Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

Kinderen bijna van zebrapad gemaaid in Geel op eerste schooldag

HLN
Kinderen bijna van zebrapad gemaaid in Geel op eerste schooldag
In Larum, een deelgemeente van Geel, heeft een ongeduldige bestuurder bijna een ongeluk veroorzaakt. Hij had niet door dat er een gezin aan het oversteken was en reed hen bijna aan bij een inhaalpoging.
Lees verder

4 kinderen, 8 kleinkinderen, 12 achterkleinkinderen: maak kennis met alle nakomelingen van 'grannie' Elizabeth
William (40) en Harry (37) gaan door hun pijnlijke vete met alle aandacht lopen, maar toch zijn ze niet de enige kleinkinderen van wijlen Queen Elizabeth. De Britse monarch kreeg zelf vier kinderen, samen met echtgenoot Philip. Nieuwbakken koning Charles III (73) zag als eerste het levenslicht, daarna volgden Anne (72), Andrew (62) en Edward (58). Zij zijn goed voor acht kleinkinderen en liefst twaalf achterkleinkinderen. Van een olympisch kampioene tot de figurant in een Chinees reclamespotje: wij zetten ze allemaal op een rijtje.
Lees verder

"Collaborateurs" ontvluchten pas bevrijde Charkiv: kilometerslange files aan Russische grens
Oekraïense burgers die ervan beschuldigd worden dat ze met de Russische bezetter hebben geheuld, ontvluchten massaal de pas bevrijde regio rond Charkiv. Dat melden Oekraïense functionarissen. Er zouden kilometerslange files staan aan de grens met Rusland.
Lees verder

Vader bekent tijdens bezoek aan gynaecoloog dat hij dochter verkracht heeft, maar blijft welkom thuis: "Ik zal die tweede kans met beide handen grijpen"
Toen zijn dochter bij de gynaecoloog zwanger bleek, gaf een 45-jarige man uit Kortrijk toe dat hij haar seksueel misbruikte. Hij vloog dit voorjaar de cel in en riskeert voor de correctionele rechtbank nu een effectieve celstraf van 4 jaar. Toch blijft hij thuis nog welkom.
Lees verder

LIVE PORTO-CLUB. Club NXT onderuit - Dit zijn de verwachte opstellingen - Conceição in 2016 even in beeld bij blauw-zwart
• Champions League, tweede speeldag groep B • Club won met 1-0 van Leverkusen, Porto ultiem 2-1 boot in bij Atlético • Stadion: Do Dragão • Scheidsrechter: Anastasios Sidiropoulos (Gri)
Lees verder

Zeiljacht Jacques Brel krijgt stukje van WTC-torens als symbool voor vrede
Het zeiljacht van Jacques Brel Askoy II heeft een stukje van het World Trade Center in New York gekregen. Het stukje staal wordt verwerkt in het stuurhuis, als symbool van vrede. Voor de laatste fase van de renovatie van het jacht voorziet de Vlaamse regering bovendien een premie.
Lees verder

Voormalige uitbaatster 't Sloeberhuisje en vader komen vrij onder elektronisch toezicht
Davina V., de voormalige uitbaatster van kinderdagverblijf 't Sloeberhuisje in Mariakerke en haar vader Roxan V. komen vrij onder elektronisch toezicht. Dat heeft de Kamer van Inbeschuldigingstelling in Gent beslist.
Lees verder

In gelekt EU-document is nog geen sprake van Europees prijsplafond voor gas
In een gelekt EU-document dat de krant 'The Guardian' kon inkijken, is van een prijsplafond op alle gasimport in de Europese Unie, voorlopig nog geen sprake. België pleit al maanden voor een prijsplafond. Onder meer minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) is een groot voorstander. "Dat het voorstel nu nog niet in dat document staat, wil niet zeggen dat er niet verder aan gewerkt wordt", laat een woordvoerder van Van der Straeten (Groen) weten. Het belooft alleszins een moeilijke evenwichtsoefening te worden. Over de plannen om te besparen op het stroomverbruik en een solidariteitsbijdrage van energiebedrijven is wel al eensgezindheid.
Lees verder

In gelekt EU-document is geen sprake van Europees prijsplafond voor gas: "Dat wil niet zeggen dat het er niet komt"
In een gelekt EU-document dat de krant 'The Guardian' kon inkijken, is van een prijsplafond op alle gasimport in de Europese Unie, voorlopig nog geen sprake. België pleit al maanden voor een prijsplafond. Onder meer minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) is een groot voorstander. "Dat het voorstel nu nog niet in dat document staat, wil niet zeggen dat het er niet komt", zegt een woordvoerder van Van der Straeten (Groen). "Er wordt nog verder aan gewerkt." Twee andere voorstellen voor maatregelen staan wel al in het document.
Lees verder

In gelekt EU-document is geen sprake van Europees prijsplafond voor gas: "Experts werken er nog aan"
In een gelekt EU-document dat de krant 'The Guardian' kon inkijken, is van een prijsplafond op alle gasimport in de Europese Unie, voorlopig nog geen sprake. België pleit al maanden voor een prijsplafond. Onder meer minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) is een groot voorstander. "Dat het voorstel nu nog niet in dat document staat, wil niet zeggen dat het er niet komt", zegt een woordvoerder van Van der Straeten (Groen). "Er wordt nog verder aan gewerkt." Twee andere voorstellen voor maatregelen staan wel al in het document.
Lees verder

LEVENSVERHAAL. Ambiancemaker van de Carré in Willebroek tot de golfclub in Keerbergen, maar 'New York, New York' zong Dick Detré (58) als de beste
Dick Detré (58), feestpaus en champagnefee, is maandag stilletjes heengegaan. Zijn naam zal voor eeuwig verbonden blijven aan nachtclubs als Carré en The Room, én aan de Royal Keerbergen Golfclub waar hij de laatste jaren van zijn leven de luwte opzocht. "Dick vloog ooit met een geopende fles champagne als een drankfee door de zaal." Een ode aan de uitbundigheid.
Lees verder

Last van overgangsklachten? Bekende modeketen lanceert ondergoed voor in de menopauze
Steeds meer bedrijven spelen in op de noden van vrouwen in hun overgangsfase. Retailer Primark is de nieuwste die mee op de kar springt, ditmaal met nachtkleding en ondergoed specifiek ontworpen om zweten te verminderen. De nieuwe lijn zou twee jaar lang getest en bijgestuurd zijn.
Lees verder

Last van overgangsklachten? Deze bekende fastfashionketen lanceert ondergoed voor in de menopauze
Steeds meer bedrijven spelen in op de noden van vrouwen in hun overgangsfase. Retailer Primark is de nieuwste die mee op de kar springt, ditmaal met nachtkleding en ondergoed specifiek ontworpen om zweten te verminderen. Voor prijzen tussen de 8 en 14 euro sla jij al je slag.
Lees verder

Knokpartij zonder gevolgen voor Espanyol-spits: transfer rond ondanks rake klappen en kopstoot
De Spaanse spits Raúl De Tomás (27) verlaat Espanyol en trekt naar Rayo Vallecano. De club uit Madrid maakte bekend dat De Tomás een contract tot de zomer van 2027 heeft ondertekend. Vorige week gingen de zaakwaarnemer van de spits en de voorzitter van Rayo Vallecano nog met elkaar op de vuist.
Lees verder

Overstromingen en grondverschuivingen door zware regenval in Portugal
In Portugal hebben zware regenbuien sinds maandag voor heel wat schade gezorgd. Vooral in het centrum van het land, waar men deze zomer te maken had met enorme droogte en bosbranden, heeft men nu te kampen met zware overstromingen, omvallende bomen en grondverschuivingen. Dat laten de hulpdiensten dinsdag weten.
Lees verder

Mishel Gerzig over relatie met Courtois, nieuw samengesteld gezin en haar paniekaanvallen: "Ik had het gevoel dat ik dood zou gaan"
Mishel Gerzig, binnenkort mevrouw Thibaut Courtois, heeft grootse plannen. Dat onthult ze in een uitgebreid interview met het Israëlische magazine 'Menta'. Ze vertelt over haar aanstaande huwelijk, haar nieuw samengesteld gezin en haar paniekaanvallen. Gerzig: "Op persoonlijk vlak verwacht ik dat we volgend jaar ons eigen gezin zullen stichten."
Lees verder

Slechts drie exemplaren ter wereld mogen de weg op, zeldzame Porsche 910 straks voor meerdere miljoenen geveild?
Garage AEcars uit Izegem veilt binnenkort een zeldzame Porsche 910 uit 1967. Van de racewagen rolden er indertijd slechts 29 van de productieband. Wat de auto extra speciaal maakt is dat hij wereldwijd één van slechts drie exemplaren is die op de openbare weg mag rijden. "Dit is met voorsprong de meest exclusieve wagen die we ooit in ons bezit hebben gehad", aldus eigenaar Alexander Roelens.
Lees verder

Het net sluit zich rond van moord verdachte schoonvader: nu ook kruitsporen op handen van Stephane V. (54) gevonden
De bewijslast tegen Stephane V. (54), de man die verdacht wordt van de moord op zijn schoonzoon Ilir S. (28), wordt behoorlijk onhoudbaar. De schoonvader blijft zijn onschuld uitschreeuwen, maar ondertussen hebben de speurders kruitsporen op zijn handen gevonden. Al wil hij nu ook daar een andere uitleg voor geven.
Lees verder

Eén beslissing laat zien dat Moskou erkent hoe groot problemen van Russisch leger zijn
Door het succesvolle Oekraïense offensief lijkt het Kremlin in verklaringsnood te verkeren. Een eensgezinde reactie op het falen van het Russische leger blijft uit. Terwijl de façade van eendrachtigheid langzaam afbrokkelt en kritische stemmen zich roeren, is een recent besluit van Poetin wél veelzeggend.
Lees verder

Flip Kowlier en echtgenote steunen jongerenhuis voor mentaal welzijn (en veilen kunstwerk): "Ik had ook donkere gedachten"
Zanger Flip Kowlier (45) stapte zaterdag nog in het huwelijksbootje met Katrien Vanderlinden en maandag verschenen ze voor het eerst sinds hun trouw in het openbaar in Izegem. Aanleiding is de oprichting van een Tejo-huis in de West-Vlaamse stad waar jongeren met mentale problemen terecht kunnen.
Lees verder