Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 16 september 2022

LIVE. Camilla kampt met gebroken teen, William en Harry zullen naast elkaar lopen tijdens begrafenis

HLN
LIVE. Camilla kampt met gebroken teen, William en Harry zullen naast elkaar lopen tijdens begrafenis
Het Verenigd Koninkrijk is ondergedompeld in diepe rouw sinds Queen Elizabeth II vorige week donderdag overleed. De Britse koning Charles brengt vandaag een bezoek aan Wales. Vanavond houden de koning en zijn broers en zus in Londen een wake bij de kist van hun moeder. Dat deden ze eerder ook al in Edinburgh. De kist van de overleden koningin is nog tot de ochtend van haar begrafenis op 19 september in Westminster Hall, zodat het volk haar kan groeten. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
Lees verder

Astrid Coppens na 2,5 jaar herenigd met 'De Lau': "Ik wil de banden met mijn familie weer aanhalen"
Dubbel feest voor Astrid Coppens. De Antwerpse Hollywoodvrouw viert een decennium als ontwerpster voor ZEB, én kreeg daarbij het gezelschap van grote broer Laurens Nuyens. "We hebben mekaar de laatste jaren veel te weinig in't écht gezien", klinkt het bij het duo. Ook Lau is blij dat hij zijn nichtje, Billie-Ray, nog eens kan omarmen. Hoe vergaat het hem in LA, nu hij als enige van de familie in Amerika woont? Hoe gaat het met zijn vrouw? En ziet hij een nieuwe realityreeks niet zitten?
Lees verder

Marc Degryse overschouwt Belgische succesweek in Europa: "Je ziet wel nog altijd twijfel en schrik bij Anderlecht"
"Wéér drie zeges en een gelijkspel voor onze Belgische ploegen in Europa. Dat is een opsteker", vindt onze analist Marc Degryse. "Al verschilden hun prestaties onderling wel. Club was fantastisch in Porto. Wat Union andermaal flikt, is straf. AA Gent deed tegen Shamrock Rovers zijn job, terwijl Anderlecht duidelijk zoekende is."
Lees verder

OVERZICHT. Weer iets meer coronabesmettingen, maar aantal ziekenhuisopnames daalt licht
Net als eerder deze week stijgen de besmettingen met het coronavirus licht. Het aantal ziekenhuisopnames is dan weer iets gedaald. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Onze tv-expert geeft een eerste kijkcijferrapport: "De zenders doen te hard hun best, en dat blijkt voor niemand goed"
Niet een tv-zender, maar het fenomeen 'uitgesteld kijken' is de winnaar van het najaarsoffensief. En de intense concurrentie doet iedereen pijn. Dat zijn de twee conclusies na een fletse start van het tv-najaar. Kijkers hebben nu een luxeprobleem: van hun favoriete programma's staan er (te) veel tegelijk geprogrammeerd, waardoor bijvoorbeeld de helft van de mensen uitgesteld naar 'Blind Getrouwd' kijkt.
Lees verder

En de winnaar is... uitgesteld kijken. Onze tv-expert geeft een eerste rapport: "Elkaar hard bestoken blijkt voor geen enkele zender goed"
Niet een tv-zender, maar het fenomeen 'uitgesteld kijken' is de winnaar van het najaarsoffensief. En de intense concurrentie doet iedereen pijn. Dat zijn de twee conclusies na een fletse start van het tv-najaar. Kijkers hebben nu een luxeprobleem: van hun favoriete programma's staan er (te) veel tegelijk geprogrammeerd, waardoor bijvoorbeeld de helft van de mensen uitgesteld naar 'Blind Getrouwd' kijkt.
Lees verder

Martínez maakt vandaag laatste selectie vóór WK bekend, mét Debast als wit konijn?
Zijn laatste selectie - voor de Nations League-wedstrijden van volgende week tegen Wales en Nederland - alvorens de 26 te kiezen die mee mogen naar Qatar, wordt er één met de 'usual suspects'. Roberto Martínez houdt van standvastigheid. Maar ook van Zeno Debast (18)...
Lees verder

Broer Paul Pogba plooit en geeft toe dat hij video met dreigementen maakte over z'n broer en Kylian Mbappé
Mathias Pogba, de oudere broer van Juventus-speler Paul Pogba, heeft tijdens zijn voorlopige hechtenis in de afpersingszaak tegen zijn broer, toegegeven dat hij zelf achter een video zat waarin Paul werd bedreigd. Dat heeft een bron dicht bij de zaak bevestigd na een eerder bericht in Le Parisien.
Lees verder

Blake Lively is zwanger van haar vierde kindje met Ryan Reynolds
Blake Lively (35) is zwanger van haar vierde kindje. De actrice verscheen donderdag met een babybuik op de rode loper van de '10th Annual Forbes Power Women's Summit'.
Lees verder

Roger Federer in vijf matchen voor de eeuwigheid: "Zijn finale tegen Nadal in Wimbledon in 2008 is mogelijk de beste tennismatch ooit"
20 grandslamzeges, 103 ATP-zeges, ontelbare hoogtepunten. En toch vroegen wij onze tennisanalist Filip Dewulf naar dé vijf matchen van de afscheidnemende Roger Federer die hem het meest zijn bijgebleven. "In die ene partij in Wimbledon haalden Roger en Rafa 4 uur en 48 minuten lang het beste uit mekaar naar boven, hun niveau was van begin tot einde interplanetair."
Lees verder

Italië kreunt onder felle regen en overstromingen: minstens zes doden en drie vermisten
Bij zware regenval en overstromingen in de omgeving van Ancona, een stad aan de Adriatische kust van Italië, zijn volgens de autoriteiten minstens zes mensen om het leven gekomen.
Lees verder

Mooi verhaal, ook Vaticaan doet mee in Wollongong: 40-jarige Nederlander is eerste pauselijke gezant op het WK wielrennen
Een pauselijke gezant op twee wielen. Jawel, ook Vaticaanstad doet mee aan het WK wielrennen in Wollongong. Athletica Vaticana werd vorig jaar erkend als 200ste land dat aangesloten is bij de internationale wielerunie UCI. De Nederlander Rien Schuurhuis (40) is de opvallende vertegenwoordiger met dienst.
Lees verder

Lng-onderhoud knabbelt aan Belgische gasvoorraad
De voorbije dagen is de Belgische gasvoorraad opvallend gekrompen. Door onderhoudswerken aan de lng-terminal in Zeebrugge moeten onder meer energieleveranciers aan de reserves knabbelen. Dat schrijft De Tijd.
Lees verder

"Sommige verhuurders kiezen er bewust voor niét te indexeren": onze geldexperte legt uit hoe de huurindex werkt
De inflatie is niet alleen in de supermarkt of aan de pomp voelbaar. Voor huurders komt daar ook nog de jaarlijkse huurindexatie bij. Die doet de huurprijzen dit jaar stijgen met 10 procent. De Huurdersbond verwacht dat dit neveneffect van de hoge inflatie voor betaalproblemen zal zorgen. Onze geldexperte Ayfer Aydogan, advocaat aan de balie in Antwerpen, legt uit wat huurders kunnen verwachten.
Lees verder

INTERVIEW. Didier Lamkel Zé over Antwerp, de turbulente mercato en de nieuwe start bij KV Kortrijk: "Dat shirt van Anderlecht…. Dat was met opzet"
"In België zijn er veel goede spelers. Maar zijn ze beter dan Lamkel Zé? Neen." Saai wordt het nooit met Didier Lamkel Zé (25). Daar kunnen ze bij Antwerp van meespreken. Over zijn fratsen: "Ik weet wat ik gedaan heb, ik ben niet stom."
Lees verder

Chrissy Teigen had geen miskraam, maar onderging een abortus: "Het heeft mijn leven gered"
In september 2020 onthulde Chrissy Teigen dat ze een miskraam heeft gehad. Nu blijkt dat ze eigenlijk een abortus heeft ondergaan. Dat gaf ze donderdag toe in een interview op de 'A Day of Unreasonable Conversation'-conventie. "Het heeft me meer dan een jaar gekost om te begrijpen dat ik daadwerkelijk een abortus heb ondergaan", bekende een emotionele Teigen.
Lees verder

Radio Wollongong: Evenepoel traint alleen achter de brommer van de bondscoach, Van Aert op de Mount "not Pleasant"
Het WK wielrennen in Wollongong komt nu wel akelig dichtbij. Twee dagen voor de start met de tijdrit bij de mannen gingen de Belgische selectie in verschillende groepjes trainen. En we zagen Wout van Aert en Remco Evenepoel eindelijk in één beeld.
Lees verder

Operation London Bridge: wat staat er vandaag op het programma? "Aanschuiven voor Queen duurt 11 uur"
Operation London Bridge gaat vrijdag dag 8 in. Vandaag staat er een bezoek van King Charles III aan Wales gepland. De Britten blijven de Queen intussen groeten. Het aanschuiven doorheen de stad duurt minstens negen uur.
Lees verder

Meer dan de helft van de Vlamingen verandert nooit van verzekeraar. Hier moet je echt op letten: "In Nederland en Frankrijk is de procedure niet zo moeilijk"
Vooruit pleit vandaag om de overschakeling van verzekeringscontracten vlotter te maken. Ze willen een 'easy switch', net zoals bij je telecom- of energiecontract. Meer dan de helft van de Vlamingen verandert nooit van verzekeraar en daardoor betalen ze vaak veel te veel. Maar waarom is zo'n overstap zo moeilijk in ons land? Waar moet je echt op letten? En hoeveel kan je besparen door verzekeringen te vergelijken? Wij zochten het uit, samen met Simon November van Test-Aankoop. "Het is erg belangrijk dat je je verzekering tijdig afzegt, voor de vervaldag."
Lees verder

Prijzen isolatiematerialen fors gestegen: dit zijn de interessantste renovatieleningen
Een goede isolatie zorgt ervoor dat je de impact van de hoge energieprijzen enigszins kunt beperken. Ze draagt bovendien bij tot het rendement van warmtepompen en andere vormen van hernieuwbare energie. Maar je huis (deels) isoleren is vaak ook een grote kost. Kan je lenen voor isolatiematerialen? En welke lening is dan het goedkoopst? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder