Doorgaan naar hoofdcontent

INTERVIEW. Evi Hanssen openhartig over haar mama met kanker. “Niets geeft weg dat ze dicht bij de dood staat”

HLN
INTERVIEW. Evi Hanssen openhartig over haar mama met kanker. "Niets geeft weg dat ze dicht bij de dood staat"
"We praten heel open met elkaar over dat ze zal sterven." Evi Hanssens (43) mama Arlette (75) heeft borstkanker en zal nooit meer genezen. Ze leeft met een deadline, maar hoe je ga je daarmee om, vanop de zijlijn? Hoe zorg je dat de dood niet als een zwaard boven je laatste momenten samen hangt? Evi vertelt openhartig hoe zij een manier vond om de kanker recht in de ogen te kijken. "Misschien denkt iemand nu: 'Ah, zo kan ik het dus ook bekijken.'"
Lees verder

Uber-chauffeur Roni merkt dat klant maîtresse heeft en zet ze allebei af bij zijn echtgenote
Een Uber-chauffeur uit Texas gaat viraal met een video waarin ze uitlegt hoe ze een man en zijn maîtresse te kijk zette. Roni vertelt hoe ze de man thuis oppikte. "Zijn vrouw en kinderen wandelden mee naar de auto en zeiden dat ze hem graag zagen, blablabla."
Lees verder

Nog veel tomaten uit blik in de voorraadkast staan? Chef Peppe Giacomazza tipt 7 manieren om ze eindelijk te gebruiken
Zelfs als je koelkast of voorraadkast bijna leeg zijn, is de kans groot dat er nog heel wat tomaten in blik op je staan te wachten. Weet je nooit goed wat ermee te doen? De Italiaanse chef Peppe Giacomazza van restaurant La Botte in Genk alvast wel. "Je kan er alle kanten mee uit", vertelt hij. Maar wat maak je ermee buiten de klassieke bolognesesaus? Hij zet 7 bereidingen op een rijtje waarin je meteen nog heel wat andere restjes uit je koelkast mee opkookt.
Lees verder

"Dit hebben we nog niet gezien": expert enthousiast over nieuw alzheimermedicijn. Maar komt er ooit een pil die geneest?
Het nieuwe alzheimermedicijn lecanemab, dat de verstandelijke achteruitgang van patiënten aanzienlijk vertraagt, is volgens expert Sebastiaan Engelborghs een bijzonder belangrijke doorbraak. "Het geneesmiddel pakt de gevolgen van de ziekte aan in een mate die we nog nooit eerder hebben gezien." Toch wil dat nog lang niet zeggen dat we in de buurt komen van een heiligmakende pil die alzheimer de kop indrukt.
Lees verder

Atousa (33) vreest voor leven van vrienden in Iran: "Als ze je arresteren, word je verkracht en uiteindelijk doodgeslagen"
Atousa Haghani (33) werd geboren in Iran, maar woont intussen al 20 jaar in Beersel. Machteloos moet ze nu al weken toekijken hoe haar vrienden in haar thuisland worden afgesloten van het internet en er koelbloeding vermoord worden. "De moord op Mahsa Amini was de druppel die de emmer deed overlopen. Haar dood is een symbool geworden van vrijheid", vertelt ze ons.
Lees verder

Ex-brandweerman moet in Frankrijk de cel in voor aansteken van bosbrand
Een voormalige vrijwillige brandweerman is door een rechtbank in de Zuid-Franse stad Béziers veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, waarvan één voorwaardelijk, nadat hij bekend had een bosbrand te hebben gesticht. Dat heeft de rechtbank donderdag bekendgemaakt.
Lees verder

Drie vriendinnen lopen Antwerp 10 Miles voor zieke Scott (2): "De familie verdient ook eens iets extra's"
Aan z'n koddig snoetje zie je het misschien niet, maar Scott (2) heeft een hersentumor. Een goedaardige, al is het er eentje die hem wekelijks aan een ziekenhuisbed kluistert. Om de niet-terugbetaalde kosten van zijn strijd toch een beetje te helpen dekken, lopen drie vriendinnen van mama Céline Verschueren de Antwerp 10 Miles. "We hopen ook stiekem dat Céline al haar zonen meeneemt op een leuk tripje om er even tussenuit te zijn."
Lees verder

Meesteroplichter, bekend uit docu 'The Puppet Master', wordt overgeleverd aan Frankrijk
De Britse man die eind augustus in Frankrijk twee agenten heeft aangereden en begin september werd opgepakt in Groot-Bijgaarden wordt overgeleverd aan Frankrijk. De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI.) bevestigde hiermee de beslissing van de raadkamer.
Lees verder

België zet richtlijn over plasticverbod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof
De Europese Commissie heeft de volgende fase ingeluid van haar inbreukprocedure tegen België omdat ons land de richtlijn over een verbod op plastic voor eenmalig gebruik nog steeds niet heeft omgezet. Als België in gebreke blijft, dreigt een procedure voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Op het kabinet van federaal minister van Klimaat en Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) klinkt het dat België de richtlijn inhoudelijk wel heeft omgezet, maar dat de notificatie daarvan aan de Commissie wat vertraging heeft opgelopen.
Lees verder

Andy Peelman opent dit weekend nieuwe kledingzaak: "Al zes keer meer geld in gestoken dan voorzien"
"Mijn tv-carrière loopt als een trein, maar in ons wereldje weet je nooit wanneer het plots gedaan is." En dus zorgde Andy Peelman (38) ervoor dat hij iets achter de hand heeft: zijn gloednieuwe kledingzaak Lorelie en Feline, die dit weekend opent in Aalst. In een uitgebreid gesprek vertelt hij over de plannen met de winkel, hoe hij alles hoopt te combineren met z'n familie en over de renovaties, die niet altijd van een leien dakje lopen. "Plots stroomde het toilet over. Zo smerig."
Lees verder

Laura Lynn lanceert videoclip voor nieuwe single 'Zo is het leven': "Met dank aan de lezers van HLN"
Ze voelt zich uitstekend in haar vel, maar ook Laura Lynn kent de weerhaakjes van het leven. Haar nieuwe single 'Zo is het leven' werd daarom niet alleen een oproep om vol te houden tijdens moeilijke momenten, het is eveneens een eerbetoon aan een van onze lezers. "Ik had via Het Laatste Nieuws gevraagd om levensverhalen met me te delen", verduidelijkt de zangeres. "Eentje daarvan vormt nu de rode draad van mijn nieuwe videoclip."
Lees verder

RECENSIE. 'Thai Cave Rescue': "We blijken een sucker te zijn voor een melodramatisch vriendenverhaal"
Vorig jaar kwam Disney+ met de docu 'The Rescue' op de proppen over de wereldberoemde reddingsactie van de twaalf voetballertjes (en hun trainer) uit de ondergelopen grot in Thailand. Het was daarbij tevergeefs zoeken naar interviews met de bewuste jonkies en hun families. Reden? Concurrent Netflix had de rechten op hun overlevingsverhaal afgekocht om er zelf een miniserie uit te puren. Eén die u vanaf nu zonder limieten op het desbetreffende platform kunt bingen. Of u dat ook moet doen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Onderzoekers ontdekken 3 verrassende factoren die nóg slechter zijn voor je levensduur dan roken
Iedereen weet dat roken ongezond is. Maar één iets is nog nefaster dan de gewoonte die meer dan 13 soorten kankers veroorzaakt. En dat heeft alles te maken met je mentale gezondheid, blijkt uit een nieuwe studie. Geen wonder dat steeds meer initiatieven daarop inzetten. Zelfs rapper Megan Thee Stallion sprong mee op de kar: zij lanceerde het platform 'Bad Bitches Have Bad Days Too'.
Lees verder

Hubble- en James Webb-telescopen leggen voor het eerst gelijktijdig beelden vast van DART-missie
De twee nieuwste ruimtetelescopen, de James Webb en de Hubble, hebben beelden vastgelegd van de DART-missie van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Daarmee is het de eerste keer dat de twee telescopen gelijktijdig zijn ingezet om hetzelfde ruimtespektakel te observeren. Dat heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA bekendgemaakt.
Lees verder

"We blijven doorgaan": Club Brugge-doelman Simon Mignolet verlengt contract tot 2026
Simon Mignolet (34) heeft zijn contract bij Club Brugge verlengd tot 2026. De doelman kwam in augustus 2019 over van Liverpool en heeft intussen al meer dan 150 wedstrijden op de teller bij de landskampioen. "We hebben al veel meegemaakt. En we blijven doorgaan", laat Mignolet weten op de Twitterpagina van Club Brugge.
Lees verder

Man (48) snijdt schoonmoeder met mes in de keel en schiet haar met kruisboog in de arm voor de ogen van zijn zoontje (11): ruim 68.700 euro schadevergoeding
Bijna zes jaar nadat een 48-jarige misnoegde Tongenaar met een kruisboog op zijn schoonmoeder schoot en de vrouw met een mes in de keel sneed voor de ogen van zijn 11-jarig zoontje, heeft de rechtbank uitspraak gedaan over de schadevergoeding die hij moet betalen voor de 'gruwelijke feiten', waarvoor hij 15 jaar cel kreeg. "Hij had de intentie om te doden en het slachtoffer heeft doodsangsten uitgestaan", oordeelde de strafrechter. "Ook voor zijn 11-jarige zoon was dit een uiterst traumatische gebeurtenis."
Lees verder

Davide Bramati, net als Remco Evenepoel gelinkt aan overgang naar Ineos: "Ik blijft de 'Wolfpack' trouw"
De reactie van Davide Bramati is duidelijk. "Mijn hart ligt bij Quick.Step-Alpha Vinyl en daar zal ik blijven." De Italiaanse ploegleider werd gisteren net als Remco Evenepoel in verband gebracht met een overgang naar Ineos Grenadiers. De Belgische wereldkampioen ligt tot eind 2026 onder contract bij Quick.Step-Alpha Vinyl.
Lees verder

Davide Bramati, net als Remco Evenepoel gelinkt aan overgang naar Ineos: "Ik blijf de 'Wolfpack' trouw"
De reactie van Davide Bramati is duidelijk. "Mijn hart ligt bij Quick.Step-Alpha Vinyl en daar zal ik blijven." De Italiaanse ploegleider werd gisteren net als Remco Evenepoel in verband gebracht met een overgang naar Ineos Grenadiers. De Belgische wereldkampioen ligt tot eind 2026 onder contract bij Quick.Step-Alpha Vinyl.
Lees verder

Afscheid zonder Emmy-nominatie voor 'Billie vs. Benjamin' van Tim Van Aelst
Tim Van Aelst en Sofie Peeters, de drijvende krachten achter productiehuis Shelter, kunnen niet in perfecte schoonheid afscheid nemen. De deuren van hun productiehuis hebben ze inmiddels definitief achter zich dichtgeslagen, maar zopas kregen ze de melding dat hun ultieme tragikomische VTM-serie 'Billie vs. Benjamin' geen nominatie heeft gekregen voor de International Emmy Awards, zowat de meest prestigieuze tv-prijs ter wereld.
Lees verder

KOERS KORT. Vingegaard haalt uit in Ronde van Kroatië - Wellens geeft forfait voor Coppa Agostini
Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) heeft donderdag zijn eerste zege geboekt sinds zijn eindwinst in de Ronde van Frankrijk deze zomer. De Deen was aan het einde van de derde etappe van de CRO Race, de wielerronde van Kroatië (UCI categorie 2.1), de beste op een spectaculaire aankomsthelling.
Lees verder