Doorgaan naar hoofdcontent

“Ik volgde bijlessen die ik niet nodig had, om niet naar buiten te moeten”: Dziubi uit ‘Blind getrouwd’ kreeg...

HLN
"Ik volgde bijlessen die ik niet nodig had, om niet naar buiten te moeten": Dziubi uit 'Blind getrouwd' kreeg te maken met homofoob geweld
"Zeven jongens sloegen me in elkaar geslagen terwijl ze 'vuile homo' riepen." De tienerjaren van Dziubi Steenbergen (29), knuffelbeer uit 'Blind getrouwd', waren een verschrikking. Ondertussen staat hij met vertrouwen in het leven, al sijpelt die periode af en toe nog door. In een openhartig interview vertelt Dziubi over de verregaande pesterijen, hoe er op zijn coming-out gereageerd werd en hoe die moeilijke periode nog steeds in z'n achterhoofd speelt. "Een snel kusje, veel meer affectie zal ik op straat niet tonen."
Lees verder

Deel van 'Thuis'-cast dobbert aan het zwembad, de rest filmt nu al kerstscènes
Wat een uitersten bij 'Thuis'. Een deel van de cast mocht in bikini genieten van een tropisch zonnetje aan het zwembad, terwijl de rest dikke truien moest aantrekken om Kerstmis te vieren.
Lees verder

WEERBERICHT. Zeer wisselvallig met regen of buien rest van de week
Er zijn maandag veel wolken en het is eerst regenachtig, in de namiddag gevolgd door soms intense buien. De maxima variëren van 9 tot 14 graden. Dat meldt het KMI, dat rukwinden rond 55 kilometer per uur voorspelt.
Lees verder

Euro en Britse pond naar nieuw laagterecord ten opzichte van dollar
De vraag naar de dollar blijft sterk. De Amerikaanse munt blijft in tijden van crisis en onzekerheid een veilige haven voor beleggers. Dat weegt op de koers van andere munten, zoals de euro en het Britse pond.
Lees verder

Koers Britse pond naar laagterecord ten opzichte van dollar
De waarde van het Britse pond is maandagochtend gedaald tot een recordlaagte ten opzichte van de Amerikaanse dollar. De reden is de angst voor een diepe recessie in het Verenigd Koninkrijk, nadat de nieuwe Britse minister van Financiën Kwasi Kwarteng vrijdag een controversieel pakket met belastingverlagingen presenteerde.
Lees verder

"Wie goed wil beleggen, kan maar beter lui zijn": geldexpert legt uit hoe je slapend je rekening spekt
Wie niet wil beleggen, kan kiezen uit 101 excuses. Beleggen is te moeilijk, te kostelijk, te riskant, of te vermoeiend. Heel wat van die excuses zijn weliswaar begrijpelijk, maar niet juist, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. "Beleggen zou bijvoorbeeld te veel werk inhouden en dus vermoeiend zijn. Maar niets is minder waar. De beste beleggers zijn zelfs lui. Je kan met gemak al slapend geld verdienen."
Lees verder

Hacker waarschuwt voor privacylek in parkeerapps
Slagbomen met slimme camera's die automatisch opengaan wanneer je als bestuurder de parking verlaat. Ze zijn handig, maar ook een ramp voor onze privacy. Hackers kunnen makkelijk misbruik maken van onze gegevens. Zo blijkt uit een onderzoek van de ethische hacker Inti De Ceuckelaire waarover VRT NWS bericht.
Lees verder

Orkaan Fiona maakt twee doden in Canada
Orkaan Fiona heeft al aan twee personen het leven gekost in Canada. Zo bericht het lokale medium TVA Nouvelles. Zaterdag beukte de orkaan fors in op de Atlantische kust van Canada, met veel schade, maar ook dodelijke slachtoffers als gevolg.
Lees verder

Tranen in 'De schaal van Pascale' wanneer geliefden op bezoek komen: "Ook hierboven hoopt iemand dat je wint"
De kandidaten van 'De schaal van Pascale' maakten deze week een creatie voor iemand die hen nauw aan het hart ligt. "En die persoon mag dan ook niet ontbreken hier", klinkt het. De komst van hun geliefden zorgt voor heel wat traantjes bij de kandidaten. Zo ook bij Stephan, die z'n lamp opdroeg aan een overleden familielid. "Hij zou het heel schoon gevonden hebben", verzekert zijn moeder. "Ik ben een beetje sprakeloos. Ik hoop dat je wint. En ik weet iemand hierboven ook."
Lees verder

Ophef in Britse 'Blind Getrouwd': deelnemer mag toch trouwen na beschuldigingen van misbruik
'Blind' trouwen is al lang geen taboe meer in realityland. In verschillende landen is 'Blind Getrouwd' een regelrechte hit. Ook in Groot-Brittannië stonden een horde fans in de rij om te trouwen met een wildvreemde. Al valt één van hen niet in de smaak. George Roberts (40) wordt beschuldigd van mishandeling en mocht toch in het huwelijksbootje stappen. Drie exen van hem kunnen hun ogen niet geloven. "Ik nam contact op met 'Blind Getrouwd' en alle producers om hen te vertellen dat hij een bekende emotionele en mentale misbruiker is."
Lees verder

Na vraag van Belgische journalist krijgt Louis van Gaal lachers op de hand, Courtois geïrriteerd: "Altijd hetzelfde met jullie"
Wat Louis van Gaal vond van België, was een vraag van Belgische zijde op de persconferentie na de vermijdbare nederlaag van de Rode Duivels in Nederland (1-0). Zijn antwoord was veelzeggend en Van Gaal kreeg de lachers op de hand. Bij de Rode Duivels weinig negatieve, laat staan kritische, reacties. "We hebben Nederland gedomineerd", zei Thibaut Courtois, die zich stoorde aan de dikwijls negatieve houding van de pers. "Het is altijd hetzelfde met jullie." Ook Roberto Martínez onthoudt dat België "voldoende gecreëerd had".
Lees verder

Apple start met productie iPhone 14 in India
Apple is in India begonnen met de productie van de iPhone 14, het nieuwste model smartphone van het bedrijf. Die productie vond voorheen vooral plaats in China. De afgelopen tijd heeft Apple samengewerkt met leveranciers om de productie in de Zuid-Indiase fabriek in Chennai te verhogen.
Lees verder

HOROSCOOP. Succes voor single Ram en fysieke ongemakjes voor Maagd: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijk voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Omdat planeet Jupiter dwarsligt, heb je deze week weinig zelfvertrouwen in de liefde, Weegschaal."
Lees verder

Vlaams gezin betaalt bijna 100 euro per maand voor telecom: zo betaal je minder
Een Vlaams gezin betaalt iedere maand gemiddeld 97,60 euro voor zijn telecomabonnement, dat blijkt uit een bevraging van HLN. Tel jij ook een gelijkaardig bedrag neer? Of zit je daar nog boven? Met deze tips helpt Mijntelco.be je besparen op je abonnementskosten voor telecom.
Lees verder

Zelensky garandeert bescherming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: "Ze zullen beschaafd worden behandeld"
Russische soldaten die zich overgeven aan Oekraïne zullen beschaafd worden behandeld, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verzekerd in een nachtelijke toespraak afgelopen weekend. Het Oekraïense staatshoofd richtte zich tot de Russen en riep hen nogmaals op te deserteren "in plaats van het risico te nemen om later als oorlogsmisdadiger te worden veroordeeld. Het is beter om je over te geven dan te sterven bij de Oekraïense wapenaanvallen."
Lees verder

Russische militair zwaargewond na schietpartij in Siberisch rekruteringskantoor, dader zei: "Niemand zal vechten"
In een Siberisch mobilisatiecentrum waar het Russische leger rekruten registreert, heeft een man vandaag het vuur geopend. Hierbij raakte een militair zwaargewond. De schutter is gearresteerd, melden plaatselijke media.
Lees verder

Russische militair zwaargewond na schietpartij in Siberisch rekruteringskantoor
In een Siberisch mobilisatiecentrum waar het Russische leger rekruten registreert, is een lokale commandant door een jonge man neergeschoten. De schutter is gearresteerd, melden plaatselijke media.
Lees verder

"Neem de tijd om alle attesten, vergunningen en het EPC te controleren": 20 vragen die je zeker moet stellen als je een huis koopt
Een mooi en betaalbaar huis of appartement gevonden, om dan na enkele weken of maanden te ontdekken dat er allerlei verborgen gebreken aan zijn. Het overkwam tientallen klanten van het Antwerps vastgoedkantoor MADE.estate. Maar wat kan je doen om latere ellende te voorkomen en waar moet je op letten als je een pand wil kopen? Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen: van het gebouw en de locatie, tot het financiële plaatje en de verkoop.
Lees verder

ASSISEN LIVE. "Wat we in die caravan gezien hebben, leek op een scène uit een horrorfilm": speurders doen gruwel van campingmoord uit de doeken
In het Brugse assisenhof wordt maandag het proces rond de campingmoord in Middelkerke voortgezet. Speurders komen de hele dag getuigen over hun onderzoek naar de weerzinwekkende feiten die zich bijna vijf jaar geleden afspeelden op camping Marva III. De aanwezigen in de assisenzaal mogen zich verwachten aan gruwelijke beelden. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Speurders komen gruwel van campingmoord uit de doeken doen
In het Brugse assisenhof wordt maandag het proces rond de campingmoord in Middelkerke verdergezet. Speurders komen een ganse dag getuigen over hun onderzoek naar de weerzinwekkende feiten die zich bijna vijf jaar geleden afspeelden op camping Marva III. De aanwezigen in de assisenzaal mogen zich verwachten aan gruwelijke beelden. Volg alle ontwikkelingen hieronder in onze liveblog.
Lees verder