Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Dode (36) bij huiszoeking op Molenlei in Merksem, nog tiental andere huiszoekingen naar rechts-extremisme en il...

HLN
LIVE. Dode (36) bij huiszoeking op Molenlei in Merksem, nog tiental andere huiszoekingen naar rechts-extremisme en illegale wapenhandel
Bij een geplande huiszoeking in de Molenlei in Merksem is deze ochtend een dodelijk slachtoffer (36) gevallen. Het zou gaan om een onderzoek naar vermeend rechts-extremisme en illegale wapenhandel. Mogelijk was een bende een terreuraanslag aan het voorbereiden. Hoe ver de plannen stonden en wat het doelwit was, is voorlopig niet geweten.
Lees verder

"Er zijn liefst 142 verschillende definities voor burn-outklachten": stressprofessor legt uit waarom burn-out volgens hem niet bestaat
Dat te veel stress leidt tot vermoeidheid, slaapklachten, somberheid, hartproblemen en pijnklachten, is evident. Maar een burn-out bestaat niet, zegt psychiater en stress-onderzoeker Christiaan Vinkers (42). "Zolang er onduidelijkheid over bestaat, blijft de weg naar de beste behandeling of het voorkomen ervan uit." Hij legt uit waarom een juiste diagnose zo belangrijk is en hoe we meer grip op het fenomeen kunnen krijgen door onze stress de baas te blijven.
Lees verder

Raakt je inboedel beschadigd bij een verhuis? Op deze verzekering kan je (niet) rekenen
Stel: tijdens je verhuis raakt je salontafel of je televisietoestel beschadigd. De extra kost die het vergt om het beschadigde stuk opnieuw aan te schaffen, kan je waarschijnlijk wel missen. Maar misschien schiet je brandverzekering te hulp? Independer.be legt uit wat de mogelijkheden zijn.
Lees verder

Man (28) die beschuldigd werd van aanranding twaalfjarig meisje vrijgesproken: "Ze was als een zus voor mij"
Een 28-jarige man is woensdag vrijgesproken nadat hij werd beschuldigd van de aanranding van een twaalfjarig meisje. "Het gaat hier om een klassiek geval van woord tegen woord", aldus de rechter in zijn vonnis.
Lees verder

Oekraïense bezette gebieden zullen Poetin om toetreding tot Rusland vragen
Na de referenda in de door Rusland bezette gebieden in het oosten en zuiden van Oekraïne zullen de separatistenleiders nog woensdag hun toetreding tot de Russische Federatie vragen bij Russisch president Vladimir Poetin. Rusland verwacht dat er nog meer referenda in Oekraïne zullen volgen. Dat verklaarde de Russische VN-ambassadeur Vasily Nebenzya dinsdag in de VN-Veiligheidsraad.
Lees verder

Spionnen: "Noord-Korea heeft eerste kernproef in jaren voorbereid"
Noord-Korea heeft voorbereidingen getroffen voor de eerste nucleaire test sinds 2017. Als de kernproef doorgaat zal die waarschijnlijk tussen 16 oktober en 7 november plaatsvinden, denkt de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst NIS volgens persbureau Yonhap.
Lees verder

Russische staatsgasbedrijf Gazprom legt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil
Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen is nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stilgelegd. Dat maakt het Russische staatsgasbedrijf Gazprom bekend.
Lees verder

Russisch staatsgasbedrijf Gazprom dreigt nu ook gastoevoer via Oekraïne naar Europa stil te leggen
Na de lekken in de Nord Stream-aardgaspijpleidingen dreigt het Russische staasgasbedrijf Gazprom nu ook de Russische gastoevoer via Oekraïne stil te leggen. Dat heeft te maken met een conflict tussen Gazprom en het Oekraïense staatsgasbedrijf Naftogaz over het al dan niet nakomen van gascontracten. Gazprom laat woensdag weten met klem alle claims van Naftogaz te verwerpen. De impact is niet duidelijk, maar het doet vermoeden dat Rusland ook de gastoevoer die via Oekraïne naar Europa stroomt wil stilleggen.
Lees verder

'Ladies-only gyms' trekken steeds meer volk. "We trainen absoluut niet alleen met lichte gewichten"
Voor veel vrouwen is het niet evident om een fitness binnen te stappen. "71 procent voelt zich er bekeken, gevolgd of ongewenst aangeraakt", toont onderzoek. Het verklaart het succes van de ladies-only gyms in ons land. Personal trainster Jaimy opende er een: zij weet hoe je als vrouw je lijf fitter krijgt — dat doe je met ándere oefeningen dan die voor mannen — en geeft tips die je van je 'fitnessschaamte' afhelpen. "Krachttraining is veel effectiever dan uren op de loopband staan."
Lees verder

"Tussen al die afgetrainde spierbundels gaan staan? Nee, dank je." De 'ladies-only gyms' in ons land boomen
Voor veel vrouwen is het niet evident om een fitness binnen te stappen. "71 procent voelt zich er bekeken, gevolgd of ongewenst aangeraakt", toont onderzoek . Het verklaart het succes van de ladies-only gyms in ons land. Personal trainster Jaimy opende er een: zij weet hoe je als vrouw je lijf fitter krijgt — dat doe je met ándere oefeningen dan die voor mannen — en geeft tips die je van je 'fitnessschaamte' afhelpen. "Krachttraining is veel effectiever dan uren op de loopband staan."
Lees verder

Jens Dendoncker en Jeroen Verdick zijn op de vlucht, maar hebben wel tijd voor een romantisch 'Titanic'-moment in 'Het Jachtseizoen'
Jens Dendoncker (32) en Jeroen Verdick (32) zijn op de vlucht en slagen erin om een bootrit te regelen. En wie boot zegt, zegt natuurlijk ook een romantisch 'Titanic'-momentje. Of ze aan wal, in de nabijheid van onze jagers, nog zullen lachen, ontdek je in een nieuwe aflevering van 'Het Jachtseizoen'.
Lees verder

Serkan (16) in elkaar geslagen met kruissleutel van auto na gesprek met meisje op school: "Dader bleef maar slaan en riep zelf dat hij mijn zoon wou vermoorden"
De 16-jarige Serkan Gavazov uit Aalst werd vorige week woensdag in Aalst hard aangepakt door een andere minderjarige na schooltijd. De dader sloeg met een kruissleutel van een auto vijftien keer op het hoofd van de jongeman. De reden van het brutale geweld zou een vriendschappelijk gesprek geweest zijn dat Serkan voerde met een meisje op school. "De dader heeft echt problemen met agressie", zegt zijn moeder Melissa.
Lees verder

Ondertussen geniet Wout van Aert in Australië van tien jaar samenzijn met vrouw Sarah De Bie
Remco Evenepoel is thuis en wacht nog een week vol feestgedruis, dat terwijl Wout van Aert aan de andere kant van de wereld in Australië is achtergebleven om in alle rust te genieten. Gisteren ging hij supporteren voor de Belgian Cats. Vandaag reisde hij samen met vrouw Sarah De Bie en zoon Georges verder in de buurt van Sydney. Van Aert en De Bie hadden vandaag bovendien iets te vieren: ze zijn tien jaar samen.
Lees verder

Buitenlandminister Lahbib noemt Russische referenda voor annexatie Oost-Oekraïne "maskerade"
Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib is woensdag niet verrast door de resultaten "van de zogenaamde 'referenda'" in vier door Rusland bezette gebieden in Oekraïne. Volgens Moskou blijkt dat een overgrote meerderheid van de bevolking voor aanhechting bij Rusland is, maar Lahbib noemt dit een "maskerade".
Lees verder

"Jaloers zijn is niet erg, zolang het niet ziekelijk wordt": openhartig gesprek met Junior Planckaert, Pauline en mama Christa
Al zeven maanden is Junior Planckaert (30) dolgelukkig met zijn nieuwe vriendin Pauline (24), die hij leerde kennen in 'Junior op zoek naar de liefde'. Ook mama Christa (64) geniet ervan om haar zoon zo verliefd te zien, vertellen ze in een uniek triogesprek met Dag Allemaal. De drie hebben het daarin over jaloezie, (een gebrek aan) romantiek en de operatie die Junior binnenkort moet ondergaan. "Soms wou ik dat ik een 'gewoon' vriendje had."
Lees verder

Harry Styles breekt records met zijn monsterhit 'As it was'
Zijn succes lijkt geen grenzen te kennen. Harry Styles (28) breekt records met zijn gigantische hit 'As it was'. Al vijftien weken lang prijkt hij op nummer één in de Amerikaanse Billboard Hot 100, en zo markeert hij een nieuw record voor zijn thuisland. De wereldster is de eerst Brit ooit die dat klaarspeelde, meldt 'BBC'.
Lees verder

Verlaag je verwarmingskosten met 30 procent: ga voor buitengevelisolatie
Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. "Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd." Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
Lees verder

Kortgeding tegen ontmanteling Doel 3 wordt op 2 november behandeld
Het kortgeding dat de Association Vinçotte Nucleaire (AVN) heeft ingesteld tegen de stillegging en ontmanteling van de kerncentrale Doel 3, wordt op 2 november behandeld. De AVN wil met die procedure verkrijgen dat de kortgedingrechter verbiedt dat er bij de ontmanteling van de kerncentrale onomkeerbare maatregelen genomen worden, zolang er voorafgaand geen milieueffectenrapport is opgesteld. De AVN drong ook aan op een onmiddellijke behandeling, maar daar ging de rechtbank niet op in.
Lees verder

4 dagen, 60 chefs, 100 smaken: dit kan je dit weekend proeven op Eat Festival in Brussel én zoveel betaal je er voor een gerecht
Van donderdag 29 september tot zondag 2 oktober 2022 verzamelen alle Belgische foodies zich op Eat Festival in Brussel. 4 dagen, 60 chefs en meer dan 100 smaken: wat kan je allemaal verwachten van het foodaanbod? En hoeveel kost het je?
Lees verder

Werken levert te vaak mentale brokken op
Leidinggevenden in bedrijven wereldwijd moeten een speciale opleiding krijgen om mentale gezondheidsproblemen van hun personeel zowel beter te herkennen als aan te pakken.
Lees verder