Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 september 2022

“In sommige gemeenten daalt de prijs van appartementen met 20%”: ontdek hier hoe de vastgoedprijzen in jouw gemee...

HLN
"In sommige gemeenten daalt de prijs van appartementen met 20%": ontdek hier hoe de vastgoedprijzen in jouw gemeente evolueren
Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar werden huizen en appartementen in verschillende gemeentes fors duurder. Soms wel met 40 procent. Dat blijkt uit onze Woonwijzer, in samenwerking met notaris.be. Op andere plaatsen is de prijs dan weer even hard gezakt. Bekijk de recentste prijsstijgingen in jouw gemeente hieronder.
Lees verder

LIVE (morgen, 20u45). Mark van Bommel: "Ik vind Seraing een moeilijke tegenstander"
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Scheidsrechter: Kevin Van Damme • Antwerp is de fiere leider met 24 op 24, Seraing heeft slechts zes punten
Lees verder

Prinses Amalia maakte haar debuut als gastvrouw (en dat maakte indruk)
De Nederlandse kroonprinses Amalia (18) liet woensdagavond monden openvallen toen ze haar entree maakte bij een diner van de Raad van State. Voor het eerst nam ze de rol van gastvrouw op zich, en dat liet een serieuze indruk na.
Lees verder

"Een osteopaat of chiropractor is niet altijd nodig, je kan zelf al veel doen": Lieven Maesschalck geeft advies om blessures te voorkomen
Ons lichaam is onze tempel, maar zelfs het stevigste bouwwerk vertoont al eens een barst en een scheur. Wat zijn onze meest blessuregevoelige plekken en wat kan je doen om problemen te voorkomen? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies én praktische oefeningen voor vaak voorkomende blessures. "Zorg voor een goede heupstabiliteit, dan zullen je knieën minder belast worden."
Lees verder

Vlamingen dreigen door langere levertermijnen helft premie zonnepanelen te verliezen
Klanten dreigen door langere levertermijnen de helft van hun premie op zonnepanelen te verliezen. De helft van de installateurs vreest voor dit scenario, blijkt uit een bevraging van Nelectra. De federatie voor de elektrosector vraagt de overheid om met een oplossing te komen voor het probleem.
Lees verder

Geschatte jaarfactuur energie van gemiddeld Vlaams gezin stijgt naar meer dan 9.200 euro
De geschatte jaarfactuur voor elektriciteit en aardgas stijgt in september naar meer dan 9.200 euro voor een gemiddeld gezin. Dat meldt de VREG. Voor elektriciteit neemt de geschatte jaarprijs toe tot 3.256,63 euro, voor aardgas is dat 5.954,07 euro.
Lees verder

Hoe snel verdien ik zonnepanelen terug? Moet mijn dak zuidgericht zijn? En wat als ik een appartement huur? Experts beantwoorden 9 vragen over zonnepanelen
De hoge energieprijzen veroorzaken een stormloop op zonnepanelen, maar hoe interessant zijn ze precies? Hoeveel bespaar je maandelijks op je energiefactuur? Zijn zonnepanelen interessant op een klein dak? Experts Alex Polfliet en Dirk Van Evercooren beantwoorden 9 prangende vragen over zonnepanelen. "Een zuidgericht dak? Soms is het interessanter om je panelen naar het oosten of westen te richten."
Lees verder

Geen budget voor een nieuwe badkamer? Zo geef je de ruimte een make-over met 500 euro
Wil je jouw badkamer een nieuwe look geven, zonder dat het meteen je eigen faillissement betekent? Vtwonen.be legt uit hoe je jouw badkamer voor 500 euro een compleet nieuw uitzicht geeft.
Lees verder

Europees Parlement beschouwt Hongarije niet langer als een democratie
Hongarije kan niet langer beschouwd worden als een democratie. Het land is afgegleden naar een hybride regime van electorale autocratie. Dat stelt het Europees Parlement in een nieuw rapport over het land van premier Viktor Orban.
Lees verder

Afscheid van een legende: Roger Federer hangt zijn tennisracket aan de haak
Na een rijkgevulde carrière stopt Roger Federer (41) met tennissen. De Zwitser haalde al enkele jaren zijn niveau niet meer door talrijke blessures. Hij kondigde zijn afscheid aan op sociale media.
Lees verder

Ruben vraagt Genny ten huwelijk op haar favoriete plek op Ibiza. "Het duurde zo lang voor hij dé vraag stelde"
De Italiaanse Genny en Ruben zijn al jaren vrienden wanneer de vonk tussen hen overslaat. Dat ze allebei graag willen trouwen, staat buiten kijf. Wanneer Genny op een druilerige ochtend wakker wordt langs een bos bloemen met de boodschap 'Let me take you on an adventure', wacht haar de verloving van haar leven. "Een paar uur later zat ik op het vliegtuig."
Lees verder

LIVE2020 steekt tourende muzikanten hart onder de riem: 200.000 euro vrijgemaakt
LIVE2020, het solidariteitsfonds voor en door de livemuzieksector heeft 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden aan tourende muzikanten. Het fonds biedt ondertussen al zo'n twee jaar steun aan de sector, naar aanleiding van de coronacris, maar is van plan dit vooral te blijven doen.
Lees verder

Open VLD en N-VA vragen "werkbare" deadline voor boekhouders
Meerderheidspartij Open VLD en oppositiepartij N-VA dringen bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) aan op een "werkbare" deadline voor boekhouders en belastingadviseurs om de belastingaangifte voor hun cliënten in te dienen. Ze sluiten zich op die manier aan bij de beroepsorganisatie ITAA, die gisteren al aan de alarmbel trok.
Lees verder

Mel C biecht vreselijke feiten op tijdens de topjaren van de Spice Girls: "Ik verdrong het seksueel misbruik"
Melanie Chisholm (48), beter bekend als Mel C aka 'Sporty Spice' van de Spice Girls, onthulde hartverscheurende feiten over de topjaren van de band. De zangeres bekende dat ze in 1997 seksueel misbruik meemaakte door een mannelijke masseur, maar dat tot op de dag van vandaag verdrong. Ook een gemene opmerking van een geldschieter liet z'n wonden na. Achter de schermen van de populaire meidengroep worstelde Mel C met anorexia.
Lees verder

Joe-dj's stunten met 'De goedkoopste show': drie gezinnen krijgen jaar lang vaste kosten cadeau
Joe-dj's Sven Ornelis (49) en Anke Buckinx (42) laten zich van hun vrijgevigste kant zien. Op vrijdag 16 september krijgen drie gezinnen de verrassing van hun leven tijdens de 'De goedkoopste show': ze krijgen een jaar aan vaste kosten terugbetaald.
Lees verder

Football Talk. Selemani blijft bij Kortrijk - Nederland stelt WK-shirts voor
Dorian Dessoleil is twijfelachtig voor de partij tegen Anderlecht. De centrale verdediger trainde vandaag niet mee, want hij heeft last van de rug. De transfer van Selemani naar het Egyptische Al Ahly gaat niet door. De Comorees blijft - voorlopig - in Kortrijk. (IVDA)
Lees verder

INTERVIEW. Loïc Lapoussin, stille rasvoetballer van Union, over moeilijk parcours naar de top en jeugd in Parijse banlieue: "Mbappé is niet mijn voorbeeld"
Noem hem de stille rasvoetballer van Union: Loïc Lapoussin is zelden dé absolute uitblinker, maar speelde al erg sterk in de Europese duels. Zijn parcours naar de top was niet evident: papa jong verloren, opgegroeid in een Parijse banlieue, opleidingscentra moesten hem niet hebben: "Veel jongens zouden gestopt zijn met voetbal, ik niet."
Lees verder

Nieuwe rechtszaak dreigt beerput open te gooien bij 'X-Factor': "Plots stond ik oog in oog met degene die mij misbruikt heeft"
"De tijd is rijp." Simon Cowell (62), het beruchte jurylid uit de Britse 'X-Factor', maakte eind juni duidelijk dat het tijd is voor een terugkeer van 's werelds beroemdste talentenjacht. Enkele ex-deelnemers van de show denken daar echter anders over: zes van hen zijn van plan om SyCo, het productiebedrijf achter de show, voor de rechtbank te slepen wegens onder andere misbruik en verwaarlozing. En er zou ook een allesonthullende documentaire in de maak zijn. "Het gaat over gerechtigheid. Simon moet zijn verantwoordelijkheid nemen."
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Maggie': daten met je derde oog
Stress over de outfit, over de onderwerpen aan tafel én de vraag of je die persoon leuk genoeg vindt voor een volgende afspraakje: daten is sowieso een moeilijke opgave. Maar het is nog lastiger als je helderziende bent. Getuige daarvan? 'Maggie', de nieuwste reeks op Disney+.
Lees verder

De grootste gebeurtenis ooit uit de cryptogeschiedenis? "Na 'The Merge' verbruikt Ethereum liefst 99,95 procent minder energie"
De langverwachte 'Merge' van cryptomunt Ethereum vond deze ochtend plaats. De blockchaintechnologie van de digitale munt werkt nu op een andere manier dan die van Bitcoin. Transacties valideren wordt nu een pak energiezuiniger en goedkoper. Hoe werkt het nieuwe systeem precies? Hoe veilig is het? En vooral: wat betekent dit voor de waarde van Ethereum? Gwen Busseniers van de Cryptoschool: "De voorbije maanden heeft Ethereum het al beter gedaan dan Bitcoin."
Lees verder