Doorgaan naar hoofdcontent

Jérémy Doku en Yari Verschaeren scoren punten bij Jonge Duivels, die gelijkspelen tegen Frankrijk

Jérémy Doku en Yari Verschaeren scoren punten bij Jonge Duivels, die gelijkspelen tegen Frankrijk

De Jonge Duivels hebben maandagavond 2-2 gelijkgespeeld in een oefeninterland tegen Frankrijk. Jérémy Doku deelde net als tegen Nederland een assist uit, Yari Verschaeren scoorde het tweede doelpunt. De 'ervaren' belofteninternationals scoorden punten.

Lees verder

Wout van Aert en Sarah De Bie supporteren op WK voor Belgian Cats

Wout van Aert geniet na het WK wielrennen en zijn knappe vierde plaats nog van een welverdiende vakantie in Australië. Samen met zijn vrouw Sarah De Bie, een ex-basketbalspeelster, kwam Wout supporteren in Sydney voor de Belgian Cats tijdens de wedstrijd tegen China.

Lees verder

Magnus Carlsen reageert voor het eerst op gigantische rel in schaakwereld: "Hij heeft nog veel meer vals gespeeld dan toegegeven"

De Noorse topschaker Magnus Carlsen heeft voor het eerst gereageerd op de grote rel die de schaakwereld al weken in de ban houdt. "Ik geloof dat hij nog veel meer vals gespeeld heeft", aldus Carlsen over zijn 19-jarige rivaal Hans Niemann.

Lees verder

Belgian Cats maatje te klein voor China op WK basketbal, steun van Wout van Aert kan niet baten

Wat een partij, die slotwedstrijd in poule A tussen de Belgian Cats en China! Zonder sterspeelster Emma Meesseman vochten de Cats als echte leeuwinnen. Ze bleven lang in het spoor van podiumkandidaat China en stonden zelfs op voorsprong, maar leden uiteindelijk een 81-55-nederlaag.

Lees verder

Interview tijdens WK basketbal abrupt onderbroken: Malinese speelsters gaan elkaar te lijf

Schokkende beelden vanop het WK basketbal in het Australische Sydney. Verschillende speelsters van Mali kregen het in de mixed zone met elkaar aan de stok en gingen met elkaar op de vuist. FIBA start een onderzoek.

Lees verder

FACTCHECK: Kleurt de selectiepolitiek van bondscoach Roberto Martinez te paars-wit?

Hein Vanhaezebrouck heeft gesuggereerd dat Roberto Martinez Anderlecht-spelers zoals Zeno Debast en eerder Yari Verschaeren voortrekt bij oproepingen voor de nationale ploeg. De AA Gent-trainer noemt dat in de Genste podcast Stropcast "onvoorstelbaar". Maar heeft hij effectief gelijk: haalt Martinez meer spelers van Anderlecht voor het eerst bij de Rode Duivels dan jongens van andere Belgische clubs?

Lees verder

Een groots gebaar: wereldkampioen Remco Evenepoel geeft zijn rode trui uit de Vuelta weg voor De Warmste Week

Tussen 19 en 24 december is het opnieuw tijd voor De Warmste Week, die dit jaar zal doorgaan in Hasselt. Het thema is deze keer kansarmoede. Om zijn steentje bij te dragen, geeft wereldkampioen Remco Evenepoel een rode trui van zijn triomf in de Vuelta weg.

Lees verder

Zlatan gaat Zidane achterna: Ibrahimovic deelt beelden van acteerdebuut in nieuwe 'Asterix'-film

De Zweedse voetballer Zlatan Ibrahimovic zal te zien zijn in de nieuwe Asterix-film. Dat blijkt uit de eerste beelden van Asterix & Obelix: the middle kingdom. De film wordt volgend jaar in februari in de zalen verwacht.

Lees verder

Details over horrornacht van Mathieu van der Poel lekken uit: meisjes maakten video's, "hij achtervolgde hen tot in hun kamer"

Er duiken steeds meer details op van de dramatische nacht van Mathieu van der Poel, vlak voor het WK wielrennen in Wollongong. Australische bronnen konden beslag leggen op de gerechterlijke documenten voor de rechtszaak, terwijl Het Algemeen Dagblad een van de betrokken meisjes kon spreken.

Lees verder

Eerlijke Jan Vertonghen steekt Mathieu van der Poel hart onder de riem: "Ik twijfel of ik anders zou hebben gereageerd"

De soap rond het nachtelijk incident met Mathieu van der Poel beroert niet alleen de wielerwereld. Dat maakte Rode Duivel en koersfan Jan Vertonghen duidelijk in een tweet.

Lees verder

De Jupiler Pro League is voortaan te zien op DAZN, dat Eleven Sports overneemt (maar voor de kijker verandert er niets)

Het wereldwijd sportplatform DAZN neemt de sportmedia-activiteiten van de Eleven Group over. Dat meldt het bedrijf dinsdag in een persbericht. Eleven Sports zendt het Belgisch voetbal uit. De overname verhoogt de inkomsten van DAZN Group met zowat 300 miljoen dollar per jaar.

Lees verder

Red Lions kennen speelschema voor WK hockey

De internationale hockeybond FIH heeft dinsdag het speelschema vrijgegeven voor het WK bij de mannen van begin volgend jaar in India.

Lees verder

Zwangere Angelique Kerber (34) wil naar Olympische Spelen van Parijs

De Duitse tennisvedette Angelique Kerber denkt op haar 34e nog niet aan stoppen. Na haar zwangerschap wil de voormalige nummer 1 van de wereld een comeback maken die moet uitmonden in deelname aan de Olympische Spelen van Parijs in 2024.

Lees verder

F1-renstal Alfa Romeo behoudt vertrouwen in Zhou Guanyu

De Chinese Formule 1-rijder Zhou Guanyu zal ook volgend jaar achter het stuur zitten van een Alfa Romeo. Het Zwitserse team bevestigde dinsdag zijn contractverlenging. "Het avontuur gaat verder. De tijger uit Shanghai blijft brullen", klinkt het.

Lees verder

Maryna Zanevska staat in de tweede ronde van het toernooi in Parma

Maryna Zanevska (WTA 97) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Italiaanse Parma (gravel/251.750 dollar). De 29-jarige Belgische van Oekraïense origine versloeg de 23-jarige thuisspeelster Lucia Bronzetti (WTA 61), het achtste reekshoofd. Het werd 6-3 en 6-2 na een uur en 24 minuten wedstrijd.

Lees verder

Annemiek van Vleuten twijfelt over pensioen na wereldtitel: "Er is nog steeds ongeloof, 159 kilometer lang reed ik als knecht"

Met een ultieme jump snelde Annemiek van Vleuten afgelopen weekend tot wereldkampioen, voor Lotte Kopecky. Een klein wonder na haar zware val tijdens de Mixed Relay. "Ik had totaal afscheid genomen van het idee dat ik wereldkampioen kon worden", aldus de Nederlandse bij Jinek.

Lees verder

Amerikaanse cross verandert in glijpartij: flink wat deelnemers schuiven van modderige helling

Er zijn bijzondere beelden opgedoken van een cross in de USCX Series, meer bepaald die in Rochester. Het regende stevig in de VS en dus was het parcours omgetoverd tot een modderpoel. Annemarie Worst soleerde makkelijk naar winst, maar in de achterhoede zorgde het slechte weer voor speciale taferelen… Bij de mannen ging de zege overigens naar Vincent Baestaens, het Belgische lief van de Nederlandse Worst.

Lees verder

Na afblazen van kamp tegen Anthony Joshua bokst Tyson Fury tegen Mahmoud Charr

Na het afblazen van het duel tussen de beste Britse zwaargewichten - Tyson Fury en Anthony Joshua - wil de 'Gypsy King' het nu opnemen tegen de Duitse bokser Mahmoud Charr. Fury, de WBC-kampioen, heeft de kamp tegen Joshua maandag zelf uitgesloten omdat die laatste volgens hem een deadline op maandag niet had gehaald. De wedstrijd tegen Charr zou nu op 3 december gepland staan.

Lees verder

Mathieu van der Poel reageert voor het eerst op WK-incident: "Natuurlijk heb ik er spijt van"

Mathieu van der Poel is opnieuw in het land. De Nederlander heeft er een bewogen periode opzitten, na een incident tijdens de nacht voor het WK. Op Zaventem, waar hij samen met Remco Evenepoel opnieuw voet op Belgische bodem zette, reageerde Van der Poel voor het eerst op de affaire.

Lees verder

Wereldkampioen Remco Evenepoel overdonderd bij aankomst op luchthaven: "Ik had iets verwacht, maar dit niet"

Remco Evenepoel is weer thuis. Of toch, in het land. De kersverse wereldkampioen landde dinsdagmiddag met een vlucht vanuit Dubai en de ontvangst was fenomenaal.

Lees verder

VIDEO. Onder het goedkeurend oog van de massa: het moment waarop Oumi haar wereldkampioen eindelijk mag vastpakken

Ze was niet mee afgereisd naar Australië, Oumi. Dus heeft de verloofde van Remco Evenepoel lang, heel lang moeten wachten om haar wereldkampioen een eerste keer te feliciteren met zijn titel. Op de luchthaven in Zaventem was het eindelijk zover: onder het goedkeurend oog van de massa viel het koppel elkaar in de armen.

Lees verder

Lierse wrijft zich in de handen met topaffiche tegen Anderlecht in beker: "Daar hoop je altijd op"

De affiches van de zestiende finales van de Croky Cup zijn bekend en onder meer Lierse treft het met een tegenstander als Anderlecht. "Op zo'n affiche hoop je toch altijd ", reageert coach Tom Van Imschoot. "In de bekermatch tegen RC Mechelen zag je wel dat de beker opnieuw leeft en daarom is het ook zo leuk dat we thuis aan de bak kunnen."

Lees verder

Belgian Cats treffen gastland Australië in kwartfinale WK

De Belgian Cats, nummer vijf van de wereld, nemen het op het WK in het Australische Sydney in de kwartfinale op tegen ... gastland Australië (FIBA 3). De kwartfinale gaat donderdag in de Sydney Super Dome door en de wedstrijd gaat om 20u30 Australische tijd (12u30 Belgische tijd) van start.

Lees verder

Bondscoach Ives Serneels selecteert 24 Red Flames voor WK-barrages

Bondscoach Ives Serneels heeft dinsdag een 24-koppige selectie bekendgemaakt voor het duel van de Red Flames (FIFA 19) in Barcelos tegen Portugal (FIFA 27) in de eerste ronde van de play-offs voor het WK van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

Lees verder

IN BEELD. Herbeleef de thuiskomst van Remco Evenepoel: een dag vol knuffels, felicitaties en emoties

Na zes dolle weken is Remco Evenepoel terug in België. Voor het eerst sinds zijn eindoverwinning in de Vuelta en zijn triomf op het WK in Australië konden de Belgische fans hem groeten. Eerst op Zaventem, daarna in het sfeervolle supporterscafé In De Rustberg in Schepdaal. Bekijk hier de beelden van een bewogen dag.

Lees verder

Sander Coopman gelooft in Beverse stunt tegen Antwerp: "De zestiende finales zijn altijd moeilijk voor hen"

De loting voor de zestiende finales van de Croky Cup leverde heel wat interessante affiches op, met op kop Beveren-Antwerp. Voor trainer Wim De Decker, Alexander Corryn, en Dieumerci Mbokani wordt het een speciaal weerzien, net als voor Sander Coopman (27), die in de zomer van de Bosuil naar de Freethiel verhuisde en volop aan zijn comeback werkt. "Het zou de max zijn om tegen Antwerp aan de aftrap te staan."

Lees verder

Dessel Sport kijkt uit naar komst van AA Gent: "Heel blij dat we niet wéér naar Moeskroen moeten"

Dessel Sport neemt het in de volgende ronde van de Beker van België op tegen AA Gent. "Uiteraard is dat een leuke affiche", zegt voorzitter Willy Mermans.

Lees verder

Vader van tienermeisjes reageert op hotelincident met Mathieu van der Poel: "Hij had het recht om boos te worden, maar niet op die manier"

Het hotelincident met Mathieu van der Poel (27) de nacht voor het WK wielrennen in Australië doet veel stof opwaaien. Dinsdagochtend raakten er al meer details bekend van het incident nadat er video's circuleerden en één van de tienermeisjes sprak in Nederlandse media, later op de dag deed ook de vader zijn verhaal in Australische media.

Lees verder

Drama voor Madsen (Westerlo) en Deense beloften: uitgeschakeld voor EK U21

Nikolas Madsen, de 22-jarige middenvelder van Westerlo, is samen met zijn ploegmaats van de Deense U21 op een pijnlijke manier uitgeschakeld voor het EK U21 dat volgend jaar in Georgië en Roemenië plaats vindt.

Lees verder

Van de Brusselse Grote Markt tot zijn huwelijksreis met Oumi: dit is de drukke kalender van de wereldkampioen

Het wordt rustiger. Enfin, binnenkort toch een beetje. Sinds zijn eindzege in de Vuelta dik twee weken geleden leeft Remco Evenepoel in een nooit ophoudende rollercoaster. Gisteren stonden Zaventem en Schepdaal nog op hun kop, zondag is het aan Brussel.

Lees verder

Grobbendonkenaar Wout Ghielens pakt brons bij juniores op EK: "En dan nu drie weken rust: eindelijk heb ik tijd om nog eens uit te gaan"

Het EK duursporten in Bilbao was zeker de moeite voor de sporters uit onze provincie. Gisteren schreven we al dat Adam Lambrechts als eerste aquabiker over de meet kwam, maar ook zijn pupil Wout Ghielens (19) uit Grobbendonk graaide een bronzen plak mee in de duatlon.

Lees verder

Largie Ramazani, de jonge Rode Duivel die Thibaut Courtois al vloerde: "Ik ben 15 miljoen waard, misschien zelfs meer"

Largie Ramazani (21) is na Doku en Verschaeren de speler met de hoogste marktwaarde in de nationale U21 van Jacky Mathijssen. Maak kennis met de onbekendste Belg in de Spaanse Primera Division: klein maar dapper genoeg om vorige maand Thibaut Courtois te verslaan én maandagavond voor de nationale beloften te scoren tegen Frankrijk. "Het WK in Qatar is mijn doel."

Lees verder

Nog twee maanden tot het WK: wie staat er goed voor? Europese grootmachten laten het afweten, Brazilië en Argentinië al in topvorm

Over 53 dagen begint het WK in Qatar. Hoe de Rode Duivels er voorstaan, weet u ondertussen al: niet bijster goed. Maar hoe zit het met de andere voetbalgrootmachten? Zijn zij klaar om te schitteren? Wel, Argentinië en Brazilië lijken dé favorieten te worden, want de grote Europese voetbalnaties geven voorlopig niet thuis. Een overzichtje.

Lees verder

Minder fans in Belgische stadions: hoe komt dat? "Toch verheugend dat Club Brugge, Antwerp en KV Mechelen mooie cijfers blijven voorleggen"

De Pro League maakt zich zorgen over de teruglopende toeschouwersaantallen. De verzameling van profclubs zette bij monde van CEO Lorin Parys het punt ook al op de agenda van de Algemene Vergadering. Tv-rechtenhouder Eleven Sports ziet hetzelfde gebeuren en ging daarover ook in gesprek met de Pro League. We sommen de mogelijke redenen voor de terugloop op.

Lees verder

Wim De Decker en SK Beveren krijgen topaffiche in beker: "Antwerp ligt me nog steeds na aan het hart"

Een affiche om naar uit te ­kijken in de zestiende finales van de Beker van België: SK Beveren - Antwerp FC. Ook voor Beveren-trainer Wim De Decker – ex-trainer/speler van de Great Old – wordt de beker­ontmoeting met Antwerp bijzonder. "Een zeer mooie affiche. Antwerp ligt me nog steeds na aan het hart. Ik kom nog geregeld op de Bosuil, maar dit is toch anders. Het wordt de ­eerste keer dat ik als coach tegenover Antwerp sta mét publiek."

Lees verder

Wij volgden het onthaal van Remco: weerzien met Oumi, verplichte afspraak in kledingwinkel en symbolische regenboog

Hij is geland. Onze wereldkampioen Remco Evenepoel arriveerde dinsdagmiddag in een uitzinnige luchthavenhal vol muziek, smartphones en gejoel, van het léger fans dat was afgezakt. Zijn drie grootste - verloofde Oumi en papa en mama Evenepoel - trokken hun held eindelijk tegen hun gilet, om daarna in Schepdaal nog maar eens een feestje in te zetten. Waar Remco onvermoeid de tijd nam voor élke selfie. Tot de plicht weer riep. "Ik moet mijn trouwkostuum gaan kiezen, samen met mama."

Lees verder

Mathieu van der Poel geeft zijn versie van de feiten van de horrornacht in Sydney: "Het was laat en ik wilde slapen"

"Ik had het anders moeten aanpakken." Mathieu Van der Poel (27) bekent schuld na het nachtelijke hotelincident vlak voor het WK. Uitgelekte filmpjes tonen hoe hij de minderjarige nachtbrakers ook fysiek confronteerde. Iets wat Van der Poel voor de rechter ook bekende. "Ik geef het eerlijk toe: ik ben in de fout."

Lees verder

Belgian Cats in kwartfinale tegenover Australië en 12.000 vurige thuisfans: "Hoe moeilijk ook, we geloven in een stunt"

De Belgian Cats nemen het donderdag om 12.30u Belgische tijd in de kwartfinales voor 12.000 vurige fans op tegen gastland en vice­wereldkampioen Australië. "Zonder Meesseman zullen we naar collectieve oplossingen moeten zoeken, maar ik blijf geloven in de halve finales", zegt bondscoach Valéry Demory.

Lees verder