Doorgaan naar hoofdcontent

Jens Verbrugghe legt statement af: “Het is deels mijn fout, omdat ik het niet gezien heb”

Jens Verbrugghe legt statement af: "Het is deels mijn fout, omdat ik het niet gezien heb"

Nog één keer, zonder al te veel emoties, wilde junior Jens Verbrugghe zelf terugkomen op wat hem in de individuele tijdrit was overkomen. Een menselijke fout, punt aan de lijn.

Lees verder

Goed begonnen, nog lang niet gewonnen: hoe een medaille op een jeugd-WK niet altijd een garantie is op een topcarrière

Allemaal mooi, al die beloften en junioren die met hun WK-medaille staan te stralen bij de junioren en beloften op zo'n WK. Nog geen twintig, en nu al op de drempel van een grote carrière. Maar biedt een podiumplek bij de jeugd wel enige garantie? Wij doorploegden alle medaillewinnaars bij beloften en junioren sinds 2000. Bijna 250 medailles, bijna 200 verschillende winnaars. De conclusie: minder dan 1 op 6 wacht een grootste carrière.

Lees verder

Drama voor Nederlandse ploeg in mixed relays op WK: Annemiek van Vleuten komt zwaar ten val, Bauke Mollema kent materiaalpech

Het onderdeel mixed relay op de WK wielrennen in het Australische Wollonging is woensdag voor Nederland uitgedraaid op één groot drama. Nadat Bauke Mollema bij de mannen al vroeg wegviel door een mechanisch defect, kwam Annemiek van Vleuten na de aflossing vrijwel direct ten val.

Lees verder

Wereldtitel mixed relay is voor Zwitserland, favoriet Nederland kent dramatische aflossing

Zwitserland heeft dinsdag op het WK wielrennen in het Australische Wollongong de wereldtitel mixed relay binnengehaald. In de gemengde aflossing haalde het Zwitserse zestal - met onder meer Bissegger en Küng bij de mannen en Reusser bij de vrouwen - het nipt van Italië waar Ganna, Affini en Longo Borghini de grote motoren waren. Co-favoriet Nederland kende een ware pechdag. Eerst werd Bauke Mollema uitgeschakeld door kettingproblemen, even later ging Annemiek van Vleuten meteen na de wissel tegen de grond.

Lees verder

Werkmier Stan Dewulf helemaal klaar om zich op te offeren voor Van Aert of Evenepoel: "Wout, Remco, Laporte, Pogacar en Matthews, volgens mij staan er daar altijd twee van op het podium"

Stan Dewulf (24) is niet de renner die de ene krantenkop na de andere haalt of continu in beeld rijdt, maar bondscoach Sven Vanthourenhout gaf hem de voorkeur op Dylan Teuns, die dit jaar een klassieker won. Hij was misschien wel de minst verwachte naam in het rijtje, maar Dewulf heeft zijn waarde en is vooral bereid om zich helemaal weg te cijferen voor de Belgische kopmannen. "Om wereldkampioen te worden heb je elk puzzelstuk nodig. Eender welk stukje ik moet zijn, ik zal mijn best doen."

Lees verder

Nathan Van Hooydonck na WK mixed relay: "Voor mij hoeft dit niet meer"

Voorafgaand aan het WK was het enthousiasme al niet echt groot te noemen bij de Belgische gemengde estafetteploeg en met een achtste plaats, trager dan Nederland dat twee maal slechts met twee renners reed, vielen de Belgen woensdag ver buiten de prijzen op het WK Mixed Relay in het Australische Wollongong.

Lees verder

Mollema is dé pechvogel in Australië: na kettingprobleem, nu ook aangevallen door zeemeeuw

Het WK wielrennen in Australië is nog niet de wedstrijd geworden van Bauke Mollema. De 35-jarige Nederlander werd zondag pas 25e in het tijdrijden en kende woensdag na amper een paar kilometer al kettingproblemen in de mixed relay. Bovendien werd Mollema achteraf al voor de tweede keer aangevallen door een vogel.

Lees verder

Jasper Stuyven voor WK: "Ik denk hier niet te veel aan mijn eigen kansen

Jasper Stuyven, Stan Dewulf, Pieter Serry, Yves Lampaert, Quinten Hermans en Nathan Van Hooydonck maakten woensdag hun opwachting op een persmoment van de Belgische selectie enkele dagen voor het WK wielrennen in het Australische Wollongong. "Met Wout en Remco hebben we twee sterke kopmannen", klonk het bij Stuyven. "Maar dat wil niet zeggen dat we hier zomaar gaan winnen."

Lees verder

Roommates van Van Aert en Evenepoel stellen iedereen gerust: "Nog niet horen klagen"

Nog vier nachten slapen en het is zover: Wout van Aert en Remco Evenepoel gaan zondag in het Australische Wollongong op zoek naar een eerste Belgische wereldtitel sinds Philippe Gilbert tien jaar geleden in Valkenburg naar de regenboogtrui snelde. Hoe het vandaag gesteld is met onze kopmannen? Hun kamergenoten hebben er alvast een goed oog in.

Lees verder

Wout van Aert twee jaar langer bij Jumbo-Visma: "Verrast, maar het is een mooie erkenning"

Wout van Aert en Team Jumbo-Visma hebben hun nog twee jaar doorlopende verbintenis opengebroken en met nog eens twee jaar verlengd. De groene trui van de Ronde van Frankrijk staat daarmee tot eind 2026 onder contract van de Nederlandse World Tour-ploeg.

Lees verder

Het WK-parcours ontleed door de Belgische renners: "Zowel Wout als Remco zullen hier dik tevreden mee zijn"

Lastiger dan verwacht. Wel heel veel draaien en keren. Met beklimmingen die er ronde na ronde meer gaan inhakken. En die aankomst, toch een beetje tricky? Wekenlang al wordt het parcours in Wollongong druk bediscussieerd. Ook bij de ploegmaats van de Belgische kopmannen. Minutieus ontleden ze de vierduizend hoogtemeters, 25 klimmetjes en net geen 267 kilometer die Van Aert en Evenepoel van de wereldtitel scheiden. Hun conclusie: "Zowel Wout als Remco zullen hier dik tevreden mee zijn."

Lees verder

Antwerp proeft, in een oefenpot tegen RKC weliswaar, nog eens van een nederlaag

Om de invallers en nieuwkomer Stengs ritme te laten opdoen oefende Antwerp woensdagmiddag achter gesloten deuren tegen RKC Waalwijk, het nummer acht uit de Nederlandse Eredivisie. De autoritaire competitieleider klom via Fischer snel op voorsprong, maar ging uiteindelijk met 1-2 onderuit.

Lees verder

Tom Caluwé (KV Mechelen) verkozen tot beste technisch directeur

Tom Caluwé heeft de prijs voor beste technisch directeur van België in ontvangst mogen nemen voor het seizoen 2021-2022 met KV Mechelen. De award wordt elk jaar door BFC Pro, de vereniging van Belgische professionele voetbaltrainers, uitgereikt.

Lees verder

Officieel: Wereldbeker veldrijden trekt voor het eerst naar Dublin, Maasmechelen en Gavere vervangen Rucphen en Dendermonde

Flanders Classics en de UCI verwelkomen Dublin, Maasmechelen en Gavere in de Wereldbeker Veldrijden 2022-2023. De wedstrijd in Ierland vult de nog te bevestigen locatie op zondag 11 december in. Maasmechelen zal daarentegen op 30 oktober Rucphen vervangen, Gavere doet op 26 december hetzelfde voor Dendermonde.

Lees verder

Van Vleuten loopt breukje in de elleboog op bij valpartij in gemengde aflossing: wegrit op het WK blijft mogelijk

De Nederlandse wielrenster Annemiek van Vleuten heeft woensdag bij haar val in de Mixed Team Relay op het WK wielrennen in Wollongong (Australië) een stabiel breukje in de elleboog opgelopen. Een definitieve beslissing over het al dan niet deelnemen aan de wegwedstrijd wordt later deze week genomen.

Lees verder

KV Mechelen wint oefenwedstrijd van NAC Breda

KV Mechelen heeft woensdag van de interlandbreak gebruikgemaakt om te oefenen tegen NAC Breda. Op de velden van KFC Kontich werd het 2-0 voor Malinwa tegen het nummer vijf het de Nederlandse tweede klasse.

Lees verder

Van de 'elastico' tot de 'espaldinha': dit is de trukendoos van Ronaldinho, vanavond te zien in de Ghelamco Arena

Wie vanavond afstemt op Eleven of in de Ghelamco Arena zit, wil slechts een ding zien: de skills van Ronaldinho. Van de elastico of sombrero tot no lookpasses en overstapjes: R10 lijkt de laatste echte voetbalkunstenaar die ook prijzen won. Wil u nu al even genieten, scroll dan vooral verder. Dit zijn de kunstjes van Ronaldinho, al heeft hij ze zeker niet allemaal zelf uitgevonden….

Lees verder

Twijfels bij Wales omtrent aanvoerder Gareth Bale: "Hij maakt zeker kans om te starten tegen België, maar willen we ook geen risico's nemen"

Bij Wales wordt aanvoerder Gareth Bale klaargestoomd voor het Nations League-duel van donderdagavond in en tegen België, op de vijfde en tevens voorlaatste speeldag in groep 4 van de A-divisie.

Lees verder

Jurgen Ekkelenkamp: "Mijn keuze voor Antwerp pakt goed uit"

Jurgen Ekkelenkamp kon zich een beter begin bij zijn nieuwe club Antwerp niet wensen. De 22-jarige Nederlandse middenvelder, die vorige maand overkwam van het Duitse Hertha Berlijn, is direct een belangrijke waarde in het elftal van trainer Mark van Bommel. Met vier assists in zijn eerste zes duels heeft Ekkelenkamp een flink aandeel in de goede competitiestart van de club.

Lees verder

Tweevoudige wereldkampioen Julian Alaphilippe: "Honderd procent klaar ben ik niet, maar voel wel dat ik op de wedstrijd kan wegen"

Julian Alaphilippe had zich de voorbereiding op het WK in Wollongong anders voorgesteld, maar toch denkt hij een rol van betekenis te kunnen spelen op de titelstrijd van zondag. "Ik ben er klaar voor om de regenboogtrui in de Franse ploeg te houden", aldus de kopman van Frankrijk, die woensdag vernam dat zijn ploegmaat Remi Cavagna in de selectie nog wordt vervangen door Benoit Cosnefroy.

Lees verder

Roger Federer hoopt op eeuwige rivaal Rafael Nadal als dubbelpartner in afscheidsmatch: "Altijd respect gehad voor elkaar"

In de Laver Cup zal Roger Federer op vrijdag een wedstrijd in het dubbelspel afwerken, als laatste match in zijn profcarrière. Hij hoopt die te kunnen spelen aan de zijde van de Spanjaard Rafael Nadal, zijn grote rivaal.

Lees verder

Lotto Dstny stopt samenwerking met Energy Lab en stelt nieuwe 'performance staff' voor

Lotto Dstny (het huidige Lotto Soudal) haalt vanaf 1 januari Jeroen Dingemans, Loïc Segaert, Sander Cordeel en Britt Lambrecht bij de performance staff. Dat betekent echter ook dat er een einde komt aan de jarenlange samenwerking met Energy Lab.

Lees verder

LIVE RODE DUIVELS. Bondscoach Martinez en luitenant Witsel blikken om 17u15 vooruit op interland tegen Wales

Donderdag spelen de Rode Duivels in Brussel tegen Wales, de voorlaatste wedstrijd in de groepsfase van de Nations League, zondag volgt de slotmatch in en tegen Nederland. Zoals altijd staat bondscoach Roberto Martinez daags voor de interland de media te woord, deze keer schuift zijn luitenant op het middenveld Axel Witsel mee aan tafel. Volg het hier LIVE vanaf 17.15 uur!

Lees verder

Voetbal van de toekomst? Spaanse bondscoach geeft instructies via walkietalkie tijdens training, alle spelers krijgen luidsprekertje op de rug

De Spaanse nationale ploeg test deze week een nieuwe manier van communiceren uit tijdens de training. Bondscoach Luis Enrique spreekt zijn troepen toe via een walkietalkie, elke speler krijgt een luidsprekertje op zijn rug gespeld. Een opvallend zicht.

Lees verder

Nieuwe geluidsopname van vlak voor vliegtuigramp met voetballer Emiliano Sala: bange piloot zegt zelf "reddingsvest te zullen dragen"

De piloot van het vliegtuigje dat neerstortte met voetballer Emiliano Sala aan boord, had maar weinig vertrouwen in zijn toestel. De Britse omroep BBC bemachtigde een geluidsopname waarop te horen is dat piloot David Ibbotson aankondigt een "reddingsvest te dragen" tijdens de noodlottige vlucht. Hij zei ook tegen een vriend dat het vliegtuig "onbetrouwbaar" is.

Lees verder

Zege nummer acht voor Jasper Philipsen! Limburger klopt Arnaud De Lie en Dylan Groenewegen in Omloop van het Houtland

Jasper Philipsen heeft woensdag de 75e Omloop van het Houtland gewonnen. Na 196,4 kilometer van Eernegem naar Lichtervelde bleef de 24-jarige Limburger in een massasprint Arnaud De Lie en de Nederlander Dylan Groenewegen voor.

Lees verder

Rode Duivels scharen zich achter campagne voor mensenrechten in Qatar, Eden Hazard zal 'One Love'-kapiteinsband dragen

De Rode Duivels scharen zich samen met negen andere landen achter de One Love-campagne voor arbeids- en mensenrechten in Qatar, waar in november en december het WK voetbal gespeeld wordt. Dat heeft de Belgische voetbalbond woensdagnamiddag bekendgemaakt.

Lees verder

Boyata haakt af bij Rode Duivels voor wedstrijd tegen Wales, Onana twijfelachtig

De Rode Duivels kunnen donderdagavond in het Nations League-duel tegen Wales geen beroep doen op Dedryck Boyata, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez woensdag tijdens het persmoment in Tubeke.

Lees verder

Lierse – RC Mechelen: gesloten loketten op matchdag, combiregeling voor Racing-fans

Ook voor de bekermatch Lierse - RC Mechelen (zaterdagavond 20.00u) blijven de loketten op het Lisp gesloten. Wie de streekderby wil bijwonen, zal dus een ticket online (lierse.roboticket.com) of via het aboloket in het stadion (donderdag en vrijdag open tussen 10 en 17u, en op zaterdag van 14 tot 18u) moeten aanschaffen. Abonnementen zijn voor bekerwedstrijden niet geldig, voor de supporters van RC Mechelen geldt een combiregeling.

Lees verder

Axel Witsel is niet van plan om achterin te spelen bij Rode Duivels: "Ik ben een middenvelder"

Iedereen mocht – neen: móest – het horen: "Ik ben een middenvelder." Axel Witsel (33) is niet van plan om, net als bij Atlético, achterin te spelen bij de Duivels. Goed nieuws voor Witsel: ook voor Roberto Martinez is het geen optie.

Lees verder

Anderlecht-aanvaller Mario Stroeykens loodst Belgische U19 voorbij Albanië in eerste EK-kwalificatiewedstrijd

De Belgische U19 hebben dinsdag hun eerste wedstrijd van de eerste kwalificatieronde voor het EK 2023 gewonnen. In het Stedelijk Sportstadion van Hasselt blikten ze Albanië in met 3-1.

Lees verder

Pijnlijk: Mehdi Carcela zoekt nog een club, maar wordt afgevoerd met (zware?) enkelblessure in galamatch met Ronaldinho

Een pijnlijk moment tijdens de galamatch tussen de legendes van Gent en Standard in aanwezigheid van voetballegende Ronaldinho woensdagavond. Enkele minuten voor de rust moest Mehdi Carcela (33) met een draagberrie van het veld.

Lees verder

Niet Ronaldinho, maar Jonathan Legear en Gonzague Vandooren stelen de show in galamatch met heerlijke no-lookpass en afwerking

Jonathan Legear (35) en Gonzague Vandooren (43) waren de uitblinkers tijdens de eerste helft van de galawedstrijd tussen legendes van Gent en Standard in aanwezigheid van Ronaldinho. Legear scoorde het eerste doelpunt, Vandooren het tweede. Vooral de tweede goal mocht er zijn.

Lees verder

Eddy Planckaert deelt ideale strategie voor het WK: "Wout van Aert moet zich rustig houden"

Eddy Planckaert kent de scenario's voor het WK Wielrennen uit zijn hoofd en deelt zijn strategieën met Gert Verhulst en de andere gasten aan 'De tafel van Vier'.

Lees verder

En plots staat legendarische NBA-club Phoenix Suns te koop: eigenaar trekt conclusies na schorsing wegens seksisme en racisme

Robert Sarver, eigenaar van het NBA-team Phoenix Suns en WNBA-team Mercury, heeft besloten zijn basketbalteams te verkopen. De Amerikaanse zakenman werd recentelijk een jaar geschorst door de NBA en veroordeeld tot een boete van 10 miljoen dollar vanwege racistische en seksistische uitlatingen tegenover zijn werknemers.

Lees verder

Vlad Van Mechelen, WK-favoriet én zoon van Cisco Kid: "Met die liedjes heeft mijn pa wel een Porsche verdiend"

Af en toe valt een appel wel ver van de boom. Ooit gehoord van Cisco Kid en de groep Dynamite? In het begin van deze eeuw vaste klanten bij Tien om te zien. Met nummers als: Ik heb een toeter op mijn waterscooter, De Pizza Dans of – een klassieker – Seks met die blonde. Twintig jaar later heeft het duo achter die hits opnieuw een topproduct voortgebracht: zoon Vlad Van Mechelen is vrijdagnacht kopman bij de Belgische junioren op het WK wielrennen.

Lees verder

LIVE. Hoe komen de Rode Duivels voor de dag tegen Wales?

Showtime voor de Rode Duivels. Na de 1-1 in Wales deze zomer krijgen ze vanavond de kans om in eigen huis revanche te pakken, maar misschien nog belangrijker: hoe komen ze voor de dag met het WK in zicht? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 20u45!

Lees verder

Waarom de Rode Duivels supporteren voor... Polen

De wedstrijden tegen Wales (vanavond) en in Nederland (zondag) kunnen de Rode Duivels nog een ticket opleveren voor de eindronde van de Nations League in eigen land. De Duivels bikkelen nog om groepswinst met Nederland, want alleen de groepswinnaar mag naar de Final Four.

Lees verder

Opvallend: Rode Duivels konden voorbije 10 jaar slechts 2 keer winnen tegen Wales

Sinds 2012 komen de Rode Duivels keer op keer Wales tegen op hun pad. De eerste confrontatie werd nog een vlotte zege, maar mettertijd ontpopte Wales zich steeds meer tot het zwarte beest van onze nationale ploeg. Slechts twee van de acht keer trokken de Duivels de laatste jaren aan het langste eind. "Maar dat ligt niet aan de speelwijze van Wales", vindt ex-assistent-bondscoach Vital Borkelmans (59).

Lees verder

ANALYSE. Alle ogen op Eden Hazard: hoe gaat het eigenlijk écht met de aanvoerder van de Rode Duivels?

Hoe gaat het eigenlijk écht met Eden Hazard (31)? Vanavond kunnen we het met eigen ogen zien. Zijn vorm en prestatie zijn nagenoeg even belangrijk als de eventuele probeersels die bondscoach Roberto Martinez zal uitproberen met het oog op het WK dat over minder dan twee maanden begint.

Lees verder

Joshua Zirkzee praat voor het eerst over zijn 'bijna-transfer': "Had ik echt gewild, dan zat ik nu bij Anderlecht"

Dit is een interview bij Jong Oranje dat paars en wit kleurt. Joshua Zirkzee (21) praat voor het eerst over zijn 'bijna-transfer' naar Anderlecht. "Ik had een persoonlijk akkoord, maar..."

Lees verder

Thuisrijder Michael Matthews gaat voor goud: "Ik kan niet anders dan mezelf als favoriet naar voren schuiven"

De overgrote meerderheid van de 25 miljoen Australiërs staat zondag achter thuisrijder Michael 'Bling' Matthews (31). De kleurrijke renner met een zwak voor glimmende juwelen en eremetalen hoopt in Wollongong na een eerdere zilveren en een bronzen plak op het WK, het goud aan zijn collectie medailles toe te voegen. Hij blaakt alvast van vertrouwen en schuift één grote favoriet naar voren: zichzelf.

Lees verder

Ex-wereldkampioen Adam Lambrechts staat dit weekend op EK aquabike: "Misschien wordt dit wel mijn állerlaatste wedstrijd"

Zoek 'aquabike' op in Google, en je komt aerobic-oefeningen tegen waarbij je in het water fietst. Ideaal om gewicht te verliezen op latere leeftijd, maar daarover hebben we het zeker niet. "Aquabike is een duursport, afgeleid van triatlon, waarbij het om fietsen en zwemmen draait", zegt voormalig wereldkampioen Adam Lambrechts (29) uit Nijlen.

Lees verder

Een pitbull met TikTok: Maxuella Lisowa-Mbaka, de opvallende next gen van de Belgian Cats

Ze valt op. Ja, door haar roze en oranje dreadlocks of haar tattoos. Ook door haar TikTok-creaties. Maar vooral door haar vinnigheid op het parket. Maxuella Lisowa-Mbaka (21), de youngster en de pitbull van de Cats op dit WK.

Lees verder

Dames Lyra-Lierse liggen uit Beker van Antwerpen, omdat drie ploegen forfait gaven: "Ze willen precies niet tegen ons spelen…"

Vorig jaar speelden de dames van Lyra-Lierse mee in de halve finale van de Beker van Antwerpen. De ambitie van dit jaar? "Beter doen en de finale halen", weet coach Jens Beirinckx. Maar dat zit er dit seizoen niet in en wel om een heel bijzondere reden. "Om door te stoten moesten we bij de twee beste ploegen eindigen. Wij eindigden derde omdat drie van de vier clubs forfait aantekenden tegen ons waardoor we niet genoeg doelpunten konden maken."

Lees verder