Doorgaan naar hoofdcontent

Kwart bedrijven gaat met minder personeel werken: “Met pijn in het hart, maar het kan niet anders”

HLN
Kwart bedrijven gaat met minder personeel werken: "Met pijn in het hart, maar het kan niet anders"
De steunmaatregelen van de Vlaamse regering worden verwelkomd door de industrie maar de bedrijven kijken met grote angst naar komende winter. Voka waarschuwt voor recessie. Eén op drie ondernemingen moest zijn activiteiten al terugschroeven. Bedrijven denken al aan minder aanwervingen en ontslagen om de oplopende personeelskost de baas te kunnen.
Lees verder

Julian Alaphilippe en Marion Rousse zijn verliefd op België en kopen villa op nijdige helling in Vlaamse Ardennen: "Sterallures zijn hen helemaal vreemd"
Julian Alaphilippe (30) mocht op het voorbije wereldkampioenschap wielrennen in Australië dan nog de kleuren van de Frankrijk verdedigen, in de Vlaamse taalgrensstad Ronse heeft hij inmiddels een vast stek gevonden in de steil oplopende Maquisstraat. "Ideaal trainingsterrein voor hem", klinkt het in de buurt.
Lees verder

Groot waterlek leidt tot ontdekking van cannabisplantage in opbouw
Langs de drukke Menenstraat, vlakbij het centrum van de Wervikse deelgemeente Geluwe, is een cannabisplantage in opbouw aangetroffen. Die bevond zich in een loods die vanaf de straatkant niet zichtbaar is. Er zijn voorlopig geen arrestaties verricht.
Lees verder

Laatste Limburgse mijn ging 30 jaar geleden dicht, Agostino (86) getuigt: "Kameraden sloegen hun hand stuk om niet de put in te moeten"
Het verhaal van onze Limburgse steenkoolmijnen eindigde exact dertig jaar geleden met de sluiting in Zolder. Agostino Mele (86) - een van de oudste nog levende mijnwerkers van ons land - graaft nog één keer diep in zijn geheugen. Om precies te zijn: zo'n 800 meter diep. "Mijn mama gaf me drie zakken zout mee. 'Dat hebben ze niet in België', dacht ze."
Lees verder

Van omzet van 60 miljard per jaar over marathon in minder dan twee uur tot redden van zalm: het imperium van Ineos
Als het op geld aankomt, zou Patrick Lefevere de strijd tegen Ineos nooit kunnen winnen. Het Britse chemiebedrijf van Sir Jim Ratcliffe is een wereldwijde mastodont die overal tentakels heeft. Een verhaal dat begon in Antwerpen, doorspekt is met liefde voor sport en gekruid wordt met een eigen gefabriceerde 4x4-wagen als persoonlijk folietje.
Lees verder

Ex-deelnemer Christophe haalt uit naar tv-makers 'Blind getrouwd': "Toxisch beeld dat Dziubi het 'vrouwtje' is"
Kleine rel in 'Blind getrouwd'-land. Ex-deelnemer Christophe Ramont dropte op Twitter een bommetje over het tweede homohuwelijk in het programma, dat van Dziubi en Brecht. "Het toxisch beeld dat ook als twee mannen trouwen er een mannetje en een vrouwtje is, blijkbaar is Dziubi het vrouwtje", klinkt hetop sociale media. Heeft Christophe hier een punt? Showbits vraagt het aan Dziubi zelf.
Lees verder

Mathieu Terryn en Jan Paternoster, nieuwe coaches in 'The Voice': "Ik zou zelf niet meedoen, ik wéét dat ik beperkt ben als zanger"
Opmerkelijke personeelswissel bij 'The Voice van Vlaanderen'. Niels Destadsbader en Tourist LeMC geven als coaches de fakkel door aan Mathieu Terryn en Jan Paternoster. Goed voor een stevige geut rock 'n roll, én de nodige rivaliteit. "Natuurlijk hebben we op sommige momenten gevochten voor een kandidaat."
Lees verder

HLN ENERGIEDAG. 'Moet ik nu zonnepanelen installeren?' Stel jouw vraag live aan het HLN Energiepanel
Goeiemorgen. Het HLN Energiepanel beantwoordt hier live uw energievragen. Heb je een prangende vraag en wil je alle antwoorden zien, log dan onderaan in om rechtstreeks in contact te komen met onze zeven experten van het HLN Energiepanel. Om het halfuur geeft VTM NIEUWS-journaliste Birgit Herteleer ook live een update in de HLN LIVE-videostream.
Lees verder

Nieuw Sky ECC-dossier: drie verdachten opgepakt voor invoer van 738 kg cocaïne
Drie verdachten zijn donderdagochtend gearresteerd in een nieuw drugsonderzoek dat voortkomt uit de Sky ECC-operatie. Zij worden verdacht van een tiental drugstransporten in het voorjaar van 2020. Volgens het parket werd er maar liefst 738 kg cocaïne ingevoerd.
Lees verder

Hoe werkt een transfer in de koers? Het kan even goed, maar is eigenlijk 'not done'
Evenepoel ligt nog vier jaar onder contract bij Patrick Lefevere: kan die dan zomaar voor een andere ploeg gaan rijden? Ja en neen. Het kan, maar niet zomaar. Daar zou een zeer grote compensatie tegenover staan.
Lees verder

Inflatie in Nederland stijgt naar ruim 17 procent, volgens Europese methode
Het dagelijks leven in Nederland is in september in doorsnee 17,1 procent duurder geworden. Nooit eerder liep de inflatie er zo hard op. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een eerste raming, op basis van de geharmoniseerde Europese meetmethode. Een maand eerder liepen de prijzen op jaarbasis gemiddeld nog met 13,7 procent op.
Lees verder

Ambulanciers hebben 45 minuten lang geprobeerd om Coolio te reanimeren
De wereld is nog steeds in shock na het overlijden van Coolio. De 'Gangsta's Paradise'-zanger is woensdag op 59-jarige leeftijd onverwachts overleden na een hartaanval. Ambulanciers hebben nog 45 minuten lang geprobeerd om de rapper te reanimeren, maar het mocht niet baten.
Lees verder

Zo zet je de perfecte kop koffie (en nee, je hebt er geen dure koffiemachine voor nodig)
Morgen is het wereldkoffiedag, geen beter moment om eens te kijken hoe je thuis zelf even lekkere koffie als in de koffiebar zet. De koffie die je daar bestelt, proeft simpelweg niet hetzelfde als degene waarvoor je thuis op de knop duwt. Welke koffie heeft thuis het meeste kans op slagen? Welk toestel heb je daarvoor nodig en vooral: hoe creëer je dat perfecte laagje melkschuim? Barista Joke De Coninck van Black&Yellow in Antwerpen legt uit.
Lees verder

Patrick Lefevere dineert met Remco en Patrick Evenepoel: "Ik heb het nieuws over een mogelijk vertrek nooit geloofd"
Een statement van Patrick Lefevere. De ploegbaas van Quick.Step-Alpha Vinyl dineerde met Remco en Patrick Evenepoel en deelde de foto maar al te graag op sociale media. Of hoe hij duidelijk maakt dat een vertrek naar Ineos niet aan aan de orde is.
Lees verder

Je effectenportefeuille nalaten aan je kinderen: "Voor een erfenis van 500.000 euro kan het fiscaal voordeel liefst 48.000 euro bedragen"
Wat gebeurt er met je beleggingen als je er zelf niet meer bent? Kunnen de erfgenamen een effectenportefeuille erven, net als een huis en een som cash? Moet je die beleggingen dan zelf verkopen of doet de notaris dat voor je? We leggen de vragen voor aan onze geldexpert Pascal Paepen. "Je beleggingen moeten niet allemaal op nul komen te staan wanneer je overlijdt. De erfenis kan het begin zijn om ook je kind of kleinkind aan een zorgeloos pensioen te helpen."
Lees verder

Toen mocht veel en moest weinig: waarom Felice Mazzu (nog) niet succesrijk is bij topclubs
Felice Mazzu krijgt de paars-witte motor nog niet afgesteld, waar die bij Union en Charleroi op volle toeren draaide. Waarom is Mazzu succesvol bij kleine clubs en (voorlopig) niet bij een topploeg? Drie contrasten.
Lees verder

De nieuwe Mijn VerbouwPremie: voor wie is die premie en hoeveel bedraagt die?
Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit.
Lees verder

Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
Lees verder

EU-lidstaten bespreken extra winstbelasting energiebedrijven
De ministers van Energie van de Europese Unie komen later op vrijdag bijeen om te praten over een extra belasting voor energiebedrijven, die momenteel volop profiteren van de gestegen prijzen voor onder andere gas. Ook een plan voor een prijsplafond ligt op tafel. De ministers van de 27 landen bespreken onder andere de maatregelen die Brussel vorige week voorstelde om de stijging van de energieprijzen, die de inflatie tot recordhoogte stuwt en mogelijk een recessie veroorzaakt, in toom te houden.
Lees verder

LIVE F1. Hamilton over dominantie Red Bull: "Leuk voor Max, niet voor de Formule 1" - Verstappen rekent in Singapore nog niet op wereldtitel
In Singapore kan Max Verstappen zijn wereldtitel in de Formule 1 verlengen. Maar dan moet het al erg meezitten, dus rekent de Nederlander er niet op. "Het lijkt me een beetje onrealistisch." Wat zijn de scenario's? Volg de aanloop, kwalificaties en race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder