Doorgaan naar hoofdcontent

Jonge bestuurder (19) sterft bij ongeval op Kiezel, broer (13) uit wrak bevrijd en gewond afgevoerd

HLN
Jonge bestuurder (19) sterft bij ongeval op Kiezel, broer (13) uit wrak bevrijd en gewond afgevoerd
Een 19-jarige bestuurder uit Laakdal is dinsdagmiddag verongelukt op de Kiezel (N126) in Meerhout. Zijn 13-jarige broer zat ook in de wagen en moest uit het wrak bevrijd worden. De tiener werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

Eerste grote Belgische natuurdocu 'Onze Natuur' was titanenwerk: van honderden uren beeldmateriaal slechts 2% gebruikt
Op de zesdelige tv-reeks is het nog wachten tot begin volgend jaar, maar vanaf morgen kun je wel al in de bioscoop terecht voor 'Onze Natuur - De Film'. De eerste grote Belgische natuurdocumentaire is ronduit indrukwekkend en dat mag ook wel als je weet dat er liefst 960 draaidagen voor nodig waren. De makers vertellen hoe ze dit titanenwerk tot een goed einde hebben gebracht.
Lees verder

Café Costume brengt vrouwencollectie uit. "Een pak is serieus, stijlvol én sexy"
Café Costume, een Belgisch made-to-measure label, brengt een maatpakkencollectie uit voor dames. En dat is maar goed ook, want powersuits zijn al langer populair onder de vrouwelijke helft van de bevolking. Twee psychologen verklaren de trend en een styliste tipt hoe je een mooi kostuum kiest en stylet. "Eén waarschuwing: een pak is al een statement op zich."
Lees verder

Ook in woonzorgcentrum in Halen overlijden na inspuiting met insuline
Naast de eerder gemelde incidenten met verdachte overlijdens en moordpogingen in woonzorgcentra in Oostrozebeke en Hasselt is er bij de diensten van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) nog een geval bekend waarbij een bewoner van een woonzorgcentrum is overleden na de inspuiting met insuline. De onderzoeksredactie van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS, die de eerdere gevallen aan het licht bracht, weet dat het woonzorgcentrum Sint-Lambertus'Buren in Halen gaat.
Lees verder

Crevits: "Nog overlijden na inspuiting met insuline in woonzorgcentrum"
Naast de eerder gemelde incidenten met verdachte overlijdens en moordpogingen in woonzorgcentra in Oostrozebeke en Hasselt is er bij de diensten van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) nog een geval bekend waarbij een bewoner van een woonzorgcentrum is overleden na de inspuiting met insuline. De onderzoeksredactie van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS bracht aan het licht dat bejaarden overleden in woonzorgcentra na een overdosis insuline.
Lees verder

Crevits: "Nog overlijden na inspuiting met insuline in woonzorgcentrum" - Geen kwaad opzet volgens parket
Naast de eerder gemelde incidenten met verdachte overlijdens en moordpogingen in woonzorgcentra in Oostrozebeke en Hasselt, zei Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) vanmiddag in de commissie Welzijn dat er nog een geval bekend was waarbij een bewoner van een woonzorgcentrum is overleden na de inspuiting met insuline. Uit navraag van de onderzoeksredactie van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS blijkt dat er effectief onderzoek is gevoerd naar een ongewoon overlijden in het woonzorgcentrum Sint-Lambertus'Buren in Halen, maar dat er geen kwaad opzet in het spel zou zijn. Volgens het parket is het onderzoek afgerond zonder gevolg.
Lees verder

Verwarring over insulinedoden in rusthuizen: minister niet ingelicht door parket
Grote verwarring vandaag na communicatie van minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) in het Vlaams Parlement. De minister sprak in de commissie Welzijn over drie woonzorgcentra waar een overdosis insuline zou toegediend zijn. Crevits had het ook over een vierde ernstig incident. Maar uit navraag van de onderzoeksredactie van Het Laatste Nieuws en VTM NIEUWS blijkt dat het bij twee van de vier gevallen niet om kwaad opzet zou gaan. In die gevallen is er geen reden tot paniek.
Lees verder

Slechts 1 euro per dag om onbeperkt te reizen met bus of tram: Lydia Peeters (Open Vld) wil openbaar vervoer deze winter goedkoper maken
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil reizen met de bus of de tram deze winter een stuk goedkoper maken. Het voorstel komt er in het kader van de energiecrisis. Hoeveel een ticketje volgens Peeters nog mag kosten? Slechts 1 euro, goed voor een hele dag onbeperkt reizen. Dat schrijft De Morgen en werd bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Nederlandse koninklijke familie uitgejouwd tijdens Prinsjesdag
De Nederlandse koninklijke familie beleeft hun Prinsjesdag in mineur. Niet kroonprinses Amalia (18) - die voor het eerst een belangrijke rol kreeg - maar wel het boegeroep van sommige omstaanders viel het meeste op. Ook tijdens de traditionele balkonscène werden koning Willem-Alexander (55) en koningin Máxima (51) uitgejouwd.
Lees verder

"Ik ben niet meer in de beste conditie, maar als ik een bal zie dan komt het allemaal terug": Ronaldinho klaar voor galamatch op Belgische bodem
Er is een Goddelijke Kanarie geland in België. Niemand minder dan Ronaldinho (42) speelt morgen mee in de 'Circus Cup', een galamatch tussen AA Gent en Standard. "Een eer om in België te zijn", lachte de gewezen superster.
Lees verder

Lichaam vermiste moeder gevonden nadat ze akelig bericht naar dochter stuurde: "Ze laten me niet gaan"
Een verontrustend bericht, een mysterieuze betaling en een lichaam in een ravijn. Al bijna twee weken proberen Amerikaanse speurders de raadselachtige dood van Debbie Collier (59) in de staat Georgia op te lossen.
Lees verder

Man gearresteerd nadat vrouwenlichaam in koelkast wordt gevonden in Frankrijk
In de Franse stad Grasse heeft de politie een man gearresteerd die in verband wordt gebracht met een vrouwenlichaam dat in een koelkast werd aangetroffen. Twee mensen wilden de koelkast naar de vuilnisbelt brengen en troffen er een vrouwenlijk in aan. De eigenaar van het apparaat werd gearresteerd op verdenking van moord.
Lees verder

Oudste bewijs van opiumgebruik gevonden op begraafplaats
In de Israëlische stad Jehud is een residu van opium aangetroffen op vazen die meer dan 3.500 jaar oud zijn. Dat is daarmee het oudste bewijs voor het gebruik van deze drug, kondigt de Israëlische oudheidkundige dienst aan.
Lees verder

Dit was de RedBull Zeepkistenrace 2022 op het Circuit van Spa-Francorchamps!
Tijdens de Red Bull Zeepkistenrace dagen we de dapperste, vrolijkste en meest creatieve teams uit om het gekste voertuig ooit te bouwen. Ben je er klaar voor? Reken dan op de zwaartekracht en maak je op om - hopelijk toch - de finish te halen op het Circuit van Spa-Francorchamps. Welkom bij de crème de la crème van de motor-zonder-motorsport!
Lees verder

Spaanse politie brengt zware slag toe aan drugsbendes op Ibiza
De Spaansen politie heeft in samenwerking met de Italiaanse politie en Europol een zware slag toegebracht aan twee drugsbendes op Ibiza. Een van hen zou banden hebben met de Italiaanse maffiaclan 'Ndrangheta.
Lees verder

Nu iedereen in de ban is van 'The Lord of the Rings'-prequel 'The Rings of Power': test hier je kennis over Midden-Aarde
Het heeft eventjes geduurd, maar ondertussen is het wachten voorbij. 'The Rings of Power', de langverwachte prequel op 'The Lord of the Rings', staat sinds begin deze maand op Prime Video. Is jouw kennis over Midden-Aarde nog steeds up to date of kan je wel een opfrissingscursus gebruiken? Aan de hand van onderstaande quiz kom jij te weten of je een echte 'LOTR'-fan bent of niet.
Lees verder

België verloor 26.000 dollarmiljonairs in 2021: rijkdom in ons land kent achteruitgang
Terwijl de rijkdom van gezinnen wereldwijd in 2021 met bijna 10 procent is toegenomen, behoorde België tot de landen met de grootste achteruitgang. Ook het aantal dollarmiljonairs in België daalde, tot 589.000. Dat blijkt uit een nieuwe vermogensstudie van het Zwitserse Credit Suisse.
Lees verder

Kistdragers Queen Elizabeth II hadden na lange shift nog enorm belangrijke taak buiten oog van camera's
Acht militairen van de Grenadier Guards, een elite-eenheid van de infanterie van het Britse leger, waren uitverkoren om de doodskist van Queen Elizabeth II te dragen tijdens haar begrafenis. Vijf van hen werden al enkele uren na de aankondiging van haar dood overgevlogen uit Irak. De hele wereld zag hoe de militairen feilloos en gracieus hun taak uitvoerden. Maar hun opdracht zat er nog niet op toen de kist neerdaalde in de crypte onder St George's Chapel aan Windsor Castle. Buiten het oog van de camera's moesten ze de Queen nog samen met haar echtgenoot bijzetten in de King George VI Memorial Chapel, bij haar ouders en zus.
Lees verder

KOERS KORT. Adam Yates verlaat INEOS Grenadiers voor UAE Team Emirates - Benoot verlost van nekbrace
Nieuwe stap in de revalidatie van Tiesj Benoot. Onze landgenoot mist het WK na een aanrijding op training in Livigno begin augustus. Benoot liep een breuk op in een nekwervel en moest sindsdien met een nekbrace leven. Nu mag hij die brace achterwege laten en een zachte ondersteunende moussekraag dragen. Benoot komt hoe dan ook niet meer in actie dit seizoen, de Oost-Vlaming neemt een pauze om in de winter weer fit de voorbereiding op het nieuwe jaar aan te vatten.
Lees verder

Football Talk. Vandaag duidelijkheid over blessure Amuzu - Thorup ontslagen bij Kopenhagen
FC Kopenhagen heeft coach Jess Thorup aan de deur gezet. De oud-trainer van AA Gent en Racing Genk heeft een tegenvallende seizoensstart niet overleefd. Assistent Jacob Neestrup neemt over. "We hebben dit seizoen jammer genoeg niet de ontwikkeling en stabiliteit in de prestaties van het team gezien die we verwacht hadden", zei voorzitter Allan Agerholm in een reactie. "Daarom maken we vandaag een einde aan de samenwerking met Jess Thorup."
Lees verder