Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 12 september 2022

Joren uit ‘Blind getrouwd’, de beste vriend van Christoff: “Jammer dat mijn relatie met Kathleen Aerts nu opger...

HLN
Joren uit 'Blind getrouwd', de beste vriend van Christoff: "Jammer dat mijn relatie met Kathleen Aerts nu opgerakeld wordt"
Al twintig jaar compagnon de route van podiumbeest Christoff. De steunpilaar áchter de camera's. Maar vandaag treedt Joren Dumont (36) naar voor in 'Blind getrouwd' en zegt hij 'ja' tegen zijn bruid en daten op tv. Zonder de aanwezigheid van zijn copain, helaas, al kreeg hij wel heel wat goede raad mee. "Weer een Kerstmis alleen, dat wilde ik niet. Te confronterend."
Lees verder

Ruziënde William en Harry herenigd, maar voor hoelang? "Hier gingen lange onderhandelingen aan vooraf"
De prinsen William en Harry hebben zaterdag aan Windsor Castle het volk gegroet in een zeldzame, gezamenlijke verschijning. Geen mooier eerbetoon dan dit aan hun overleden grootmoeder. Is de dood van koningin Elizabeth de eerste stap naar een verzoening? Onze royaltyexpert Wim Dehandschutter heeft weinig hoop. "De praktijk toont dat de tijd er nog niet rijp voor is."
Lees verder

Draaiend huis te koop in 'Costa Belgica'
Het bestaat blijkbaar. Een huis dat 360 graden rond zijn as kan draaien. Maandagavond krijgt de Vlaamse makelaar Arjen in 'Costa Belgica' een rondleiding om het exclusieve pand in Marbella te verkopen.
Lees verder

Buitenlandse media blikken al vooruit op Tourdebuut Remco Evenepoel: "Velen kijken al uit naar een strijd met Pogacar"
Het is sinds gisteren officieel. Remco Evenepoel is de eindwinnaar van de Vuelta. Ook de buitenlandse pers is lyrisch over de prestatie van onze landgenoot. "Nu volgt nog het WK in Australië. En bijna niets lijkt onmogelijk voor hem... ."
Lees verder

Buitenlandse media lyrisch over Vuelta-zege van Evenepoel: "Remco bereikt nieuwe dimensie in het wielrennen"
Het is sinds gisteren officieel. Remco Evenepoel is de eindwinnaar van de Vuelta. Ook de buitenlandse pers is lyrisch over de prestatie van onze landgenoot. "Nu volgt nog het WK in Australië. En bijna niets lijkt onmogelijk voor hem... ."
Lees verder

Nieuw-Zeeland schrapt belangrijkste coronamaatregelen
Nieuw-Zeeland schrapt vanaf morgen alle belangrijke coronamaatregelen in het land, meldt The New Zealand Herald. Onder meer het dragen van mondkapjes is vanaf middernacht (lokale tijd) niet langer verplicht. Alleen in bejaardentehuizen en binnen de gezondheidszorg moeten mensen nog wel een mondkapje op blijven doen.
Lees verder

Nathalie Meskens bezingt haar eigen liefdesverhaal en de comeback van Toast: dit was 'Tien om te zien'
Op zondag was het het weer tijd voor een nieuwe aflevering van 'Tien om te zien'. Nathalie Meskens bezong er met 'You Knocked Down My Walls' haar eigen liefdesverhaal. Daarnaast zorgde de Nederlandse Meau voor een kippenvelmoment met haar hit 'Dat heb jij gedaan'. Marthe, Hanne en Julia van K3 kregen iedereen op de dijk van Westende dan weer aan het dansen met 'Waterval'.
Lees verder

Nederlandse beleggers eisen 16 miljard euro van Philips na terugroepacties apneu-apparaten
Nederlandse beleggers eisen miljarden schadevergoeding van Philips. Patiënten en beleggers zijn "stelselmatig verkeerd voorgelicht" over de problemen met apneu- en beademingsapparaten, stellen zij in 'Het Financieele Dagblad'. Daardoor zouden beleggers een veel te hoge prijs hebben betaald voor de aandelen. De beleggersvereniging VEB becijfert de totale schade voor aandeelhouders op 16 miljard euro.
Lees verder

Nederlandse beleggers eisen 16 miljard euro van Philips na terugroepsacties van apneu-apparaten
Nederlandse beleggers eisen miljarden schadevergoeding van Philips. Patiënten en beleggers zijn "stelselmatig verkeerd voorgelicht" over de problemen met apneu- en beademingsapparaten, stellen zij in 'Het Financieele Dagblad'. Daardoor zouden beleggers een veel te hoge prijs hebben betaald voor de aandelen. De beleggersvereniging VEB becijfert de totale schade voor aandeelhouders op 16 miljard euro.
Lees verder

Van 295.000 tot 974.000 euro én altijd waar voor je geld: deze huizen staan te koop in de goedkoopste gemeenten van Vlaanderen en Brussel
Notaris.be berekende dat de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tijdens de eerste helft van dit jaar is gestegen tot 341.635 euro (+6,1 procent) en in Brussel tot 565.866 euro (+4,9 procent). Maar afhankelijk van waar je precies een woonst koopt, krijg je soms meer waar voor je geld. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont enkele interessante huizen in vijf gemeenten die de goedkoopste van hun provincie of gewest zijn.
Lees verder

Hier vind je de laagste woningprijzen in Vlaanderen en Brussel: woonexpert toont 6 knappe huizen die er te koop staan vanaf 225.000 euro
Notaris.be berekende dat de gemiddelde woningprijs in Vlaanderen tijdens de eerste helft van dit jaar is gestegen tot 341.635 euro (+6,1%) en in Brussel tot 565.866 euro (+4,9%). Maar afhankelijk van waar je precies een woonst koopt, krijg je soms meer waar voor je geld. Onze woonexpert Bjorn Cocquyt toont enkele interessante huizen in vijf gemeenten die de goedkoopste van hun provincie of gewest zijn.
Lees verder

Hans Vanaken na 15 op 15 en 100ste goal in competitie, de man die het tegen Porto moet gaan doen: "We hebben de flow en het vertrouwen"
Na Seraing - 'niet de fijnste verplaatsing' - kan de focus eindelijk op FC Porto. "We zitten in de flow en hebben het vertrouwen," is Mister Champions League Hans Vanaken (30) klaar voor Estádio do Dragão.
Lees verder

LIVE. Proces aanslagen Brussel: grootste proces ooit in ons land gaat van start - "Abdeslam heeft geen zin om te komen"
Vandaag vindt in het voormalige NAVO-gebouw in de Brusselse gemeente Evere de inleidende zitting van het assisenproces over de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016 plaats. Daarbij is het uitkijken naar de discussie rond de individuele boxen waarin de beschuldigden moeten plaatsnemen. Verschillende advocaten kondigden al aan om deze kwestie aan te zullen kaarten op de preliminaire zitting van vandaag, waar procedurele problemen ter sprake kunnen komen. Daarnaast zal de zitting vandaag toch vooral in het teken staan van de samenstelling van de getuigenlijst en de volgorde waarin de getuigen moeten verschijnen. Op maandag 10 oktober moet het proces, dat zes tot negen maanden kan duren, van start gaan met de samenstelling van de jury. Op donderdag 13 oktober zal vervolgens de zitting ten gronde beginnen. De preliminaire zitting kan u vandaag volgen in onze liveblog.
Lees verder

Nu al meer snelheidsboetes geregistreerd dan in heel 2021
Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar zorgden de zogenoemde Gewestelijke Verwerkingscentra (GVC's) voor de registratie van meer dan drie miljoen boetes voor een snelheidsovertreding. Dat zijn er meer dan in heel 2021, toen er net geen drie miljoen boetes werden verwerkt. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Lees verder

Trucker zegt epileptische aanval te hebben gehad tijdens drama in Nederland: "Ik had dood kunnen zijn"
Chauffeur Juan S. (45), die wordt verdacht van het truckdrama in het Nederlandse Zuidzijde, stelt dat hij voor het ongeluk echt een epileptische aanval kreeg. Hij zegt dit in een interview met het Spaanse nieuwsmedium El Español.
Lees verder

Feiten en fabels over 'man flu': Klopt het echt dat mannen zich sneller ziek voelen dan vrouwen?
Of je er nu zelf al mee te kampen hebt gehad of niet, het begrip 'man flu' (mannengriep) is je wellicht niet onbekend. Volgens deze wijdverspreide mythe klagen mannen meer en voelen ze zich slechter wanneer ze een ziekte zoals de griep oplopen. Maar gaat het hier echt om een fabeltje of wordt het toch tijd om die verzuchtingen van het mannelijke geslacht serieus te nemen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters onderzoekt of de 'man flu' niet alleen in het hoofd, maar ook in het lijf zit.
Lees verder

Een warmtepomp kan tot 24.000 euro kosten: Op welke premies heb je recht? En kan je er ook voor lenen?
De voorbije maanden werden warmtepompen als zoete broodjes verkocht. Toch blijft de hoge kostprijs voor velen een drempel. Welke premies kan je aanvragen wanneer je een warmtepomp koopt? En via welke leningen kan je een warmtepomp in stappen afbetalen? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Ex van Kim Kardashian blijft volhouden dat hij hun sekstape niet gelekt heeft: "Al die valse tranen"
Is het uitlekken van Kim Kardashians sekstape opgezet spel? Ray J (41), de man die de tape in kwestie gemaakt heeft met de realityster, beweert alvast van wel. De Amerikaanse rapper doet er ondertussen ook alles aan om zijn gelijk te halen. In een video op zijn Instagram-account haalt de man nu uit naar de Kardashians. "Wat jullie mij proberen aan te doen, is gewoon onmenselijk."
Lees verder

Poetin lijkt controle te verliezen over wat gezegd wordt op Russische staatstelevisie
Er is kritiek te horen op de Russische staatstelevisie na de terugtrekking van Russische troepen uit een deel van Oekraïne. Waar experts de afgelopen maanden de tactiek van het Kremlin de hemel in prezen en de oorlog al als gewonnen voorstelden, klinkt het nu opeens dat de Russen er niet zullen komen op de manier waarop ze nu bezig zijn.
Lees verder

Midden-Oosten warmt twee keer zo snel op als wereldwijd gemiddelde
Het Midden-Oosten warmt bijna twee keer zo snel op dan het wereldwijd gemiddelde, zo blijkt uit een nieuwe studie die is gepubliceerd in de aanloop naar de VN-klimaatconferentie in Egypte. Een stijgende zeespiegel, hittegolven, aanhoudende droogte: de gevolgen zijn potentieel vernietigend voor de meer dan 400 miljoen inwoners en de plaatselijke economieën.
Lees verder