Doorgaan naar hoofdcontent

Kim Clijsters schenkt inboedel van haar tennisschool aan slachtoffers van watersnood in Wallonië

Kim Clijsters schenkt inboedel van haar tennisschool aan slachtoffers van watersnood in Wallonië

Ex-tennisster Kim Clijsters heeft de inboedel van haar ter ziele gegane Kim Clijsters Academy geschonken aan de slachtoffers van de watersnood in Wallonië van vorig jaar.

Lees verder

Eerste lesdag op dartsschool familie Van den Bergh: "Aan het hoofdrekenen hebben de kinderen op school ook wat"

Woensdagnamiddag startte de DNE-dartsschool van de Antwerpse familie Van den Bergh met de eerste lesdag in Schoten, na de officiële opening van vorige vrijdag. Bij de volwassenen zitten de lessen vol, bij de kinderen is er nog plaats.

Lees verder

Mbokani praat met SK Beveren

Zorgt Dieumerci Mbokani (36) nog voor een opmerkelijke transfer? De Congolese spits is een vrije speler sinds hij zijn contract verbrak bij Kuwait SC en praat nu met 1B-club SK Beveren. Dieu wil heel graag terugkeren naar België waar hij nog steeds een huis heeft.

Lees verder

Sebbe De Beukelaer (Zwarte Leeuw) scheurt kruisband tijdens oefenpartij

Het voorbije weekend begon het voetbalseizoen in de lagere reeksen. Voor de onfortuinlijke Sebbe De Beukelaer, vaste waarde in de verdediging van Zwarte Leeuw, liep het grondig mis in de laatste oefenpot tegen Berchem. Het verdict: een gescheurde kruisband. "Vrijdag word ik geopereerd en dan kan ik aan mijn revalidatie beginnen."

Lees verder

Sportief directeur Tom Caluwé (KV Mechelen): "Komst van Birger Verstraete was een absolute prioriteit"

Op de slotdag van de zomermercato doemden her en der smeekbedes van Mechelse supporters op, in de hoop dat er aan inkomende zijde nog wat zou volgen. Birger Verstraete kwam last minute naar KV, Ilias Sebaoui dan weer niet en Nikola Storm bleef op zijn beurt gewoon bij Malinwa.

Lees verder

Enric Mas enige overgebleven uitdager van Evenepoel: opgeleid door Remko, ooit zij aan zij met Remco

Exit Primoz Roglic, enter Enric Mas. De 27-jarige Spanjaard is in de resterende vier etappes de enige overgebleven echte uitdager van Remco Evenepoel. Waar is de tijd dat Evenepoel nog in dienst reed van Mas? En dat de Spanjaard in de kleuren van Quick.Step gekneed werd door Remko, met een K weliswaar?

Lees verder

Mama Agna en papa Patrick volgen dag na dag rode succestocht van zoon: "Remco weet dat we hier zijn, dat is voldoende"

Remco Evenepoel is alweer een dag dichter bij de eindzege in de Vuelta. Ouders Agna en Patrick stapten gisteren de negen kilometer lange slotklim naar omhoog om hun zoon aan te moedigen bij de finish. Een interview bergop, over crepi, een songtekst van Meteoor en een wielrenner van 22 die het hele land in vervoering brengt. "Onwezenlijk wat er allemaal gebeurt."

Lees verder

Wout van Aert in Canada: "Leuk om zien dat België vingers kruist voor Remco"

Wout van Aert (27) streek dinsdagavond in Québec neer, waar hij aan zijn laatste rechte lijn richting het WK begint. Toch volgt hij ook de Vuelta mee vanuit Canada (en Frankrijk). Tijdens een onvoorziene tussenlanding in Brest zag hij ploegmaat Roglic, de grootste concurrent van Evenepoel, letterlijk uitvallen. Nu zijn ploegmaat weggevallen is hoopt Van Aert nu ook dat België straks weer een winnaar van een grote ronde heeft.

Lees verder

Bornemnaar Kevin Robson wordt bondscoach van... Slowaakse korfbalploeg: "Leuke uitdaging, maar ze kost me wel al mijn vakantiedagen"

Het nationale korfbalteam van Slowakije heeft een nieuwe bondscoach. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat die nieuwe coach een Belg is. "Een once-in-a-lifetime opportunity", zegt Kevin Robson, tot voor kort coach bij Bornem Korfbal Club.

Lees verder

Belgian Lions naar achtste finales EK: en nu tegen Slovenië met NBA-superster Luka Doncic

De Belgian Lions plaatsten zich na een zege tegen Bulgarije voor de achtste finales van het EK. Zaterdag wacht Europees kampioen Slovenië, met NBA-superster Luka Doncic.

Lees verder

Pogacar kijkt al uit naar clash met Evenepoel in grote rondes: "Het worden leuke duels met Remco"

Tadej Pogacar (23) vertoeft net als Wout van Aert in Canada. De tweevoudige Tourwinnaar wil in Australië een gooi doen naar de regenboogtrui en verkiest daarvoor ook een aanloop via de GP's van Québec en Montréal. Ook hij volgt met één oog de Vuelta. "Het is uitstekend entertainment."

Lees verder

Carl Hoefkens wint eerste Champions League-wedstrijd als hoofdcoach: "Normaal dat er stress was"

Coach Carl Hoefkens rondde zijn eerste Champions League-wedstrijd als hoofdcoach van Club Brugge af met een zege. De 43-jarige Hoefkens was dan ook erg tevreden met de prestatie van zijn elftal.

Lees verder

US OPEN. Swiatek en Sabalenka naar halve finales, Amerikaan Tiafoe blijft stunten

Aryna Sabalenka (WTA-6) heeft zich woensdag voor de halve finales van het US Open geplaatst. De 24-jarige Wit-Russische, zesde reekshoofd op het hardcourt van Flushing Meadows, versloeg de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-22) in 1 uur en 22 minuten met 6-1 en 7-6 (7/4).

Lees verder

Kirsten Flipkens speelt finale dubbel gemengd op US Open

Kirsten Flipkens heeft zich woensdag in New York voor de finale van het gemengd dubbelspel geplaatst op het US Open.

Lees verder

De tifosi werden zot: Dries Mertens is nog steeds hyperpopulair bij Napoli en geniet van Europese triomf tegen Liverpool

Napoli speelde woensdag Liverpool helemaal zoek voor eigen publiek. Het werd 4-1 in het Stadio Diego Armando Maradona. En daar zat ook een clubicoon, meer bepaald Dries Mertens.

Lees verder

Tim Wellens past voor Canadees tweeluik na "onrustwekkende hartkloppingen"

Zoek vrijdag niet naar Tim Wellens in de Grand Prix van Québec. De Monegaskische Truienaar, vaste klant in de Canadese koersen, ontbreekt door een trainingsachterstand. "Ik ervoer hartkloppingen, liet me grondig onderzoeken en zit nu weer in een opbouwfase", vertelt de renner van Lotto Soudal.

Lees verder

LIVE VUELTA. Peloton moet twee keer de Alto de Piornal op: gaat Mas Evenepoel weer bestoken?

De eerste helft van de achttiende etappe verloopt glooiend en met de Alto de Desesperá begint het klimwerk. Hopelijk drijft het de renners niet tot wanhoop, want daarna moeten ze nog twee keer Alto de Piornal trotseren. Of Mas leider Evenepoel opnieuw op de proef gaat stellen, kan u volgen via onze LIVE!

Lees verder

Titelverdediger Red Lions kennen tegenstanders in groepsfase WK hockey

De Belgische hockeymannen (FIH 2) zijn op het WK in India ingedeeld in groep B met Duitsland (FIH 4), Zuid-Korea (FIH 12) en Japan (FIH 17). Dat bleek donderdag bij de loting.

Lees verder

Belgische mannen strijden dit weekend in Oostenrijk om eremetaal op EK basket 3x3

Van vrijdag tot zondag vindt in het Oostenrijkse Graz het EK basket 3x3 plaats. De Belgian Lions zijn erbij.

Lees verder

Vader Jorge Silva daagt zijn zoon graag uit: "Anderlecht is de club die Fabio nodig had"

Alle ogen zijn gericht op Fabio Silva (20). Anderlecht begint in de Conference League tegen Silkeborg en de spits moet het verschil maken. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar zijn vader Jorge Silva (46), zelf ooit Portugees kampioen met Boavista, daagt zijn zoon graag uit. "Als Fabio ook eens Champions League speelt, mag hij meepraten."

Lees verder

Pieter Serry na coronabesmetting opnieuw "hard aan het werk" richting WK wielrennen

Remco Evenepoel verloor in de Vuelta met Pieter Serry al vroeg een van zijn knechten. De 33-jarige Oost-Vlaming moest de Ronde van Spanje verlaten met corona, maar intussen zit hij alweer op de fiets.

Lees verder

Kuipje vol! Stadion van Westerlo voor het eerst in ruim vijf jaar (!) helemaal uitverkocht

Westerlo zal zondag tegen Anderlecht kunnen rekenen op de steun van de twaalfde man. Drie dagen voor de komst van de Brusselaars zijn alle tickets voor de wedstrijd tegen de recordkampioen de deur uit.

Lees verder

Beveren mag gehuurde Joachim Van Damme niet opstellen tegen Luikse beloften

SK Beveren kan dit weekend in de thuismatch tegen SL16 geen beroep doen op Joachim Van Damme. De Luikenaars betalen immers nog een deel van het loon van de 31-jarige middenvelder.

Lees verder

Greg Van Avermaet was één van de laatste trainingspartners van Evenepoel voor de Vuelta: "Ik las al in zijn gedachten dat Remco meer wou dan ritwinst"

Er zit 15 jaar leeftijdsverschil tussen de twee, maar tijdens zijn laatste stage in Alicante ging Remco Evenepoel ook een keertje op pad met Greg Van Avermaet (37). Een van zijn laatste trainingen op 3 augustus, goed twee weken voor de start van de Vuelta, reden de twee samen een rit van 126 km. Van Avermaet had toen al een voorgevoel dat Evenepoel niet alleen voor ritwinst zou gaan.

Lees verder

Remco Evenepoel is op zijn hoede voor Spaanse aanval in de Vuelta: "De nervositeit begint toch wat te stijgen"

Etappe achttien in de Vuelta is het intussen en Remco Evenepoel staat nog steeds aan kop van het klassement. Donderdag wachten hem heel wat hoogtemeters tussen Trujillo en de Alto del Piornal. Hij verwacht alvast stevig weerwerk uit Spaanse hoek.

Lees verder

Bergkoning Jay Vine moet opgeven na valpartij in de Vuelta, ook groene trui Mads Pedersen betrokken

De Vuelta heeft donderdag vroeg in de achttiende etappe één van zijn smaakmakers verloren. Jay Vine (Alpecin-Deceuninck), de leider in het bergklassement, raakte betrokken bij een val en kon niet meer verder.

Lees verder

Xavier Siméon beëindigt motorsportcarrière

Xavier Siméon zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als beroepspiloot. Dat maakte hij donderdag bekend.

Lees verder

Directeur Voetbalzaken Marc Overmars fileert transferzomer Antwerp: "Goed teken dat het een rustige laatste dag was"

De voorbije seizoenen had Antwerp er een patent op om op de slotdag van de mercato stevig uit te pakken. Op enkele vertrekkers na was het deze week behoorlijk stil op de Bosuil. Een goed teken, zo geeft Marc Overmars aan op de clubkanalen van de Great Old.

Lees verder

Abakar Sylla haalt Champions League-team van de week, ook Marian Shved (ex-KV Mechelen) bij beste elf

Abakar Sylla is opgenomen in het elftal van de week na de eerste speeldag in de groepsfase van de Champions League. De 19-jarige Ivoriaanse verdediger maakte woensdagavond voor Club Brugge in Jan Breydel het enige doelpunt tegen Bayer Leverkusen en bekroonde daarmee zijn sterke wedstrijd.

Lees verder

Wout van Aert overtuigd dat duo-kopmanschap op WK juiste keuze is: "Beter plan dan de kansen van Remco al bij de start op te offeren"

Nog drie keer speldt Wout van Aert (27) dit jaar een rugnummer op voor hij aan zijn winterbreak begint en daarna het veld in duikt. De eerste keer is vrijdag in Québec, de tweede keer zondag in Montréal en de laatste keer is binnen een tweetal weken op het WK in Wollongong. Een doel dat hij dit jaar net iets anders aanpakt dan voorheen, met enkele koersdagen minder en zonder de tijdrit erbij te pakken. Zowel de benen als de man lijken meer dan ooit klaar om die regenboogtrui te veroveren.

Lees verder

Twee voormalige grandslamwinnaars komen naar European Open in Antwerpen

De Zwitser Stan Wawrinka en de Oostenrijker Dominic Thiem nemen volgende maand deel aan de European Open, het met 648.130 euro gedoteerde ATP-toernooi in Antwerpen. De organisatie bevestigde hun komst donderdag.

Lees verder

"Nieuwe Chelsea-eigenaars tekenden 4-4-3-formatie op bord voor Tuchel"

Nieuwe Chelsea-eigenaars Todd Boehly en Behdad Eghbali zouden in een vergadering over nieuwe transferdoelwitten met de pas ontslagen trainer Thomas Tuchel per ongeluk een 4-4-3-formatie op een bord getekend hebben. Dat schrijft de doorgaans goed geïnformeerde sportwebsite The Athletic donderdag, al wordt het verhaal wel ontkend door Chelsea.

Lees verder

Bizar: Jordi Meeus wint vijfde etappe Tour of Britain nadat groot deel van peloton verkeerd rijdt in slotkilometer

Jordi Meeus heeft amper een maand nadat hij een sleutelbeenbreuk opliep, gezegevierd in de Tour of Britain. De Limburger won de vijfde etappe na een sprint met een klein groepje. Dat groepje had zich in bizarre omstandigheden gevormd: een groot deel van het peloton nam een verkeerde afslag in de slotkilometer. Tom Pidcock werd derde terwijl leider Gonzalo Serrano Rodriguez bij de getroffenen renners zat: afwachten wat de organisatie daarmee doet.

Lees verder

Chelsea heeft al opvolger voor Tuchel: het kaapt Graham Potter weg bij het Brighton van Leandro Trossard

Lang heeft Chelsea niet zonder coach gezeten. Eén dag na het ontslag van Thomas Tuchel heeft het op de clubwebsite bekendgemaakt dat het Graham Potter weggekaapt heeft bij Brighton.

Lees verder

Remco Evenepoel glundert na ritzege in bergrit Vuelta: "Dit is een nieuwe mijlpaal voor mij, het was de meest perfecte dag ooit"

De Remco-koorts zal na de achttiende etappe van de Vuelta nog een flink stuk opgelopen zijn in België. Remco Evenepoel boekte zijn tweede ritzege nadat hij eerder ook al in de tijdrit de beste was. Maar een bergrit winnen in een grote ronde, bovenop een pittige slotklim: ook dat is nieuw voor hem. "Geweldig!", vatte de jongeman uit Schepdaal het samen.

Lees verder

Eindelijk duidelijkheid over alcohol op WK in Qatar: verkoop uitzonderlijk toegestaan in de buurt van stadions

De verkoop van alcoholische dranken in de buurt van de stadions zal tijdens het komende WK in Qatar niet anders verlopen dan bij vorige WK's, zo bevestigde toernooidirecteur Nasser Al-Khater donderdag tijdens een persmoment in de hoofdstad Doha, 73 dagen voor de openingswedstrijd.

Lees verder

Hij komt! Julian Alaphilippe zal wereldtitel verdedigen in Australië ondanks zware valpartij in Vuelta

Julian Alaphilippe zal op 25 september aan de start staan van het wereldkampioenschap in het Australische Wollongong. De Fransman is voldoende hersteld na zijn zware val in de Vuelta. Hij gaat morgen (vrijdag) zijn spullen voor het WK ophalen bij de service course van Quick Step - Alpha Vinyl in Wevelgem.

Lees verder

Lucas Walbrecq, van arbeider in salamifabriek naar profvoetballer bij Lierse : "Ik heb zwarte sneeuw gezien"

Na drie opeenvolgende overwinningen tegen Club NXT, Beerschot en Deinze verdedigt Lierse vrijdagavond zijn leidersplaats in de Challenger Pro League op het veld van rode lantaarn Dender. Als het van de 26-jarige Lucas Walbrecq afhangt, gaan de Pallieters nog een poosje door op hun elan. De kleine dribbelkont leeft na een erg lastige periode zowat in een roes op het Lisp. "Plots besefte ik wat voor een bevoorrecht beroep profvoetballer wel is. Ik wou dan ook snel opnieuw mijn talent verzilveren."

Lees verder

Hoe Club Brugge "goudklompje" Abakar Sylla op het spoor kwam en waarom zijn opgemaakte bed een goed teken is voor de toekomst

Tot voor kort was hij die jongen die per ongeluk de nieuwe shirts had gelekt, maar sinds woensdag weet voetbalminnend België én Europa wat hij waard is. Abakar Sylla (19) is het nieuwe goudklompje van Club Brugge. Opgeleid door de ploeg van het Ivoriaanse leger en op basis van – weliswaar geen geweldige – beelden bij blauw-zwart beland. "Zijn kwaliteiten waren meteen duidelijk."

Lees verder

VOORBESCHOUWING VUELTA 2022. RIT 19 (Talavera-Talavera): Twee keer zelfde klim met lange afdaling naar de finish

Nog drie ritten overleven is de boodschap voor Remco Evenepoel. Zaterdag wordt de zwaarste kluif, maar daags ervoor wordt het toch ook opletten geblazen. Een korte rit van 138,3 km met twee keer de beklimming van de Puerto Pïélago (9,3 km aan 5,6 procent) en een lange afdaling tot de finish.

Lees verder

Robert Gesink baalt nadat Remco Evenepoel en Enric Mas hem nog voorbijgaan op 300 meter van de finish: "Dit is zuur"

Robert Gesink was dichtbij een ritzege in de Vuelta. Z'n laatste overwinning pakte hij in 2016 in de Spaanse rittenkoers, maar Enric Mas en Remco Evenepoel gingen hem donderdag in de slotfase van de achttiende rit nog voorbij en hij moest vrede nemen met een derde plaats.

Lees verder

Ook in Spanje heerst ze: Annemiek van Vleuten pakt met overmacht koninginnenrit én rood in Vuelta voor vrouwen

Gaat Annemiek van Vleuten na de roze en gele trui nu in hetzelfde jaar ook de rode trui winnen? Het zou zomaar kunnen. De Nederlandse verpulverde haar concurrenten in de tweede rit van de Vuelta, die tevens de koninginnenetappe was. Van Vleuten kwam solo aan, pakte meteen ook het rood en is nu comfortabel leider in het algemeen klassement.

Lees verder

David Bates, de Schotse rots in de Mechelse branding? "Ik maak er elke match een doel van de nul te houden"

Eén van de recente nieuwkomers bij KV Mechelen is David Bates (25). Bates kwam over van Aberdeen en moet in de Mechelse defensie voor extra mankracht zorgen. In België kennen we de struise centrale verdediger nog van bij Cercle Brugge, maar wie is de derde Schot in de Mechelse geschiedenis eigenlijk?

Lees verder

Mathieu van der Poel houdt Yves Lampaert van winst in Izegem Koerse

Mathieu van der Poel heeft donderdag de 52e editie van Izegem Koerse, een profwedstrijd op de nationale kalender, op zijn naam gebracht. De 27-jarige Nederlander haalde het na 167,4 kilometer in een sprint met Yves Lampaert. Dries De Bondt, nam de laatste podiumplaats in. Simon Dehairs liet in de groepssprint om de vierde plaats David van der Poel, de drie jaar oudere broer van Mathieu, achter zich.

Lees verder

Anderlecht begint Conference League met nipte zege tegen Silkeborg, opnieuw sleutelrol voor 16-jarige Julien Duranville

Anderlecht heeft zijn eerste Europese groepsmatch gewonnen. Na een sloom en moeizaam begin klopte RSCA het Deense Silkeborg met 1-0 na een penalty van Fabio Silva. Het waren echter de invalbeurt van Verschaeren en opnieuw de 16-jarige Julien Duranville die voor meer schwung zorgden. Verslag van wat uiteindelijk toch een succesvolle rendez-vous werd.

Lees verder

Remco Evenepoel reageert emotioneel nadat hij video van vierende ouders te zien krijgt: "Ik krijg er tranen van in mijn ogen"

Remco Evenepoel is drie dagen verwijderd van een historische eindzege in de Vuelta. Als het zover komt, zal dat ongetwijfeld stevig gevierd worden met zijn naaste familie. Toen hij na zijn ritzege donderdag een video te zien kreeg van een vierende vader Patrick en moeder Agna, was de jongeman uit Schepdaal zichtbaar geëmotioneerd.

Lees verder

Union verrast meteen in Europa League met knappe zege op bezoek bij Union Berlijn

Wie had dit gedacht? Union is op straffe wijze begonnen aan de Europa League: 0-1 tegen Union Berlin. Victor Boniface gaf zijn visitekaartje af.

Lees verder

Lang leve de coëfficiënt: door de drie Belgische zeges in Europa springt ons land naar negende plek op UEFA-ranking

Club Brugge, Union en Anderlecht wonnen allemaal met het kleinste verschil in Europa en dat levert ons land gouden punten op op de coëfficientenranking van de Europese voetbalbond UEFA. Door de driedubbele zege springt België voorlopig over Oostenrijk naar een negende plaats.

Lees verder

Rouwbetuigingen voor Queen Elizabeth II stromen binnen, komende tien dagen geen sport in Engeland?

Het overlijden van Queen Elizabeth II is in het Verenigd Koninkrijk uiteraard ingeslagen als een bom. Intussen zijn er 10 dagen van nationale rouw afgekondigd, waardoor er in die periode wellicht ook geen sportwedstrijden zullen afgewerkt worden. Spelers van de Zwitserse voetbalclub Zürich en Arsenal zorgden donderdagavond al voor een mooi eerbetoon door voor het begin van de tweede helft van hun Europa League-duel een minuut stilte te houden. Vanuit de hele sportwereld stromen de steunbetuigingen binnen.

Lees verder

Oud-doelman van Oranje Piet Schrijvers op 75-jarige leeftijd overleden

Oud-doelman Piet Schrijvers is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigde een woordvoerder van FC Twente, een van de clubs waarvoor Schrijvers voetbalde. Hij stond ook onder de lat bij onder meer Ajax en PEC Zwolle en speelde 46 interlands voor het Nederlandse elftal, waarmee hij zowel in 1974 (als reserve) als in 1978 de WK-finale verloor. Enkele jaren geleden werd bekend dat Schrijvers de ziekte van Alzheimer had.

Lees verder

REACTIES. Antwerpenaar Senne Lynen knalt Union naar Europese zege: "Infiltreren is één van mijn sterke punten"

Karel Geraerts was terecht fier op zijn Union na de 0-1-winst tegen Union Berlin. De Brusselaars toonden zo aan dat de ambitie om te overwinteren realistisch is. "We willen geschiedenis schrijven", vertelde Anthony Moris.

Lees verder

AA Gent knokt zich in eerste groepsmatch Conference League naar felbevochten punt op bezoek bij Noors leider Molde

AA Gent heeft zich in zijn eerste groepswedstrijd van de Conference League op bezoek bij Molde, de leider van de Noorse Eliteserien, naar een felbevochten punt geknokt. De Buffalo's kwamen na rust flink onder druk te staan, maar hielden de thuisploeg met wat kunst- en vliegwerk op 0-0.

Lees verder

Hoe zou het zijn met… Anja Smolders, tweevoudig winnares van de marathon van Antwerpen? "Ik begon met marathon omdat ik veldlopen zo beu was"

Neen, de naam van Anja Smolders (49) uit Duffel staat niet meteen synoniem voor marathonlopen. En toch: in 2007 én 2008 zette de 35-voudige Belgisch kampioene veldlopen, 1500m en 3.000m ook de marathon van Antwerpen op haar heel uitgebreide palmares. "Ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Ik was veldlopen zo beu. Mijn toenmalige coach raadde me aan om me dan maar op de marathon te gooien, maar dat was eigenlijk echt niks voor mij", beseft Smolders jaren na datum.

Lees verder

Luca Meisl speelt straks eerste thuismatch van het seizoen mét publiek: "Ik kijk ernaar uit om de fans van Beerschot te ontmoeten"

Hij won ooit een Europese finale tegen het Benfica van João Félix, heeft Beerschot leren kennen via Rapha Holzhauser en speelde de voorbije vier wedstrijden elke minuut in het hart van de Kielse verdediging. Maak kennis met Luca Meisl. "Beerschot heeft meer naam en faam dan mijn ex-clubs."

Lees verder

Twee nieuwe Beerschot-spitsen speelgerechtigd voor vanavond

Jan Van den Bergh heeft zijn twee schorsingsdagen uitgezeten en keert terug in het elftal. Ibrahim Alhassan, die ook gisteren al ontbrak op training, is niet van de ­partij.

Lees verder

"Den Antwerp is al vijf generaties onze thuis": Antwerptrainer (U18) Ken Bastin hoopt dat record van 'Nonkel Dis' uit 1931 wordt gebroken

Het Antwerpse record van 21 op 21 bij de competitiestart uit 1930 staat op sneuvelen. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, toch is er een gemeenschappelijke factor. Toen en nu liep er een Bastin rond bij Royal Antwerp FC. Désiré 'Dis' Bastin, goalgetter tijdens het interbellum, is de grootnonkel van Ken Bastin, de huidige coach van de U18. "In 1911 tekende de eerste Bastin zijn lidkaart en er is sindsdien geen jaar voorbijgegaan zonder dat er een Bastin betrokken was bij de club."

Lees verder

Hij laat niks meer liggen: Remco Evenepoel komt steeds dichter bij de eindzege in Vuelta

UAE had een tactisch plan, Enric Mas viel tot drie keer toe aan. Resultaat? Ritzege voor Remco Evenepoel en de leiderstrui nog wat steviger om zijn schouders. Vandaag opletten bergaf, zaterdag standhouden bergop. Dan wint Remco Evenepoel altijd de Vuelta.

Lees verder

De nieuwe Remco, nog altijd rustig en beheerst: hoe Evenepoel zijn lessen trok uit de Giro vorig jaar

Een magnifieke ritzege in de rode trui, overmacht in het klassement en Madrid om de hoek. Euforie alom gisteren in Extremadura, behalve bij één man: Remco Evenepoel (22) zelf. Die rijdt helemaal zen door deze Vuelta, het tegenbeeld van de opgewonden renner waar wij vorig jaar op botsten in de Giro.

Lees verder

Derde keer, goede keer voor 3X3 Lions?

De 3X3 Lions beginnen vandaag aan het EK in het Oostenrijkse Graz, dat tot zondag loopt. Na een vierde plaats op de Olympische Spelen in Tokio en opnieuw een vierde plaats op het 3X3 WK in Antwerpen is het uitkijken of het derde keer goede keer wordt op een groot tornooi.

Lees verder