Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 10 september 2022

Kerstfanaat Jurgen Bollen (31) opent zijn kersthuis ondanks hoge energieprijzen: “Ik steek gewoon alle stekkers in....

HLN
Kerstfanaat Jurgen Bollen (31) opent zijn kersthuis ondanks hoge energieprijzen: "Ik steek gewoon alle stekkers in. De factuur? Die is voor later"
De prijzen van gas en elektriciteit blijven records breken, maar dat houdt Alkenaar en kerstfanaat Jurgen Bollen (31) niet tegen om zijn kersthuis eind november weer in volle glorie te openen. Zo pakt hij uit met splinternieuwe kerstdecoratie ter waarde van 25.000 euro, en een waterval én nieuwe fontein als eyecatchers. "Ik ga enkel open als mijn kersthuis perfect is, met alles erop en eraan."
Lees verder

OPROEP. Hoe probeert u wat meer te besparen?
Om de torenhoge energiefacturen en andere stijgende kosten te kunnen betalen, moeten heel wat gezinnen beknibbelen op andere uitgaven. Onder het motto "vele kleintjes maken één grote" zijn we geïnteresseerd in wat de Vlaming zoal doet of nog zal doen om dat tikje meer over te houden. Eet u sinds kort zelfgemaakte lunch in plaats van de dagschotel in het bedrijfsrestaurant? Of zal u in de supermarkt vaker voor huisproducten kiezen? Laat ons uw concrete besparing weten via celien.moors@dpgmedia.be. Vergeet uw telefoonnummer niet, dan bellen we u op voor een kort interview. Alvast bedankt!
Lees verder

LIVE VUELTA. Van Wilder brengt controle in dienst van Evenepoel, Rodriguez lost in het peloton
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière." Volg de rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

LIVE VUELTA. Movistar neemt heft in handen in het peloton, kopgroep van zeven rijdt weg
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière." Volg de rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

Carlo Ancelotti bevestigt dat Hazard na 231 dagen eindelijk nog eens in basis staat
• Real telt als enige maximum: 12 op 12 • Eden Hazard nog eens in basis • Hazard schitterde woensdag in Celtic Park • Mallorca telt 5 op 12
Lees verder

LIVE (20u45). Origi haakt geblesseerd af, De Ketelaere wordt opnieuw in de basis verwacht
• Zesde speeldag • Aftrap: 20u45 • Stadio Luigi Ferraris • Geen Origi bij AC Milan
Lees verder

Recordbeloning van 500.000 euro voor gouden tip naar overvallers kunstbeurs Tefaf
De verzekeraar van kunstbeurs Tefaf in Maastricht looft een - naar Nederlandse normen - recordbeloning van een half miljoen euro uit voor een gouden tip naar de daders van een spectaculaire juwelenroof in juni. Dat meldt De Telegraaf. De detectives die de zaak op verzoek van die verzekeraar onderzoeken, zijn er inmiddels zeker van dat de roof het werk van de roemruchte Pink Panther-bende is.
Lees verder

Hoe ontmasker je een leugenaar? "Vroeg of laat verraden mensen zichzelf met hun woorden"
Misdaadauteur Piet Baete doet als een van de weinige Belgen aan 'statement analyse': de verklaringen van verdachten ontleden, op zoek naar misleidende uitspraken. Want hoe je een boodschap inkleedt, vertelt soms meer dan je zou vermoeden. Over de techniek die hij toepast schreef hij een boek, 'Ontmasker de leugenaar'. Voor ons licht hij alvast een tipje van de sluier. "Zeg nu zelf, wat klinkt er geloofwaardiger: 'Ik heb twee pintjes gedronken' of 'Maar twee pintjes'?"
Lees verder

Brugse ingenieur (57) trok naar Marokko om ontvoerd zoontje terug te halen, maar is er nu zélf veroordeeld tot 8 jaar cel: "Hij is onschuldig! De bewijzen zijn er"
Hij vertrok eind vorig jaar naar Marokko om zijn ontvoerd zoontje terug te halen. Negen maanden later zit Bruggeling Marc Moerman (58) er zelf in de gevangenis. Afgelopen week is hij veroordeeld tot acht jaar cel, nadat zijn ex-vrouw klacht indiende voor seksueel misbruik van zijn stiefdochter en -zoon én hun gemeenschappelijk zoontje. De man zelf schreeuwt zijn onschuld uit en is ten einde raad. "Wat moeten we doen? De medische attesten, opgesteld door Marokkaanse wetsdokters, bewijzen dat het leugens zijn. Maar het is woord tegen woord", zucht zijn zus. Minister Van Quickenborne (Open VLD) volgt de zaak intussen op.
Lees verder

Beroepsproces over aanslagen Charlie Hebdo en Hyper Cacher gaat maandag van start
Het beroepsproces over de aanslagen in Frankrijk van januari 2015 op Charlie Hebdo en de winkel Hyper Cacher gaat maandag van start. Twee van de elf verdachten staan er opnieuw terecht voor hun rol in de aanslagen, die het leven kostten aan zeventien mensen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Beyoncé en Jay-Z komen tot rust op luxe-jacht van meer dan 200 miljoen euro
En of Beyoncé (40) en Jay-Z (52) toe waren aan een reisje onder de zon. Haar nieuwste album kreeg zoveel kritiek dat ze zelfs genoodzaakt was om bepaalde nummers opnieuw in te zingen. Op een spectaculair luxejacht in Kroatië - mét sneeuwhut - laten ze die helse tijd nu in stijl achter zich.
Lees verder

Elke dag stappen 3 Vlamingen uit het leven: hoe help je iemand die met donkere gedachten kampt? Klinisch psychologe geeft advies
Vandaag, 10 september, is de Werelddag Suïcidepreventie. En die is nodig, want in 2020 benamen in Vlaanderen liefst 970 mensen zich het leven. "Sinds het jaar 2000, toen we sterk zijn gaan inzetten op preventie, is het aantal zelfdodingen gedaald met 29 procent", zegt prof. dr. Gwendolyn Portzky, directrice van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie. Maar nog steeds stappen te veel mensen uit het leven. Wat drijft iemand tot zo'n wanhopige daad? Zijn er alarmsignalen waar je in je omgeving op kunt letten? En hoe reageer je daar dan op?
Lees verder

Scholz: "Duitsland voorbereid op stopzetting Russische gaslevering"
Mocht Rusland de gaskraan naar Europa volledig dicht laten, dan zijn Duitsland en Europa daarop voorbereid. Dat zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz in een verklaring. Het land heeft zich voorbereid "op een grootschalige stopzetting van de gasleveringen door Rusland vanwege de oorlog tegen Oekraïne", aldus Scholz. Hij voegde daaraan toe dat zijn land terminals aan de Noord-Duitse kust heeft opgezet om vloeibaar gemaakt gas in te voeren. Duitse steden en gemeenten betwisten overigens de beweringen van Scholz.
Lees verder

Derde keer op twee weken tijd een Carrefour Express buurtwinkel overvallen, burgemeester reageert: "Het wordt stilaan duidelijk dat de minister van Binnenlandse Zaken wakker moet schieten"
Het gaat deze keer om de buurtwinkel gelegen in de James Ensorlaan te Vilvoorde. Twee verdachten hebben de winkel betreden en een handvuurwapen getoond. Onder bedreiging moest het personeel geld afstaan. De verdachten gingen aan de haal met geld uit de kassa en sigaretten. Burgemeester Hans Bonte (Vooruit) reageert verbolgen.
Lees verder

Jelena leert dirty talk van haar 'seksmentor' Jack: "Hij zoog, streelde en likte mijn mond alsof het een vagina was"
De traditioneel opgevoede Jelena* (33) kent zichzelf niet op seksueel vlak. Gelukkig vindt ze Jack* op een website voor penvrienden: hij leert haar haar eerste woorden 'dirty talk'. De twee besluiten al snel dat mailen niet genoeg is, maar houden het maandenlang bij intense kuspartijen. Tot al die opgekropte lust in een rendez-voushotel hun remmen lost. En Jelena nog veel méér van Jack leert. "Hij sloot zijn vingers om mijn hals en fluisterde: 'Jij bent nu van mij, Jelena. Zeg het.'"
Lees verder

Oekraïense leger kondigt herovering strategische stad Koepjansk aan
De Oekraïense strijdkrachten hebben zaterdag de herovering van de stad Koepjansk, in het oosten van het land, aangekondigd. Wegens de directe spoorverbinding met Rusland is Koepjansk een strategisch belangrijke stad.
Lees verder

LIVE F1. Nederlander Nyck de Vries vervangt in Monza zieke Alex Albon en maakt GP-debuut, Max Verstappen is snelste in derde vrije oefenritten
De Formule 1-karavaan houdt halt in Italië. Op het iconische circuit van Monza kan Max Verstappen een nieuwe stap zetten richting een tweede wereldtitel op rij. Volg de aanloop, kwalificaties op zaterdag en race zelf zondag hieronder op de voet.
Lees verder

LIVE VUELTA. "Perfect scenario tot dusver, maar Mas en Movistar wapenen zich voor offensief": onze analist Michel Wuyts bespreekt stand van zaken
Vijf lastige cols en een taaie Spanjaard: enkel zij staan nog tussen Remco Evenepoel (22) en eindwinst in de Vuelta 2022. Vandaag is D-day, do or die. Wordt Evenepoel de eerste Belgische grote rondewinnaar sinds 1978? "Dit wordt de belangrijkste dag in mijn carrière." Volg de rit LIVE in onderstaande liveblog!
Lees verder

Pony's doodgebeten in Lommel door wolven: "Het geschreeuw ging door merg en been"
De wolven hebben vannacht toegeslagen in Lommel waar twee minipaardjes het leven lieten. Enkele dagen eerder gebeurde hetzelfde in Helchteren. "Eén van de paardjes kroop over de grond en voerde een trage doodstrijd. Ik ben er nog niet goed van", zegt Bart Deferm die 's nachts zijn weide in liep, maar te laat was. De wolven hadden een gat gegraven onder de omheining.
Lees verder

1,8 miljoen jaar oude tand van vroege mens gevonden bij opgraving in Georgië
Archeologen hebben in de buurt van Orozmani, een dorp in het zuiden van Georgië, een 1,8 miljoen jaar oude tand gevonden. De vondst van een student zou toebehoren aan een vroege mensensoort en daardoor nieuw bewijs leveren dat de regio mogelijk één van de eerste plaatsen buiten Afrika was waar vroege mensen zich vestigden.
Lees verder