Doorgaan naar hoofdcontent

Lachaert waarschuwt Vlaamse regering

Lachaert waarschuwt Vlaamse regering

De voorzitter van Open VLD, Egbert Lachaert, waarschuwt de Vlaamse regering dat die maatregelen moet nemen om bedrijven te steunen die het lastig hebben door de hoge energiefacturen.

Lees verder

Aanslag op George Bush verijdeld dankzij onze inlichtingendiensten

De FBI slaagde erin een aanslag op voormalige president Georges W. Bush te verijdelen dankzij de Belgische Staatsveiligheid. Dat meldt de VRT. Ons land bezorgde de Amerikanen namelijk een gouden tip, waardoor een cel van vier terroristen gearresteerd werd.

Lees verder

NMBS wil prijs tickets 10 procent hoger

De NMBS wil de prijs van en treinticket met 10 procent verhogen om de stijgende energieprijzen te compenseren. De raad van bestuur heeft dat voorstel van de directie (nog) niet goedgekeurd, schrijft De Tijd.

Lees verder

Na Borealis: directeur Payoke moet opstappen

Hulporganisatie Payoke wil niet meer verder met directeur Klaus Vanhoutte, die momenteel met ziekteverlof is. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Het ontslag komt op een moeilijk moment, net na het losbarsten van de Borealiszaak, een van de grootste zaken rond mensenhandel ooit in ons land.

Lees verder

De Bleeker vraagt onderzoek naar piramidespelen uit FIRE

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) heeft een onderzoek gevraagd naar een aantal praktijken die aan bod kwamen in de ondertussen afgevoerde VRT-reeks FIRE. Ook wil ze meer wettelijke instrumenten om dit soort piramidespelen aan banden te leggen.

Lees verder

Er wonen weer jachtluipaarden in India

Bijna zeven decennia nadat de laatste exemplaren in India uitstierven, verwelkomt het land opnieuw enkele jachtluipaarden. Ze werden ingevoerd uit Namibië.

Lees verder

Ryanair verlengt contract met luchthaven van Charleroi

Lagekostenmaatschappij Ryanair heeft met de luchthaven van Charleroi een verlenging van het contract tot 2028 afgesloten.

Lees verder

Energieprijzen Test Aankoop: 'We hebben structurele maatregelen nodig, geen eenmalige cadeautjes'

Consumentenorganisatie Test Aankoop noemt de maatregelen die de federale regering neemt tegen de exploderende energieprijzen, 'eenmalige cadeautjes' en pleit voor een structurele aanpak. 'Steeds meer consumenten worden geconfronteerd met rekeningen die ver boven de tolerantiedrempel uitstijgen. Sommige mensen moeten zeer moeilijke budgettaire keuzes maken, en een steeds grotere groep moet een afbetalingsplan aanvragen of zich tot het OCMW wenden', zegt Test Aankoop.

Lees verder

Koning Charles III krijgt cadeau van fan na ellende met pennen: 'Voor het geval dat'

Tijdens een bezoek aan Cardiff in Wales, kreeg koning Charles III een bijzonder cadeautje van een fan. Charles kreeg een pen toegestopt, 'voor het geval dat'. De vorst leek het grappige gebaar te appreciëren, nadat eerder deze week er beelden van hem opdoken waarop te zien was hij hoe gefrustreerd raakte door enkele pennen.

Lees verder

Nederlandse prinses Amalia in vizier van Mocro-maffia

De Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie maken zich grote zorgen over de veiligheidssituatie van prinses Amalia en de Nederlandse premier Mark Rutte na nieuwe signalen dat kopstukken van de Mocro-maffia het op een van hen zouden hebben voorzien. Dat meldt De Telegraaf.

Lees verder

Man gearresteerd nadat hij probeerde vlag te stelen van kist van koningin Elizabeth

In Westminster Hall heeft een man vrijdagavond geprobeerd bij de kist van de overleden koningin Elizabeth te geraken. Een ooggetuige vertelde Sky News dat de man vanuit de rij naar de kist rende, maar snel tegen de grond werd gewerkt door de politie. Hij werd gearresteerd.

Lees verder

Prachtig: waterval van wolken stroomt over Canadese bergkam

In het Canadese Banff, in de provincie Alberta, verscheen er boven de Rocky Mountains een bijzonder natuurfenomeen. Een waterval van wolken 'stroomde' er over de bergen. Het natuurverschijnsel komt normaal enkel in de winter voor, en zelfs dan is het zeldzaam.  

Lees verder

Belgisch veulen verkocht voor recordbedrag

Het veilingbedrijf Equbreeding.auction uit Herentals heeft voorbije week het duurste veulen ooit in België verkocht. Een buitenlandse koper had in Geel 360.000 euro over voor de paar maanden oude Das Machine EQ Z.

Lees verder

Protesten in Iran na dood van opgepakte vrouw

In Iran zijn protesten uitgebroken na de dood van een 22-jarige vrouw. Mahsa Amini stierf vrijdag in het ziekenhuis, enkele dagen na haar arrestatie door de zedenpolitie. Het internet werd gedeeltelijk aan banden gelegd na de protesten, zegt de in Londen gevestigde organisatie Netblocks vrijdag.

Lees verder

Doek valt na 35 jaar over 'Phantom of the Opera'

In februari zal de gigantische kroonluchter nog een laatste keer met veel gedruis op het toneel neerdonderen. Daarna valt het doek over The Phantom of the Opera, de langstlopende show op Broadway. De voorstelling werd in New York liefst 14.000 keer opgevoerd.

Lees verder

Geerts verliest eerste duel tegen de Fransen in Davis Cup

Michael Geerts (ATP 268) heeft zaterdag in Hamburg zijn kans gekregen in de derde en laatste ontmoeting van de Belgische mannen in de groepsfase van de Davis Cup Finals. De 27-jarige Antwerpenaar speelde het eerste duel tegen Frankrijk. Hij verloor na één uur en dertien minuten tennis in twee sets (6-3 en 6-3) van Richard Gasquet (ATP 79). Frankrijk leidt zo met 1-0 in de tussenstand.

Lees verder

De strafste series van het najaar: van horror van Del Toro tot popster zijn volgens The Weeknd

Heel wat belangrijke tv-reeksen zijn al gestart. Toch is er later dit najaar nog wel wat lekkers om de hoge energieprijzen even te vergeten. Dit zijn tien fictiereeksen waar wij het nu al warm van krijgen.

Lees verder

Tienkoppig KV Mechelen houdt OHL in bedwang in matige partij

Ondanks het feit dat het een helft met een man minder moest spelen heeft KV Mechelen gelijke tred kunnen houden met OH Leuven. De wedstrijd eindigde zonder doelpunten. De Leuvenaars zijn nu al vijf wedstrijden ongeslagen en blijven vierde, Malinwa blijft op de negende plaats hangen.

Lees verder

Zulte Waregem met man minder kansloos onderuit tegen STVV

Zulte Waregem ging kansloos met 0-3 onderuit tegen een degelijk STVV. Een heel vroege goal van Bruno voor rust, een snelle rode kaart van Ramirez en vroege goals van Okazaki en Bruno na rust zorgden voor het zware verdict. Zulte Waregem verliest zo al voor de zesde keer in negen matchen en is ook de nieuwe rode lantaarn.

Lees verder

Cercle Brugge laat zich de kaas van het brood eten door KV Oostende

Cercle Brugge is rode lantaarn af, maar houdt toch een slecht gevoel over aan de achtste speeldag. Halfweg de derby tegen KV Oostende zat het met 2-0 in een zetel maar vijf wissels van Yves Vanderhaeghe gooiden de match weer open. Twee strafschoppen hielpen de kustploeg nog langszij.

Lees verder

Open VLD wil autokeuring bij garagehouders

Open VLD wil de autokeuring zoals die nu bestaat afschaffen en de jaarlijkse keuring in handen geven van garagehouders. Dat is een van de stellingen die zaterdag werden goedgekeurd op het partijcongres in Antwerpen.

Lees verder

Westerlo pakt op veld Charleroi eerste punten buitenshuis

Westerlo heeft na de overwinning tegen Anderlecht er nu ook eentje geboekt in en tegen Charleroi. Twee snelle goals van Reynolds en De Cuyper leken te volstaan voor de Kemphanen om de volle buit mee te nemen naar Westerlo, maar Charleroi vocht zich nog naar een 2-2. Uiteindelijk gingen de drie punten wel naar Westerlo, omdat invaller Kyan Vaesen alsnog de 2-3 in doel werkte.

Lees verder

Nederlandse Ellen van Dijk verlengt haar wereldtitel tijdrijden

De Nederlandse Ellen van Dijk volgt zichzelf op als wereldkampioene tijdrijden.

Lees verder

Partij van Franse president Macron heet voortaan officieel 'Renaissance'

La République en marche (LREM), de politieke beweging van de Franse president Emmanuel Macron, is zaterdag officieel van naam veranderd. De partij heet nu 'Renaissance'.

Lees verder

Zo werd Queen Elizabeth's voorganger George VI begraven in 1952

Zeventig jaar na de dood van haar vader George VI wordt maandag Queen Elizabeth II begraven. De uitvaart van haar voorganger werd ook toen al live uitgezonden op radio en televisie. Wij blikken even terug. 

Lees verder

32 Vlaamse gemeentes en Brussel houden 'Autoloze Zondag'

Tijdens de Europese Week van de Mobiliteit (16-22 september) vinden over heel Vlaanderen verschillende acties plaats waarbij de publieke ruimte tijdelijk wordt veroverd door fietsers en voetgangers. Het bekendste voorbeeld is de Autoloze Zondag, vandaag op 18 september.

Lees verder

Is het een goed idee om onze kerncentrales langer open te houden?

Door de huidige energiecrisis kijken verschillende landen plots weer anders naar kernenergie. Ook onze minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden (CD&V), vroeg in Terzake om toch nog eens goed naar kernreactor Doel 3 te kijken, voor hij voorgoed zou sluiten. Maar is het wel verstandig om oude kerncentrales langer open te houden? In bovenstaande video zetten we alle voor- en nadelen op een rij.

Lees verder

'Liever een kleurrijke vlag dan een zwarte soutane': Europride in Belgrado kon toch doorgaan

De eerste Europese pride-optocht op de Balkan kon, na een verbod, toch doorgaan. De Servische regering was 'niet gezwicht voor de westerse grootmachten', maar liet een gekortwiekte wandeling toe, afgeschermd door duizenden politie-agenten.

Lees verder