Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 13 september 2022

INTERVIEW. William Boeva over ‘Down the road’-discussie: “Van het kolonialisme dachten we ook dat het goed was”

HLN
INTERVIEW. William Boeva over 'Down the road'-discussie: "Van het kolonialisme dachten we ook dat het goed was"
"Ik heb lang weggekeken, maar nu wil ik een ladder toewerpen aan diegenen die nog in de vergeetput zitten." William Boeva (32) is het beu dat mensen met een beperking enkel op het scherm komen om anderen te entertainen, in programma's als 'Down the road' en 'Out Of Office'. Hij schreef er een open brief over en wil een platform. De reacties van de zenders vindt hij immers misplaatst en onbegrijpelijk. "De VRT zegt dat ze al drie jaar op zoek zijn naar een gezicht met een beperking. Komaan jongens, hoelang kan dat duren?"
Lees verder

Journaliste zag interview met Camilla last minute in het water vallen: "Plots zat ze met Charles in een helikopter"
Journaliste Jenna Bush Hager (40) had zich haar interview met Camilla Parker Bowles (75), intussen de koningin-gemalin, wellicht anders voorgesteld. Een jaar lang had ze haar gesprek voorbereid en vorige donderdag was het eindelijk zover. Alleen kreeg Charles net op dat moment een telefoontje over de slechte gezondheidstoestand van z'n moeder. De rest is geschiedenis.
Lees verder

Geen zege in Davis Cup: Zizou Bergs en David Goffin verliezen beiden hun duel tegen Australië
België verliest zijn eerste groepsmatch tegen Australië op de Davis Cup Finals in het Duitse Hamburg. Het team van kapitein Lleyton Hewitt heeft een onoverbrugbare 2-0-voorsprong beet nadat David Goffin (ATP 62) in twee sets verloor van Alex de Minaur, de nummer 22 van de wereld: 6-2 en 6-2.
Lees verder

Reporter koopt valse Louis Vuitton-tas voor 200 euro in Turkije, zelfs verkoopster van officiële winkel herkent namaak niet
Een team van de Waalse zender RTL-TVI is voor een reportage geïnfiltreerd in de wereld van de luxenamaak in Turkije. Op bovenstaande beelden is te zien hoe ze een tas van Louis Vuitton kopen voor 200 euro. Normaal is de waarde van zo'n tas ongeveer 1.200 euro. De verkoper overhandigt de reporter zelfs een vals echtheidscertificaat. Terug thuis bezocht het team een officiële Louis Vuitton-winkel in Brussel. Daar merkte zelfs de verkoopster niets bijzonders op toen het team de tas liet zien.
Lees verder

Jennifer Lawrence openhartig over jeugd: "Ik heb een moeilijke relatie met het thuisfront"
Jennifer Lawrence (32) heeft nooit haar middelbareschooldiploma behaald en heeft altijd al een moeilijke thuissituatie gekend. Dat vertelt de actrice in een interview met 'Entertainment Weekly' op het filmfestival van Toronto. "Ik ging uit huis toen ik 14 was", onthult ze.
Lees verder

Dieter Coppens reageert op kritiek van William Boeva: "We doen bij VRT enorm ons best, maar het kan altijd beter"
Dieter Coppens (44) reageert "geschrokken, maar met begrip" op het standpunt van William Boeva (32). Met een striemende Facebookpost pleitte de komiek voor een andere omgang met mensen met een beperking door de media. Daarbij hekelde hij ook 'Down the road', het programma van Coppens.
Lees verder

"Het is aanpassen of oprotten": hoe de tabloids de band tussen de royals en het volk voor altijd veranderde
Voor Queen Elizabeth (96) bleken de jaren 60 allesbehalve de 'golden sixties'. Niet alleen moest ze leren omgaan met de tabloids, die op ongeziene wijze te werk gingen, maar er waren ook de uitspattingen van prinses Margaret die voor heel wat druk zorgden. "De Queen werd genadeloos afgekraakt in de Britse pers én zelfs ter verantwoording geroepen op de voorpagina's."
Lees verder

Zorginspectie na rusthuismoorden: "Veiligheid van bewoners in rusthuis Oostrozebeke in gevaar"
De Zorginspectie maakt zich ernstige zorgen over het lot van de 76 bewoners in het rusthuis in Oostrozebeke. Toen het daar vorige week donderdag binnenviel, stelde het maar liefst 19 tekorten vast. Dat blijkt uit een brief van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de onderzoekscel van HLN en VTM Nieuws kon inkijken. Zo kon men er opnieuw vaststellen dat het toedienen van insuline niet consequent geregistreerd wordt. Volgens de inspectie is de veiligheid van de bewoners er in gevaar. Ondertussen rijst ook de vraag of de gemeente Oostrozebeke doelbewust loog over resultaten van de inspectie.
Lees verder

Zorginspectie na rusthuismoorden: "Veiligheid van bewoners wzc Oostrozebeke in gevaar"
De Zorginspectie maakt zich ernstige zorgen over het lot van de 76 bewoners in het rusthuis in Oostrozebeke. Toen ze daar vorige week donderdag binnenviel, stelde ze maar liefst 19 tekorten vast. Dat blijkt uit een brief van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat de onderzoekscel van HLN en VTM Nieuws kon inkijken. Zo kon men er opnieuw vaststellen dat het toedienen van insuline niet consequent geregistreerd wordt. Volgens de inspectie is de veiligheid van de bewoners er in gevaar. Ondertussen rijst ook de vraag of de gemeente Oostrozebeke doelbewust loog over de resultaten van de inspectie.
Lees verder

Nummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm en wateroverlast
De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722, omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Dat betekent dat voor storm- en waterschade waarvoor bijstand van de brandweer nodig is, een aanvraag ingediend kan worden via het e-loket www.1722.be of het nummer 1722 gebeld kan worden. "Bel enkel 112 voor situaties die mogelijk levensbedreigend zijn", benadrukt de FOD.
Lees verder

Borrell wil bijkomend Europees geld voor wapenleveringen aan Kiev: "Niet het moment om armen te laten zakken"
De hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid gaat de lidstaten voorstellen om nieuwe financiering vrij te maken voor wapenleveringen aan Oekraïne. Josep Borrell kondigde dit aan in het Europees Parlement in Straatsburg.
Lees verder

BV 24/7. Sarah Puttemans is op vakantie met Viktor Verhulst en Average Rob knuffelt met lammetjes
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Archie Battersbee (12) begraven in Essex: "Hij was de beste jongen"
Archie Battersbee, de hersendode 12-jarige jongen die na een lange juridische strijd van de beademing werd gehaald, is vandaag begraven in de Oost-Engelse regio Essex. Honderden mensen kwamen daar samen om het kind te herdenken. "Hij was de beste kleine jongen ooit", zei moeder Hollie Dance geëmotioneerd. "Hij had een gelukkig leven", klonk het voorts.
Lees verder

Archie Battersbee (12) begraven in Essex: "Hij was de beste kleine jongen"
Archie Battersbee, de hersendode 12-jarige jongen die na een lange juridische strijd van de beademing werd gehaald, is vandaag begraven in de Oost-Engelse regio Essex. Honderden mensen kwamen daar samen om het kind te herdenken. "Hij was de beste kleine jongen ooit", zei moeder Hollie Dance geëmotioneerd. "Hij had een gelukkig leven", klonk het voorts.
Lees verder

Europese gasprijs toch weer boven 200 euro
De gasprijs is in de loop van de dag gestegen en eindigde toch nog boven de 200 euro. Maandag was hij voor het eerst in weken onder die symbolische grens gezakt.
Lees verder

LIVE. Wat kan FC Barcelona bij Bayern München en hoe verwelkomen Duitsers ex-spits Lewandowski?
• Tweede speeldag Champions League, groep C • Bayern won met 0-2 in Inter, Barça met 4-1 van Plzen • Stadion: AllianzArena • Scheidsrechter: Makkelie (Ned)
Lees verder

CELEB 24/7. Lizzo straalt in rode jurk en George Ezra verrast zijn fans
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Geen zege in Davis Cup: Zizou Bergs en David Goffin verliezen beiden hun duel tegen Australië, ook Gillé en Vliegen delven het onderspit
België verliest zijn eerste groepsmatch tegen Australië op de Davis Cup Finals in het Duitse Hamburg. Het team van kapitein Lleyton Hewitt had al een onoverbrugbare 2-0-voorsprong beet nadat David Goffin (ATP 62) in twee sets verloor van Alex de Minaur, de nummer 22 van de wereld: 6-2 en 6-2. Daarna ging ook het dubbelspel naar de Australiërs: een droge 3-0 dus.
Lees verder

LIVE PORTO-CLUB. Hoefkens kiest tegen Porto (zoals verwacht) voor dezelfde elf die won van Leverkusen
• Champions League, tweede speeldag groep B • Club won met 1-0 van Leverkusen, Porto ultiem 2-1 boot in bij Atlético • Stadion: Do Dragão • Scheidsrechter: Anastasios Sidiropoulos (Gri)
Lees verder

Bolsonaro: "Als ik verkiezingen verlies stap ik uit politiek"
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro trekt zich terug uit de politiek als hij de verkiezingen in oktober verliest. In de peilingen loopt hij alvast achterop.
Lees verder