Doorgaan naar hoofdcontent

LEVENSVERHAAL. Jonge mama Shauni neemt zelf afscheid op haar eigen begrafenis: “Wees geen dramalama maar een geluks...

HLN
LEVENSVERHAAL. Jonge mama Shauni neemt zelf afscheid op haar eigen begrafenis: "Wees geen dramalama maar een gelukszoeker in je eigen verhaal"
Shauni Denolf, amper 29 jaar, uit Middelkerke is zaterdagmorgen begraven in Diksmuide. Ze verloor de strijd tegen eierstokkanker maar vond in haar laatste dagen wel de kracht om haar eigen afscheidsplechtigheid te regelen. Het werd een viering vol persoonlijke verhalen. Voor haar driejarige dochter Myla-June laat ze een herinneringsdoos achter. "Dit is mijn laatste boodschap, recht uit het hart."
Lees verder

Gaat de straatverlichting in jouw gemeente binnenkort uit? "Besparing van 37 procent mogelijk"
De Vlaamse netbeheerder Fluvius doet alle 300 steden en gemeenten het aanbod om, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht, de straatverlichting te doven tussen 23 uur en 5 uur. "Zo kan een gemiddelde gemeente 37 procent besparen op haar elektriciteitsverbruik voor verlichting", zegt Fluvius-woordvoerder Bart Wouters.
Lees verder

Gaat straatverlichting in jouw gemeente binnenkort uit? "Besparing van 37 procent mogelijk"
De Vlaamse netbeheerder Fluvius doet alle 300 steden en gemeenten het aanbod om, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht, de straatverlichting te doven tussen 23 uur en 5 uur. "Zo kan een gemiddelde gemeente 37 procent besparen op haar elektriciteitsverbruik voor verlichting", zegt Fluvius-woordvoerder Bart Wouters.
Lees verder

Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne
De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan 'The New York Times'. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen.
Lees verder

Poetin bemoeit zich steeds meer met strategie voor oorlog in Oekraïne, viceminister van Defensie moet opkrassen
De Russische president Vladimir Poetin bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de militaire strategie voor de oorlog in Oekraïne. Dat hebben Amerikaanse overheidsfunctionarissen gezegd aan 'The New York Times'. Zo zou Poetin onlangs nog verzoeken om troepen terug te trekken uit de Zuid-Oekraïense stad Cherson hebben afgewezen. Zeven maanden na de start van de invasie van Oekraïne moet nu ook de Russische viceminister van Defensie Dmitri Boelgakov opkrassen.
Lees verder

Balans na scheepsramp voor Syrische kust loopt verder op: nu al 86 doden
De dodentol na een scheepsongeluk in de buurt van de Syrische kustplaats Tartoes is opgelopen tot 86. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Syrische staatsbureau Sana.
Lees verder

Drie fanatieke zoogangers over hun onmetelijke dierenliefde: "Pas tussen 'onze' dieren komen we tot rust"
Een abonnee die door een dierentuin voorgoed de toegang wordt ontzegd? Het blijft gelukkig een grote zeldzaamheid, nadat een vrouw in de Antwerpse Zoo te overijverig haar liefde voor een chimpansee betoonde. Nochtans hebben alle vaste bezoekers van de 'zoölogie' één zaak gemeen. Hun onmetelijke dierenliefde, met vaak één welbepaalde favoriet: "Zonder de zeeleeuwen zou ik veel dieper hebben gezeten."
Lees verder

3 HLN-chefs, 5 gerechten, 24 euro: met deze recepten breng je de gezellige herfst op tafel volgende week
Nu de herfst weer in het land is, is het tijd om volop quiche te beginnen maken. Ook andere (gezonde) comfortfood kan niet ontbreken op ons menu dit najaar. Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari en Jelle Beeckman kiezen alvast samen vijf recepten waar je de herfst mee uit de startblokken kookt. En dat voor minder dan 25 euro.
Lees verder

Tijd om sweater en bikershort boven te halen, want het is 'Prinses Diana-weer'. "Al 15 jaar een iconische look"
Het is Prinses Diana-weer, klinkt het op sociale media. Wat dat in hemelsnaam is? Wel, het verwijst naar het weer in september dat niet te warm maar ook niet te koud is. Het ideale moment dus om Lady Di's iconische look met de oversized sweater en bikershorts te dragen. Onze mode-expert David Devriendt legt uit waarom die outfit zelfs na 25 jaar zo'n voorbeeld blijft.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck begrijpt niets van selecties Anderlecht-spelers voor Rode Duivels: "Ik vind het veel te opvallend"
Hein Vanhaezebrouck stelt zich vragen bij de selectieprocedure van bondscoach Roberto Martínez. De AA Gent-coach vindt dat Anderlecht-jongeren sneller worden opgeroepen voor de Rode Duivels. Met Zeno Debast als het meest verse voorbeeld. "Ik vind het veel te opvallend."
Lees verder

Premier De Croo noemt dreiging ten aanzien van Van Quickenborne "totaal onaanvaardbaar"
Premier Alexander De Croo (Open Vld) noemt de dreiging ten aanzien van minister van Justitie en partijgenoot Vincent Van Quickenborne "totaal onaanvaardbaar". Hij had al contact met Van Quickenborne en leeft mee met zijn gezin, zegt hij.
Lees verder

Vincent Van Quickenborne reageert voor het eerst op bedreigingen: "Mijn familie en ik zijn veilig en in goede handen"
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft voor het eerst gereageerd op de bedreigingen aan zijn adres. Dat deed hij op Facebook. Hieronder zijn integrale post.
Lees verder

LIVE DARTS. Drie Belgen in actie vandaag in Wieze, met Huybrechts-Van Gerwen als hoogtepunt
"Wat een publiek. Dit is echt niet normaal!" Kim Huybrechts, en met hem zowat alle darters, waren onder de indruk. De openingsdag van de Belgian Darts Open in Wieze was een gigantisch succes. Al viel het op het podium zelf wel wat tegen voor de Belgen. Enkel Kim Huybrechts en Mike de Decker slaagden erin zich te plaatsen voor de tweede ronde. Zij komen vandaag opnieuw in actie. Huybrechts trakteerde zichzelf met z'n zege op een treffen met Michael van Gerwen. Ook Dimitri Van den Bergh verschijnt vandaag voor het eerst op het podium in Wieze. Kijk live naar de Belgian Darts Open op VTM2 of volg het in onderstaande liveblog!
Lees verder

Tom Van Grieken pleit op familiedag voor Vlaams energiebedrijf dat moderne kerncentrale bouwt
"We moeten een eigen Vlaams energiebedrijf oprichten met als doel een nieuwe moderne en veilige kerncentrale te bouwen. Enkel dat is de beste garantie dat deze crisis zich nooit meer herhaalt." Dat lanceerde Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken vandaag op de familiedag in Bobbejaanland, waar ook de 45ste verjaardag van de partij gevierd werd. Ondanks het slechte weer zakten meer dan 7.000 mensen naar het pretpark af.
Lees verder

Iraans ministerie van Binnenlandse Zaken stelt dat politie niet schuldig is aan dood Amini
De politie heeft de dood van de 22-jarige Iraanse vrouw Mahsa Amini niet veroorzaakt. Dat heeft de Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Wahidi volgens het persbureau Irna zaterdag gezegd. De dood van de vrouw zorgt nu al dagenlang voor massale protesten in het land.
Lees verder

'The last call' met huisanalist Tom Boonen, die hard en slopend WK niet als Belgisch nadeel ziet: "Man tegen man in de finale? Een droomscenario"
Belgische kopmannen die energie willen sparen en zo laat mogelijk willen koersen. De vrees voor een pril Frans offensief. Meesterknechten met vraagtekens. Onvermijdelijk vraagt het om een 'last call' over dit WK wielrennen met huisanalist Tom Boonen. "Wie ook de boel uit mekaar ramt zondag: vólgen, met zoveel mogelijk mannetjes en zo weinig mogelijk energieverlies."
Lees verder

Kinderen blijven steeds langer in 'Hotel Mama': kan je een financiële bijdrage vragen aan je thuiswonende zoon of dochter?
Om te kunnen sparen voor een eigen stekje blijven kinderen nu al gemiddeld tot hun 26ste thuis wonen. Maar hoe moet dat als de facturen voor de ouders ook almaar duurder worden? Mag je een financiële bijdrage vragen aan je kind? En welke som is dan gerechtvaardigd? "Hun maaltijdcheques vragen kan een goed idee zijn. Het gaat dan algauw om zo'n 140 euro, en je kind zal die zelf niet zo gauw missen", zegt financieel expert Liesje Vanneste.
Lees verder

ROYALTYCHECK. Noorse prinses Märtha Louise viert verjaardag en prins William krijgt "brok in de keel"
Leden van koninklijke families laten niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

HEMA pakt uit met opvallend rookworstbier: zit er echt worst in je blikje?
Bier met worst: een combinatie die bij een gezellig aperitief zeker niet misstaat. Dat dachten ze bij de Nederlandse winkelketen HEMA ook. Zij wagen zich daarom aan de opvallende keuze om beide smaken te combineren in één: ze lanceren met brouwerij vandeStreek een exclusief rookworstbier met 5,5 procent alcohol. En... het is nog eens vegan ook. Hoe kan dat?
Lees verder

Waarom wordt onze minister van Justitie geviseerd?
Aan het huis van onze minister van Justitie, Vincent Van Quickenborne, is een auto met Nederlandse nummerplaten aangetroffen. Daarin lagen onder meer een zwaar vuurwapen en brandbaar materiaal. Er zijn drie verdachten opgepakt die zouden gelinkt worden aan het Nederlandse drugsmilieu. Maar waarom wordt Van Quickenborne geviseerd? "Onze minister van Justitie helpt natuurlijk mee om die strijd tegen die drugsmaffia op te voeren", vertelt VTM NIEUWS-journalist Rosalie Pieters.
Lees verder