lichtjes de nachtelijke skyline van Parijs bepalen, moet vroeger donker worden, vindt het stadsbestuur. Deze besparing komt er nu de energieprijzen de pan uit swingen. Met dit initiatief hoopt Parijs het goede voorbeeld te geven aan andere steden.
Lees verder

CHALLENGER PRO LEAGUE. RWDM pakt drie punten mee uit Deinze, Virton pakt eerste zege van het seizoen tegen Jong Genk
Op de vijfde speeldag in de Challenger Pro League is RWDM zondag met 1-2 gaan winnen op het veld van Deinze. Bij de rust stond de thuisploeg nog 1-0 voor, dankzij een laat doelpunt van Gaëtan Hendrickx (45e). In de tweede helft keerden Florian Le Joncour (52e) en Luke Plange (69e) de situatie om.
Lees verder

Westerlo dompelt Anderlecht in crisis, 'Samagol' bevrijdt Genk in slotminuut: de hoogtepunten van speeldag acht
De achtste speeldag in de Jupiler Pro League behoort alweer tot het verleden. Antwerp zit aan 24 op 24, terwijl Club Brugge op Vanaken kon rekenen om Seraing opzij te zetten. Anderlecht zit dan weer in het sukkelstraatje. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de speeldag.
Lees verder

Rechts blok aan de leiding in nek-aan-nekrace na Zweedse parlementsverkiezingen
De rechtse oppositiepartijen in Zweden lijken op weg naar een uiterst nipte meerderheid in het parlement. De verkiezingsautoriteit in het land stelt zondagavond dat met 78 procent van de kiesdistricten geteld de rechtse oppositiepartijen op 175 van de 349 zetels lijken uit te komen. Eerder gingen exitpolls er juist nog van uit dat het centrumlinkse blok onder leiding van premier Magdalena Andersson zou gaan winnen.
Lees verder

Klimmer raakt ernstig gewond in Aiguilles de Chaleux
Een 46-jarige klimmer is zondagnamiddag ernstig gewond geraakt in Aiguilles de Chaleux, in de gemeente Houyet. Dat meldt de brandweer van de zone Dinaphi. De klimmer zat verankerd in een deel van een wand die losraakte en hem meesleepte in zijn val.
Lees verder

Spanjaard Carlos Alcaraz (19) wint US Open en wordt jongste nummer een ooit
De 19-jarige Carlos Alcaraz (ATP-4) heeft zondag het US open gewonnen. In de finale op het hardcourt in New York nam de Spanjaard met 6-4, 2-6, 7-6 (7/1) en 6-3 de maat van de 23-jarige Noor Casper Ruud (ATP-7). Na drie uur en twintig minuten maakte Alcaraz het op de tweede matchbal af.
Lees verder

Spanjaard Carlos Alcaraz (19) wint US Open en wordt jongste nummer een ooit op de wereldranglijst
De 19-jarige Carlos Alcaraz (ATP-4) heeft zondag het US open gewonnen. In de finale op het hardcourt in New York nam de Spanjaard met 6-4, 2-6, 7-6 (7/1) en 6-3 de maat van de 23-jarige Noor Casper Ruud (ATP-7). Na drie uur en twintig minuten maakte Alcaraz het op de tweede matchbal af.
Lees verder

Rebellen Tigray zeggen bereid te zijn tot vredesonderhandelingen
De rebellen in de opstandige Ethiopische regio Tigray hebben zondag verklaard bereid te zijn tot een hernieuwd staakt-het-vuren. Ook lieten zij weten de start van een vredesproces onder leiding van de Afrikaanse Unie te zullen accepteren. Daarmee lijkt een belangrijke stap gezet op weg naar onderhandelingen tussen hen en de nationale regering, om een einde te maken aan de al twee jaar durende oorlog in het noorden van het land.
Lees verder

Discussie over beschuldigdenboxen werpt schaduw op preliminaire zitting proces aanslagen Brussel
In het Justitia-gebouw in Haren vindt vandaag de preliminaire zitting plaats van het assisenproces over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Daarbij is het uitkijken naar de discussie rond de individuele boxen waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. Mogelijk moeten die nog aangepast worden.
Lees verder