Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 8 september 2022

IN BEELD. William en Kate brengen George, Charlotte en Louis naar hun eerste schooldag

HLN
IN BEELD. William en Kate brengen George, Charlotte en Louis naar hun eerste schooldag
Het is weer september, dus er moet naar school gegaan worden. En ja, dat geldt ook voor jonge prinsen en prinsessen. Zo komt het dat ook prins George (9), prinses Charlotte (7) en prins Louis (4) hand in hand met hun ouders aan de schoolpoort van de Lambrook School in Ascot verschenen.
Lees verder

"Ik had niet het gevoel dat ik naar een wedstrijd uit de Champions League aan het kijken was": Degryse miste ondanks zege toch elektriciteit in Brugse lucht
"Club pakt het maximale rendement met matig voetbal", zo vat huisanalist Marc Degryse de 1-0-zege van blauw-zwart tegen Leverkusen samen. Hij stelt ook verrast te zijn: niet alleen door bepaalde keuzes die Carl Hoefkens maakte, ook door enkele spelers uit het aanvallend compartiment die onder de verwachtingen bleven. En ook de Brugse aanhang zag hij al beter doen.
Lees verder

Waalse regering komt met eerste pakket maatregelen in strijd tegen hoge energieprijzen
De Waalse regering heeft een eerste pakket maatregelen goedgekeurd om de meest kwetsbare gezinnen te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Dat is woensdagavond aangekondigd na een debat in het parlement in Namen. Het gaat onder meer om de verlenging van het statuut van 'beschermde energieafnemer' ('client conjoncturel protégé'), die van het sociaal tarief voor gas en elektriciteit kan genieten, tot 31 augustus 2023.
Lees verder

Foltering en verdwijningen aan Russische grens: volgens de VS werden al honderdduizenden Oekraïners gedeporteerd
De Verenigde Staten zei woensdag bewijs te hebben dat "honderdduizenden" Oekraïense burgers zijn ondervraagd, vastgehouden en onder dwang naar Rusland gedeporteerd. Rusland deed de beschuldiging onmiddellijk af als "fantasie" en noemde het de laatste uitvinding in een westerse desinformatiecampagne.
Lees verder

Recordzomer voor zonne-energie in Europa en België
De productie van fotovoltaïsche elektriciteit (met fotovoltaïsche zonnepanelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit, red.) in de Europese Unie en België heeft tussen mei en augustus recordhoogten bereikt. Dat blijkt uit een studie van de energie-denktank Ember.
Lees verder

Een kotstudent kost minstens 15.346 euro per jaar: kan je lenen om de studies van je kinderen te betalen?
Studeren aan de universiteit of hogeschool kost geld en wordt elk jaar duurder. Voor ouders betekent het een flinke hap in het budget. Vooral in september, want dan moeten de meeste kosten betaald zijn. Maar kan je die hap ook in stukjes betalen? Spaargids.be zocht uit welke leningen je kan aangaan om de studiekosten van je kind te betalen.
Lees verder

"Nee, ik gebruik geen coke": Lewis Capaldi vertelt dat hij aan Tourette lijdt
Lewis Capaldi (25) lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Dat heeft de zanger bekendgemaakt in een livesessie via Instagram. "Het is iets waar ik mee moet leren leven. Maar het is niet zo erg als het lijkt."
Lees verder

Voortaan kan je ook als volwassene 'duaal leren': "Je leert al doende een vak en krijgt een leervergoeding"
In 2019 werd 'duaal leren' ingevoerd in het secundair onderwijs, weliswaar met bescheiden resultaten. Nu is deze combinatie van leren en werken ook mogelijk voor volwassenen. Tijdens zo'n opleiding breng je een aantal dagen per week door in de les en een aantal dagen bij een bedrijf, waar je groeit in je vak en tegelijkertijd een leervergoeding ontvangt. Voor volwassenen bedraagt die 21 procent van het minimumloon. "Het is een belangrijk instrument, zowel voor leerlingen als voor bedrijven", stelt pedagoog Pedro De Bruyckere in Dag Allemaal.
Lees verder

DAGBOEK VAN DE VROUWEN VAN REMCO. "Na alles wat we hebben meegemaakt, is genieten prioriteit"
Remco Evenepoel staat héél dicht bij z'n eerste grote rondezege. Mama Agna en verloofde Oumi, de belangrijkste vrouwen in zijn leven, houden een dagboek bij. De ene vanuit Spanje, de andere vanop het thuisfront. Exclusief op HLN.be.
Lees verder

Redacteur 'De tafel van vier' neemt na één dag ontslag: "Gert Verhulst kwam na heisa zelfs niet mee vergaderen"
Elias Van Dingenen, redacteur bij 'De tafel van vier', is deze week al na één dag opgestapt bij het programma. Hij deed dat na het woke-debat dat Gert Verhulst tijdens de eerste uitzending van zijn nieuwe talkshow voerde, waarin het n-woord meermaals viel. "Ik vond het beschamend en onwezenlijk. Hoe wereldvreemd kun je zijn?", aldus Van Dingenen in een opiniestuk in De Morgen.
Lees verder

Europese gasprijs zakt verder, tot even onder 200 euro per megawattuur
De Europese gasprijs is donderdagochtend verder gedaald. De Nederlandse TTF-gasfuture, die bepalend is voor de gasprijs in Europa, daalde in de eerste minuten van de handel tot 196,05 euro per megawattuur, het laagste niveau in een maand. Nadien steeg hij wel weer tot iets boven de 200 euro.
Lees verder

Marieke Dilles over haar nieuwe rol in 'Thuis': "Vicky moet echt spartelen om te overleven"
De cast van 'Thuis' krijgt versterking. Marieke Dilles (35), bekend van 'Vermist' en 'Flikken Maastricht', dook woensdagavond voor het eerst op in de soap als Vicky, de zus van Dieter en de alleenstaande mama van Ilias. En ze blijft ook een tijdje, verklapt ze in dit gesprek over haar personage, verhaallijn en het hoge werktempo op de set. "Ik heb mezelf echt moeten bijspijkeren op Wikipedia."
Lees verder

Met 190 euro per week leeft Youssef (48) zich graag uit in de keuken: "Ik heb nog nooit één gerecht 2 keer op dezelfde manier klaargemaakt"
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Vandaag zijn Youssef Joumani (48) en zijn zoon Staf (19) aan de beurt. Staf studeert grafisch ontwerp aan de hogeschool, Youssef is grafisch ontwerper én staat graag achter het fornuis. Dus haalt hij met plezier heel wat smaakmakers in huis. "Het geheim van een lekker gerecht zit vaak in de tijd die je erin steekt."
Lees verder

Interview met geridderde Franse gamemaker Jehanne Rousseau: 'Er moeten meer videogames met een moederfiguur komen'
Wie in Frankrijk succes oogst in videogames, kan daarvoor worden geridderd. Twee jaar geleden viel die eer voor de eerste keer te beurt aan een vrouwelijke gamedesigner: Jehanne Rousseau, wier studio Spiders al voortreffelijke role playing games als 'Greedfall' maakte, kreeg de titel van Chevalier de l'ordre national du Mérite. HLN praatte met haar ter ere van de release van haar nieuwe game 'Steelrising'.
Lees verder

Het eetbudget van Youssef (48): 190 euro per week. "Van een volledige kip bereid ik eerst de filets, dan vleugels en billen, en van het karkas maak ik bouillon"
De wekelijkse boodschappen doen we allemaal, maar stap binnen in eender welke keuken en je zal zien dat de inhoud van de koelkast altijd verschilt. HLN Eten bezoekt elke week één gezin dat vertelt wat hun eetbudget en eetgewoontes zijn. Vandaag zijn Youssef Joumani (48) en zijn zoon Staf (19) aan de beurt. Staf studeert grafisch ontwerp aan de hogeschool, Youssef is grafisch ontwerper én staat graag achter het fornuis. Dus haalt hij met plezier heel wat smaakmakers in huis. "Het geheim van een lekker gerecht zit vaak in de tijd die je erin steekt."
Lees verder

Wit-Rusland begonnen met militaire oefeningen aan Poolse grens
Wit-Rusland is begonnen met militaire oefeningen bij de stad Brest nabij de Poolse grens, de hoofdstad Minsk en de noordoostelijke regio Vitebsk die tegen de grens met Rusland ligt. Volgens het ministerie van Defensie wordt getraind op "het bevrijden van tijdelijk door de vijand ingenomen gebied" en het herwinnen van de controle over grensregio's.
Lees verder

Schietpartij in Memphis: man schiet 4 mensen dood terwijl hij live verslag brengt op Facebook
Een man in Memphis in de Verenigde Staten heeft meerdere mensen doodgeschoten en verwond terwijl hij dit filmde en op Facebook deelde. De politie van de stad meldt nu dat de schutter is gearresteerd. Ze hadden eerder de inwoners gewaarschuwd om te schuilen toen een man door de stad reed en op mensen schoot.
Lees verder

Pikachu als stijlicoon: Frans modehuis Balmain verkoopt kleding volledig in thema van Pokémon
Goed nieuws voor nostalgische millennials met een goedgevulde spaarrekening. Voor de allereerste keer gaat Pokémon een luxueuze collab aan met een designermerk. Gotta catch 'm all, al zal je toch flink wat geld moeten neertellen om een stuk uit de collectie te kunnen bemachtigen.
Lees verder

Aantal klachten in stijgende lijn: De Bleeker eist meer transparantie van energieleveranciers
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) wil energieleveranciers dwingen om transparanter te zijn over hun voorschotten en tarieven. Ook moeten de opmaak van de eindfactuur en eventuele terugbetalingen sneller gebeuren. "Het is uit den boze dat de consument bank gaat spelen en renteloze leningen geeft aan energieleveranciers doordat hij maanden moet wachten op zijn terugbetaling", zegt De Bleeker donderdag.
Lees verder

"Ciro, Ciro!": Dries Mertens, die heldenonthaal krijgt bij terugkeer naar Napoli, feest mee na dolle wedstrijd
Voor het eerst keerde hij terug naar het stadion als toeschouwer. Dries Mertens kwam gisteren een kijkje nemen tijdens Napoli-Liverpool. De Rode Duivel zag hoe zijn ex-team liefst vier keer scoorde, waarna hij ook deelde in de feestvreugde.
Lees verder