Doorgaan naar hoofdcontent

Lid spoorwegpolitie in de cel op verdenking van corruptie: “Eén miljoen euro geboden voor hulp bij cocaïnecontain...

HLN
Lid spoorwegpolitie in de cel op verdenking van corruptie: "Eén miljoen euro geboden voor hulp bij cocaïnecontainer"
Een lid van de federale spoorwegpolitie is door de Brusselse onderzoeksrechter Michel Claise onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van corruptie. De man zou douaniers ongeveer één miljoen euro geboden hebben om toegang te krijgen tot een container in de Antwerpse haven waarin enkele honderden kilo's cocaïne verstopt zaten.
Lees verder

230 walvissen aangespoeld op strand in Australië: "Helft van de dieren leeft nog"
Honderden walvissen zijn gestrand aan de westkust van Tasmanië, slechts een dag nadat er 14 potvissen dood werden aangetroffen op King Island. De oorzaak voor de strandingen van de dieren is nog niet gevonden.
Lees verder

Je verwarming weer aanzetten na de zomer? Deze zaken moet je eerst controleren
Met temperaturen die 's ochtends niet ver boven de 10 graden uitkomen, gaat in veel huizen de centrale verwarming weer aan. Maar voor je na een warme zomerperiode je verwarming weer inschakelt, zijn er toch enkele zaken die je best eerst controleert. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
Lees verder

Christiaan uit 'Blind Getrouwd': "In die 'friends with benefits'-relatie durfde ik me niet volledig te geven"
Amper drie jaar oud was Christiaan (28) toen z'n ouders uiteengingen. De band met papa Jan (66) werd er niet brozer om. Vandaag kijkt die laatste fier naar hoe z'n zoon in 'Blind Getrouwd' van zijn eerste huwelijk meteen ook het enige wil maken. "Ik hoop dat hij alles direct uitpraat met z'n vrouw, want daar ben ik zelf nogal in tekortgeschoten", zegt hij in een exclusief dubbelgesprek in 'Dag Allemaal'. Vader en zoon vertellen daarin over hun band, hun ervaringen met de liefde en de vier huwelijken van Jan. "Laten we zeggen dat die vorige vrouwen niet altijd de makkelijkste waren."
Lees verder

Ex-international Ann Wauters over kansen van de Cats op WK basketbal: "België màg ambitieus zijn, waarom niet voor een medaille gaan?"
Het Belgische triumviraat van Chicago is niet meer. Terwijl Emma Meesseman en Julie Allemand na hun WNBA-seizoen in zeven haasten richting Sydney vlogen, om donderdag met de Belgian Cats aan het WK te beginnen, keerde assistent coach Ann Wauters terug naar haar gezin in Bellegem. Als ex-international kan zij de kansen van de nationale ploeg goed inschatten: "De Cats mogen ambitieus zijn, maar ze zullen ook leergeld betalen."
Lees verder

Vlaming geeft zich 7,2 op 10 voor algemene levenstevredenheid
De gemiddelde algemene levenstevredenheid bij inwoners van het Vlaams gewest van 18 jaar en ouder in het voorjaar van 2022 scoorde 7,2 op 10. Dat is hetzelfde cijfer als in het najaar van 2021. Ouderen, samenwonenden met een partner en hooggeschoolden hebben een hogere algemene tevredenheid. Dat blijkt uit cijfers die Statistiek Vlaanderen woensdag publiceert.
Lees verder

BEKIJK. Lastige ketting, "ontplofte" voorband en agressieve meeuw: Nederland beleefde op Mixed Relay een absolute nachtmerrie
Nederland beleefde een rampdag in de Mixed Relay op het WK wielrennen. Na kettingproblemen, een harde valpartij en een agressieve meeuw werd de favoriet op goud slechts vijfde. "Alles ging mis wat mis kon gaan", vertelde Mathieu van der Poel. Hun nachtmerrie in woord en video.
Lees verder

Weer verdachte vaten aangetroffen: is West-Vlaanderen speeltuin van bendes die drugslabo's opzetten?
Het lijkt er op dat West-Vlaanderen criminele bendes blijft bekoren om drugslabo's op te zetten. Recent werden zo'n labo's ontdekt in Izegem, Ruddervoorde en Ieper. Nog niet zo gek lang geleden werd in Lendelede zelfs het grootste drugslab ooit in ons land blootgelegd. En regelmatig worden verdachte vaten, vermoedelijk afkomstig uit die labo's, gedumpt op verlaten plekken. Dinsdag werden dergelijke vaten teruggevonden in Langemark-Poelkapelle, eerder deze maand was dat ook het geval in Diksmuide en Houthulst.
Lees verder

Gewaagd, maar ook geslaagd? 50 tinten roze bezorgen deze penthouse een wel heel opvallend interieur
We zullen misschien nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een penthouse in Melbourne.
Lees verder

Carolien Van Nunen: "Poetin kiest voor verdere escalatie, niet voor diplomatie"
In een langverwachte tv-toespraak heeft de Russische president zijn landgenoten, alsook de rest van de wereld, ingelicht over zijn verdere plannen. "Een gedeeltelijke militaire mobilisatie" en het gebruik van "alle middelen die ons ter beschikking staan", zo zei Poetin. "Poetin is duidelijk in het nauw gedreven", zo zegt Ruslandkenner Carolien Van Nunen bij HLN LIVE.
Lees verder

Carolien Van Nunen: "Poetin kiest niet voor diplomatie, maar voor verdere escalatie"
In een langverwachte tv-toespraak heeft de Russische president zijn landgenoten, alsook de rest van de wereld, ingelicht over zijn verdere plannen. "Een gedeeltelijke militaire mobilisatie" en het gebruik van "alle middelen die ons ter beschikking staan", zo zei Poetin. "Poetin is duidelijk in het nauw gedreven", zo zegt Ruslandkenner Carolien Van Nunen bij HLN LIVE.
Lees verder

Meer dan 1.500 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven
De Nederlandse douane heeft dinsdag tijdens een controle twee partijen cocaïne van in totaal 1.527 kilo onderschept, zo meldt het Openbaar Ministerie woensdag. De straatwaarde zou ruim 114 miljoen euro zijn.
Lees verder

ANALYSE. Vladimir Poetin geeft eindelijk toe hoe diep hij in het moeras is gezakt
Het is geen escalatie maar een zwaktebod, de gedeeltelijke mobilisatie die Vladimir Poetin bekendgemaakt heeft in zijn langverwachte speech. Hij heeft dringend meer soldaten nodig — en ervaren soldaten dan nog — maar begint ook bang te worden van zijn eigen volk.
Lees verder

PODCAST. Loïc beleeft intens orgasme door prostaatmassage: "Haar handen gingen verder dan iemand ooit ging"
De gescheiden Loïc* (51) leert Deborah* (53) op een nocturne kennen. Een week later spreken ze af, maar niets had Loïc op die avond kunnen voorbereiden.
Lees verder

Russen boeken massaal vliegtickets naar het buitenland na speech van Poetin
Kort de speech waarin de Russische president Vladimir Poetin opriep tot gedeeltelijke militaire mobilisatie, is woensdagochtend een rush ontstaan op vliegtickets vanuit Rusland naar het buitenland. Poetin beval de onmiddellijke oproep van 300.000 reservisten. Heel wat Russen lijken nog snel het land te willen verlaten.
Lees verder

"Luizen hebben niets met slechte hygiëne te maken": dermatoloog geeft strijdplan tegen de vieze beestjes
Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, glimmende najaarsschoentjes… én luizen. Het lijkt wel alsof het nieuwe schooljaar het officiële startschot is voor het luizenseizoen. "Vroeger zag je ze vooral in de kleuterklas en de lagere school, maar selfies zorgen ervoor dat ook oudere kinderen ze sneller overkrijgen", aldus dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit waar luizen vandaan komen, hoe ze overgedragen worden en — het belangrijkste — hoe je er weer van verlost raakt.
Lees verder

Evy Gruyaert ontdekte dat ze aan stoornis lijdt: "Ik herkende diagnose van mijn zoontje in mezelf"
'Start to Feel Great'. Zo heet het nieuwe boek van presentatrice en Start to Run-coach Evy Gruyaert. Daarvoor putte ze uit haar eigen ervaringen. Bij Showbits praat ze openhartig over de angstaanvallen waar ze in drukke tijden mee af te rekenen krijgt. Heel heftige aanvallen soms. "Soms voelt dat echt als een tsunami die mij overspoelt en meesleurt", vertelt ze aan Jarne. Tip en tricks om die aanvallen over controle te krijgen, heeft ze nu gebundeld in haar nieuwe boek. Evy vertelt ook over hoe ze ontdekte dat ze lijdt aan Autisme Spectrum Stoornis. "Eigenlijk door mijn zoontje", bekent ze. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Alex Agnew staat weer op het podium: "Ik zorg ervoor dat elke mening aan bod komt in mijn show"
Na twee jaar mag het weer. Alex Agnew (49) gaat in première met zijn nieuwe tour 'Wake Me Up When It's Over' in de Stadsschouwburg in Antwerpen. Met tachtig shows haalt hij de coronaschade in. "Ik heb twee jaar thuis met mijn duimen zitten draaien, dus heb er veel zin in", klinkt het. Hij heeft het over verschillende thema's zoals corona, maar ook de wokecultuur. Hij wil in zijn show elke mening aan bod laten komen.
Lees verder

Geen vlees, geen vis: wat eten vegetariërs wél? Paul Florizoone geeft voor eens en altijd antwoord: "Nee, een heerlijke kebab of worst moet niet ontbreken"
Overal wordt opgeroepen om minder vlees te eten, maar wie zijn stuk vlees gewend is op zijn bord weet niet altijd hoe dat precies aan te pakken. "Gewoon doen", is het simpele advies van Paul Florizoone die in 1996 als één van de voorlopers al Greenway oprichtte. "Om vleeseters mee te krijgen, moet je er in de eerste plaats voor zorgen dat het gerecht echt lekker is." Hoe pak je dat simpel aan? Hij deelt gouden tips en vier exclusieve recepten om makkelijk meer veggie te koken.
Lees verder

"Geloof niet in gevaren van langere samenwerking": Wout van Aert verlengt bij Jumbo-Visma tot 2026
Wout van Aert (28) heeft zijn contract bij Jumbo-Visma tot 2026 verlengd. Zijn huidige contract liep eind 2024 af. "Far from done", zo kondigt de Nederlandse wielerformatie het nieuws aan.
Lees verder