Doorgaan naar hoofdcontent

John Lelangue volgend jaar geen algemeen manager meer bij Lotto Dstny

HLN
John Lelangue volgend jaar geen algemeen manager meer bij Lotto Dstny
John Lelangue en Lotto Dstny gaan aan het eind van dit jaar uit elkaar. Lelangue was sinds 2019 CEO van de Belgische WorldTour-ploeg die in degradatiezorgen verkeert. Zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd.
Lees verder

INTEGRAAL. Lees hier de Septemberverklaring van Jan Jambon: "Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk"
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) heeft zijn Septemberverklaring afgelegd in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. "Wat ik maandag heb moeten ondergaan, was pijnlijk", zegt Jambon nadat de partijen er die dag niet in slaagden een akkoord te vinden. Lees hieronder de Septemberverklaring van Jambon.
Lees verder

LIVE. Volg hier de Septemberverklaring van minister-president Jan Jambon
Om 14 uur komt minister-president Jan Jambon (N-VA) zijn Septemberverklaring afleggen in het Vlaams parlement. In die verklaring doet de regering traditioneel de grote lijnen van haar beleid en begroting voor het komende jaar uit de doeken. Normaal gezien moest Jambon dat afgelopen maandag doen, maar de drie Vlaamse regeringspartijen slaagden er niet in tijdig een begrotingsakkoord te vinden. Gisteren legde CD&V zich dan toch neer bij het compromis dat in feite al maandag op de regeringstafel lag, maar toen nog onvoldoende was voor CD&V-voorzitter Sammy Mahdi. U kan de Septemberverklaring hier integraal bekijken via HLN Live.
Lees verder

'Various Daylife' is een nichegame voor statneukers en grindfanatici
De fenomenale rockumentary rond hardrockgroep Spinal Tap krijgt een vervolg. Dat heeft geen sikkepit te maken met deze game, maar een zinnetje uit de topsong 'Big Bottoms' gaan we u toch niet onthouden: "My baby fits me like a flesh tuxedo. I like to sink her with my pink torpedo."
Lees verder

"Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd": Deze schitterende herenhuizen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro
Er zijn maar weinig huizen met gevels die zo'n uitstraling hebben als herenwoningen. Ook de interieurs hebben vaak tonnen karakter en tal van sierlijke elementen verklappen de rijkdom van de bouwheer van weleer. Droom jij ervan zo'n pand het jouwe te mogen noemen? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht in elke Vlaamse provincie naar een uitzonderlijk herenhuis dat te koop staat. Deze vijf pareltjes zijn nog erg authentiek.
Lees verder

Droom je van een herenwoning? Deze glorieuze panden staan te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro
Er zijn maar weinig huizen met gevels die zo'n uitstraling hebben als herenwoningen. Ook de interieurs hebben vaak tonnen karakter en tal van sierlijke elementen verklappen de rijkdom van de bouwheer van weleer. Droom jij ervan zo'n pand het jouwe te mogen noemen? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht in elke Vlaamse provincie naar een uitzonderlijk herenhuis dat te koop staat. Deze vijf pareltjes zijn nog erg authentiek.
Lees verder

INTERVIEW. Shinji & Shinji, Japanse vrienden met Premier League-medailles: "Zijn kinderen vinden me niet leuk"
Ze delen hun voornaam en Premier League-titels, maar Kanaries Shinji Kagawa (33) en Shinji Okazaki (36) hebben ook een voorliefde voor... moelleux. Een gesprek met het Japanse duo, dat maar weinig over voetbal ging. "Ik hoop dat Shinji snel een gezinnetje kan starten." "Ken jij misschien iemand?"
Lees verder

Belgian Cats kansloos uitgeschakeld in kwartfinale WK na nederlaag tegen Australië (69-86)
Geen stunt voor de Belgian Cats op het WK basketbal: zonder kapitein Emma Meesseman was Australië in de kwartfinale meer dan een maatje te sterk. De Belgen ondergingen vooral onder de borden de wet van de sterkste en konden de Opals, derde op de wereldranking, nooit bedreigen: 69-86.
Lees verder

Nucleaire waakhond roept mensen weer op om radongehalte in woning te meten
De federale nucleaire waakhond FANC roept mensen weer op om het radongehalte in hun woning of op de werkvloer te meten. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de regulator de Radonactie, die loopt van begin oktober tot eind december.
Lees verder

Even opnieuw K2 in plaats van K3: "Hanne moet een beetje rust nemen"
Vanochtend waren er een aantal afwezigen tijdens de ochtendshow van 'Kawtar & Keyaert' bij MNM. Zo werd radiopresentatrice Kawtar Ehlalouch vervangen door Ingeborg. Maar ook de meisjes van K3 waren niet voltallig aanwezig tijdens de uitzending: "Hanne moest rusten", vertelt Marthe.
Lees verder

Werkgevers luiden alarmbel: "Duizenden Europese bedrijven bedreigd door energiecrisis"
Door de "exorbitante" energieprijzen dreigen vele duizenden bedrijven in de Europese Unie om te vallen. Daarom moet Europa snel optreden om de klappen voor het bedrijfsleven door de energiecrisis te verzachten. Dat schrijft de werkgeverslobbygroep BusinessEurope in een brief aan voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie.
Lees verder

KOERS KORT. Wellens geeft forfait voor Coppa Agostini - Seizoen is voorbij voor Edward Planckaert na val op training
Edward Planckaert zal dit seizoen niet meer in actie komen. Dat maakte zijn team Alpecin-Deceuninck donderdag bekend. De 27-jarige West-Vlaming viel woensdag op training en ontwrichtte daarbij zijn duim. Hij zal geopereerd worden. Zijn team verwacht dat hij in de winter een normale voorbereiding op komend seizoen zal kunnen afwerken.
Lees verder

Duitse regering akkoord over prijsplafond voor gas
De Duitse regering gaat tientallen miljarden uittrekken om een plafond in te voeren voor de gasprijs. Dat melden verschillende media.
Lees verder

Axel Merckx in beeld om John Lelangue op te volgen bij Lotto Dstny
John Lelangue en Lotto Dstny gaan aan het eind van dit jaar uit elkaar. Lelangue was sinds 2019 CEO van de Belgische WorldTour-ploeg die in degradatiezorgen verkeert. Zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd. Yana Seel (chief businnes officer) neemt de komende tijd samen met Lelangue de honneurs waar, met de bedoeling dat er iemand bijkomt met sportieve expertise. Daarvoor praat Lotto Dstny met Axel Merckx.
Lees verder

Het 'gangsterleven' van Coolio, op 't einde goedkoper dan Niels Destadsbader: "Het was carrière maken of in de cel vliegen"
Wie Coolio zegt, zegt 'Gangsta's Paradise', zijn iconische nummer dat intussen 27 jaar oud is. De rapper, die woensdag onverwacht stierf op 59-jarige leeftijd, beschrijft daarin hoe jongeren uit achtergestelde buurten vaak in de criminaliteit belanden. Een autobiografisch lied, want ook Coolio hield zich in z'n jeugdjaren bezig met onfrisse praktijken. Na z'n succesperiode herviel hij bovendien in slechte gewoontes, met arrestaties en rechtszaken tot gevolg. Om over z'n liederlijke liefdesleven nog maar te zwijgen. "Of ik meer dan zes kinderen heb? Goh, da's mogelijk, ja."
Lees verder

Drie kosmonauten veilig teruggekeerd van ruimtestation ISS
Drie Russische kosmonauten zijn donderdag veilig teruggekeerd van het Internationaal Ruimtestation ISS, zo verluidde in het vluchtleidingscentrum nabij Moskou.
Lees verder

Andy Peelman opent dit weekend nieuwe kledingzaak: "We hebben er al zes keer meer geld in gestoken dan voorzien"
"Mijn tv-carrière loopt als een trein, maar in ons wereldje weet je nooit wanneer het plots gedaan is." En dus zorgde Andy Peelman (38) ervoor dat hij iets achter de hand heeft: zijn gloednieuwe kledingzaak Lorelie en Feline, die dit weekend opent in Aalst. In een uitgebreid gesprek vertelt hij over de plannen met de winkel, hoe hij alles hoopt te combineren met z'n familie en over de renovaties, die niet altijd van een leien dakje lopen. "Plots stroomde het toilet over. Zo smerig."
Lees verder

Pro League lanceert nieuwe app: "Onmisbaar voor iedereen die van Belgisch voetbal houdt"
Straffe statistieken van jouw favoriete club en spelers, realtime updates tijdens alle matchen, de strafste videocompilaties en handige functies die de beleving van de supporters in het stadion, voor de buis of op café alleen maar verbetert. Met de gloednieuwe en gratis Jupiler Pro League app brengt de Pro League haar fans meer dan ooit dichter bij het Belgisch voetbal.
Lees verder

Amerikanen investeren in Belgische waterstofinstallaties: "België is voor sommige technologieën wereldspeler"
De Amerikaanse multinational Cummins gaat een forse investering doen in hun vestiging nabij Westerlo. Het zou gaan om een investering van boven de honderd miljoen euro die 150 jobs oplevert.
Lees verder

LIVE F1. "Ik heb wel heel veel geluk nodig": Max Verstappen rekent in Singapore nog niet op wereldtitel
In Singapore kan Max Verstappen zijn wereldtitel in de Formule 1 verlengen. Maar dan moet het al erg meezitten, dus rekent de Nederlander er niet op. "Het lijkt me een beetje onrealistisch." Wat zijn de scenario's? Volg de aanloop, kwalificaties en race zelf in onderstaande liveblog.
Lees verder