Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 1 september 2022

Laura Tesoro jaagt op BV's in 'Het Jachtseizoen': "De aflevering met Sergio en Sam Gooris was supergrappig”

HLN
Laura Tesoro jaagt op BV's in 'Het Jachtseizoen': "De aflevering met Sergio en Sam Gooris was supergrappig"
Twee BV's samen op de vlucht. Vier uur lang moeten ze uit de klauwen van drie 'jagers' zien te blijven. Een eenvoudig concept voor spannende televisie in het nieuwe VTM-programma 'Het Jachtseizoen'. Showbits kan tijdens de opnames spreken met de drie jagers: Laura Tesoro, Jamie-Lee Six en Maarten Cop. Cop speelt Jelle in 'Familie'. Na Aaron Blommaert put de zender dus opnieuw uit de talentenvijver van hun dagelijkse soap. Jamie-Lee Six bewees eerder al in 'De Verraders' dat ze niet vies is van een vuil spelletje. Dus dat belooft. En Laura Tesoro is al jaren fan van de Nederlandse versie van het programma. "Daar is het een groot succes, wij hopen hier op hetzelfde", aldus Laura. Bekijk de eerste beelden in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Succesverhaal Lost Frequencies is niet te stoppen: "Straks naar Rock in Rio, daar speel ik voor 100.000 man"
New York, Los Angeles en San Francisco. Lost Frequencies zijn festivalzomer is nog niet afgerond of de Amerikaanse tourbus staat al klaar. Maar gisteren hield Felix De Laet (28) nog even halt in hometown Brussel, voor de lancering van zijn eigen Duvelglas. "Dan slaap ik eindelijk nog eens in mijn eigen bed vanavond." De komende maanden blijft hij onvermoeid doorgaan: van Rock in Rio - waar hij na Justin Bieber mag optreden - over een Amerikaanse tour tot de Lotto Arena. En tussendoor lanceert hij nog een nummer met een internationale artiest. "Vakantie? Dat is pas voor januari."
Lees verder

Voor het eerst in twee jaar starten ruim 1,2 miljoen leerlingen aan schooljaar zónder coronamaatregelen
Ruim 1,2 miljoen Vlaamse leerlingen gaan vandaag terug naar school. Voor het eerst in twee jaar kan het schooljaar weer zonder coronamaatregelen van start gaan. Het onderwijsveld hoopt alvast op een volledig schooljaar zonder beperkingen.
Lees verder

Ben Weyts over lerarentekort op 1 september: "De situatie is ernstig maar niet hopeloos"
Om het lerarentekort aan te pakken, zijn al verschillende maatregelen genomen en nog meer ballonnetjes opgelaten. Toch raken ook bij het begin van dit schooljaar heel wat vacatures niet ingevuld. Volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) is "de toestand ernstig, maar niet hopeloos".
Lees verder

LIVE US OPEN. De Serena-show gaat door: Williams klopt nu ook nummer twee Kontaveit - Osaka out
David Goffin en Elise Mertens zijn al in de eerste ronde uitgeschakeld op de US Open. Ze verloren van respectievelijk Lorenzo Musetti en Irina-Camelia Begu. Een serieuze aderlating. Maryna Zanevska en Alison Van Uytvanck plaatsten zich wel voor de tweede ronde. Mis niets van de actie in Amerika via onderstaande liveblog.
Lees verder

"Klimaatakkoord levert financieel veel meer op dan het kost"
De uitvoering van het Parijse Klimaatakkoord is financieel aantrekkelijk, blijkt uit nieuw onderzoek. De kosten verbleken bij de economische klap die dreigt door laks klimaatbeleid. Dat besef dringt langzaam door in de wereld, zeggen experts aan Trouw.
Lees verder

Terwijl Thibaut Courtois alweer belangrijk is voor Real Madrid, blikt z'n Mishel terug op "korte, maar magische" reis
De zomer van Thibaut Courtois en Mishel Gerzig, dat is er eentje om in te kaderen. Het hoogste sportieve clubsucces gevolgd door privégeluk aan de zijde van zijn Israëlische verloofde Mishel Gerzig. Parijs, Brussel, Madrid, de Amalfikust, Mykonos, Eilat, Ibiza en Tomorrowland. Met deze Instagramvideo sluit Mishel de zomervakantie nu ook écht af.
Lees verder

Chinese miljoenenstad Chengdu in lockdown
Vanwege een corona-uitbraak hebben de Chinese autoriteiten opnieuw een uitgaansverbod ingesteld in een van de grootste steden van het land. Volgens Chinese staatsmedia mogen de circa 21 miljoen inwoners van de metropool Chengdu in Zuidwest-China vanaf donderdagavond niet meer naar buiten. Binnen vier dagen wordt de hele stad getest.
Lees verder

Nieuw schooljaar van start met aantal nieuwigheden: psychologen op school, lerarenbonus en nieuwe inschrijvingsregels
Net als elk jaar gaat de start van het nieuwe schooljaar gepaard met een aantal nieuwigheden. Dit schooljaar gaat het onder meer om nieuwe inschrijvingsregels, een andere schoolkalender in het Franstalig onderwijs en maatregelen als de lerarenbonus om het lerarentekort aan te pakken.
Lees verder

Rusland begint samen met onder andere China aan grootschalige militaire oefeningen
Rusland begint vandaag met grootschalige militaire oefeningen in het verre oosten van het land. Aan de meerdaagse oefeningen doen meer dan 50.000 soldaten, 140 vliegtuigen en 60 oorlogsschepen mee. Onderdeel van de oefeningen zijn vlootmanoeuvres in de Japanse Zee.
Lees verder

Chris Rock wees interview met Oprah Winfrey af na Oscar-incident
Op woensdag raakte bekend dat Chris Rock (57) de uitnodiging om de Academy Awards van 2023 te presenteren heeft afgewezen, maar de Amerikaanse komiek zou nog meer aanbiedingen geweigerd hebben. Rock beweert namelijk dat hij een interview met Oprah Winfrey afgewezen heeft.
Lees verder

Vlaamse Chris Umé verovert finaleplek in 'America's Got Talent': "Bizar met wie je hier plots een praatje kan slaan"
"De beste act die ik ooit zag", aldus een stomverbaasde Simon Cowell. Chris Umé (33) uit het Limburgse Paal houdt het gevreesde jurylid én tv-kijkend Amerika compleet in de ban met zijn deepfake video's in 'America's Got Talent'. En sinds vannacht is duidelijk dat hij met z'n act Metaphysic doorstoot naar de finale van één van de grootste Amerikaanse tv-programma's. Al ging dat niet zonder slag of stoot. "Drie dagen geleden ontplofte onze server nog."
Lees verder

Oekraïne beschuldigt Rusland van bombardementen op stad waar kerncentrale ligt
De Oekraïense autoriteiten hebben Rusland ervan beschuldigd Enerhodar te bombarderen, de stad waar de kerncentrale van Zaporizja ligt. Een missie van het Internationaal Atoomenergieagentschap IAEA wordt vandaag in de grootste kerncentrale van Europa verwacht.
Lees verder

LIVE EERSTE SCHOOLDAG. 4 maanden na zwaar verkeersongeval mag Louise terug naar school en Kyra (12) deelt schoolbank met leerlingen die vier jaar ouder zijn
Het is zover, de zomervakantie is voorbij en de scholen openen opnieuw de poorten. En die eerste schooldag is altijd een beetje spannend: voor het eerst naar de kleuterklas, naar een nieuwe school, vriendjes en vriendinnetjes terugzien na twee maanden vakantie,... Zowel voor ouder als voor kind is dit steeds een speciale dag.
Lees verder

LIVE EERSTE SCHOOLDAG. Kinderen worden ontvangen door bellenblazende leerkrachten in Dilbeek
Het is zover, de zomervakantie is voorbij en de scholen openen opnieuw de poorten. En die eerste schooldag is altijd een beetje spannend: voor het eerst naar de kleuterklas, naar een nieuwe school, vriendjes en vriendinnetjes terugzien na twee maanden vakantie,... Zowel voor ouder als voor kind is dit steeds een speciale dag.
Lees verder

Gelekt rapport onthult alcoholmisbruik binnen Russisch leger: "Een dronken soldaat schoot twee FSB-agenten dood"
Een aanvaring tussen twee dronken Russische soldaten en een groepje agenten van de Federale Veiligheidsdienst van de Russische Federatie (FSB) is fataal geëindigd, zo onthult een gelekt onderzoek uit Moskou dat de nieuwssite 'Yahoo News' kon inkijken. Het incident vond plaats in de nacht van 19 juni in de bezette Oekraïense havenstad Cherson. Toen de FSB-agenten de soldaten hadden berispt voor hun bezopen toestand, opende een van hen het vuur en veroorzaakte zo een dodelijke schietpartij.
Lees verder

België kan vaccinatiecampagne apenpokken opschalen
België gaat de doelgroep voor de vaccinatie tegen het apenpokkenvirus uitbreiden. Dat kondigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan. Ons land kan 6.000 extra mensen inenten omdat de vaccins nu ook in de huid mogen worden geïnjecteerd in plaats van in de spier, waardoor er een lagere dosis kan worden gebruikt. Daarnaast krijgt ons land 1.500 vaccins in bruikleen van Nederland.
Lees verder

Rabobank.be is niet meer: 29.000 Belgen vergeten in totaal 38 miljoen euro van hun spaarrekening te halen
Op 1 september valt het doek over Rabobank.be, de Belgische vleugel van de Nederlandse grootbank. Maar liefst 29.000 klanten hadden nog geld op rekeningen van de bank staan. In totaal gaat het om 38 miljoen euro. Wat gebeurt er met dat geld? En wat kan je doen als jij je geld ook vergeten bent? Spaargids.be legt uit.
Lees verder

Wetenschappers delen voor het eerst haarscherpe beelden van gezonken Titanic
Onderzoekers kunnen voor het eerst haarscherpe beelden van de Titanic tonen. Het schip zonk in 1912. Sindsdien zijn er verschillende expedities naar het wrak geweest, maar het is de eerste keer dat er ook beelden in 8K-resolutie worden gemaakt. Daardoor zijn er details zichtbaar die de afgelopen 110 jaar verborgen bleven.
Lees verder

"Rusland verplicht Oekraïners om zich in Russische regio's te vestigen"
Russische troepen zouden de afgelopen maanden Oekraïense burgers uit Marioepol en Charkov verplicht hebben zich te vestigen in Rusland of in regio's die in handen zijn van Rusland, zo blijkt uit een rapport van hulporganisatie Human Rights Watch.
Lees verder