Doorgaan naar hoofdcontent

Iga Swiatek is in finale US Open te sterk voor Ons Jabeur en wint haar tweede Grandslamtoernooi van het jaar

Iga Swiatek is in finale US Open te sterk voor Ons Jabeur en wint haar tweede Grandslamtoernooi van het jaar

Iga Swiatek heeft na haar zege op Roland Garros enkele maanden geleden nu ook de US Open gewonnen. De Poolse nummer één van de wereld was in het Arthur Ashe Stadium in twee sets te sterk voor de Tunesische Ons Jabeur (WTA-5). Swiatek haalde het in twee sets met 6-2 en 7-6.

Lees verder

Geen woorden, maar tranen: zo beleefden de ouders van Remco Evenepoel zijn historische overwinning

Wat begon met een akkefietje met een Spaanse fotograaf in de beginkilometers van de etappe, eindigde hoog in de bergen met een tranendal in de armen van hun zoon. Daartussen zorgden mama en papa Evenepoel voor de bevoorrading van Remco, en was er zelfs tijd en ruimte voor een terrasje. Bijna waren Agna en Patrick te laat om hun zoon als eerste Belg in 44 jaar als winnaar van een grote ronde over de meet te zien rijden. Maar mama Agna rende als een Keniaan, en papa Patrick racete als een Nederlander. Het relaas van D-day in het zog van de Evenepoels.

Lees verder

"Rood voor Remco": Mark Uytterhoeven viert op hilarische wijze Vuelta-winst van Evenepoel

'Hij rijdt de tegenstand op een hoopje'. Het is ook de legendarische sportjournalist Mark Uytterhoeven niet ontgaan. De Mechelaar eert de amper 22-jarige kersverse rondewinnaar op een manier zoals alleen hij dat kan.

Lees verder

21-jarige Iga Swiatek is trots op zichzelf na titel op US Open: "Dit had men niet verwacht"

"Ik ben vooral trots op mijn mentale sterkte, ik wankelde niet op de moeilijke momenten", verklaarde de 21-jarige Iga Swiatek zaterdag op de persconferentie na haar eindzege op de US Open. De Poolse nummer 1 van de wereld heeft haar derde grandslamtitel in haar nog prille carrière beet, nadat ze eerder Roland Garros tweemaal won.

Lees verder

Op zoek naar bijna onhaalbare vormpiek van acht weken: Remco Evenepoel kopman op het WK als het kan, knecht als benen minder zijn

Remco Evenepoel is een fenomeen. Zoveel heeft hij nu wel bewezen. Winst in Luik-Bastenaken-Luik, de Classica San Sebastian en nu ook winst in de Vuelta. Een boerenjaar, maar de honger van Evenepoel is nog niet gestild. Onze landgenoot wil in Wollongong over twee weken nog een gooi doen naar twee wereldtitels. Maar daarvoor moet de Belg dan wel iets quasi onhaalbaar realiseren.

Lees verder

Max Verstappen start na "extreme" keuze van Red Bull in Monza vanaf plek zeven, maar vol vertrouwen

Voor alles en iedereen was het onduidelijk wie nu precies op welke positie start tijdens de Grand Prix van Italië. Behalve voor Max Verstappen en Red Bull Racing dan, want die gingen er al de hele zaterdag in Monza vanuit dat de WK-leider 'gewoon' vijf plaatsen achteruit zou moeten. En zo geschiedde.

Lees verder

COMMENTAAR. "Verstraete is de missing link die Malinwa zo hard nodig had"

Het is geen schande om dezer dagen niet in de plannen van Van Bommel te passen. De Antwerpcoach heeft namelijk keuze te over. Birger Verstraete viel er naast de ploeg, maar hij en KV Mechelen wierpen elkaar een reddingsboei toe. Meteen mét succes.

Lees verder

Remco Evenepoel is al zeker van de eindzege, maar vandaag moet er nog één rit gereden worden: laat sprintersfestival in Madrid

"Remco Evenepoel wint de Vuelta!" en "Evenepoel schrijf Belgische wielergeschiedenis". Overal kan u lezen dat Remco Evenepoel de Ronde van Spanje wint. Maar hoe komt het dat de 22-jarige Vlaams-Brabander nu al zeker is van de eindoverwinning, terwijl er nog één etappe gereden moet worden?

Lees verder

Buijs predikt realisme na eerste Mechelse uitzege, Schoofs en Hairemans alweer beslissend: "Benader voetbal objectief, niet emotioneel"

Met een ruime, maar licht overdreven eerste uitzege van het seizoen heeft KV Mechelen de sluimerende onrust bij de Mechelse achterban een halt toe geroepen. Het waren alweer Rob Schoofs en Geoffry Hairemans die een collectief goed KVM met samen drie goals over de streep trokken. De zege leidde na afloop tot een bloednuchtere analyse bij coach Danny Buijs. "Ik heb nooit druk ervaren. Fans reageren emotioneel, beleidsmakers benaderen voetbal objectief."

Lees verder

Jonge Fransman Victor Martins kroont zich in Monza tot kampioen in Formule 3

De 21-jarige Fransman Victor Martins (ART GP) heeft zich verzekerd van de titel in het Formule 3-kampioenschap. Zondag werd hij vierde in de laatste race van het seizoen in het Italiaanse Monza.

Lees verder

De vijf Belgische voorgangers van Remco Evenepoel: van avonturier die bij NASA zou belanden tot eindwinnaar met gebroken hand

Een avonturier die bij de NASA zou belanden, een winnaar met dertien ritzeges, een eindwinnaar met een gebroken hand. Saai waren de voorgangers van Evenepoel niet. De vijf vorige Belgische eindwinnaars van de Vuelta op hun rij.

Lees verder

Viervoudig kampioen en All Star Manu Ginobili opgenomen in NBA Hall of Fame

De 45-jarige Argentijn Manu Ginobili, viervoudig NBA-kampioen met de San Antonio Spurs tussen 2003 en 2014 en winnaar van de olympische gouden medaille met Argentinië op de Spelen van Athene in 2004, is zaterdag opgenomen in de Hall of Fame van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie.

Lees verder

Na 231 dagen krijgt Eden Hazard eindelijk nog eens een basisplaats bij Real Madrid

Een speciaal moment zondagnamiddag om 14 uur voor de man met nummer 7 bij Real Madrid. Rode Duivel Eden Hazard mag thuis tegen Mallorca, tijdens de derde speeldag van LaLiga. Hazard vervangt spits Karim Benzema die aan de kant staat met een blessure.

Lees verder

LIVE. Houdt Westerlo de punten thuis in topper tegen Anderlecht?

Topper in 't Kuipje: Westerlo krijgt vandaag Anderlecht over de vloer. Halen coach Jonas De Roeck en stunttransfer Nacer Chadli uit tegen hun voormalige werkgever? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 13u30!

Lees verder

Poolse Luxemburger Damian Senecki loopt in Antwerpen 9e marathon in 9 maanden tijd, in 9e land: "België, da's altijd een beetje thuiskomen"

Voor veel mensen is een marathon uitlopen al een grote uitdaging. Maar de in Luxemburg woonachtige Pool Damian Senecki (29) doet er net dat tikkeltje bovenop: hij hoopt op het einde van dit jaar 12 marathons te lopen in 12 verschillende landen. De marathon van Antwerpen is nummer negen: "Het is al de 3e keer dat ik hier meeloop. Maar dit jaar is het een sneller parcours dus hoop ik een toptijd neer te zetten met 3u30", aldus de jonge bankier.

Lees verder

Jan Vertonghen loopt lichte kuitblessure op en mist duel met Westerlo

Kersvers Anderlechtverdediger en Rode Duivel Jan Vertonghen (35) liep voorafgaand aan de wedstrijd in en tegen Westerlo een lichte blessure op. Vertonghen zou last hebben van zijn kuit en blijft zondag preventief aan de kant. De verdediger is door zijn blessure ook niet mee afgereisd naar het Kuipke. Het is afwachten hoe ernstig de blessure is. De nieuwe Rode Duivel van Westerlo, Nacer Chadli, komt wel aan de aftrap.

Lees verder

Remco Evenepoel glundert: "Ongelooflijk, nu sta ik op de foto met mijn twee idolen"

Remco Evenepoel beleefde een intense rollercoaster de voorbije drie weken in de Vuelta, maar de kers op de taart kwam er zaterdag. Finisht hij zondagavond in Madrid, dan mag hij zich eindwinnaar noemen van de Vuelta. Na afloop waren er heel wat felicitaties en niet alleen van zijn eigen ploegmaten. "Ongelooflijk, ik sta nu op de foto met mijn twee idolen", sprak Evenepoel.

Lees verder

Klaar voor die ultieme triomftocht: ook fiets van Remco Evenepoel nu eindelijk helemaal in het rood: "My little baby"

De voorbije weken moest rode trui Remco Evenepoel de ritten nog op een normale Specialized afwerken, weliswaar mete enkele rode accenten, maar nu is de ploeg eindelijk zeker van de eindoverwinning. Daarom wordt zijn fiets voor de laatste rit - een korte sprintrit in Madrid - toch nog helemaal in een rood jasje gestoken. En of Evenepoel er blij mee is:

Lees verder

Wie wordt de nieuwe prins van het tennis? Jonkies Casper Ruud en Carlos Alcaraz strijden in US Open-finale om allereerste Grand Slam … en de nummer 1-positie

Zondagavond strijden de Spanjaard Carlos Alcaraz en de Noor Casper Ruud in New York voor de grootste triomf uit hun nog jonge carrière. In de finale van de US Open nemen ze het tegen mekaar op. De winnaar wacht een dubbele beloning: een eerste Grand Slam en de leidersplaats op de wereldranglijst. Het duel wordt door de hele tenniswereld met argusogen gevolgd.

Lees verder

Elisa Balsamo wint met overmacht de sprint in Madrid, Annemiek van Vleuten scoort hattrick met na Giro en Tour nu ook eindzege in Vuelta

Onze landgenote Lotte Kopecky is er niet in geslaagd om de Ceratizit Challenge, zeg maar de Vuelta voor vrouwen, te beëindigen met een overwinning. In de slotrit, net zoals bij de mannen vanavond een criterium in de hoofdstad, kwam ze in de sprint duidelijk te kort tegen Elisa Balsamo. De wereldkampioene won voor Kopecky en haar landgenote Marta Bastianelli.

Lees verder

Belgian Lions verlaten EK met opgeheven hoofd: "We moeten ons talent verder opleiden"

De Belgian Lions verlieten zondag met opgeheven hoofd het EK in de Duitse hoofdstad Berlijn. Tegen Europees kampioen Slovenië met NBA-superster Luka Doncic hing een stond lang in de lucht, maar kraakten de Lions in het slot. "We hebben ons getoond aan de wereld. We hebben talent, zijn een multicultureel land en moeten nu vooral blijven opleiden", zei bondscoach Dario Gjergja.

Lees verder

ONS OORDEEL. De Cuyper blinkt uit met twee assists, ook debutant Chadli toont zich meteen bij Westerlo

Wat een match in 't Kuipje! Westerlo nam na een topprestatie de maat van Anderlecht, dankzij goals van Vetokele en Akbunar: 2-1. Lees hier onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Westerlo laat het Kempense voetbal herleven, daar ben ik als Kempenaar blij om"

"Het Westelse Kuipje beleefde zondagmiddag nog eens de sfeer van de oude dagen", zag onze huisanalist Patrick Goots. "Voor eigen volk kan Westerlo in de toppers altijd iets meer, dat is alweer gebleken. Hoewel beide teams de zege broodnodig hadden stond er maar één ploeg op het veld met de intentie om te winnen."

Lees verder

LIVE. Dat heeft niet lang geduurd: Janssen zet Antwerp meteen op 0-1 in Brugge

De Great Old heeft een afspraak met de geschiedenis. Als Antwerp vandaag wint op het veld van rode lantaarn Cercle Brugge en zo een achtste overwinning op rij boekt, breekt het een 92 jaar oud clubrecord. Zal het lukken? Volg de wedstrijd hier LIVE vanaf 16u!

Lees verder

Eden Hazard was onzichtbaar, maar Real Madrid domineert en ziet Valverde doelpunt van het weekend scoren met gekke run

Real Madrid heeft zondag op de vijfde speeldag in La Liga haar maximum kunnen behouden. De kampioen won met 4-1 van Mallorca. Diep in de spits bij de Madrilenen stond Eden Hazard. Hij was de vervanger van de geblesseerde Karim Benzema. Het was voor de Rode Duivel liefst 231 dagen geleden dat hij nog eens mocht starten van coach Carlo Ancelotti. Thibaut Courtois stond zoals gewoonlijk in doel.

Lees verder

Tien uur voor de finish staan oma en opa Evenepoel al aan het podium: "Anders krijgen we Remco niet te zien"

Zondag rond het middaguur, spotten we de oma en opa van Remco Evenepoel op de stoep in Madrid. Liliane (69) en Eduard (72) Van Eeckhout staan achter de balustrade op het parcours, met zicht op het podium waar hun kleinzoon vanavond gehuldigd wordt. Maar daar moeten ze nog meer dan acht uur op wachten. "En we staan hier al twee uur", zegt Liliane. "Maar ik heb een A4-papiertje mee om op te gaan zitten als ik moe word."

Lees verder

LIVE VUELTA. Hele ploeg Evenepoel met speciale t-shirts, Remco showt nieuwe fiets

In 96,7 kilometer fietsen de renners op de slotdag van Las Rozas naar Madrid. De rode leiderstrui van Remco Evenepoel zal niet meer in gevaar komen, maar er valt natuurlijk nog wel een mooie dagzege te scoren. Volg alles hier live!

Lees verder

UITSLAG GP ITALIË 2022. Max Verstappen pakt vijfde overwinning op rij en kan bij volgende race wereldkampioen worden

Max Verstappen heeft voor het eerst in zijn carrière de Grote Prijs van Italië gewonnen. De Nederlander boekte op het circuit van Monza zijn vijfde zege op rij en tevens zijn elfde van het seizoen, en dat nadat hij vanop plek zeven gestart was. Charles Leclerc werd tweede, George Russell mocht als derde man mee het podium op. Verstappen staat nu zo ver voor in het klassement dat hij bij de volgende race in Singapore al het WK kan winnen.

Lees verder

Zaterdagavond ook streekderby uitgevochten tussen Berchem Sport en Cappellen

Beide ploegen begonnen met een zege aan het seizoen in de tweede afdeling. De vraag in het Ludo Coeckstadion was dan ook: wordt het Berchem of toch Cappellen dat een vervolg kan breien aan die perfecte start?

Lees verder

Annemiek van Vleuten richt vizier nu op WK na hattrick in de drie grote rondes: "Ik reis met vertrouwen af naar Australië"

Na winst in de Giro en de Tour heeft Annemiek van Vleuten nu ook de eindzege beet in de Vuelta. "Dit was al een geweldig seizoen, met ook nog Luik en de Omloop", vertelde de 39-jarige Nederlandse na de slotrit in Madrid. "Het zal pas doordringen komende winter, want nu denk ik alweer aan het WK."

Lees verder

De Cuyper (Westerlo) schittert voor ogen van bondscoach: "De nationale ploeg? Nog heel vroeg om daarover te praten"

Was Nacer Chadli naar Westerlo gekomen om zich terug in de nationale ploeg te knokken? Er werd de voorbije dagen veel over gezegd en geschreven, maar na de knappe zege tegen Anderlecht heeft bondscoach Roberto Martinez ongetwijfeld nog een andere naam in zijn notitieboekje geschreven: Maxim De Cuyper.

Lees verder

Geen medaille voor 3X3 Lions op EK

Geen medaille voor de 3X3 Lions op het EK in het Oostenrijkse Graz. De Belgen verloren hun kwartfinale na een thriller met 18-17 van Litouwen.

Lees verder

Rode Remco Evenepoel: "Tijd om te genieten van de rit, het podium en het feest achteraf"

Zonder ongelukken wint Remco Evenepoel straks de Ronde van Spanje. Bij aanvang van het slotcriterium in Madrid stond de rode trui de pers nog even te woord. Het besef lijkt er steeds meer te komen dat de Ket van Schepdaal iets bijzonders heeft verwezenlijkt: "Toen ze in mijn oortje riepen dat ik de Vuelta ging winnen, kwamen er heel wat emoties."

Lees verder

Telenet Giants Antwerp verliest in slotseconde van London Lions

Telenet Giants Antwerp verloor in een sfeervolle Heylen Vastgoed Basket Campus een oefenwedstrijd na een thriller van London Lions: 85-87.

Lees verder

Lotte Kopecky deed vertrouwen op in de Vuelta voor WK in Australië: "Deze koers heeft me deugd gedaan"

Lotte Kopecky sprintte zondag in Madrid naar een tweede plaats in de slotrit van de Challenge by La Vuelta. "Deze vijfdaagse rittenkoers heeft me wel deugd gedaan", verklaarde ze. "Ik was een beetje verrast door Borghini (die een klein gaatje sloeg), maar uiteindelijk wint Balsamo. Zij is heel snel. Dat weten we allemaal. Ik houd een positief gevoel over aan deze wedstrijd. Dat was wel nodig richting het WK."

Lees verder

Remco Evenepoel vliegt in business class naar WK in Australië: "We maken het hem zo comfortabel mogelijk"

Geen nood: Remco Evenepoel zal maandag vanuit Madrid richting Australië in businessclass vliegen. Net als Wout van Aert, dat andere Belgisch speerpunt voor het WK, vanuit Canada. Bondscoach Sven Vanthourenhout is er ook van overtuigd dat er bij Evenepoel geen decompressie zal optreden na zijn Vuelta-zege. Ook de jetlag baart hem weinig zorgen. "Onze toppers zijn ook op dat gebied uitzonderlijk sterk."

Lees verder

ONS OORDEEL. Alderweireld blinkt uit met clean sheet én eerste goal voor Antwerp

Een perfecte 24 op 24: dat is de beste competitiestart ooit voor de Great Old. Nu ging ook rode lantaarn Cercle Brugge op eigen veld voor de bijl: 0-2. Hier zijn onze spelersbeoordelingen.

Lees verder

Coach De Roeck zet collectieve kracht van Westerlo in de verf: "Niet te veel over individuele prestaties praten"

Wat een heerlijke voetbalnamiddag in een uitverkocht en zonnig Kuipje. Westerlo telde, meer dan verdiend, een wisselvallig Anderlecht uit en deed aan klantenbinding. Bondscoach Roberto Martinez was een bevoorrechte toeschouwer. "We brachten goed voetbal, creëerden veel kansen en maakten verdedigend iets minder foutjes dan de voorbije weken", glunderde Jonas De Roeck.

Lees verder

Afscheid van iconen: Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali krijgen eerbetoon bij laatste rit in een grote ronde

De slotrit in de Ronde van Spanje is niet enkel de laatste rit in de deze editie van de Vuelta. Het is meteen ook de laatste rit in een grote ronde van Alejandro Valverde en Vincenzo Nibali. Het Spaanse wielericoon neemt op 42-jarige leeftijd afscheid van de wielersport. Ook voor Vincenzo Nibal is het meteen zijn laatste wedstrijd in een grote ronde. Beide iconen nemen aan het einde van het seizoen afscheid van de wielersport werden bij aanvang van de slotrit nog even gehuldigd door de Spaanse organisatie.

Lees verder

COMMENTAAR. "Misschien wordt niet Chadli maar De Cuyper de volgende Rode Duivel van Westerlo"

Bondscoach Roberto Martinez heeft genoten van een ouderwetse middag in Het Kuipje. Voor het eerst in ruim vijf jaar mocht de conciërge het bordje 'uitverkocht' nog eens van onder het stof halen. Vijf jaar geleden eindigde de middag in mineur na een 4-0-nederlaag tegen Racing Genk en de degradatie naar 1B. De zege tegen Anderlecht krijgt ongetwijfeld een plaatsje in het gulden boek van de Kemphanen, naast de historische 5-0 en 6-0 eind vorige eeuw.

Lees verder

Ploegmaats Remco Evenepoel vieren eindzege in Ronde van Spanje met rode details op het shirt

Het mag wat meer zijn voor Quick Step-Alpha Vinyl in de slotrit van de Ronde van Spanje. De ploegmaats van Remco Evenepoel verschenen niet in hun klassiek blauw-wit shirt aan de start van het slotcriterium in Madrid. De ploegmaats van Evenepoel kregen, speciaal om de eindzege van hun ploegmaat te vieren, een gepersonaliseerd shirt met een rode band op van de sponsor Castelli.

Lees verder

REACTIES. Alderweireld blij met clubrecord en eerste goal: "Maar we moeten nu ook niet de polonaise gaan lopen"

Met zijn eerste goal voor Antwerp droeg Toby Alderweireld meer dan een steentje bij aan de achtste competitiezege op rij. "Het werd tijd, hé, voor die eerste goal", lachte de centrale verdediger na de 0-2-zege op Cercle. "Het was een speciaal gevoel en een zekere ontlading."

Lees verder

Rennersvrouwen Quick Step-Alpha Vinyl worden door Spaanse politie tegengehouden bij Vuelta-parcours: "Echt erg"

De Spaanse politie heeft in de slotrit van de Vuelta nog voor wat ophef gezorgd bij de rennersvrouwen van Quick Step-Alpha Vinyl. De 'She-Wolfpack' werd aan de ingang van het parcours tegengehouden omdat ze niet over een pasje beschikten. Dat leidde tot heel wat onbegrip bij de vrouwen. "We doen toch niets verkeerd, we willen enkel naar onze mannen."

Lees verder

ANALYSE GOOTS. "Veel zesjes na historische zege van Antwerp, maar dat is iedereen binnen twee weken vergeten"

"Na de Antwerpse overwinning bij Cercle Brugge liep ik Mark van Bommel tegen het lijf in de perszaal. 'Hey Patrick, je maakt leuke analyses', riep ie", naar onze huisanalist. "Daaruit leid ik af dat je zelf gevoetbald hebt. Ik was verbaasd dat Van Bommel me kende. Veel trainers beweren dat ze geen kranten lezen, maar hij zeker wel."

Lees verder

COMMENTAAR. "Het Antwerpse clubrecord is binnen, het Brugse competitierecord aanvallen moet nu het nieuwe doel worden"

Cercle – Antwerp, dat is een karig gevuld Jan Breydel met een bezoekende supportersaanhang die negentig minuten lang de vocale bovenhand heeft. Op voetballend vlak is de Great Old dit seizoen al dominanter geweest, maar klinisch winnen kan dus ook. Zeker als er een record op het spel staat. En laat die recordjacht nog maar even verdergaan, want op dat gebied heeft Antwerp nog een eitje te pellen met Club Brugge, dat in 2000 met 42 op 42 de strafste competitiestart ooit neerzette.

Lees verder

Invaller Samatta bezorgt Genk op de valreep de drie punten op bezoek bij Union

Racing Genk is na het bezoek aan vicekampioen Union drie punten rijker: de wedstrijd leek af te stevenen op een 1-1 gelijkspel na goals van Paintsil en Lapoussin, maar Samatta knikte in de absolute slotfase de 1-2 tegen de touwen.

Lees verder

Remco Evenepoel mag eindelijk juichen: "Ik besef dat dit historisch is: voor mezelf, de ploeg én België"

Het is officieel: Remco Evenepoel wint de Vuelta: "Dit is historisch", vertelde hij in het korte flashinterview na de slotrit.

Lees verder

Rode Duivel Thibaut Courtois opvallende aanwezige in Madrid: "Evenepoel en ik gaan straks nog shirts ruilen"

Een opvallende aanwezige in Madrid. Rode Duivel Thibaut Courtois was afgezakt om landgenoot Remco Evenepoel de Vuelta te zien winnen. Courtois, die een echte wielerfan is, had enkel lovende woorden voor Evenepoel. "Dit is een grootse prestatie", aldus Courtois.

Lees verder

De kus voor de overwinnaar: Remco Evenepoel valt toekomstige echtgenote in de armen na Vuelta-triomf

Remco Evenepoel kroonde zich zondag tot eindwinnaar van de Ronde van Spanje. Eindelijk nog eens een Belg die een grote ronde wint. Ook aanwezig in Madrid: Oumii, binnenkort mevrouw Evenepoel. En dus kon er een dik verdiende kus en knuffel vanaf. Mooie beelden!

Lees verder

Quick Step-Alpha Vinyl in de wolken met Vuelta-zege Remco Evenepoel: "Dit is echt buitengewoon"

Niets dan lachende gezichten in het kamp van Quick Step-Alpha Vinyl na de eindzege van Remco Evenepoel in de Vuelta. "Als je zo'n leider hebt, kan je altijd iets meer", klonk het bij ploegmaat Dries Devenyns.

Lees verder

Evenepoel krijgt felicitaties van Pogacar en Merckx, groot compliment van Bardet: "Een talent als Remco zie je maar om de 50 jaar"

Het uurverschil maakt het niet evident voor de renners om in Canada de Vuelta te volgen, maar het peloton is uiteraard mee met de straffe toer die Remco Evenepoel opvoerde. De reacties zijn overladen met superlatieven. Van Pogacar tot Vanmarcke, allemaal zijn ze onder de indruk.

Lees verder

IN BEELD. Dolle vreugde bij Remco Evenepoel en Quick Step-Alpha Vinyl na triomf in de Vuelta

Remco Evenepoel heeft ons land voor het eerst in 44 jaar nog eens een eindzege in een grote ronde bezorgd. De Ket van Schepdaal reed de voorbije weken op een bijzonder hoog niveau in Spanje en bekroonde die prestaties met een eindzege in de Vuelta. Het zorgde alvast voor uitbundige beelden aan de finish en op het podium. Bekijk hieronder de beelden.

Lees verder

Wesley Hoedt spreekt boze Anderlecht-fans toe op Neerpede na pijnlijke nederlaag tegen Westerlo

Ook de supporters van Anderlecht roeren zich na de povere 1 op 12. De aanhang riep al Shame on You in het Kuipje, maar toen de spelersbus terugkwam uit Westerlo stond er ook een groep(je) boze fans te wachten aan het oefencomplex. Zijn toonden hun ontgoocheling en wilden graag antwoorden.

Lees verder

Tsjechen Katerina Siniakova en Barbora Krejcikova winnen dubbelspel US Open

Katerina Siniakova en Barbora Krejcikova hebben zondag het dubbelspel gewonnen op het US Open. In de finale nam het Tsjechische duo in 2 uur en 10 minuten met 3-6, 7-5 en 6-1 de maat van de Amerikanen Caty McNally en Taylor Towsend.

Lees verder

Weer net niet! IJzersterke Tadej Pogacar klopt Wout van Aert in GP Montréal: "Ik zat redelijk dood in de sprint"

Met de Grand Prix de Montréal stond het peloton voor het laatste deel van het Canadese tweeluik als voorbereiding op het WK in Australië. Wout van Aert werd vrijdag in Québec nog vierde en wou nog een keer de benen testen voor de lange trip naar Wollongong te maken. Onze landgenoot kon op de slotklim mee met de beste, maar moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Tadej Pogacar.

Lees verder

Ekkelenkamp en De Laet geblesseerd naar de kant bij Antwerp

Antwerp kwam vandaag niet ongehavend uit de strijd tegen Cercle Brugge. Ekkelenkamp moest de partij na een halfuur staken. De man van de assist voor de 0-1 incasseerde een tik, speelde na verzorging nog even verder, maar ging dan toch naar de kant.

Lees verder

Cuypers bevrijdt AA Gent en zichzelf: Buffalo's doen uitstekende zaak en klimmen naar vijfde plek na zege tegen Zulte Waregem

Hugo Cuypers, toch weer hij, zette AA Gent op weg naar een oververdiende 2-0-zege tegen een zwak Zulte Waregem. De Buffalo's rukken op naar de vijfde plaats. Eerlijk is eerlijk, de eerste helft was er meer tijd voor een kruiswoordraadsel...

Lees verder

Enkel wereldkampioen Peter Wright kan Dimitri Van den Bergh stoppen: 'The DreamMaker' verliest finale German Darts Open

Dimitri Van den Bergh (PDC 15) heeft de German Darts Open niet op zijn naam kunnen schrijven. Onze landgenoot was in de finale van deze manche van de European Tour net niet sterk genoeg. Hij verloor met 8-6 van wereldkampioen Peter Wrigh (PDC 2).

Lees verder

Team Remco: maak kennis met de mensen achter het succes van Evenepoel

Remco Evenepoel in het rood en 28 mensen rond hem in een speciaal wit T-shirt. Quick.Step - Alpha Vinyl postte een klasfoto met daarop iedereen die meehielp om Belgische wielergeschiedenis te schrijven. Team Remco… Wie zijn ze? Wat doen ze?

Lees verder

Zege nummer acht (!) op een rij voor Antwerp: "Wie weet ­moeten we hier ­opnieuw langer dan 90 jaar op wachten"

Antwerp schrijft geschiedenis, want 24 op 24 is de beste seizoenstart ooit in de clubgeschiedenis van stamnummer 1. De competitieleider had daarvoor niet eens een grootse prestatie nodig tegen Cercle.

Lees verder

Zo beleefde Oumi, de verloofde van Remco Evenepoel, de laatste etappe van de Vuelta: "Ik mee op het podium? Zot, dit is zijn moment"

Het eerste wat Remco deed, toen hij op het podium in Madrid een micro onder zijn neus geduwd kreeg, was een ode brengen aan zijn Oumi. En daar stond ze dan, met ogen die overliepen van liefde, kijkend naar haar verloofde, die in zijn rood kostuumpje gehuldigd werd. "En nu? Hasta la fiesta, zeker?"

Lees verder