Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE F1. Lewis Hamilton duikt op de valreep onder tijd Max Verstappen in eerste training Singapore

HLN
LIVE F1. Lewis Hamilton duikt op de valreep onder tijd Max Verstappen in eerste training Singapore
In Singapore kan Max Verstappen zijn wereldtitel in de Formule 1 verlengen. Maar dan moet het al erg meezitten, dus rekent de Nederlander er niet op. "Het lijkt me een beetje onrealistisch." Wat zijn de scenario's? Volg de aanloop, kwalificaties en race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder

Brussel en Dilbeek maken zich op voor huldiging Evenepoel: "Remco zal wel niet meefietsen, het zou gek zijn mocht hij kletsnat arriveren op de Grote Markt"
Komende zondag wordt Remco Evenepoel gehuldigd in Dilbeek en Brussel. De gemeente en de stad willen de successen van de wielrenner uitgebreid vieren, met als hoogtepunt de ontvangst op de Brusselse Grote Markt. "Al zal hij niet meefietsen van Dilbeek naar Brussel."
Lees verder

LIVE. Poetin roept annexatie van vier Oekraïense regio's officieel uit: "Het volk heeft zijn keuze gemaakt"
Rusland kondigt de annexatie van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja vandaag officieel aan. De Russische president Vladimir Poetin houdt om 15.00 uur lokale tijd (14.00 Belgische tijd) een speciale ondertekeningsceremonie in het Kremlin. Ook zal hij dan een speech geven. Volg de ceremonie hier live.
Lees verder

LIVE. Rusland annexeert vier Oekraïense regio's, Poetin houdt vanmiddag toespraak
Rusland annexeert vandaag de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja. De Russische president Vladimir Poetin houdt om 15.00 uur (lokale tijd) een speciale ondertekeningsceremonie in het Kremlin. Ook zal hij dan een speech geven. Volg de ceremonie hier live.
Lees verder

LIVE. Rusland houdt ceremonie voor annexatie vier Oekraïense regio's, Poetin: "Het volk heeft zijn keuze gemaakt"
Rusland kondigt de annexatie van de bezette Oekraïense regio's Loehansk, Donetsk, Cherson en Zaporizja vandaag officieel aan. De Russische president Vladimir Poetin houdt om 15.00 uur lokale tijd (14.00 Belgische tijd) een speciale ondertekeningsceremonie in het Kremlin. Ook zal hij dan een speech geven. Volg de ceremonie hier live.
Lees verder

LIVE (14u15). Carl Hoefkens spreekt na interlands met de media een dag voor duel tegen KV Mechelen
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club verloor vorige speeldag van Standard, KV Mechelen speelde gelijk tegen OHL
Lees verder

Voorzitter Vlaamse Jeugdraad na drugsvangst van 20 kilogram coke in ouderlijke woning: "Wie lapt een ander dat nu, zijn eigen familie?'
Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, blikt in een interview met 'De Standaard' voor het eerst terug op de huiszoeking die de politie begin deze maand uitvoerde in zijn ouderlijke woning in Borgerhout. Daarbij werden bijna 20 kilogram cocaïne en een voorraad cannabis aangetroffen. "Helemaal niks wist ik over die drugs", herhaalt Bachrouri in 'De Standaard'.
Lees verder

Vrouw van George Clooney doet onthulling over haar echtgenoot: "Ik vind dat je een goede zanger bent"
Amal Clooney (44), de vrouw van George Clooney (61), verklapt dat er een zanger schuilt in haar echtgenoot. George die samen met Amal aanwezig was op de Albie Awards - een inititatief van de Clooney Foundation - grapt dat hij het jammer vindt niet te mogen zingen tijdens de awardshow. Waarop Alba hem meteen wat extra zelfvertrouwen geeft:"Ik vind dat je een heel goede zanger bent", zegt ze.
Lees verder

"Ik vind Noa Lang een geweldige speler": Faïz Selemani geeft dit advies voor de Gouden 11
Dit weekend wordt er opnieuw gevoetbald op de Belgische velden. Faïz Selemani, flankaanvaller van KV Kortrijk, vertelt welke spelers indruk op hem maken. Neem jij ze op in jouw Gouden 11-ploeg?
Lees verder

Wie was Hadis Najafi, de Iraanse vrouw van 20 die doodgeschoten werd door de Iraanse politie?
Hadis Najafi werd enkele dagen geleden doodgeschoten door de Iraanse politie tijdens een manifestatie in Karaj, op 20 kilometer van de hoofdstad Teheran. Journaliste en activiste Masih Alinejad kondigde op Twitter de dood van de jonge vrouw aan op 25 september. Najafi wordt inmiddels beschouwd als het symbool voor de protesten die losbarstten naar aanleiding van het overlijden van de 22-jarige Mahsa Amini, op haar beurt mishandeld omdat ze haar hidjab niet correct zou hebben gedragen. Maar wie was Hadis Najafi?
Lees verder

Makers 'Blind getrouwd' weerleggen kritiek van Christophe: "We zijn zeker dat Brecht en Dziubi dit niet zo ervaren hebben"
Er is momenteel veel te doen rond een uitspraak van Christophe Ramont. Het voormalige 'Blind getrouwd'-gezicht gaf op Twitter aan het niet eens te zijn met de manier waarop Dziubi en Brecht in beeld worden gebracht. Hij gaf onder meer kritiek op "het toxische beeld dat ook als twee mannen trouwen er een mannetje en een vrouwtje is". Ondertussen reageerden ook de makers van het programma op de situatie. "We hebben altijd rekening gehouden met Brecht en Dziubi en waar zij zich goed bij voelden."
Lees verder

LIVE (zo, 18u30). Van Bommel na interlandbreak: "Beginnen waar we geëindigd zijn"
• Jupiler Pro League • Speeldag 10 • Guldensporenstadion • Aftrap: 18u30
Lees verder

Wat betekenen de maatregelen van de Vlaamse regering? Econoom: "Dit is wat zakgeld, een schouderklopje"
Wie recht heeft op een van de maatregelen die de Vlaamse regering heeft voorgesteld, moet niet te veel verwachten. Dat zegt econoom en armoede-expert Ive Marx. "Dit is wat zakgeld, een schouderklopje", klinkt het.
Lees verder

Bisschop en Nobelprijswinnaar Belo beschuldigd van kindermisbruik
De Oost-Timorese Nobelprijswinnaar bisschop Carlos Filipe Ximenes Belo wordt beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. De Groene Amsterdammer, een Nederlands opinieblad, publiceerde deze week een rapport waarin staat dat de geestelijke in de jaren negentig verschillende jongens heeft misbruikt.
Lees verder

LIVE. Carl Hoefkens over zware maand oktober met veel matchen: "Het is gewoon 'crazy'. Dit wordt een geweldige uitdaging"
• Jupiler Pro League, speeldag 10 • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club verloor vorige speeldag van Standard, KV Mechelen speelde gelijk tegen OHL
Lees verder

VIDEO. Dat zie je ook niet elke dag: zeehond zwemt rustig aan de Graslei
Vroeger moest ja naar de zee of de Zoo om zeehonden te zien, nu kan het gewoon in eigen stad. Er wordt al enkele dagen een zeehond gesignaleerd in de rivieren rond Gent, maar nu blijkt het beestje effectief het stadscentrum te hebben bereikt.
Lees verder

Selena Gomez laat van zich horen na interview Hailey Bieber: "De reacties zijn verachtelijk én walgelijk"
Heel wat Jelena-fans hebben de breuk tussen Justin Bieber (28) en Selena Gomez (30) duidelijk nog niet verteerd. Intussen is de zanger vier jaar getrouwd met topmodel Hailey Bieber (25), maar het interview van die laatste in de podcast 'Call Her Daddy' maakte de voorbije dagen heel wat tongen los. Selena besloot dan ook de vele haters op hun plaats te zetten in een TikTok-video.
Lees verder

'The Last Dance' van Gjergja en Djordjevic: landskampioen Oostende op zoek naar twaalfde titel op rij
Vanavond start het nieuwe basketbalseizoen. Voor landskampioen Oostende het 'Jaar van het afscheid'. Want in hun twaalfde seizoen beginnen coach Dario Gjergja en spelmaker Dusan Djordjevic hun 'Last Dance' aan de kust. Bezielers van de ongeziene Oostendse hegemonie. Bekronen zij hun afscheid met een twaalfde landstitel op rij?
Lees verder

Eindelijk duidelijkheid: basispakket energie van 196 euro per maand ook voor bewoners appartementsgebouw en collectieve woonvormen
Ook bewoners van appartementsgebouwen en andere collectieve woonvormen met maar één gasaansluiting zullen het basispakket energie aan verlaagd tarief ontvangen. Dat bevestigt het kabinet van energieminister Tinne Van der Straeten aan 'Het Laatste Nieuws'. Tot nu toe was er veel onduidelijkheid over de toekenning van de premie.
Lees verder

Citroën stelt conceptauto met karton voor
De Franse autobouwer Citroën heeft een 'concept car' voorgesteld waarvan grote delen in karton zijn gemaakt. De 'Citroën oli' kadert in het streven naar "een optimaal levenscyclusbeheer", aldus de autoproducent.
Lees verder