Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Eden Hazard en Mertens komen in short aan in Tubeke en Batshuayi steelt opnieuw de show met opvallende bril - C...

HLN
LIVE. Eden Hazard en Mertens komen in short aan in Tubeke en Batshuayi steelt opnieuw de show met opvallende bril - Courtois: "Weinig zin in Nations League"
De Rode Duivels blazen vanaf 14u in het nationaal oefencentrum in Tubeke verzamelen voor hun voorbereiding op de Nations League-wedstrijden tegen Wales en Nederland, tevens de laatste wedstrijden met inzet voor de start van het WK van later dit jaar in Qatar.
Lees verder

Na ontslag van Veerle Heeren start Sint-Truiden tuchtprocedure tegen financieel directeur: "Hij vond een manier om zonder toestemming grote geldsommen te versluizen"
Het stadsbestuur van Sint-Truiden start een tuchtprocedure op tegen financieel directeur Luc Vandijck. Oppositiepartij Vooruit drong aan op een schorsing van de man, nadat bekend werd dat voormalig burgemeester Jef Cleeren (CD&V) in 2017 en 2020 een totaalbedrag van 65.000 euro ontving van de stad.
Lees verder

Na ontslag van Veerle Heeren start Sint-Truiden tuchtprocedure tegen financieel directeur : "Heeft manier gevonden om zonder toestemming grote geldsommen te versluizen"
Het stadsbestuur van Sint-Truiden start een tuchtprocedure op tegen financieel directeur Luc Vandijck. Oppositiepartij Vooruit drong aan op een schorsing van de man nadat bekend werd dat voormalig burgemeester Jef Cleeren (CD&V) in 2017 en 2020 een totaalbedrag van 65.000 euro ontving van de stad.
Lees verder

Dominique Persoone en zoon Julius bekroond tot Vlaamse Chocolatier van het jaar 2023 door Gault&Millau
Dominique Persoone en zijn zoon Julius hebben de titel van 'Chocolatier van het jaar Vlaanderen'voor 2023 te pakken met hun zaak The Chocolate Nation. Dat maakte Gault&Millau vandaag bekend. "Ik word er stil van, en dat heb ik niet vaak", klinkt het bij Dominique na de bekendmaking.
Lees verder

Louis van Gaal geeft update over gezondheid: "Je moet dit managen, dat is het enige probleem"
Louis van Gaal heeft een update gegeven over zijn gezondheidssituatie. De bondscoach van Oranje deed dat gisteravond in de uitzending van Humberto, de talkshow waar hij eerder dit jaar bekendmaakte een agressieve vorm van prostaatkanker te hebben.
Lees verder

Restaurant dat 1.000 euro te veel aanrekende, kan geld terugstorten: "Het gezin hebben we niet gevonden"
Eind goed, al goed. Restaurant ViaVia uit Heverlee heeft de 1.000 euro, die ze een gezin afgelopen weekend te veel aanrekende na het eten, kunnen terugstorten. Maar het gezin dat kwam dineren blijft onvindbaar.
Lees verder

"Ik wou dat ik hen niet had vermoord": 'Squid Game'-regisseur zit in de knoop met plot van tweede seizoen
Het succes van 'Squid Game' is bijna ongeëvenaard. Maar het bloederige concept van de serie blijkt ook een donkere keerzijde te hebben. Want doordat er heel wat geliefde personages werden afgeslacht in het eerste seizoen, zit regisseur Hwang Dong-hyuk nu in de problemen voor het plot van het tweede seizoen van de serie. "Ik weet echt niet wat ik moet doen", klinkt het.
Lees verder

"Emiraten versnellen plan om olieproductie op te drijven"
De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zouden hun plan om hun olieproductiecapaciteit te verhogen, hebben versneld. Dat zeggen bronnen die bekend zijn met de kwestie. De Emiraten zouden op die manier hun voorraden ruwe olie willen verzilveren voordat de wereld massaal overschakelt op schonere energie.
Lees verder

Orkaan Fiona komt aan land op Dominicaanse Republiek
De orkaan Fiona is vandaag aan land gekomen op de Dominicaanse Republiek, na het Amerikaanse eiland Puerto Rico te hebben getroffen. De orkaan veroorzaakte grote schade in Puerto Rico en zette de inwoners zonder elektriciteit.
Lees verder

VN-missie in Congo heeft jaarbudget van 1 miljard, maar moet onderspit delven tegen rebellen van M23: "We moeten andere aanpak vinden"
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft erkend dat de blauwhelmen van de VN-missie in Congo machteloos staan tegenover de rebellenbeweging M23 in het oosten van Congo. Die rebellen krijgen, volgens Kinshasa, steun vanuit Rwanda.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'The Real Bling Ring: Hollywood Heist': wanneer de liefde voor celebs fameus uit de hand loopt
Geen verhaal dat het voorbije decennium zo fascineerde als dat van 'The Bling Ring': een groepje tieners uit Los Angeles die zo geobsedeerd zijn door a-listers, dat ze uiteindelijk besluiten om hen te beroven. Na de realityreeks en de film van Sofia Coppola, wil Netflix ons nu meenemen in het hoofd van de daders.
Lees verder

Werd Leuvense Ann D. (57) uit raam van haar appartement naar beneden gegooid? "Ze werd al lang bedreigd en geslagen door een groep mannen"
Is Ann D. (57) uit het raam van haar appartement in Leuven gegooid of is ze zelf gesprongen? Dat is waar de onderzoekers een antwoord proberen op te vinden, nadat ze zaterdagnacht dood werd aangetroffen. Buurtbewoners vreesden al lang dat het ooit zou mislopen. "Zelfs zaterdagavond, een paar uur voor haar overlijden, vertelde ze mij nog dat ze bedreigd werd en veel schrik had", vertelt een buurtbewoonster.
Lees verder

Werd Leuvense Ann D. (57) uit raam van haar appartement naar beneden gegooid? "Ze werd al lang bedreigd en geslagen door groep mannen"
Is Ann D. (57) uit het raam van haar appartement in Leuven gegooid of is ze zelf gesprongen? Dat is waar de onderzoekers nu een antwoord op proberen vinden nadat ze zaterdagnacht dood werd aangetroffen. Buurtbewoners vreesden echter al lang dat het ooit zou mislopen: problemen bleven zich opstapelen en Ann werd al maanden bedreigd aan haar appartement door een groep onbekende mannen. "Ze sloegen haar vaak bont en blauw", vertelt een buurtbewoonster.
Lees verder

Gents schepen Filip Watteeuw vindt nieuw verkeersbord uit: "Dit is de perfecte oplossing voor schoolomgevingen"
Vanaf 1 oktober kunnen alle gemeenten in België een nieuw verkeersbord gebruiken, waardoor fietsers en wagens afwisselend mogen parkeren. Dat idee kwam uit de koker van Gents mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). "We kunnen als stad wel degelijk wegen op de nationale politiek", glundert hij.
Lees verder

Russische kosmonaut die in 437 dagen 7.000 keer rond de aarde draaide, is overleden
De Russische kosmonaut Valeri Poljakov is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij voerde de langste onafgebroken ruimtevlucht ooit uit. Van 8 januari 1994 tot 22 maart 1995 verbleef hij in een baan rond de aarde, een periode van in totaal 437 dagen en 18 uur. Tijdens de missie draaide hij ongeveer 7.000 rondjes rond de planeet en legde hij naar schatting 280 miljoen kilometer af.
Lees verder

Vrouw verkracht door hulpkok van Gents hotel aan Sint-Pietersstation: "Ik was een vogel voor de kat toen hij zich aan mij vergreep"
Een vrouw werd afgelopen jaar brutaal verkracht door de hulpkok van een Gents hotel aan het Koningin Maria Hendrikaplein. De man checkte haar stiekem in, liet haar slapen in een kamer die niet voor gasten bestemd was, drong zich op voor een massage en vergreep zich uiteindelijk aan haar. "Ik wil mijn verhaal vertellen zodat andere vrouwen ook naar buiten komen met hun relaas."
Lees verder

Aantal geboortes daalde in 2020 met bijna 3 procent, vooral in Brussel en Wallonië
Het aantal geboortes in België daalde in 2020 met 2,9 procent ten opzichte van 2019. De daling deed zich voor in alle drie de gewesten, maar is opmerkelijker in Brussel (-6 procent) en Wallonië (-3,9 procent) dan in Vlaanderen (-1,5 procent). Dat meldt Statbel, dat de geboortecijfers van 2019 tot en met 2021 onderzocht. Mogelijke verklaring: door de coronacrisis stelden mensen hun kinderwens een tijdje uit.
Lees verder

OPROEP. Welke vragen over eetstoornissen wil je voorleggen aan onze expert?
Vorig jaar meldde ongeveer 1 op de 10 volwassenen signalen van een eetstoornis. Ook de wachtlijsten om gespecialiseerde hulp te vinden worden langer. Herken je bij jezelf of in je omgeving een overheersende emotionele link met eten? Bepalen je maaltijden je leven meer dan je lief is?
Lees verder

Woensdag hinder verwacht bij De Lijn en MIVB door staking
Een geplande actie van de vakbonden woensdag zal naar verwachting voor hinder zorgen bij De Lijn en bij de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB. Hinder op het spoor wordt niet verwacht.
Lees verder

Zeker 500 presidenten, koningsparen en regeringsleiders: wie kreeg de mooiste zitplaats in de kerk?
Maar liefst vijfhonderd presidenten, regeringsleiders en gekroonde hoofden woonden de begrafenisplechtigheid van koningin Elizabeth II bij. Makkelijk was het niet om hen allemaal een plaatsje te geven in Westminster Abbey. Wie achter een pilaar belandde, zou zich immers wel eens beledigd kunnen voelen. Wie kreeg de mooiste zitplaatsen in de kerk? En waar kwamen onze koning en koningin terecht?
Lees verder