Doorgaan naar hoofdcontent

Je broek laten openstaan is cool: “Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend”

HLN
Je broek laten openstaan is cool: "Ook curvy mannen en vrouwen claimen de trend"
"Je vogeltje gaat vliegen", zou onze eerste reflex zijn. Maar laat die uitspraak maar achterwege als je een tiener ziet wiens broek openstaat. Geen teken van nonchalance, noch van een te zware maaltijd die werd gegeten, wel een zeer bewuste zet. Want wie zijn jeans niet dichtknoopt, maakt een modestatement. "Voel je niet slecht als je broek niet past. Laat hem openstaan en je ziet er sexy en cool uit."
Lees verder

1,14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, en één op de drie weet dat nog niet: "Mensen met diabetes moeten hun rijbewijs aanpassen"
Naar schattting 1,14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, maar zowat een derde van hen weet dat nog niet. Dat blijkt uit cijfers van de Diabetes Liga, die stelt dat de medische zorg voor mensen met diabetes onze samenleving bijna 6 miljard euro per jaar kost. Voor veel mensen is de ziekte nog redelijk onbekend, en dus verzamelden we 11 veelgestelde vragen die de Diabetes Infolijn elke dag ontvangt.
Lees verder

1,14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, en één op drie weet dat nog niet: "Mensen met diabetes moeten hun rijbewijs aanpassen"
Naar schattting 1,14 miljoen Belgen hebben diabetes type 2, maar zowat een derde van hen weet dat nog niet. Dat blijkt uit cijfers van de Diabetes Liga, die stelt dat de medische zorg voor mensen met diabetes onze samenleving bijna 6 miljard euro per jaar kost. Voor veel mensen is de ziekte nog redelijk onbekend, en dus verzamelden we 11 veel gestelde vragen die de Diabetes Infolijn elke dag ontvangt.
Lees verder

Brugs ereschepen Philip Pierins (66) getroffen door zware hersenbloeding: "'Philip, doe je best alsjeblieft. Kom terug naar je mama', fluisterde ik hem toe"
Brugs ereschepen Philip Pierins (Vooruit) herstelt momenteel in het ziekenhuis van een zware hersenbloeding. De dokters houden hem al een tijdje in een kunstmatige coma, al zijn er wel enkele hoopgevende signalen. Toch zijn het voor zijn familie bange dagen. "De avond voordien ging hij nog naar een vergadering en leek alles goed...", vertelt zijn moeder Marie-Jeanne (83).
Lees verder

Lekken vastgesteld in beide Nord Stream-gaspijpleidingen
Duitse en Deense autoriteiten onderzoeken wat de oorzaak is van het drukverlies in de gaspijpleidingen onder de Baltische Zee. Dat melden Duitse veiligheidskringen. Er zijn intussen die lekken vastgesteld in de leidingen.
Lees verder

Terug van weggeweest: Berlusconi (86) wint zitje in senaat
Net op tijd om zijn 86e verjaardag te vieren, maakt de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi zijn terugkeer in de Italiaanse politiek, door een zetel in de Senaat te veroveren, bijna tien jaar nadat hij een verbod kreeg om een openbaar ambt te bekleden vanwege een veroordeling wegens belastingfraude.
Lees verder

Jan Vertonghen heeft begrip voor acties Mathieu van der Poel: "Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren"
De koersactualiteit is ondanks de interlandbreak ook Jan Vertonghen niet ontgaan. De Anderlecht-verdediger sprak in een tweet zijn begrip uit voor de reactie van Mathieu van der Poel na diens ruzie zondagochtend in het teamhotel van de Nederlanders met twee tieners.
Lees verder

Jan Vertonghen spreekt begrip uit voor acties Mathieu van der Poel: "Wou dat ik kon zeggen dat ik anders zou reageren"
De koersactualiteit is ondanks de interlandbreak ook Jan Vertonghen niet ontgaan. De Anderlecht-verdediger sprak in een tweet zijn begrip uit voor de reactie van Mathieu van der Poel na diens ruzie zondagochtend in het teamhotel van de Nederlanders met twee tieners.
Lees verder

'Jonge Picasso' Andres (10) verovert kunstwereld: "Zijn werken gingen al voor 239.000 euro de deur uit"
Andres Valencia uit San Diego is nog maar 10 jaar oud en is nu al een grote naam in de hedendaagse kunstwereld. Zijn schilderijen in surrealistische stijl werden al aangekocht door verschillende rijke verzamelaars, waaronder Tommy Mottola en Jessica Goldman Srebnick.
Lees verder

"Wie sport, die wint" moet kinderen stimuleren om meer te bewegen
MOEV, Sport Vlaanderen en Vlaams minister van Sport en Onderwijs Ben Weyts lanceren dinsdag de campagne "Wie sport, die wint" om kinderen te enthousiasmeren en stimuleren om meer te bewegen. Metejoor tekende voor het campagnelied, een cover van 'Opzij, opzij, opzij' van Herman Van Veen. MOEV lanceert ook een dansje op het nummer waarmee jongeren zich kunnen uitleven op TikTok en Instagram.
Lees verder

Hilde Van Mieghem in de clinch met energieleverancier: "Ze dreigen met een incassobureau, ik ben rázend"
Iedereen ligt wakker van de energiecrisis, maar Hilde Van Mieghem (64) wordt wel heel brutaal uit haar slaap gehouden. Zo ontving ze een brief van haar energieleverancier waar ze niet goed van is. In Dag Allemaal getuigt ze hoe stresserend het is om alle problemen als alleenstaande op te moeten lossen en heeft ze het over de maatregelen die ze deze winter zal nemen om de stijgende energiefacturen tegen te gaan. "Als ik niet bezuinig, ga ik kopje-onder."
Lees verder

Zoveel kost het om je oplader altijd in het stopcontact te laten zitten
Laat je je elektrische toestellen in het stopcontact steken, ook al zijn ze volledig opgeladen? Zo'n sluimerverbruik kan je jaarlijks honderd euro en zelfs meer kosten. Mijnenergie.be ging na hoeveel je precies kan besparen door jouw opladers niet nutteloos in het stopcontact te laten zitten.
Lees verder

Een van de beste bergbeklimsters ter wereld (49) raakt vermist tijdens reis met haar vriend
De 49-jarige Amerikaanse Hilaree Nelson, een van de bekendste ski-bergbeklimsters ter wereld, is vermist. Ze was op reis in Nepal, waar ze samen met haar vriend de Manaslu-berg beklom. Vermoedelijk is ze tijdens het skiën in een diepe gletsjerspleet gevallen.
Lees verder

De beste conceptbikes die nooit op de markt zijn gekomen: "De beloftes worden vaak niet waargemaakt"
In september onthullen de motormerken vaak hun eerste nieuwigheden voor het komende jaar. Het gaat dan puur om nieuwe kleurtjes of kleine facelifts, terwijl het grote nieuws bewaard blijft voor het salon van Milaan in november. Maar regelmatig blijkt dat sommige merken ook beloftes doen die ze niet kunnen waarmaken. Onze motorexpert Arno Jaspers toont de mooiste concepten die nooit de productie haalden.
Lees verder

Nieuw personage maakt haar intrede in telenovelle 'Lisa': "Een droom die in vervulling gaat"
De VTM-telenovelle 'Lisa' zal vanavond een nieuw gezicht verwelkomen. Naomi Stynen (22) kruipt in de huid van Amal Goossens, een zelfverzekerde creatieve meid met Afrikaanse roots. "Elke dag op de set staan is één groot feest", klinkt het enthousiast.
Lees verder

Dodentol na schietpartij in Russische school opgelopen tot 17, onder wie 11 kinderen
De dodentol van de schietpartij die gisteren plaatsvond in een school in de Russische stad Izjevsk is opgelopen tot zeventien, onder wie elf kinderen. Dat hebben de autoriteiten van de republiek Oedmoertië bekendgemaakt. Een 34-jarige oud-leerling viel de school binnen en vuurde op leerlingen, leerkrachten en bewakers. De man pleegde nadien zelfmoord, aldus de autoriteiten.
Lees verder

Dodentol na schietpartij in Russische school loopt op tot 17, onder wie 11 kinderen
De dodentol van de schietpartij die gisteren plaatsvond in een school in de Russische stad Izjevsk is opgelopen tot zeventien, onder wie elf kinderen. Dat hebben de autoriteiten van de republiek Oedmoertië bekendgemaakt. Een 34-jarige oud-leerling viel de school binnen en vuurde op leerlingen, leerkrachten en bewakers. De man pleegde nadien zelfmoord, aldus de autoriteiten.
Lees verder

Victoria Beckham laat zich van haar meest speelse kant zien: "Ik zal je laten weten hoe het plakkerige spul van David smaakt"
Stille waters, diepe gronden? Het lijkt wel te gelden voor Victoria Beckham (48). De modeontwerpster liet zich van haar meest speelse kant zien als het over de hobby van manlief David Beckham (47) gaat. Sinds de lockdown ontdekte ook hij een nieuwe hobby: bijenteelt. In een video grapt ze met het feit dat David haar al meermaals 'plakkerig spul' aanbood, wat zij dan 'proefde'. Dubbelzinnigheid alom, en dat valt in goede aarde bij haar volgers.
Lees verder

Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in de lift
Het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames is de voorbije periode opnieuw gestegen. Dat blijkt uit het epidemiologisch rapport van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Gemobiliseerde Russen moeten alles zelf kopen voor aan het front: "We hebben enkel munitie, gebruik tampons voor kogelwonden"
De mobilisatie van minstens 300.000 reservisten heeft heel wat paniek veroorzaakt in Rusland. Bovendien blijkt er in de militaire depots bijna niets voorradig voor mannen die ten strijde trekken. Uit beelden blijkt dat de dienstplichtigen eerst bijna alle noodzakelijke spullen zelf moeten aankopen vooraleer ze naar het front kunnen.
Lees verder