Doorgaan naar hoofdcontent

Junior Jens Verbrugghe ziet fiets vlak voor tijdrit afgekeurd wegens te grote versnelling: “Geen kwaad opzet mee ge...

HLN
Junior Jens Verbrugghe ziet fiets vlak voor tijdrit afgekeurd wegens te grote versnelling: "Geen kwaad opzet mee gemoeid. Dit is een menselijke fout"
Afknapper van formaat voor medaillekandidaat Jens Verbrugghe op het WK wielrennen. De junior en zoon van Rik Verbrugghe moest het in de tijdrit doen op een fiets die niet de zijne was. Zijn fiets werd afgekeurd wegens een te grote versnelling. Frederic Broché, technisch directeur van de wielerbond: "Die jongen is 18 jaar en is er helemaal kapot van." Het goud is voor Welshman Joshua Tarling, die de tweedstrijd met de Australiër Hamish McKenzie won. Duarte Marivoet werd achtste.
Lees verder

Jongen op step aangereden door bus in Merksem: "Hij had daar geen voorrang"
Een jongen op een step is dinsdagochtend op de Bredabaan aangereden door een bus. Hij geraakte lichtgewond.
Lees verder

Primeur voor HEMA: eerste beha speciaal ontworpen voor kankerpatiënten
Oktober is borstkankermaand, maar HEMA doet er nu al een beetje aan mee. De Nederlandse keten brengt haar allereerste prothese-beha uit voor vrouwen die een (gedeeltelijke) borstamputatie ondergingen. Met nog een andere slimme toevoeging aan de winkels spoort HEMA alle vrouwelijke klanten tegelijk aan om beter hun borsten te checken.
Lees verder

Model getuigt: "Maroon 5-frontman Adam Levine ging vreemd met mij, hij wilde zelfs zijn kind naar mij noemen"
Het Amerikaanse model Sumner Stroh heeft op TikTok een boekje open gedaan over haar vermeende affaire met de getrouwde Maroon 5-zanger Adam Levine. Hij zou haar na het einde van de affaire via een bericht op Instagram hebben gevraagd of hij zijn derde kind naar haar mag vernoemen.
Lees verder

Europese gasprijs zakt verder naar laagste niveau sinds eind juli
Ook vandaag blijft de gasprijs in Europa dalen, voor de vierde sessie op rij. Het gaat om de laagste prijs sinds eind juli.
Lees verder

Europese gasprijs zakt naar laagste niveau sinds eind juli
Ook vandaag blijft de gasprijs in Europa dalen, voor de vierde sessie op rij. Het gaat om de laagste prijs sinds eind juli.
Lees verder

Paris Hilton belooft grote beloning aan vinder van haar hondje Diamond Baby
Paris Hilton (41) belooft dat ze een grote beloning zal geven aan de persoon die weet waar Diamond Baby is. Haar hondje, die ze haar alles noemt, is vermist sinds vorige week woensdag. Hilton denkt dat Diamond Baby tijdens het verhuizen naar buiten is kunnen glippen. Op Instagram vertelt ze hoe hopeloos ze zich voelt en hoe ze niets liever wil dan het diertje terugvinden. Zo heeft ze al drones ingeschakeld, hondenfluisteraars ingehuurd en een e-mailnetwerk opgestart, maar tevergeefs. Paris heeft ook beloofd dat ze geen vragen zal stellen aan de vinders, wanneer haar hondje weer thuis is.
Lees verder

Ook Nederland komt met maatregelen tegen de hoge energiefactuur, met focus op verbruik in plaats van inkomen
De Nederlandse regering en de energiebedrijven zijn het eens geworden over een prijsplafond voor energie tot eind 2023. Dat melden ingewijden na berichtgeving van de openbare omroep NOS maandag. De maatregel zal gelden vanaf 1 januari, maar in de praktijk gaat de energierekening al op 1 november omlaag. Concreet betaalt iedereen deze winter in Nederland tot een bepaald gas- en elektriciteitsverbruik aan de prijzen van voor de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Verrassingen op je eindfactuur vermijden: zo volg je jouw energieverbruik realtime op
In tijden van exploderende energieprijzen is het verstandig om je stroom- en gasconsumptie van nabij op te volgen. Hoeveel verbruik je? Op welke momenten? En wat tel je daarvoor neer? Mijnenergie.be ging na welke handvaten de energieleveranciers en de energiemarkt aanreiken om je energiegebruik zo nauwkeurig mogelijk te monitoren.
Lees verder

Immunotherapie geneest agressieve huidkanker in kwart van de gevallen
Voor patiënten met een uitgezaaid melanoom biedt immunotherapie een degelijke kans op genezing. Onderzoekers van het UZ Brussel toonden aan dat een kwart van de patiënten die immunotherapie ondergaan vijf jaar na de start van hun kuur volledig genezen is.
Lees verder

Topman vleesvervanger Beyond Meat opgepakt omdat hij man in neus bijt
De operationeel directeur van Beyond Meat, een producent van vleesvervangers, is zaterdag opgepakt. Hij wordt ervan beschuldigd iemand in de neus te hebben gebeten bij een woordenwisseling. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

Mild ouderschap of toch beter een strenge opvoeding met straffen? "We zijn te hard doorgeslagen in de opvoeding van onze kinderen"
Met zijn boek 'Mogen we nog wel straffen?' stelt Philippe Noens, pedagoog en lector Gezinswetenschappen aan hogeschool Odisee, zichzelf en elke ouder de heikele vraag of de pedagogische tik – en bij uitbreiding straffen – al dan niet verantwoord is anno 2022. "In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, voeden jonge ouders hun kinderen best streng op. En 40 procent keurt een pedagogische tik niet per definitie af", aldus Noens, die vindt dat grenzen stellen ook kan zonder geweld.
Lees verder

"Europese banken komen belofte om meer vrouwen te benoemen in topfuncties niet na"
De grootste banken van Europa zetten hun beloftes om meer vrouwen aan te stellen in topfuncties niet om in de praktijk. Alvast niet als het gaat om de allerhoogste functie: de voorbije twee jaar werd er geen enkele vrouw benoemd tot CEO, blijkt uit een analyse van het persagentschap Bloomberg.
Lees verder

Notoire 'GTA 6'-hacker riskeert schadevergoeding van vele miljoenen en tot vijf jaar cel
De hacker die vroege beelden van 'Grand Theft Auto VI' (of ook 'GTA 6') publiceerde, hangt een zware straf boven het hoofd. "Een zware schadevergoeding of tot vijf jaar cel", zo klinkt het.
Lees verder

Voor het eerst in drie jaar opnieuw dode als gevolg van ebola in Oeganda
In Oeganda is wellicht opnieuw sprake van een ebolavirusepidemie. Dat heeft het Oegandese ministerie van Gezondheid gezegd. Voor het eerst in drie jaar werd er een overlijden als gevolg van het virus geregistreerd.
Lees verder

Oeganda vreest nieuwe uitbraak van ebola
In Oeganda is wellicht opnieuw sprake van een ebolavirusepidemie. Dat heeft het Oegandese ministerie van Gezondheid gezegd. Voor het eerst in drie jaar werd er een overlijden als gevolg van het virus geregistreerd.
Lees verder

KOERS KORT. Adam Yates verlaat INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates
Adam Yates stapt van INEOS Grenadiers over naar UAE Team Emirates. De 30-jarige Brit ondertekent er een contract voor drie seizoenen. Yates is een ex-winnaar van de Clasica San Sebastian (2015). Hij schreef vorige maand de Ronde van Duitsland op zijn naam en werd tiende in de Ronde van Frankrijk (negende na de schrapping van Nairo Quintana), op bijna 25 minuten van Jonas Vingegaard. Eerder werd hij vierde (2016) en negende (2020) in de Tour en vierde in de Vuelta (2021).
Lees verder

Vlaanderen lanceert nieuwe campagne om Vlaming aan het lezen te krijgen
De Vlaamse regering lanceert dinsdag de communicatiecampagne 'Vrienden voor het Lezen'. "We willen zoveel mogelijk Vlamingen het plezier van lezen laten ervaren en hen weer aan het lezen krijgen", zeggen Vlaams minister voor Cultuur Jan Jambon (N-VA) en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).
Lees verder

Constant 'ziek', erg laks of azend op dezelfde promotie: zo ga je volgens expert om met irritante collega's
Je collega's kies je niet. Soms worden ze vrienden voor het leven, soms zou je ze liever achter het behang plakken. Hoe ga je om met dat lakse teamlid waar jij voor opdraait, de bevriende collega die dezelfde promotie wil of die koppigaard die je goede ideeën alsmaar afblokt? Tijdens deze 'Week van het Werkgeluk' beantwoordt arbeidspsycholoog Tom Dijckmans jullie ingestuurde vragen. "Wil je de confrontatie aangaan, pas dan op dat je niet aanvallend overkomt."
Lees verder

Oprukkende Oekraïense troepen lijken paniek te veroorzaken bij pro-Russische separatisten en in Kremlin
Het lijkt erop dat het oprukkende Oekraïense leger paniek veroorzaakt bij de pro-Russische rebellen in de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk en enkele beleidsmakers in het Kremlin. Zo weerklonk gisteren een dringende oproep om de twee zuidoostelijke regio's onmiddellijk in te lijven bij Rusland, in de hoop het tij alsnog te keren.
Lees verder