Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 5 september 2022

INTERVIEW. Pascale Naessens: “Mijn gewicht is exact hetzelfde cijfer als 10 of 20 jaar geleden”

HLN
INTERVIEW. Pascale Naessens: "Mijn gewicht is exact hetzelfde cijfer als 10 of 20 jaar geleden"
Pascale Naessens (53) maakt er straks een potje van. Letterlijk. In 'De schaal van Pascale' op VTM mag ze haar liefde voor pottenbakken doorgeven. Een gesprek over de kostprijs van haar passie, de pijnpunten in onze gezondheidszorg en wat we nu eigenlijk nog 'mogen' eten.
Lees verder

Gentse foodboxleverancier Mealhero failliet, klanten weten van niets
Het Gentse bedrijf Mealhero heeft het faillissement aangevraagd. Het bedrijf probeert nu een overnemer te vinden. Mealhero levert foodboxen, waarvan je de ingrediënten in een speciale stomer kan ontdooien. De duizenden klanten van het bedrijf zijn officieel nog niet op de hoogte gebracht.
Lees verder

Zeven zeges op rij en zelfs Radja blijft lachen op de bank: hoe Van Bommel van Antwerp één hechte stam maakte
Als zesde ploeg sinds de invoering van het profvoetbal is Antwerp aan het seizoen begonnen met zeven zeges op een rij. Belangrijke factor in dat succes: iedereen – van kapitein Alderweireld tot derde keeper Verhulst – lijkt mee in het verhaal. Zelfs Radja blijft lachen op de bank.
Lees verder

Russische ex-journalist Ivan Safronov veroordeeld tot 22 jaar cel voor "hoogverraad"
Een rechtbank in Rusland heeft maandag de ex-journalist en voormalige adviseur van ruimtevaartorganisatie Roscosmos Ivan Safronov veroordeeld tot 22 jaar celstraf voor "hoogverraad".
Lees verder

"Ik heb de bijnaam Kill": phishingmail dreigt met zuuraanval voor wie geen 5.000 euro betaalt
In een phishingmail die de voorbije dagen bij enorm veel mensen terechtkwam, vraagt de verzender om 5.000 euro te betalen als je wil vermijden slachtoffer te worden van een zuuraanval. Wie 5.000 euro betaalt, zou te weten komen wie de opdracht voor de zuuraanval heeft gegeven. Het Centrum voor Cyber Security waarschuwt om niet op het voorstel in te gaan.
Lees verder

NAVO voorziet Oekraïense troepen van winteruitrusting: "De winter komt en het zal zwaar worden"
De NAVO wil de Oekraïense troepen voorzien van winteruitrusting ter ondersteuning van hun strijd tegen de Russische invasie. Er zullen onder andere warme kleding, winterlaarzen en tenten worden geleverd, zo hebben diplomaten maandag aan het Duitse persbureau DPA bevestigd. Er is 40 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Lees verder

Jeroen verdrinkt terwijl hij zijn gsm uit riool vist: "Dat mijn vriend zo'n dood moest sterven, kan je je toch niet inbeelden"
Onwezenlijk. De ouders en vriendin van Jeroen De Smet (48) uit Sint-Maria-Oudenhove vinden geen ander woord om de dood van hun zoon en vriend te omschrijven. De man stierf na een avondje uit, nadat hij zijn gsm in een rioolputje had laten vallen. "Als de politie midden in de nacht voor je deur staat, weet je dat er iets ernstig gebeurd is", snikt llse De Roeck (47), die de bewuste avond vroeger naar huis was gegaan.
Lees verder

Affaires, meerdere knokpartijen en een tragisch overlijden: achter de schermen van 'Rebel Without a Cause'
67 jaar geleden kwam 'Rebel Without a Cause' uit. De recensies waren niet allemaal positief, maar toch groeide de Hollywoodfilm uit tot een ware klassieker. Succes met een tragisch kantje; dat heeft alles te maken met de dood van hoofdrolspeler James Dean. En op de set ging het er ook niet altijd even koosjer aan toe. Dit is wat je nog niet wist over cultfilm 'Rebel Without a Cause'. "Amper tien dagen na de screentest waren ze al minnaars."
Lees verder

Ruim helft van werklozen vindt stabiele job
De afgelopen tien jaar is ruim de helft van de werklozen stabiel op de arbeidsmarkt terechtgekomen. Dat blijkt uit een studie van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA).
Lees verder

Prinses Amalia officieel begonnen aan haar studententijd in Amsterdam
De Nederlandse prinses Amalia (18) is op maandag aan een nieuw hoofdstuk uit haar leven begonnen: haar studententijd. De dochter van Willem-Alexander had afgelopen jaar een tussenjaar, maar gaat nu in Amsterdam de studie politics, psychology, law and economics (PPLE) volgen.
Lees verder

Vrouw gered uit zee bij Barcelona na acht uur in het water
Een 29-jarige vrouw is gered voor de kust van Barcelona na acht uur in het water te hebben gelegen. De bemanning van een vrachtschip hoorde haar hulpgeroep en hielp haar aan boord. De onfortuinlijke zwemster heeft geen nadelige gevolgen overgehouden aan het avontuur. Volgens de Spaanse autoriteiten is ze in het ziekenhuis kort onderzocht en snel weer vertrokken.
Lees verder

Dood van jonge Belg (21) in Italiaanse Rimini is voorlopig één groot mysterie
In het Italiaanse Rimini is een 21-jarige Belg overleden na een aanrijding met een trein. Het drama gebeurde vanmorgen om 5.20 uur en is volgens Italiaanse media één groot mysterie. De politie houdt voorlopig alle pistes open, maar vermoedt dat het om een dramatisch ongeval gaat.
Lees verder

Dood van Belg (21) in Italiaanse Rimini is voorlopig één groot mysterie
In het Italiaanse Rimini is een 21-jarige Belg overleden na een aanrijding met een trein. Het drama gebeurde dinsdagochtend om 5.20 uur en is volgens Italiaanse media één groot mysterie. De politie houdt alle pistes open, maar vermoedt dat het om een dramatisch ongeval gaat.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Samaritan': Sylverster Stallone als wraakengel
Potige actie, met een van dé grote sterren van het genre. 'Samaritan' brengt nog eens good ol' Sylvester Stallone in stelling, en geeft hem een rol al superheld die - hoe kan het ook anders? - de wereld moet verlossen van het kwade.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Samaritan': Sylvester Stallone als wraakengel
Potige actie, met een van dé grote sterren van het genre. 'Samaritan' brengt nog eens good ol' Sylvester Stallone in stelling, en geeft hem een rol al superheld die - hoe kan het ook anders? - de wereld moet verlossen van het kwade.
Lees verder

Club Brugge, één jaar later: met 9 andere basisspelers in Champions League
Drie titels op rij, en toch een ganse make-over. Maak kennis met het nieuwe Club - aangepast aan de noden van de Champions League.
Lees verder

Enkele maanden na gruwel in Boetsja gaat school weer open: "Het zijn angsten die voor altijd in de kinderen zullen voortleven"
1 september was niet alleen hier de eerste schooldag , maar ook in Boetsja, het stadje in Oekraïne waar Russische soldaten in april een slachtpartij aanrichtten voor ze de belegering van Kiev opgaven. Ze doodden meer dan 450 burgers. Boetsja werd het symbool van de Russische gruwel. Het trauma is loodzwaar. De school die heropent biedt een sprankel hoop. Onze oorlogsverslaggever Robin Ramaekers en cameraman Stijn De Smet zijn ter plaatse om te zien hoe kinderen er hun leven weer oppakken.
Lees verder

Dertiger dood aangetroffen in auto na uit de hand gelopen verkeersdiscussie
Een man van 32 is om het leven gekomen bij een verkeersdispuut in Hermalle-sous-Huy, een deelgemeente van Engis in de provincie Luik. Hij stierf zondagmiddag na een ruzie die volgde op een verkeersdiscussie. De twee chauffeurs kregen het aan de stok op een steenweg en gingen even verderop met elkaar op de vuist, aan een parkeerplaats waar ze beiden waren gestopt. De andere bestuurder werd maandag in de loop van de dag gearresteerd.
Lees verder

Premier De Croo ontvangt Oekraïense premier
Premier Alexander De Croo, minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib en minister van Defensie Ludivine Dedonder hebben de Oekraïense eerste minister Denys Shmyhal ontvangen in de Lambermont in het kader van zijn bezoek aan Brussel. Ze bespraken de situatie in Oekraïne en de steun van België.
Lees verder

Personeel Nederlandse Spoorwegen gaat opnieuw staken
Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen (NS) zullen opnieuw staken in meerdere regio's. Dat kondigen de vakbonden aan. De vakbonden willen een automatische compensatie voor prijsstijgingen in het salaris van NS-medewerkers. Ook willen de bonden een eenmalige uitkering van 600 euro. Er zijn drie stakingsdagen aangekondigd.
Lees verder