Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

LIVE F1. Naar aanleiding van GP in eigen land: Max Verstappen krijgt koninklijke onderscheiding

HLN
LIVE F1. Naar aanleiding van GP in eigen land: Max Verstappen krijgt koninklijke onderscheiding
Na Francorchamps is het komend weekend de beurt aan Zandvoort. Wie houdt Max Verstappen van een nieuwe zege in eigen land? Alle ontwikkelingen rond de Grote Prijs formule 1 van Nederland, volgt u hier LIVE!
Lees verder

LIVE VUELTA. Even schrikken: Remco Evenepoel gaat in afdaling tegen de grond, maar maakt al snel weer aansluiting in peloton
In de twaalfde rit van de Vuelta strijden de koplopers om de ritzege. Daarbij vier Belgen: Louis Vervaecke, Jan Bakelants, Gianni Vermeersch en Lionel Taminiaux. De finish ligt op de Penas Blancas, de eerste echt lange col in deze Vuelta. 19 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld. Wordt Remco Evenepoel - die op 45 kilometer van de finish in een bocht viel - bestookt? U volgt alle ontwikkelingen hier LIVE op de voet!
Lees verder

Duizend Palestijnse gevangenen in Israël gaan in hongerstaking
Ongeveer 1.000 Palestijnse gevangenen die door Israël worden vastgehouden, gaan in hongerstaking uit protest tegen hun omstandigheden, aldus Palestijnse media.
Lees verder

Twitter test het bewerken van tweets
Twitter is begonnen met het testen van een bewerkfunctie voor tweets. Tot nu toe was het niet mogelijk om berichten op het sociale medium aan te passen nadat ze waren geplaatst. Tikfouten of ongelukkige formuleringen kunnen dankzij de functie binnen een half uur na publicatie van een tweet aangepast worden, zo schrijft het techbedrijf op zijn eigen blog.
Lees verder

Britse regering investeert 700 miljoen pond in nieuwe kerncentrale
De Britse regering gaat 700 miljoen pond (omgerekend zo'n 814 miljoen euro, red.) investeren in een nieuwe kerncentrale in Sizewell. Dat maakte uittredend premier Boris Johnson donderdag bekend. Hij heeft er vertrouwen in dat de nieuwe kerncentrale, die gelegen is in het graafschap Suffolk aan de Britse oostkust, er zal komen.
Lees verder

Q-dj Emma Salden gaat undercover tijdens 'Regi Academy': "'Als het met u klikt, dan ook met mij', zei Regi"
Ze kan niet goed zingen, en toch. Q-dj Emma Salden (25) verbaasde vorige week vriend en vijand toen ze doorstootte naar de tweede ronde van 'Regi Academy'. Dat bleek echter doorgestoken kaart: de beatmeister wil namelijk dat z'n radiomaatje de andere kandidaten bespioneert. "Ik heb wel even getwijfeld. Als spion heb ik de kracht om de droom van anderen aan diggelen te slagen."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Off The Hook': digitale detox voor dummies
Eten bestellen, de weg uitstippelen of nog snel snel even een berichtje sturen naar enkele vrienden: geen toestel dat de laatste jaren zo'n onmisbaar levensattribuut lijkt als de smartphone. Maar wat als je die nu eens volledig uit je leven zou bannen, en weer écht zou stilstaan bij alles rondom je heen? Die vraag probeert Netflix-serie 'Off The Hook' te beantwoorden.
Lees verder

'De Inspecteur' moet op Radio 2 wijken voor Van de Veire: volgend jaar dagelijks van 9 tot 10 uur
'De Inspecteur', het consumentenmagazine van Radio 2 met Sven Pichal (43), moet volgend voorjaar wel degelijk wijken voor Peter Van de Veire (50) en diens drie uur durende 'nationale ontbijtshow'. Dat schreven we vandaag en wordt nu ook bevestigd door VRT.
Lees verder

'De inspecteur' blijft, maar 'verhuist' op Radio 2
'De Inspecteur', het consumentenmagazine van Radio 2 met Sven Pichal, moet volgend voorjaar wel degelijk wijken voor Peter Van de Veire en diens drie uur durende 'nationale ontbijtshow'. Dat schreven we vandaag en wordt nu ook bevestigd.
Lees verder

Voormalige topadviseurs Trump: "Hij bewaart waarschijnlijk nog meer geheime documenten in andere eigendommen"
Twee voormalige topadviseurs van Donald Trump vermoeden dat de oud-president nog meer geheime documenten bewaart op ander plaatsen dan zijn residentie Mar-a-Lago, onder meer in zijn golfclub in Bedminster, New Jersey. Dat hebben Michael Cohen en John Bolton gezegd.
Lees verder

Aantal jeugddossiers in Brussels rechtsgebied op vijf jaar tijd met kwart gestegen
Het aantal jeugdbeschermingsdossiers in het rechtsgebied van het Brusselse hof van beroep is de laatste vijf jaar aanzienlijk gestegen. Bij de jeugdparketten gaat het om een toename met 25%, en op het niveau van het hof van beroep zelfs een stijging van maar liefst 30%. Dat heeft Brussels procureur-generaal Johan Delmulle gezegd in zijn toespraak naar aanleiding van de opening van het nieuwe gerechtelijk jaar.
Lees verder

Berm langs A19 in Zonnebeke vat vuur door droogte
Langs de A19 in Zonnebeke is richting Ieper de rechterberm over een afstand van zo'n twee- tot driehonderd meter in brand gevlogen. Even dreigde uitbreiding naar het Polygoonbos in de buurt maar dat kon vermeden worden.
Lees verder

"Ik herken mezelf niet meer. Ik weet bijna niet meer wie ik ben": verwarde Kyrgios spuwt richting eigen box en klaagt over marihuanageur
In de hypercompetitieve omgeving van de tennistour blijft Nick Kyrgios (ATP 25) een anomalie. Op zijn 27ste en na een finale op Wimbledon is hij zelfs verward door zijn eigen ingesteldheid. "Elke match verwacht ik zo goed te spelen, het zorgt voor stress, want zo ben ik niet." Kyrgios staat ondertussen alweer in de derde ronde van de US Open, daarin treft hij de jonge Amerikaan J.J. Wolf (ATP 87).
Lees verder

LIVE VUELTA. Evenepoel trekt met gescheurde broek naar slotklim, ritwinnaar zit vooraan
In de twaalfde rit van de Vuelta strijden de koplopers om de ritzege. De finish ligt op de Penas Blancas, de eerste echt lange col in deze Vuelta. 19 kilometer aan 6,7 procent gemiddeld. Wordt Remco Evenepoel - die op 45 kilometer van de finish in een bocht viel - bestookt? U volgt alle ontwikkelingen hier LIVE op de voet!
Lees verder

Essentiel Antwerp lanceert tweedehandssite 'RE-SSENTIEL': "Mijn kast hangt vol met pre-loved items"
Goed nieuws voor fans van het Belgische modemerk Essentiel Antwerp. Vanaf 1 september lanceert het merk hun nieuwe tweedehandswebsite 'RE-SSENTIEL'. Wie weet spot je wel dat ene Essentiel-item dat je altijd wilde, aan een kleiner prijsje.
Lees verder

Piloten Lufthansa leggen morgen werk neer: verscheidene vluchten van en naar Brussels Airport getroffen
De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt morgen 800 vluchten, nadat de piloten een staking aankondigden. Ook verscheidene vluchten van en naar Brussels Airport zijn getroffen.
Lees verder

Woning gezin met pasgeboren baby onbewoonbaar na felle brand
In de Korenstraat in Outrijve is deze namiddag rond 14.15 uur een zware brand uitgebroken in een woning van een jong gezin. De mama was nog maar gisteren thuis gekomen met haar pasgeboren zoontje. De woning is onbewoonbaar, maar het gezin raakte niet gewond.
Lees verder

België investeert in haalbaarheidsstudie nieuw pantservoertuig
België trekt 1 miljoen euro uit voor een haalbaarheidstudie naar de ontwikkeling van een toekomstig pantservoertuig (VBAE), en dat in samenwerking met Frankrijk. Die zou kunnen uitmonden in een aanbesteding ter waarde van 21 miljoen euro. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) geantwoord op een schriftelijke vraag van Kamerlid Steven Creyelman (Vlaams Belang).
Lees verder

Rusland begint met grootscheepse militaire oefeningen waaraan China deelneemt
Rusland heeft donderdag grootschalige militaire manoeuvres gelanceerd waaraan verscheidene bondgenoten deelnemen, waaronder China, een teken van meer toenadering tussen Moskou en Peking te midden van de spanningen met de Verenigde Staten. Ook Wit-Rusland, Mongolië en Tadzjikistan nemen deel aan de acties.
Lees verder

Natuurlijke koolstofreservoirs steeds onstabieler
Natuurlijke koolstofreservoirs zoals bossen en oceanen, worden steeds kwetsbaarder. Dat geven nieuwe gegevens aan van ICOS, het Europees meetnetwerk voor de opname en uitstoot van CO2.
Lees verder